Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Columbus a Arizona si predĺžili víťazné série, Gaudreau opäť bodoval

Ani v jednom zo šiestich pondelkových zápasov NHL sme nevideli Slováka. Columbus s Arizona si predĺžili víťazné série, kým Buffalo, Toronto a Winnipeg o ne prišli. Johnny Gaudreau a Oliver Ekman-Larsson prepisovali klubovú históriu.

Columbus si predĺžil víťaznú sériu na úkor Buffala

Columbus si vypracoval trojgólový náskok, ktorý mu stačil na domáce víťazstvo 3:2 nad Buffalom a predĺžil si sériu triumfov na štyri zápasy. Pierre-Luc Dubois otvoril skóre v druhej tretine, Artemij Panarin a Boone Jenner pridali zvyšné dva góly v prvej polovici tretej tretiny. Sergeja Bobrovskiho prekonali z 32 striel Sam Reinhart, ktorý skóroval už 13 sekúnd po Jennerovi a Evander Kane, ktorí skorigovali šiestu prehru Sabres po sebe. Neodvrátil ju ani Robin Lehner, ktorý predviedol 26 zákrokov. Reinhartov gól ukončil Bobrovskiho sériu bez inkasovania na 117 minútach a 23 sekundách.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. P.-L. Dubois (obaja CBJ), 3. E. Kane (BUF)

Arizona ukončila Torontu dlhú sériu bez prehry

Arizona prežíva najlepšie obdobie v sezóne, čo potvrdila v Toronte. Zvíťazila 4:1 a predĺžila si sériu výhier na tri zápasy, kým domácemu tímu pretrhla šnúru šiestich triumfov. Brendan Perlini a Oliver Ekman-Larsson využili presilové hry, dvojbodový Max Domi s Tobiasom Riederom trafili v závere prázdnu bránu. Ekman-Larsson vylepšil vlastný klubový rekord obrancu so 42 presilovkovými gólmi. Jeho 26 víťazných presných zásahov je najviac v lige spomedzi zadákov od 9. októbra 2010, keď v nej debutoval. Clayton Keller dvakrát asistoval a Antti Raanta prispel k výhre 27 zákrokmi. Rovnaký počet striel zastavil Frederik Andersen, ktorého nepriestrelnosť sa skončila na čísle 140:25. Jediný gól Maple Leafs strelil po 33 sekundách druhej tretiny James van Riemsdyk v presilovke. Auston Matthews odohral svoj 100. zápas v súťaži. Coyotes privítali späť v zostave Niklasa Hjalmarssona po 10-zápasovej absencii.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. C. Keller, 2. O. Ekman-Larsson (obaja ARI), 3. J. van Riemsdyk (TOR)

Gaudreau, Monahan doviedli Calgary k výhre nad Washingtonom

Johnny Gaudreau zaznamenal už piaty dvojbodový zápis po sebe, keď gólom a asistenciou prispel k víťazstvu Calgary 4:1 vo Washingtone. V klubovej histórii nazbieral v piatich zápasoch v sérii viac ako bod naposledy Jarome Iginla v roku 2002. Gaudreau si zároveň predĺžil gólovú sériu na šesť a bodovú na desať duelov, najdlhšiu v NHL. Víťazný gól strelil tiež dvojbodový Sean Monahan, presilovú hru využil po ňom aj Mikael Backlund a zvyšný gól vsietil Mark Giordano. Matt Tkachuk a Dougie Hamilton dvakrát asistovali, kým Mike Smith urobil 29 zákrokov pri siedmej výhre Flames v ostatných deviatich zápasoch. Prekonal ho iba Lars Eller, ktorý otvoril skóre po 62 sekundách hry. Braden Holtby kryl 35 striel, ale nezabránil ukončeniu päťzápasovej víťaznej série Capitals na domácom ľade. Ich kapitán Alex Ovečkin neskóroval už v šiestich dueloch po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. S. Monahan, 3. J. Gaudreau (všetci CGY)

Nashville prerušil úspešnú sériu Winnipegu

Trojgólová druhá tretina a piati rôzni strelci viedli k domácemu triumfu Nashville 5:3 nad Winnipegom, ktorý prišiel o sériu štyroch výhier. Ryan Johansen, Kevin Fiala a Kyle Turris zaznamenali po góle a asistencii, Viktor Arvidsson, Roman Josi a P. K. Subban po dve prihrávky. Skórovali aj Nick Bonino a Mattias Ekholm, ktorý to dokázal už vo štvrtom dueli po sebe ako prvý obranca v lige od prelomu februára a marca 2016. Vtedy rovnakú sériu ťahal Brent Burns zo San Jose. Johansenov gól bol jeho 300. bodom v NHL, Turris s Ekholmom využili presilovky a Pekka Rinne pomohol ku štvrtej domácej výhre po sebe s 32 zákrokmi. Recept na neho našli dvojgólový Mathieu Perreault a dvojbodový Tyler Myers. Connor Hellebuyck opustil duel s 24 zákrokmi. Marko Daňo opäť chýbal v zostave Jets.

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen, 2. K. Fiala, 3. R. Josi (všetci NSH)

Moore rozhodol o úspešnom závere výjazdu pre Devils

John Moore strelil už svoj šiesty gól v predĺžení od zavedenia formátu troch proti trom, čo je najviac spomedzi všetkých obrancov v lige. Po 52 sekundách hry v ňom rozhodol o výhre New Jersey 4:3 na ľade Minnesoty, ktorá prehrala aj druhý zápas po štvorzápasovej víťaznej sérii. V riadnom hracom čase viedli Devils už 3:1 po góloch Adama Henriqueho, Stevena Santiniho a Willa Butchera. Mikael Granlund však dvomi gólmi vyrovnal stav. Prvý strelil v presilovej hre, ktorú využil aj Nino Niederreiter práve po asistencii Granlunda. Mikko Koivu ich nazbieral dve a Devan Dubnyk kryl 21 striel. Podstatne viac práce mal Cory Schneider, ktorý prispel k triumfu 33 zákrokmi. Henrique, ktorý ukončil 10-zápasové strelecké suchoty, pridal ku gólu dve prihrávky. Devils ukončili štvorzápasový výjazd s bilanciou 2-1-1. Wild nepomohol ani návrat Charlieho Coylea do zostavy po 16 vynechaných dueloch.

Mooreov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Moore (NJD), 2. M. Granlund (MIN), 3. W. Butcher (NJD)

Vermette rozhodol kalifornské derby v dlhej nájazdovej lotérii

Antoine Vermette ukončil samostatné nájazdy až v deviatej sérii úspešným pokusom, ktorým rozhodol o víťazstve Anaheimu 3:2 na ľade štátneho rivala zo San Jose. Ducks vyhrali tretí zápas po sebe aj vďaka gólom Coreyho Perryho a Rickarda Rakella, ktorí v druhej tretine otočili stav z 0:1 na 2:1. Oba góly Sharks v riadnom hracom čase strelil Joonas Donskoi, druhý v presilovke. Premenil aj svoj nájazd, ale ani jeho skvelý výkon neodvrátil tretiu prehru domáceho tímu v sérii. Martin Jones pri nej chytil 28 striel a päť z deviatich nájazdov. Hrdinom Ducks bol Reto Berra, ktorý zastavil 40 striel, vrátane 19 v tretej tretine, ako aj šesť nájazdov. Sezónna bilancia medzi San Jose a Anaheimom je po druhom vzájomnom súboji vyrovnaná 1-1.

Vermetteov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Donskoi (SJS), 2. R. Berra (ANA), 3. M. Jones (SJS)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies