Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Halák vychytal výhru, Budaj sa vrátil do brány

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali piati Slováci, vrátane oboch brankárov. Kým Petrovi Budajovi nevyšiel návrat do brány, Jaroslav Halák vychytal víťazstvo. Z výhry sa tešil aj Tomáš Tatar, ale on ani Zdeno Chára a Richard Pánik nebodovali.

Halák vyhral v Nashville, Tavares opäť s hetrikom

Jaroslav Halák využil svoju príležitosť v bráne New Yorku Islanders a s 28 zákrokmi ho doviedol k výhre 6:2 na ľade Nashville, posledného finalistu Stanley Cupu. Vylepšil si tak proti nemu kariérnu bilanciu na 14-3-4. Jordan Eberle strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal asistenciu a John Tavares zaznamenal čistý hetrik v tretej tretine, svoj ôsmy v kariére. Siedmy zaknihoval pred štyrmi dňami proti Arizone. Skóroval aj Ryan Pulock a trojica Anders Lee, Brock Nelson a Anthony Beauvillier si pripísala po dve asistencie. Haláka prekonali Filip Forsberg, ktorý vyrovnával stav na 1:1 a Craig Smith, ktorý dal v presilovej hre gólovú bodku za zápasom. Mattias Ekholm prihral na oba góly a Juuse Saros inkasoval šesťkrát z 23 striel. Predators prehrali druhý domáci duel po sebe, ale prvý v normálnom hracom čase v sezóne (3-1-1). Islanders vyhrali štvrtý z posledných piatich súbojov.


Halákov zákrok proti Järnkrokovi:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares, 2. J. Eberle (obaja NYI), 3. F. Forsberg (NSH)

Článok pokračuje pod reklamou

Detroit konečne vyhral, Tatar nebodoval

Detroit získal prepotrebné víťazstvo vďaka vynikajúcemu výkonu Jimmyho Howarda, ktorý zneškodnil 44 striel i všetky tri nájazdy, aby doviedol svoj tím k výhre 3:2 nad Floridou. O ukončení šesťzápasovej série prehier rozhodol nájazd Gustava Nyquista v tretej sérii. Švéd skóroval aj v normálnej hracej dobe, pričom sa z prvého gólu po pripojení k tmu tešil aj Andreas Athanasiou. Tomáš Tatar, ktorý odohral 16 minút, nebodoval. Zaznamenal len dva strelecké pokusy, ktoré James Reimer kryl. Domáci gólman opustil duel s 36 zákrokmi a z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Jonathan Huberdeau a dvojbodový Jevgenij Dadonov. Panthers prehrali piaty zápas z posledných siedmich. Red Wings sa podarilo uspieť v nájazdoch v 12. prípade po sebe. Sériu ťahajú od februára 2016.


Nyquistov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. G. Nyquist (DET), 2. J. Howard (DET), 3. J. Dadonov (FLA)

Toffoli rozhodol o výhre v poslednej sekunde predĺženia

Tyler Toffoli mal jeden z najmenej pravdepodobných víťazných gólov, aké môžete zažiť. Svoj druhý gól v zápase strelil hneď po vhadzovaní len 0,9 sekundy pred koncom predĺženia. Los Angeles vďaka tomu porazilo Boston 2:1. Jonathan Quick pomohol 29 zákrokmi k zlepšeniu bilancie na 9-1-1, ktorá je v prvých 11 zápasoch najlepšia v klubovej histórii. Prekonal ho iba navrátilec do zostavy Brad Marchand, ktorý v úvode prvej tretiny otvoril skóre zápasu. Tuukka Rask v ňom urobil 28 zákrokov a Zdeno Chára odohral takmer 21 minút. Slovenský obranca zaznamenal jednu strelu, dve trestné minúty, štyri bloky a päť bodyčekov.

Toffoliho víťazný gól v samom závere predĺženia:

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli (LAK), 2. T. Rask (BOS), 3. J. Quick (LAK)

Budajovi druhý štart v sezóne nevyšiel. Tampa prehrala s Anaheimom

Slovenský brankár Peter Budaj sa vrátil do brány, ale jeho druhý štart v sezóne nedopadol najlepšie. V druhej tretine inkasoval tri góly z ôsmich striel, celkovo štyri z 21 a nakoniec jeho Tampa prehrala s Anaheimom 1:4, aby prišla o štvorzápasovú sériu výhier. O svoju sériu prišli aj Steven Stamkos a Nikita Kučerov, ktorí premiérovo v ročníku nebodovali. Jediný gól Lightning vsietil Chris Kunitz. Anaheimu pomohli k tretej výhre z posledných štyroch zápasov aj presilovky – Rickard Rakell a Brandon Montour skórovali práve v nich, aby poslali Ducks do dvojgólového vedenia. Rakell neskôr pridal druhý gól a mohol aj tretí – trafil tyčku prázdnej brány. Do čierneho sa trafil ešte aj Hampus Lindholm. John Gibson opustil duel s 31 zákrokmi, Ryan Getzlaf s troma asistenciami. Kalifornskému tímu sa vrátili do zostavy Sami Vatanen a Ryan Miller.

Budajov zákrok proti Getzlafovi:

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf, 2. R. Rakell, 3. B. Montour (všetci ANA)

Colorado rozložilo Chicago, Pánik opäť bez bodu

Colorado zareagovalo na hanebný debakel v Las Vegas a zdolalo na domácom ľade Chicago 6:3. Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen zaznamenali po dva góly a asistenciu, pričom obaja využili jednu presilovku. Sven Andrighetto a Rocco Grimaldi sa k nim pridali na listine strelcov a Jonathan Bernier predviedol 39 zákrokov, vrátane 20 v tretej tretine. Slovenský útočník Richard Pánik ho ohrozil dvomi strelami počas 14 minút a 49 sekúnd v akcii. Z jeho spoluhráčov skórovali Nick Schmaltz, Arťom Anisimov a Ryan Hartman, ale to až za stavu 0:5. Anton Forsberg inkasoval päťkrát z 20 striel a pustil do brány Coreyho Crawforda, ktorý kryl sedem zo zvyšných ôsmich striel. Blackhawks prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. M. Rantanen, 3. J. Bernier (všetci COL)

Toronto podľahlo Philadelphii 2:4

Toronto nezareagovalo na výzvu svojho trénera ideálne a pred domácimi fanúšikmi podľahlo Philadelphii 2:4. K výhre Flyers pomohol gólom a asistenciou Jakub Voráček, víťazný gól strelil Valtteri Filppula a presadili sa aj Brandon Manning a Claude Giroux. Brian Elliott urobil 28 zákrokov a recept na neho našiel len jediný muž – dvojgólový Nazem Kadri. Aj domáci Frederik Andersen čelil 30 strelám, ale kapituloval štyrikrát, aby jeho priemer inkasovaných gólov vzrástol na 3,61. Maple Leafs prehrali druhý zápas po sebe. „Mali sme v prvej tretine 10 strát puku v strednom pásme. Toto je Národná hokejová liga. V strednom pásme nemôžete robiť chyby,“ poznamenal tréner Mike Babcock.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. B. Manning (PHI), 3. N. Kadri (TOR)

Sharks ukončili výjazd výhrou v Buffale

Logan Couture prelomil nerozhodný stav necelé štyri minúty pred koncom tretej tretiny a rozhodol o víťazstve San Jose 3:2 v Buffale. Kalifornský tím tak ukončil päťzápasový výjazd s pozitívnou bilanciou 3-2-0 a tú sezónnu vyrovnal na 5-5-0. Zatiaľ stále nehral ani jedno predĺženie. Sharks poslal do vedenia 1:0 Joonas Donskoi a Chris Tierney vyrovnal stav na 2:2 v posledných sekundách druhej tretiny. Aaron Dell prispel k triumfu 31 zákrokmi. Prekonali ho Ryan O´Reilly v presilovej hre a Jason Pominville, ktorí otáčali skóre z 0:1 na 2:1. Jack Eichel mohol osláviť svoje 21. narodeniny gólom, ale rozhodcovia mu ho neuznali po preskúmaní videom na podnet trénera hostí. Robin Lehner chytil 28 striel, no nezabránil druhej prehre Sabres po sebe a štvrtej v piatich domácich dueloch v ročníku. Sharks vyhrali v Buffale len tretí z doterajších 20 zápasov v Buffale (3-15-2) a prvý v normálnom hracom čase od 5. decembra 2005.

Couture a jeho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture, 2. A. Dell (obaja SJS), 3. J. Pominville (BUF)

Blues si udržali domácu neporaziteľnosť

Scottie Upshall strelil víťazný gól a pridal dve asistencie, Kyle Brodziak zaznamenal gól a asistenciu a Jake Allen zastavil 36 striel pri víťazstve St. Louis 4:1 nad Columbusom. Pre Upshalla išlo o prvý trojbodový zápis od 8. novembra 2014. Pomohol ním k predĺženiu víťaznej série na tri a bodovej na šesť zápasov. Blues vyhrali aj štvrtý domáci duel sezóny a ako jediný tím v lige ešte neprehrali na vlastnom ľade. Gólmi k tomu prispeli aj Vladimír Sobotka a Joel Edmundson, Dmitrij Jaškin dvakrát asistoval. Čestný úspech Blue Jackets zaknihoval Matt Calvert za stavu 0:3. Joonas Korpisalo urobil 38 zákrokov, ale nezabránil ukončeniu série dvoch výhier celkovo a troch na ľadoch súperov.

Hviezdy duelu: 1. S. Upshall, 2. J. Allen, 3. K. Brodziak (všetci STL)

Danault doviedol Canadiens k výhre nad Rangers

Canadiens prišli o trojgólové vedenie, ale nakoniec sa zomkli a dokázali získať tretie víťazstvo v sezóne. Philip Danault strelil dva góly a pridal dve asistencie, aby svojím prvým štvorbodovým výkonom v kariére doviedol Montreal k výhre 5:4 nad Rangers, ktorým tiež úvod ročníka nevychádza. Paul Byron, Alex Galchenyuk a Max Pacioretty tiež skórovali, Carey Price urobil 22 zákrokov. „Dnes prehra neprichádzala do úvahy. Museli sme zmeniť náš prístup. Začali sme dobre, ale nechali sme ich dostať sa späť do zápasu. Nakoniec sme však našli cestu k výhre,“ poznamenal tréner Claude Julien. O góly New Yorku sa postarali Pavel Bučnevič, Rick Nash, Mika Zibanejad a Brady Skjei. Ondřej Pavelec zastavil 38 striel. „Nemôžete v NHL vyhrať, keď hráte len 40 minút. V prvej tretine sme sa vôbec nesnažili,“ povedal tréner hostí Alain Vigneault.

Hviezdy duelu: 1. P. Danault (MTL), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. R. Nash (NYR)

Bratt doviedol Devils k výhre nad rekordne zlými Coyotes

Jesper Bratt prelomil nerozhodný stav počas presilovky štyri minúty pred koncom, aby New Jersey porazilo trápiacu sa Arizonu, ktorá siahala po prvej výhre v sezóne. Coyotes viedli 1:0 aj 3:2, ale nakoniec prehrali 3:4 a vyrovnali rekord NHL s prehrami v prvých 11 zápasoch sezóny. Naopak, Devils zažívajú vydarený štart s bilanciou 8-2-0. K sobotnému úspechu pomohli aj dvojgólový Taylor Hall a Cory Schneider, ktorý pri návrate do akcie urobil 34 zákrokov. Z trestného strieľania skóroval Brian Gibbons, kým Bratt pridal ku gólu dve asistencie. Christian Fischer, Brendan Perlini a Clayton Keller sa postarali o góly Coyotes, Louis Domingue urobil 21 zákrokov.


Brattovo trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. J. Bratt, 2. T. Hall, 3. B. Gibbons (všetci NJD)

Minnesota doma zdolala obhajcu titulu

Minnesote sa v poslednom čase darí a dobrú formu potvrdila domácim triumfom 2:1 nad Pittsburghom, tretím v ostatných štyroch zápasoch. Jevgenij Malkin síce poslal úradujúceho šampióna NHL do vedenia 1:0 v presilovej hre, ale Daniel Winnik už o necelé dve minúty neskôr vyrovnal stav. O cennej výhre rozhodol v strede tretej tretiny Mikko Koivu. Devan Dubnyk predviedol 29 zákrokov a Matt Cullen asistoval pri jeho prvom stretnutí s tímom, ktorému pomohol ovládnuť posledné dve sezóny. Matt Murray kryl 27 striel, ale prehral prvýkrát v normálnom hracom čase v ročníku (7-1-1). Penguins odštartovali prehrou päťzápasový výjazd.

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu, 2. D. Dubnyk, 3. J. Spurgeon (všetci MIN)

Ovečkin s Kuznecovom doviedli Capitals k výhre nad Oilers

Jevgenij Kuznecov strelil dva góly po sebe v tretej tretine, vrátane víťazného a Alexandr Ovečkin nazbieral tri asistencie prvýkrát od 2. novembra 2014 pri výhre Washingtonu 5:2 v Edmontone. Oilers viedli 2:0 po góloch Patricka Maroona a Adama Larssona, ale Braden Holtby viackrát zo 40 striel neinkasoval. Z jeho spoluhráčov zavelili k víťaznému obratu Devante Smith-Pelly a dvojbodový Lars Eller, kým Jay Beagle upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Madison Bowey dvakrát asistoval. Cam Talbot chytil 26 striel pri tretej prehre Oilers v ostatných štyroch dueloch. Pre Jussiho Jokinena išlo o zápas číslo 900 v NHL. Capitals ukončili krátku sériu dvoch prehier.

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. A. Ovečkin (obaja WSH), 3. A. Larsson (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (TBL) 17/21 (81 %) - - - - - - -
J. Halák (NYI) 28/30 (93,3 %)
R. Pánik (CHI) 14:49 0 0 0 0 0 0 2
Z. Chára (BOS) 20:45 0 0 0 0 2 1 5
T. Tatar (DET) 16:03 0 0 0 0 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies