Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar skóroval pri vysokej prehre Detroitu

V stredu sa predstavili v akcii takmer všetky tímy NHL. V 15 zápasoch hrali aj štyria Slováci, z ktorých bodoval iba Tomáš Tatar. Z výhry sa zase tešili Zdeno Chára s Petrom Cehlárikom. Dvaja brankári vychytali nuly a až šesť duelov dospelo do predĺženia alebo nájazdov. Vegas vyrovnalo ďalší ligový rekord.

Tatar skóroval, ale Detroit podľahol Edmontonu

Slovenský útočník Tomáš Tatar otvoril svojím šiestym gólom v sezóne skóre zápasu, ale na streleckej listine sa k nemu zo spoluhráčov pridal len Niklas Kronwall. Detroit prišiel o počiatočné vedenie už po minúte a v zápase nikdy nevyhrával. Trojzápasovú sériu prehier ukončil na jeho ľade Edmonton, ktorý vyhral pomerom 6:2. Cam Talbot urobil 20 zákrokov a z gólov sa tešili šiesti rôzni hráči: Darnell Nurse, Patrick Maroon, Jujhar Khaira, Mark Letestu, Drake Caggiula, Jesse Puljujärvi. Po dve asistencie si pripísali Yohann Auvitu, Connor McDavid a Ryan Strome. „Dnes sme prišli všetci hrať a bolo to vidieť. Získali sme víťazstvo, ktoré sme potrebovali,“ poznamenal Letestu. Jimmy Howard inkasoval štyri góly z 19 striel, Petr Mrázek následne dva z deviatich. Tatar odohral takmer 17 a pol minúty. Okrem gólu si pripísal tri strelecké pokusy a až štyri mínusové body.

Tatarov šiesty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. D. Nurse (EDM), 3. J. Abdelkader (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

McAvoyov nájazd rozhodol o výhre Bostonu nad New Jersey

Charlie McAvoy uspel v jedenástej sérii samostatných nájazdov, aby rozhodol o výhre Bostonu 3:2 nad New Jersey. Anton Chudobin štartoval v treťom zápase po sebe a so 40 zákrokmi doviedol Bruins k tretej výhre v sérii. Jake DeBrusk a Patrice Bergeron skórovali v prvej tretine, slovenské „medvede“ nebodovali. Dvojgólovú stratu Devils, ktorí prehrali tretí zápas z posledných piatich, zmazali Jesper Bratt a Brian Gibbons, kým Cory Schneider urobil 27 zákrokov. Zdeno Chára ani Peter Cehlárik ho strelami neohrozili. Obaja urobili dva bodyčeky, útočník si pripísal aj plusový bod a dve trestné minúty. Chára odohral 26 a pol minúty, Cehlárik 14 minút. V nájazdoch neuspel.

McAvoyov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. B. Gibbons, 2. J. Bratt, 3. D. Severson (všetci NJD)

Tampa sa vrátila na víťaznú koľaj i na čelo NHL

Tampa Bay zmazala stratu 0:2 z prvej tretiny a troma gólmi postupne otočila stav, aby zvíťazila doma nad Chicagom 3:2 a vrátila sa na čelo NHL. Rozhodol o tom vo štvrtej minúte predĺženia Brayden Point v presilovej hre. Ondřej Palát naštartoval obrat v druhej tretine vo vlastnom oslabení a Chris Kunitz vyrovnal skóre pol minúty po začiatku tretej tretiny. Ryan Callahan dvakrát asistoval a Andrej Vasilevskij predviedol 29 zákrokov. S 15 výhrami v sezóne je ligovým lídrom. Prekonal ho iba dvojgólový Patrick Kane, druhýkrát v presilovke. Slovenský útočník Richard Pánik ho ohrozil štyrmi strelami. Odohral 12 a pol minúty aj s mínusovým bodom a blokom. Corey Crawford kryl 35 striel, ale Blackhawks prišli o krátku sériu dvoch triumfov. Lightning vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich.

Pointov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. P. Kane (CHI), 3. R. Callahan (TBL)

Luongo frustroval strelcov Toronta, Bjugstad rozhodol o výhre Floridy

Nick Bjugstad strelil jediný gól Floridy v normálnom hracom čase a premenil aj víťazný nájazd, aby jeho tím zdolal Toronto 2:1. Roberto Luongo k ukončeniu dvojzápasovej série prehier pomohol 42 zákrokmi. Rovnaký počet ich urobil aj Frederik Andersen. O jediný gól Maple Leafs sa postaral Nazem Kadri, ktorý vyrovnával stav v 54. minúte. Morgan Rielly na konci tretej tretiny trafil tyčku. Kanadský tím prehral druhý zápas po sebe, hoci mal pred týmto duelom bilanciu v predĺžení 5-0-0.

Bjugstadov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. N. Bjugstad (FLA), 2. R. Luongo (FLA), 3. F. Andersen (TOR)

Bailey rozhodol v predĺžení o výhre Islanders nad Flyers

Josh Bailey skóroval len 32 sekúnd od začiatku predĺženia, aby Islanders vyhrali nad Philadelphiou 4:3 a vylepšili si domácu bilanciu na 7-0-2. Bailey pridal aj dve asistencie, Thomas Greiss predviedol 35 zákrokov a New York bodoval v každom z prvých deviatich domácich zápasov po prvýkrát od roku 1978. V normálnej hracej dobe skórovali Mathew Barzal, Johnny Boychuk a Josh Ho-Sang. Taylor Leier, Michael Raffl a Jakub Voráček sa postarali o góly Flyers, ktorí prehrali šesť duelov po sebe. K úspechu im nepomohlo ani 35 zákrokov Briana Elliotta. Oba tímy sa spolu stretnú aj v piatok vo Philadelphii.

Baileyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Bailey (NYI), 2. J. Boychuk (NYI), 3. M. Barzal (NYI)

Wild predĺžili sériu prehier Sabres, Niederreiter opäť skóroval

Nino Niederreiter a Mikael Granlund pomohli Minnesote ukončiť dvojzápasovú sériu prehier. Obaja strelili po dva góly, aby doviedli Wild k výhre 5:4 nad Buffalom. „Dobré bolo to, že sme ich nakoniec dokázali poraziť, ale určite sme nehrali tak dobre ako sme chceli,“ priznal kriticky Niederreiter, ktorý skóroval v piatom zápase po sebe. Zvyšný gól víťazného mužstva pridal Tyler Ennis, zatiaľ čo Devan Dubnyk zastavil 30 striel. Dvakrát ho prekonal Jordan Nolan, raz Jack Eichel a Sam Reinhart. Robin Lehner urobil 17 zákrokov po tom, čo po prvej tretine nahradil Chada Johnsona. Ten inkasoval tri góly z 13 striel. Sabres prehrali siedmy zápas po sebe a po ňom mali hráči dlhé stretnutie za zavretými dverami.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter (MIN), 2. M. Granlund (MIN), 3. M. Koivu (MIN)

Boeser a Nilsson viedli Canucks k výhre nad Penguins

Nováčik Brock Boeser strelil ďalšie dva góly, aby doviedol Vancouver k triumfu 5:2 nad Pittsburghom. Dva góly strelil aj v utorok, a tak má teraz na konte už 11 gólov. Na streleckej listine ho doplnili Loui Eriksson, Derrick Pouliot a Brandon Sutter, ktorý uzavrel stav strelou do prázdnej brány. Eriksson odohral svoj 800. zápas v NHL, Pouliot strelil prvý gól v drese Canucks svojmu bývalému tímu. Aj Sutter bol v minulosti „tučniakom“. Tí súčasní ohrozili Andersa Nilssona 45 strelami. Z nich však uspel len Jake Guentzel, v oboch prípadoch počas presilovky. Matt Murray urobil 32 zákrokov a Penguins prehrali ôsmy zápas z posledných 12.

Hviezdy duelu: 1. B. Boeser (VAN), 2. J. Guentzel (PIT), 3. D. Pouliot (VAN)

Vrána, Kuznecov doviedli Capitals k výhre nad Senators

Súboj tímov z hlavných miest vyšiel lepšie Washingtonu, ktorý porazil Ottawu 5:2 aj vďaka dvom gólom Jakuba Vránu. Český útočník zažil prvý viacgólový večer kariéry. Víťazný gól vsietil trojbodový Jevgenij Kuznecov a po šesťzápasovej odmlke sa trafil do čierneho aj Alex Ovečkin. Alex Chiasson pridal v závere poistku do prázdnej brány, Braden Holtby eliminoval 29 striel a Capitals natiahli bodovú sériu proti Senators na deväť duelov. Ryan Dzingel a Mike Hoffman strelili góly kanadského klubu, kým Craig Anderson urobil 20 zákrokov. Matt Duchene opäť nebodoval.

Hviezdy duelu: 1. J. Vrána (WSH), 2. J. Kuznecov (WSH), 3. T. Oshie (WSH)

Rangers rozstrieľali Carolinu na jej ľade

Chris Kreider a Jesper Fast strelili po dva góly, Henrik Lundqvist chytil 32 z 33 striel a New York Rangers zvíťazil na ľade Caroliny vysoko 6:1. Víťazný gól strelil dvojbodový Mika Zibanejad, skóroval aj Paul Carey. Rozhodnuté bolo už v prvej tretine, ktorú vyhrali Rangers 3:1. Jediný gól domáceho tímu vsietil v presilovej hre Sebastian Aho, ktorý si natiahol streleckú šnúru na päť zápasov. Scott Darling inkasoval šesťkrát z 27 striel a Hurricanes ukončili krátku sériu dvoch triumfov. Rangers vyhrali druhý duel po sebe a ôsmy z ostatných desiatich aj bez chorého Ryana McDonagha. Justin Williams odohral svoj 1100. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kreider, 2. H. Lundqvist, 3. J. Fast (všetci NYR)

Bobrovskij vynuloval Calgary pri ďalšej výhre Columbusu

Sergej Bobrovskij zastavil všetkých 22 striel pri svojom treťom čistom konte v sezóne a 22. v kariére. Doviedol ním Columbus k futbalovej výhre 1:0 nad Calgary, ktorá preň bola piatou v sérii. Zariadil ju v tretej minúte predĺženia Josh Anderson po prihrávke Nicka Foligna, ktorý ukončil 12-zápasové bodové suchoty. Pre Andersona išlo o druhý gól v predĺžení v kariére a Blue Jackets v ňom strelili jediný gól zápasu po druhýkrát vo svojej histórii. Mike Smith robil, čo mohol, ale ani jeho 40 zákrokov nestačilo na tretiu výhru Flames po sebe. Bodová séria Johnnyho Gaudreaua sa skončila na 10 dueloch. Zach Werenski odohral stý zápas v NHL, Cam Atkinson štvorstý. Columbus mal späť v zostave Lukáša Sedláka po 13-zápasovej absencii.

Andersonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Anderson (CBJ), 2. M. Smith (CGY), 3. S. Bobrovskij (CBJ)

Nashville prehĺbil krízu Montrealu

Kyle Turris uspel ako jediný zo šiestich strelcov v nájazdovej lotérii a rozhodol o domácom víťazstve Nashville 3:2 nad trápiacim sa Montrealom. Filip Forsberg strelil oba jeho góly v riadnom hracom čase v presilových hrách a Pekka Rinne chytil okrem 27 striel všetky tri nájazdy súpera. Jordie Benn otvoril skóre zápasu a Joe Morrow vynútil predĺženie v poslednej minúte tretej tretiny. Canadiens však napriek 31 zákrokom Anttiho Niemiho prehrali piaty duel v sérii. V posledných dvoch im chýbal Shea Weber. Forsberg si predĺžil bodovú sériu na šesť zápasov. Predators vyhrali tretíkrát po sebe a v ôsmom z ostatných deviatich súbojov.

Turrisov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg, 2. K. Turris, 3. P. Rinne (všetci NSH)

Bernier vychytal nulu proti Dallasu, MacKinnon trojbodový

Jonathan Bernier zlikvidoval všetkých 28 striel a s prvým čistým kontom v sezóne, 15. v kariére, doviedol Colorado k domácemu triumfu 3:0 nad Dallasom. Vo všetkých góloch mal prsty Nathan MacKinnon, ktorý trikrát asistoval. V posledných 10 zápasoch nazbieral 20 bodov, čo pred ním v klubovej histórii dokázal naposledy Joe Sakic v roku 2006. Erik Johnson s Nailom Jakupovom skórovali v druhej tretine, Gabriel Landeskog v tretej. Mikko Rantanen si pripísal dve asistencie. Ben Bishop urobil 29 zákrokov pri piatej prehre Stars v sérii na súperových klziskách. Avalanche vyhrali druhý zápas po sebe a tretí z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. J. Bernier, 3. E. Johnson (všetci COL)

Sharks ukončili sériu prehier a pribrzdili Arizonu

San Jose prišlo do Arizony ukončiť sériu troch prehier a podarilo sa mu to po výsledku 3:1. Vyhralo tretí zápas na ľade súpera po sebe a domácemu tímu pretrhlo najdlhšiu víťaznú šnúru v sezóne na troch dueloch. Coyotes prišli už v prvej tretine o bankára Anttiho Raantu, ktorý sa zranil druhýkrát v ročníku pri ôsmom štarte v sérii. Náhradník Scott Wedgewood inkasoval už po piatich sekundách v bráne a spolu dvakrát zo 16 striel. Raanta predtým chytil všetkých deväť striel. Triumf Sharks zariadili Joe Thornton a Logan Couture, Joel Ward trafil prázdnu bránu. Coyotes vrátil do hry Brendan Perlini, ktorý znižoval stav na 1:2. Martin Jones predviedol 26 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. L. Couture (obaja SJS), 3. B. Perlini (ARI)

Mason, Laine doviedli Jets k výhre v Los Angeles

Steve Mason predviedol 38 zákrokov, vrátane 16 v druhej tretine a doviedol Winnipeg k víťazstvu 2:1 v Los Angeles. Rozhodol o ňom Patrik Laine, ktorý v závere druhej tretiny využil presilovú hru. Otvárací gól strelil osem sekúnd pred koncom prvej tretiny Adam Lowry. Duel zdramatizoval kontaktným gólom Tyler Toffoli, ktorý skóroval v početnej výhode v úvode tretej časti hry. Jonathan Quick kryl 25 striel pri druhej prehre Kings po sebe a šiestej v ostatných siedmich zápasoch. Jets vyhrali piaty duel z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. S. Mason (WPG), 2. A. Kopitar (LAK), 3. P. Laine (WPG)

Vegas opäť vyhralo a prepisovalo históriu NHL

Vegas prestrieľalo Anaheim v prvej tretine pomerom 20:7 a celkovo 49:19, no ešte pred koncom druhej tretiny prehrávalo 0:2. Potom však štyrmi gólmi po sebe otočilo stav a zvíťazilo v Kalifornii 4:2. S 13 výhrami v prvých 20 zápasoch od vstupu do NHL vyrovnalo rekord Montrealu z úplne prvej sezóny v histórii pred 100 rokmi. Jonathan Marchessault naštartoval obrat presilovkovým gólom a pridal dve asistencie, James Neal s Williamom Karlssonom zaznamenali gól a asistenciu. Skóroval aj Colin Miller, David Perron dvakrát asistoval a Maxime Lagace prispel k tretej výhre v sérii 17 zákrokmi. Prekonali ho Josh Manson a Derek Grant v presilovej hre. John Gibson urobil až 45 zákrokov, ale nestačilo to ani na zisk bodu. Ducks prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. E. Haula (VGK), 2. J. Gibson (ANA), 3. J. Marchessault (VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 17:22 1 0 1 -4 0 3 0
R. Pánik (CHI) 12:28 0 0 0 -1 0 4 0
Z. Chára (BOS) 26:27 0 0 0 0 0 0 2
P. Cehlárik (BOS) 14:03 0 0 0 +1 2 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies