Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára rozhodol zápas ako jeho prvá hviezda!

Vo štvrtok sa v NHL odohralo až dvanásť zápasov, ale iba s dvojicou Slovákov. Zdeno Chára však strelil víťazný gól a stal sa prvou hviezdou duelu, Peter Cehlárik nebodoval. Gabriel Landeskog strelil svoj prvý hetrik v kariére, Frederik Andersen a Roberto Luongo vychytali nuly.

Chára rozhodol o ukončení nepriaznivej série Bostonu

Zdeno Chára strelil svoj druhý gól v sezóne, ktorým rozhodol o víťazstve Bostonu 2:1 v Los Angeles. Mal pri ňom aj šťastie, pretože jeho strelu z 34. minúty usmernil za vlastného brankára Trevor Lewis. Kapitán Bruins bol druhým najvyťaženejším hráčom tímu a tretím v zápase s časom 26:34. Na konto si pripísal aj dva plusové body, po štyri strely i bodyčeky a dva bloky. Jeho krajan Peter Cehlárik nebodoval ani vo svojom druhom dueli v sezóne. Odohral necelých 15 minút s bilanciou strela a blok. Boston poslal do vedenia Charlie McAvoy v závere prvej tretiny, o vyrovnanie sa postaral Drew Doughty v úvode druhej tretiny v presilovej hre. Anton Chudobin pomohol ukončiť sériu štyroch prehier s 27 zákrokmi. Jonathan Quick ich urobil 28, ale nezabránil štvrtej prehre Kings po sebe celkovo a už piatej na domácom ľade.

Chárov 2. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. Z. Chára (BOS), 2. A. Kopitar (LAK), 3. A. Chudobin (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Islanders si v tretej tretine zachránili zápas

Islanders viedli po prvej tretine 3:1, po druhej prehrávali 3:4 a nakoniec Carolinu porazili 6:4. Kľúčové góly v tretej tretine strelili Josh Bailey a Johnny Boychuk, predtým skórovali Mathew Barzal, Cal Clutterbuck a Nick Leddy, poistku do prázdnej brány pridal Jordan Eberle. Barzal nazbieral aj dve asistencie. Thomas Greiss, ktorý štartoval vo štvrtom zápase z posledných piatich, zaznamenal 28 zákrokov. Prekonali ho Elias Lindholm, Noah Hanifin, Derek Ryan a Sebastian Aho. Scott Darling opustil duel s 30 zákrokmi. Islanders boli aj napriek výhre nespokojní. „Dokážeme hrať omnoho lepšie. Dostávame sa však k tomu. Nie je to beznádejný prípad,“ skonštatoval tréner Doug Weight.

Hviezdy duelu: 1. C. Clutterbuck, 2. J. Boychuk, 3. M. Barzal (všetci NYI)

Stamkos a spol. pokazili Bishopovi návrat do Tampy

Steven Stamkos zaznamenal dva góly a dve asistencie, aby Tampa Bay zdolala Dallas 6:1. Andrej Vasilevskij urobil 27 zákrokov a v brankárskom súboji porazil svojho mentora Bena Bishopa. Ten odchytal prvý zápas v Tampe, z ktorej bol vymenený vo februári. „Momentálne sme veľmi sklamaní. Musíme sa pozrieť do zrkadla, pretože toto nebol dosť dobrý výkon,“ poznamenal Bishop po zápase, v ktorom si Stars pripísali tretiu prehru po sebe. Lightning, naopak, vyhrali posledných päť zápasov. Vo štvrtok k tomu gólmi pomohli aj Michail Sergačov, Brayden Point, Jake Dotchin a Nikita Kučerov. Kučerov pridal aj dve asistencie, Sergačov jednu. Bishop inkasoval šesť gólov z 28 striel a čestný úspech jeho tímu zaznamenal Radek Faksa.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. M. Sergačov, 3. N. Kučerov (všetci TBL)

Andersen a Nylander rozhodli o výhre Toronta nad New Jersey

William Nylander skóroval 2,2 sekundy pred koncom predĺženia, aby Toronto zdolalo náročného súpera v podobe New Jersey 1:0. Frederik Andersen pomohol k piatej výhre po sebe svojím druhým čistým kontom v sezóne. Cesta za ním nebola ľahká – urobil až 42 zákrokov. Svoj tím podržal aj v nadstavenom čase, v ktorom na neho Devils vypálili osem striel. Výsledok musel frustrovať najmä Coryho Schneidera, ktorého delil od nuly len taký krátky čas. Zápas nakoniec opustil s 24 zákrokmi. „Myslím si, že to bol z oboch strán veľmi dobrý zápas. Ak by sme takto hrali každý večer, tak budeme v pohode,“ zhodnotil duel tréner hostí John Hynes. Jeho zverenec Travis Zajac absolvoval sezónny debut.

Nylanderov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (TOR), 2. W. Nylander (TOR), 3. C. Schneider (NJD)

Canadiens zahanbení: Ako prvý tím nezískali proti Coyotes ani bod

Montreal premrhal tri vedenia a podľahol Arizone 4:5. Kým najslabší tím NHL sa tešil z prvej výhry v normálnom hracom čase v sezóne, Canadiens boli z výsledku sklamaní. „Je to viac zahanbujúce ako frustrujúce. Neakceptovateľné. Z dnešku som veľmi sklamaný,“ povedal tréner Claude Julien. Po góloch Brendana Gallaghera a Paula Byrona viedol kanadský tím po prvej tretine 2:0. Brad Richardson a Christian Dvorak stav vyrovnali. Joe Morrow poslal „Habs“ znova do vedenia, no Tobias Rieder vyrovnal na 3:3. Krátko na to Shea Weber strelil gól do šatne. Z neho sa Coyotes oklepali a stav zvrátili počas presiloviek v tretej tretine Derek Stepan a Christian Fischer. Antti Raanta pomohol ukončiť päťzápasovú sériu prehier s 33 zákrokmi, Charlie Lindgren ich urobil 27.

Hviezdy duelu: 1. C. Keller (ARI), 2. Ch. Dvorak (ARI), 3. A. Galchenyuk (MTL)

Ottawa po návrate zo Švédska podľahla Pittsburghu

Matt Murray podržal svoj tím v prvej tretine (raz mu pomohlo aj šťastie), od druhej mal menej práce a nakoniec doviedol Pittsburgh výhre 3:1 nad Ottawou s 21 zákrokmi. Kľúčové góly Penguins padli v druhej dvadsaťminútovke, v ktorej závere skórovali Patric Hörnqvist a Jake Guentzel. Tretí gól pridal do prázdnej brány Riley Sheahan. O jediný presný zásah Senators, ktorí odohrali prvý duel po úspešnom výlete do Švédska, sa postaral Jean-Gabriel Pageau. Craig Anderson kryl 26 striel z 28.


Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel (PIT), 2. M. Murray (PIT), 3. J. Pageau (OTT)

Dubnyk prišiel o sériu, ale nakoniec vyhral. Zucker opäť skóroval

Nashville bude štvrtkový duel mrzieť veľmi dlho. Viedol v zápase proti Minnesote už 3:0 a sedem minút pred koncom 4:2. Nakoniec posledný finalista prehral 4:6. Eric Staal, Jason Zucker skórovali raz v tretej tretine, Jared Spurgeon dvakrát, aby Wild vyhrali štvrtý duel po sebe. V druhej tretine sa presadili Matt Dumba a Nino Niederreiter, Devan Dubnyk kryl 26 striel. Prekonali ho Ryan Johansen, Roman Josi, Mattias Ekholm a Viktor Arvidsson. Pekka Rinne zastavil 30 striel a Predators prišli o sériu piatich výhier. Dubnyk do zápasu vstupoval so sériou 195 minút a 5 sekúnd bez inkasovaného gólu, ktorá sa skončila už po 49 sekundách zápasu. Jeho spoluhráč Zucker strelil svoj ôsmy gól v posledných piatich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. J. Spurgeon, 2. E. Staal, 3. M. Dumba (všetci MIN)

Winnipeg otočil zápas s Philadelphiou

Philadelphia viedla vo Winnipegu po prvej tretine 2:0, ale domáci tím vyrovnal stav a Bryan Little rozhodol vo štvrtej sérii samostatných nájazdov o jeho výhre 3:2. Bola preň treťou v sérii a siedmou v ostatných deviatich dueloch. Dvojbodoví Jakub Voráček a Sean Couturier v presilovej hre vybudovali Flyers náskok, ktorý zmazali Mathieu Perreault tiež v početnej výhode a Mark Scheifele. Ten vynútil predĺženie 49 sekúnd pred koncom tretej tretiny. V nájazdoch bolo úspešných až päť strelcov. Dvakrát v nich kapituloval Connor Hellebuyck, ktorý prispel k triumfu 30 zákrokmi. Brian Elliott chytil iba jeden nájazd zo štyroch a predtým 31 striel. Flyers prehrali tretí zápas po sebe.

Littleov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. B. Tanev, 3. C. Hellebuyck (obaja WPG)

Landeskogov hetrik pomohol Coloradu ukončiť sériu prehier

Gabriel Landeskog sa vo svojom 445. zápase NHL dočkal premiérového hetriku, ktorým výrazne prispel k domácemu víťazstvu Colorada 6:2 nad Washingtonom. Gól a štyri asistencie zaznamenal Nathan MacKinnom, ktorý nazbieral päť bodov ako prvý hráč Avalanche od roku 2007. Tretí člen útoku, Mikko Rantanen, skóroval a pridal tri asistencie, víťazný gól si pripísal Colin Wilson. Semion Varlamov predviedol 28 zákrokov a Colorado ukončilo sériu troch prehier. O góly Capitals, ktorí prehrali druhý zápas po sebe so šiestimi inkasovanými gólmi, strelili Brett Connolly a Jevgenij Kuznecov v presilovej hre. Philipp Grubauer opustil duel s 22 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog, 2. N. MacKinnon, 3. M. Rantanen (všetci COL)

Schenn zariadil triumf St. Louis v Edmontone

Brayden Schenn strelil dva góly za necelé dve minúty a pridal asistenciu pri tom víťaznom z hokejky Alexa Steena v druhej tretine v presilovej hre. Vladimír Sobotka otvoril skóre v oslabení, Alex Pietrangelo dvakrát asistoval a Jake Allen urobil 29 zákrokov pri výhre St. Louis 4:1 na ľade Edmontonu. Znamenala koniec krátkej série dvoch prehier. Schenn natiahol svoju bodovú šnúru na šesť duelov. Jediný gól Oilers vsietil Ryan Strome, ktorý odpovedal na Sobotkov presný zásah už po 29 sekundách v rovnakej presilovke. Cam Talbot kryl 35 striel pri tretej prehre kanadského tímu v posledných štyroch zápasoch.

Schennove dva góly za 1 minútu a 44 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn, 2. A. Pietrangelo (obaja STL), 3. R. Strome (EDM)

Vegas sa nevzdalo a uspelo vo Vancouveri

Vegas prišlo vo Vancouveri o dvojgólový náskok z prvej tretiny, ale v tretej pridalo tri góly a zvíťazilo 5:2. Na presné zásahy Davida Perrona a Williama Karlssona odpovedali v druhej časti hry Brock Boeser s Bo Horvatom. Erik Haula však prelomil nerozhodný stav svojím 100. bodom v kariére, zvyšné góly strelili Jonathan Marchessault a Reilly Smith, ktorý trafil prázdnu bránu. Perron, Haula a Marchessault si pripísal aj asistenciu a Maxime Lagace sa prezentoval 19 zákrokmi. Jacob Markström ich urobil o šesť viac, ale Canucks prehrali tretí duel z posledných štyroch. Nováčik NHL ukončil sériu troch prehier na súperových klziskách.

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault, 2. E. Haula, 3. D. Perron (všetci VGK)

Luongo vynuloval San Jose

Roberto Luongo zastavil všetkých 35 striel, vrátane 17 v tretej tretine, pri svojom 74. čistom konte v kariére, čo je najviac z aktívnych brankárov v NHL. Veterán v maske doviedol Floridu k víťazstvu 2:0 v San Jose, ktoré pre ňu bolo druhým po sebe a tretím v posledných štyroch zápasoch. Rozhodol o ňom Colton Sceviour, ktorý skóroval presne po minúte druhej tretiny. Druhý gól pridal v tretej tretine Nick Bjugstad. Obaja prekonali Martina Jonesa z 28 striel. Sharks ukončili krátku sériu dvoch výhier.

Sceviourov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. C. Sceviour, 3. N. Bjugstad (všetci FLA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 26:34 1 0 1 +2 0 4 4
P. Cehlárik (BOS) 14:53 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies