Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Halák inkasoval päť gólov, neuspeli ani Chárovci

V siedmich piatkových zápasoch NHL hrala dvojica Slovákov, ktorým sa však nedarilo. Zdeno Chára zbieral pri prehre Bostonu trestné minúty, Jaroslav Halák utrpel vysokú prehru na nulu. Dvaja brankári prepisovali históriu, Colorado s Ottawou odohrali po šiestich rokoch prvý ligový duel v Európe.

Halákovci utrpeli debakel v Dallase

Jaroslav Halák zaznamenal asi najtrpkejšiu prehru v sezóne. Inkasoval päťkrát z 29 striel a jeho New York Islanders prehral v Dallase hladko 0:5. John Klingberg strelil víťazný gól a pridal dve asistencie, Esa Lindell si pripísal gól a asistenciu. Skórovali aj Gemel Smith, Mattias Janmark v oslabení a Jason Spezza v presilovej hre, ktorý ukončil 16-zápasové strelecké suchoty trvajúce od 6. apríla. Prvé tri góly padli v prvej tretine, zvyšné v druhej. Ben Bishop potreboval na svoje prvé čisté konto od 7. februára i v drese Stars a okrúhle 20. v kariére urobiť iba 14 zákrokov. Alex Radulov dosiahol métu 100 asistencií v NHL.

Halákov pohotový zákrok proti Spezzovi:

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg, 2. G. Smith, 3. E. Lindell (všetci DAL)

Článok pokračuje pod reklamou

Torontu sa podaril proti Bostonu záverečný obrat

V deň, keď na ľade Air Canada Centre privítali od pondelka nových členov Siene slávy, dokázalo Toronto poraziť svojho rivala z Bostonu 3:2, hoci to už vyzeralo tak, že z duelu vyjde bodovo naprázdno. Maple Leafs dvakrát prehrávali a dvakrát skóre vyrovnal James van Riemsdyk. Druhýkrát minútu pred koncom tretej tretiny, počas hry bez brankára. V predĺžení rozhodol o všetkom veterán Patrick Marleau, ktorý sa stal jedinou hviezdou zápasu. Vydarený zápas má za sebou aj Frederik Andersen, ktorý kryl 33 striel. Prekonali ho Patrice Bergeron a David Pastrňák. Anton Chudobin opustil duel s 30 zákrokmi, Zdeno Chára s mínusovým bodom a štyrmi trestnými minútami. Slovenský obranca odohral 24 minút, počas ktorých sa prezentoval aj troma bodyčekmi.

Marleauov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Marleau (TOR)

Stone rozhodol o výhre Ottawy v Štokholme

Viac než 13 000 divákov sledovalo v štokholmskej Globe Aréne duel medzi Ottawou a Coloradom, prvým súťažným mimo Severnej Ameriky od roku 2011. Senators mali jasnú streleckú prevahu 32:19, no často stroskotávali na skvelom Semionovi Varlamovovi. Mark Stone ho však prekonal dvakrát, pričom druhým gólom rozhodol po 59 sekundách predĺženia o výhre kanadského tímu 4:3. Ten viedol 2:1 i 3:2 aj vďaka presným zásahom Fredrika Claessona a Christophera DiDomenica. Craig Anderson čelil iba 19 strelám, z ktorých ho prekonali Nail Jakupov v presilovej hre, dvojbodový Alex Kerfoot a Nathan MacKinnon. Zneškodnil však trestné strieľanie Matta Nieta v závere druhej tretiny. Matt Duchene pri debute v drese Ottawy proti bývalým spoluhráčom nebodoval. Úvodné buly zápasu nevhodil nik iný než legendárny Peter Forsberg.

Stoneov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Stone (OTT), 2. A. Kerfoot (COL), 3. F. Claesson (OTT)

Luongo pomohol ukončiť sériu výhier

Roberto Luongo sa osamostatnil na štvrtom mieste historického rebríčka so 455 výhrami a s 24 zákrokmi pomohol Floride k ukončeniu päťzápasovej série prehier. V Buffale jeho tím uspel pomerom 4:1. Jevgenij Dadonov a Ian McCoshen sa trafili do čierneho predtým, ako Aleksander Barkov a Vincent Trocheck skórovali do prázdnej brány. Dadonov a Barkov pridali aj asistenciu, tri nazbieral Jonathan Huberdeau. O jediný gól Sabres sa postaral Kyle Okposo, ktorý otváral skóre zápasu. Robin Lehner ho opustil s 27 zákrokmi. Buffalo má bilanciu 4-4-0 v posledných ôsmich dueloch.


Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. R. Luongo (FLA), 3. R. Lehner (BUF)

Holtby dosiahol pri výhre nad Penguins kariérny medzník

Braden Holtby vychytal svoje 200. víťazstvo v NHL a počas celej histórie sa to rýchlejšie podarilo len legendárnemu Kenovi Drydenovi. Vo svojom 319. zápase kariéry zastavil 27 striel, aby doviedol Washington k triumfu 4:1 nad Pittsburghom. Capitals vyhrali štvrtý zápas z ostatných piatich a konečne rozbehli aj presilovky. V piatok počas nich skórovali John Carlson a T.J. Oshie. Do čierneho sa trafil aj Chandler Stephenson a poistku do prázdnej brány pridal Jakub Vrána. Nicklas Bäckström ukončil sedemzápasové suchoty s jednou asistenciou. Matt Murray inkasoval tri góly z 30 striel a z jeho spoluhráčov sa presadil len Phil Kessel. Penguins prehrali tretí zápas z ostatných štyroch.


Hviezdy duelu: 1. B. Holtby, 2. J. Carlson, 3. C. Stephenson (všetci WSH)

Staal zariadil triumf Caroliny v Columbuse

Jordan Staal strelil dva góly, vrátane víťazného v strede tretej tretiny. Sám otočil stav z 0:1 na 2:1 a napokon aj rozhodol o výhre Caroliny 3:1 na ľade Columbusu. Bola pre ňu druhou v sérii po predošlých štyroch prehrách. Teuvo Teräväinen prihrával Staalovi na oba góly, Brock McGinn skóroval do prázdnej brány a Cam Ward predviedol 25 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Brandon Dubinsky, ktorý otvoril skóre duelu. Sergej Bobrovskij kryl 26 striel, ale nezabránil štvrtej prehre Blue Jackets po sebe. Doma prehrali ostatné dva zápasy. Hurricanes privítali späť v zostave obrancu Bretta Pesceho.

Hviezdy duelu: 1. J. Staal, 2. C. Ward (obaja CAR), 3. T. Motte (CBJ)

Vegas si predĺžilo domácu víťaznú sériu

Vegas sa po dlhom výjazde vrátilo domov a potvrdilo, že sa mu tam darí. Winnipeg zdolalo 5:2 a predĺžilo si víťaznú sériu v T-Mobile Aréne na šesť zápasov. Zároveň dosiahlo okrúhlu desiatu výhru už v 16. dueli premiérovej sezóny, čo dokázalo len ako tretí nováčik v histórii NHL. Montrealu s Torontom sa to podarilo ešte pred 100 rokmi v historicky prvom ročníku. Dva góly, vrátane rozdielového, strelil William Karlsson, David Perron a Luca Sbisa zaznamenali po góle a asistencii, Deryk Engelland a Reilly Smith dvakrát asistovali. Skóroval aj James Neal v presilovej hre a Maxime Lagace chytil 27 striel. Za jeho chrbát prešli iba tie z hokejok Adama Lowryho a Patrika Laineho, ktorý využil presilovku. Connor Hellebuyck inkasoval všetky góly z 21 striel, striedajúci Steve Mason zastavil v tretej tretine zvyšných päť striel. Pre Jets sa skončila osemzápasová bodová séria.

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson, 2. R. Smith, 3. M. Lagace (všetci VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 24/29 (82,8 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 23:56 0 0 0 -1 4 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies