Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Cehlárik skóroval premiérovo v NHL, Pánik nebodoval

V 13 sobotných zápasoch sme videli troch Slovákov. Všetci sa tešili z výhier, ale bodoval iba Peter Cehlárik, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Sean Monahan a Anthony Duclair, zaznamenali hetrik. Darcy Kuemper a Frederik Andersen vychytali čisté konto.

Cehlárik prispel k výhre Bostonu prvým gólom v NHL

Peter Cehlárik sa vo svojom 14. zápase NHL dočkal premiérového gólu, ktorým naštartoval víťazný obrat Bostonu v San Jose. Vyrovnával ním stav duelu na 1:1 po prihrávke Jakea DeBruska, ktorý v strede prvej tretiny rozhodol o výhre 3:1. Poistku pridal v tretej tretine ďalší nováčik Danton Heinen. Anton Chudobin predviedol 36 zákrokov a Bruins vyhrali aj druhý zápas po sérii štyroch prehier. Cehlárik v ňom odohral necelých 14 minút aj s plusovým bodom, strelou, bodyčkom a blokom. Jeho krajan a kapitán hosťujúceho tímu Zdeno Chára bol s časom 26:50 druhým najvyťaženejším hráčom duelu po Brentovi Burnsovi. Na konti si pripísal plusový bod, menší trest, tri strely, dva bodyčeky a tri bloky. Sharks, ktorí prehrali druhýkrát po sebe, posielal do vedenia Timo Meier. Aaron Dell čelil 20 strelám.


Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin, 2. J. DeBrusk, 3. K. Miller (všetci BOS)

Chicago opäť našlo recept na Pittsburgh, Pánik bez bodu

Artem Anisimov sa tešil z gólu počas presilovej hry v tretej tretine a nakoniec mal radosť z gólu, ktorý rozhodol o tesnej výhre Chicaga 2:1 nad Pittsburghom. Skóre stretnutia otvoril v prvej tretine, takisto pri početnej prevahe, Gustavn Forsling. Penguins sa podarilo vyrovnať v tretej tretine, keď sa v oslabení presadil Matt Hunwick. Anisimov udrel o 21 sekúnd neskôr. K ôsmej výhre vo vzájomných zápasoch proti Penguins v sérii pomohol 35 zákrokmi aj Corey Crawford, ktorý pre potenciálne zranenie v zápase na chvíľu prenechal miesto v bráne Antonovi Forsbergovi. Ten však nečelil ani jednej strele, pokým sa Crawford vrátil do brány. Na opačnej strane stál v bráne Matt Murray, ktorý kapituloval dvakrát z 38 striel. Dvakrát ho ohrozil slovenský útočník Richard Pánik, ktorý odohral necelých 17 minút a pripísal si aj dva bodyčeky a dve trestné minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Anisimov (CHI), 2. N. Schmaltz (CHI), 3. M. Hunwick (PIT)

Islanders odolali tlaku Lightning a vyhrali 5:3

Anders Lee skóroval dvakrát a Islanders sa nezosypali, keď takmer prišli o štvorgólový náskok, aby nakoniec porazil Tampu Bay 5:3. John Tavares zaznamenal gól a dve asistencie, zvyšné góly vsietili Andrew Ladd a Brock Nelson. Josh Bailey zaznamenal tri asistencie a Thomas Greiss zastavil 36 striel, aby si vylepšil bilanciu v posledných piatich zápasoch na 4-0-1. Prekonali ho len dvaja muži – Ondřej Palát a dvojgólový Yanni Gourde. Andrej Vasilevskij inkasoval štyri góly z 31 striel a Lightning prišli o sériu piatich výher.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. Y. Gourde (TBL), 3. J. Tavares (NYI)

Monahan zavelil hetrikom k víťaznému obratu Calgary

Philadelphia viedla v domácom zápase nad Calgary 3:1 po prvej tretine a neskôr aj 4:3, ale napokon prehrala 4:5 po predĺžení. V jeho 78. sekunde o tom rozhodol Michael Frolík. K víťaznému obratu však najviac prispel Sean Monahan, ktorý strelil v druhej tretine svoj prvý hetrik kariéry v presilových hrách a predtým prihrával na gól Johnnymu Gaudreauovi. Ten si pripísal aj dve asisitencie a natiahol svoju bodovú sériu už na deväť zápasov, najviac v kariére. TJ Brodie a Kris Versteeg tiež dvakrát asistovali a Mike Smith pomohol ku tretej výhre Flames v posledných štyroch dueloch 35 zákrokmi pri návrate do akcie po zranení. Prekonali ho Brandon Manning, Sean Couturier, Ivan Provorov a Nolan Patrick. Jakub Voráček nazbieral dve prihrávky a Brian Elliott opustil zápas proti svojmu bývalému tímu s 26 zákrokmi. Flyers prehrali štvrtýkrát po sebe.


Hviezdy duelu: 1. S. Monahan, 2. M. Frolík, 3. J. Gaudreau (všetci CGY)

Duclair vystrieľal Arizone druhú výhru za dva dni

Anthony Duclair strelil všetky tri góly Arizony a doviedol ju k víťazstvu 3:2 na ľade Ottawy. Svoj druhý hetrik v NHL zavŕšil po 83 sekundách predĺženia. V závere prvej tretiny odpovedal na vedúci gól Marka Stonea a v tretej tretine vyrovnal stav v presilovej hre na 3:3 pol hodiny po presnom zásahu Marka Borowieckiho. Na posledné dva góly Duclairovi prihral Oliver Ekman-Larsson a Antti Raanta predviedol 30 zákrokov. O päť menej ich urobil domáci brankár Mike Condon. Kým Senators prehrali druhý zápas za dva dni, Coyotes presne naopak. Dva duely po sebe sa im podarilo vyhrať vôbec prvýkrát v sezóne.


Hviezdy duelu: 1. A. Duclair, 2. O. Ekman-Larsson (obaja ARI), 3. M. Stone (OTT)

Dallas ukončil sériu prehier, Edmontonu nadelil poltucet

Dallas prišiel o náskok 2:0 z prvých dvoch striel v zápase, ale za stavu 2:3 strelil štyri góly po sebe a zvíťazil doma nad Edmontonom 6:3. Antoine Roussel zaznamenal gól a dve asistencie, Jamie Benn s Alexom Radulovom pridali ku gólu jednu prihrávku. Rozdielový presný zásah si pripísal Radek Faksa, skórovali aj Devin Shore a Jason Spezza v presilovej hre. Tomu na gól prihral brankár Ben Bishop, ktorý zastavil všetkých 18 striel po vystriedaní Kariho Lehtonena (10/13) v úvode druhej tretiny. Fína vyhnali z brány dvojgólový Drake Caggiula a trojbodový Connor McDavid, ktorý využil presilovku. Caggiula strelil prvý gól v oslabení. Cam Talbot inkasoval šesťrát z 21 striel pri štvrtej prehre Oilers v ostatných piatich zápasoch. Na súperovom klzisku prehrali tretíkrát po sebe. Stars ukončili sériu troch prehier.

Hviezdy duelu: 1. A. Roussel, 2. J. Benn (obaja DAL), 3. C. McDavid (EDM)

Rozbehnutý Winnipeg zdolal aj silné New Jersey

Winnipeg sa vezie na víťaznej vlne a nezastavilo ho ani New Jersey. Vďaka päťgólovej druhej tretine vyhral doma 5:2 a predĺžil si víťaznú sériu na štyry zápasy. Kyle Connor, Patrik Laine, Jacob Trouba, Matt Hendricks a Mathieu Perreault prekonali Coryho Schneidera z 11 striel v prostrednej časti hry a vyhnali ho z brány. Spolu urobil 17 zákrokov, striedajúci Keith Kinkaid chytil zvyšných 12 striel. Z ich spoluhráčov skórovali Brian Gibbons a dvojbodový Will Butcher, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Connor Hellebuyck prispek k tretiemu domácemu triumfu v sérii 34 zákrokmi. Connor, Hendricks a Perreault pridali ku gólu asistenciu, Joel Armia a Mark Scheifele ich nazbierali dve. Medzi druhým a tretím gólom Jets prešlo iba 35 sekúnd, medzi tretím a štvrtým rovná minúta. Devils prehrali druhý zápas za dva dni. Kanadskému tímu sa v ňom zranil obranca Tobias Enström.


Tri góly Jets za 95 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. M. Hendricks, 2. M. Perreault, 3. C. Hellebuyck (všetci WPG)

Kuemper vynuloval Floridu, Kings ukončili sériu prehier

Darcy Kuemper zastavil všetkých 24 striel pri svojom prvom čistom konte v sezóne i v drese Los Angeles a ôsmom v kariére. Doviedol ním kalifornský tím k triumfu 4:0 nad Floridou, ktorý znamenal koniec štvorzápasovej série prehier celkovo a päťzápasovej na domácom ľade. Rozhodol o tom gól dvojbodového Tylera Toffoliho už v deviatej minúte duelu. V tretej tretine pridali zvyšné presné zásahy Jonny Brodzinski (prvý gól v NHL), Andy Andreoff a Trevor Lewis, ktorý už trafil odkrytú bránu hostí. Predtým v nej stál James Reimer, ktorý sa prezentoval 16 zákrokmi. Panthers, ktorým sa už v úvode zápasu zranil útočník Radim Vrbata, ukončili krátku sériu dvoch výhier.


Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper, 2. T. Toffoli, 3. J. Brodzinski (všetci LAK)

Andersen vynuloval Montreal, Matthews dvojgólový

Ron Hainsey a Nazem Kadri skórovali v rozmedzí 37 sekúnd druhej tretiny, Frederik Andersen zneškodnil všetkých 33 striel pri svojom druhom čistom konte v sérii a Toronto porazilo rivala z Montrealu zahanbujúco 6:0. K šiestej výhre po sebe pomohol aj Auston Matthews, ktorý pri návrate do akcie strelil dva góly. Gólovo sa presadili aj James van Riemsdyk a Connor Brown. Charlie Lindgren inkasoval päť gólov v druhom zápase po sebe, tentokrát z 27 striel. Záverečných desať minút tretej tretiny odchytal Antti Niemi, ktorý zastavil tri strely zo štyroch.


Hviezdy duelu: 1. F. Andersen, 2. A. Matthews, 3. N. Kadri (všetci TOR)

Oshie pomohol Capitals ukončiť sériu výhier Wild

T.J. Oshie zaznamenal gól a asistenciu, aby Washington víťazstvom 4:3 ukončil Minnesote štvorzápasovú víťaznú sériu. O góly sa postarali aj Dmitrij Orlov a Jevgenij Kuznecov, zatiaľ čo Braden Holtby urobil 30 zákrokov. Capitals vyhrali prvýkrát po dvoch prehrách, no doma vyhrali piaty zápas v sérii. Fanúšikov vystrašilo, keď duel po zásahu pukom do tváre opustil zakrvavený Alex Ovečkin. Neskôr sa do hry vrátil a prihrával na Kuznecovov gól. Čestný úspech Wild si pripísal Nino Niederreiter, náhradný brankár Alex Stalock zastavil 40 striel.


Hviezdy duelu: 1. T. Oshie, 2. D. Orlov, 3. B. Holtby (všetci WSH)

Aho, Darling doviedli Hurricanes k tretej výhre po sebe

Sebastian Aho skóroval necelých päť minút pred koncom, aby rozhodol o víťazstve Caroliny 3:1 nad Buffalom. K tretej výhre po sebe pomohlo aj 24 zákrokov Scotta Darlinga a gól Justina Williamsa. Poistku do prázdnej brány pridal Joakim Nordström. Hurricanes sa oklepali zo štvorzápasovej série prehier a v posledných šiestich dueloch majú bilanciu 4-1-1. Sabres sa aktuálne trápia a v sobotu prehrali piaty zápas po sebe. Ich jediný gól strelil Evander Kane a Chad Johnson opustil duel s 30 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. S. Darling, 3. J. Williams (všetci CAR)

Nashville potvrdil formu výhrou nad Avalanche

Craig Smith zaznamenal gól a asistenciu, Pekka Rinne urobil 29 zákrokov a Nashville porazil Colorado 5:2. Colton Sissons, Anthony Bitetto, Mattias Ekholm a Viktor Arvidsson tiež skórovali z hráčov Predators, ktorí oslávili šiestu výhru z ostatných siedmich duelov. P.K. Subban, Roman Josi a Kevin Fiala zaregistrovali po dve asistencie. Dvojbodový Andrej Mironov a J.T. Compher sa postarali o góly Avalanche, Alex Kerfoot si pripísal dve asistencie a Semion Varlamov zastavil 19 striel. Denverský tím prehral štvrtý zápas z ostatných piatich. Nevyužil ani jednu zo siedmich presiloviek.

Hviezdy duelu: 1. A. Bitetto, 2. P. Rinne, 3. C. Smith (všetci NSH)

Schenn zavŕšil obrat St. Louis vo Vancouveri

Brayden Schenn skóroval v tretej minúte predĺženia a rozhodol o výhre St. Loius 4:3 na ľade Vancouveru, druhej po sebe. Predĺžil si bodovú sériu na sedem duelov, jeho najdlhšiu v kariére. Domáci viedli ešte v strede zápasu 3:1 po góloch Brocka Boesera, Markusa Granlunda v oslabení a dvojbodového Svena Bärtschiho v presilovke, ale Vladimir Sobotka a Joel Edmundson vyrovnali stav. Jake Allen prispel k triumfu 20 zákrokmi, jeho náprotivok Anders Nilsson ich urobil o sedem viac. Prekonal ho aj Colton Parayko. Loui Eriksson a na opačnej strane Vince Dunn nazbierali po dve asistencie, Paul Stastny tri. Canucks prehrali druhý zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich. Bluesu ukončili výjazd po Západnej Kanade s bilanciou 2-1-0.

Schennov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Stastny (STL), 2. S. Bärtschi (VAN), 3. B. Schenn (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 16:45 0 0 0 0 2 2 2
P. Cehlárik (BOS) 13:49 1 0 1 +1 0 1 1
Z. Chára (BOS) 26:50 0 0 0 +1 2 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies