Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar skóroval, Cehlárik s Gáboríkom asistovali

Po dni voľna sa vrátila NHL s porciou 14 zápasov. Predstavili sa v nich štyria Slováci, z ktorých až traja bodovali. Tomáš Tatar strelil jediný gól Detroitu pri prehre, kým Peter Cehlárik a Marián Gáborík pri sezónnej premiére pomohli asistenciami k výhram.

Tatarov gól nestačil. Red Wings podľahli Rangers

V Madison Square Garden diváci čakali na prvé góly do tretej tretiny. Bezgólový stav prelomil v jej piatej minúte Tomáš Tatar, ktorý svojím siedmym gólom v sezóne využil presilovku. Detroit viedol, ale nakoniec sa z výhry 2:1 tešili domáci Rangers. Stav vyrovnal Chris Kreider a o víťazstve rozhodol v úvode predĺženia Mats Zuccarello. Hrdinom New Yorku bol aj brankár Henrik Lundqvist, ktorý kryl 40 striel, vrátane piatich z hokejky slovenského útočníka. Ten odohral 19 minút a pripísal si aj mínusový bod. Jimmy Howard opustil duel s 29 zákrokmi. Kým Red Wings prehrali tretí zápas po sebe, „Blueshirts“ posledné tri vyhrali. Aj napriek prehre bol tentokrát tréner Detroitu s výkonom tímu spokojný. „Celkovo sme hrali tak ako musíme hrať, ak chceme byť úspešní,“ povedal Jeff Blashill.

Tatarov siedmy gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. J. Howard (DET), 3. M. Zuccarello (NYR)

Článok pokračuje pod reklamou

Cehlárik bodoval, no nedohral víťazný duel Bostonu

Peter Cehlárik významne prispel k prvému gólu Bostonu, ktorý strelil David Krejčí v siedmej minúte. Pripísal si prvú asistenciu a druhý bod v piatom zápase sezóny, ale z domácej výhry 4:3 nad Pittsburghom sa netešil na ľade so spoluhráčmi. V úvode tretej tretiny sa totiž zrazil s Mattom Hunwickom a predčasne zamieril do šatne. Dovtedy odohral 12 minút a 11 sekúnd aj s plusovým bodom. Jeho krajan Zdeno Chára bol s časom 24:27 najvyťažovanejším hráčom tímu a druhý v dueli. Zaznamenal tri strely, dva bodyčeky a dva bloky. Bruins prišli o vedenie 3:1, ale David Pastrňák v tretej tretine prelomil nerozhodný stav a po samostatnom úniku rozhodol o ich štvrtom triumfe v sérii celkovo aj proti Penguins. Gólmi k nemu pomohli aj Sean Kuraly a premiérový strelec v NHL Matt Grzelcyk. Krejčí pridal aj asistenciu, Jake DeBrusk ich získal dve a Anton Chudobin predviedol 17 zákrokov. Ani po deviatich štartoch v ročníku neprehral v riadnom hracom čase (7-0-2). Prekonali ho Jake Guentzel v presilovej hre, Phil Kessel a dvojbodový Sidney Crosby, ktorého sporný gól odobril až video rozhodca. Matt Murray kryl 29 striel, ale nezabránil tretej prehre obhajcu titulu po sebe.

Cehlárikov druhý bod v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. J. DeBrusk (BOS), 2. S. Crosby (PIT), 3. D. Krejčí (BOS)

Gáborík asistoval pri sezónnom debute

Marián Gáborík odohral necelých 14 minút vo svojom prvom zápase sezóny a hneď bodoval. V úvode druhej tretiny si pripísal asistenciu, keď jeho strelu tečoval do brány Anže Kopitar. Los Angeles dvakrát zmazalo stratu, ale dvojbodový Christian Fischer rozhodol v tretej minúte predĺženia o domácej výhre Arizony 3:2. Gólmi k nej prispeli aj Oliver Ekman-Larsson v presilovej hre a Brendan Perlini. Scott Wedgewood urobil 23 zákrokov a Coyotes vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich, no prvý v sezóne proti tímu z rovnakej konferencie. Na 2:2 vyrovnával stav Trevor Lewis, ktorého gól musel potvrdiť video rozhodca. Darcy Kuemper predviedol 30 zákrokov, ale Kings prehrali tretí duel v sérii a siedmy z ostatných ôsmich. Gáborík počas prvých 19 striedaní v ročníku tiež odobral súperom dva puky.

Gáboríkov prvý bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Fischer, 2. B. Perlini, 3. O. Ekman-Larsson (všetci ARI)

Flyers opäť prehrali, Leddy zavŕšil obrat Islanders v predĺžení

V bráne Islanders dostal opäť prednosť Thomas Greiss, a hoci inkasoval štyri góly z 30 striel, nakoniec sa dočkal ďalšej výhry. Jordan Eberle a Andrew Ladd zmazali dvojgólovú stratu v tretej tretine a Nick Leddy rozhodol o výhre 5:4 nad trápiacou sa Philadelphiou v strede predĺženia. Mathew Barzal a Cal Clutterbuck strelili prvé dva góly New Yorku, ktorý vyhral piaty zápas z ostatných šiestich. Flyers všetky štyri góly strelili v druhej tretine zo siedmich striel. Ich autormi boli Claude Giroux, Wayne Simmonds, Shayne Gostisbehere a Sean Couturier. Nolan Patrick v prvej tretine nepremenil trestné strieľanie. Brian Elliott urobil 32 zákrokov a jeho tím prehral siedmy zápas po sebe. Giroux zaznamenal svoj 600. bod v kariére.

Leddyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Eberle (NYI), 2. C. Giroux (PHI), 3. M. Barzal (NYI)

Dva skoré góly Ehlersa nasmerovali Jets k výhre nad Ducks

Winnipeg si položil základy víťazstva 4:1 nad Anaheimom už v prvej päťminútovke, keď sa v nej dvakrát presadil Nikolaj Ehlers. Domáci Francois Beauchemin síce v úvode druhej tretiny znížil, no o niekoľko minút neskôr obnovil dvojgólové vedenie Jets Bryan Little. Poistku do prázdnej brány pridal Kyle Connor a Connor Hellebuyck už nevyberal z brány žiaden puk. Duel opustil s 20 zákrokmi. O dva viac ich urobil John Gibson. Ducks chceli zareagovať na prehru s Vegas, ale vôbec sa im to nepodarilo. „Vyzeralo to akoby sme korčuľovali bez toho, aby sme mali na nohách obuté korčule,“ poznamenal tréner Randy Carlyle. Naopak, kanadskému tímu sa darí a vyhral šiesty zápas z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers (WPG), 2. A. Cogliano (ANA), 3. B. Little (WPG)

Wild porazili Avalanche až po nájazdoch

Charlie Coyle a Chris Stewart premenili svoje nájazdy, Alex Stalock v nich nekapituloval a Minnesota porazila Colorado tesne 3:2. V normálnej hracej dobe sa z hráčov Wild presadili Jacon Zucker a Nino Niederreiter, ktorý natiahol svoju bodovú sériu už na osem zápasov. V presilovke pritom skóroval v piatom zápase po sebe, čím vytvoril klubový rekord. V NHL to naposledy dokázal Eric Staal (v drese Hurricanes) v roku 2010. Gólovú sériu má šesťzápasovú, ktorou napodobil Briana Rolstona. Ten vytvoril klubový rekord v roku 2008 s gólmi v šiestich dueloch po sebe. Stalock čelil 30 strelám, z ktorých ho pokorili J.T. Compher a Blake Comeau. Jonathan Bernier opustil duel s 25 zákrokmi.

Stewartov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock, 2. Ch. Coyle, 3. N. Niederreiter (všetci MIN)

Grubauer konečne vyhral! Odniesla si to Tampa

Tampa Bay začala dobre, keď už v druhej minúte otvoril skóre Vladislav Namestnikov. Floridský tím však potom ťahal za kratší koniec povrazu a ani 35 zákrokom Andreja Vasilevskiho mu nepomohlo k ďalšiemu úspechu. Alex Ovečkin vyrovnal stav ešte v prvej tretine, Devante Smith-Pelly skóroval v druhej tretine a Jay Beagle pridal gól do prázdnej brány, aby Washington uspel nad najlepším tímom ligy 3:1. Philipp Grubeuer k tomu pomohol 25 zákrokmi a konečne sa dočkal svojej prvej výhry v ročníku. Predtým prehral šesť zápasov. „Som hrdý na to, že som konečne pre chlapcov získal víťazstvo,“ poznamenal. Braydon Coburn odohral 800. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer (WSH), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. J. Beagle (WSH)

Columbus si predĺžil víťaznú sériu na úkor Ottawy

Cam Atkinson strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol v strede tretej tretiny o domácom víťazstve Columbusu 5:2 nad trápiacou sa Ottawou. Bolo preň už šiestym v sérii, kým tím z hlavného mesta Kanady utrpel piatu prehru po sebe. Markus Nutivaara ukončil 45-zápasové čakanie na gól od 7. januára, skóroval aj Nick Foligno, Tyler Motte trafil prázdnu bránu a Sergej Bobrovskij chytil 24 striel. Recept na neho našli Tom Pyatt a Mike Hoffman. Craig Anderson opustil duel s 27 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson, 2. J. Anderson, 3. M. Nutivaara (všetci CBJ)

Marleau prepísal históriu pri výhre Toronta nad Carolinou

Patrick Marleau strelil rozdielový gól v tretej tretine, ktorý bol jeho 102. víťazným v kariére. Posunul sa vďaka tomu na siedme miesto historického rebríčka NHL pred Jaromeho Iginlu. Štvorgólová druhá tretina a 43 zákrokov Frederika Andersena nasmerovali Toronto k výhre 5:4 na ľade Caroliny, ktorou ukončilo krátku sériu dvoch prehier. Zach Hyman, Josh Leivo a dvojbodoví Ron Hainsey s Jamesom van Riemsdykom vypracovali domácemu tímu náskok 4:1. Derek Ryan, Jordan Staal, Elias Lindholm a dvojbodový Noah Hanifin však zdramatizovali duel. Jeff Skinner a Justin Williams, rovnako ako Jake Gardiner, dvakrát asistovali. Cam Ward striedal po dvoch tretinách a štyroch inkasovaných góloch zo 16 striel, Scott Darling chytil osem zo zvyšných deviatich. Hurricanes prehrali druhýkrát po sebe. Maple Leafs majú v tejto sezóne bilanciu 8-0-0, keď Marleau skóroval.

Marleauov 102. víťazný gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (TOR), 2. J. Skinner (CAR), 3. F. Andersen (TOR)

Rinne vynuloval St. Louis a vytvoril nový rekord NHL

Pekka Rinne zastavil všetkých 34 striel a vychytal 45. čisté konto v kariére, čím sa stal fínskym rekordérom v NHL. O jedno predstihol Miikku Kiprusoffa. Doviedol ním Nashville k výhre 2:0 v St. Louis, štvrtej v sérii a deviatej v posledných desiatich zápasoch. Rozhodol o nej už v tretej minúte Ryan Johansen, ktorý v závere duelu prihral Austinovi Watsonovi na gól do prázdnej brány. Carter Hutton v nej predtým urobil 26 zákrokov, ale neodvrátil koniec trojzápasovej víťaznej série Blues. Rinne proti nim zaznamenal tretiu nulu a 20. triumf v 40. vzájomnom súboji.


Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. C. Hutton (STL), 3. R. Johansen (NSH)

Seguin zariadil hetrikom výhru Dallasu a dosiahol míľnik

Tyler Seguin zavŕšil víťazný obrat Dallasu ôsmym hetrikom v kariére, prvým od novembra 2015 a dosiahol hranicu 200 gólov v NHL ako prvý hráč draftovaný v roku 2010. Jeho tri góly viedli k triumfu 6:4 nad Calgary, ktorý bol pre texaský klub štvrtým domácim v sérii. Z jeho spoluhráčov skórovali Antoine Roussel, dvojbodový Alex Radulov a Gemel Smith, kým Ben Bishop sa prezentoval 34 zákrokmi. Prekonali ho dvakrát Sean Monahan a raz Micheal Ferland a Johnny Gaudreau. Monahan a Gaudreau nazbierali po tri body a Mike Smith si okrem 35 zákrokov pripísal aj asistenciu pri góle Monahana na 4:3. Seguin strelil posledný gól do prázdnej brány. Flames prehrali druhý zápas po sebe a na aktuálnom výjazde majú bilanciu 2-2-1. Stars pri predzápasovej ceremónii vyradili dres Jereho Lehtinena s číslom 26.


Vyradenie čísla Jereho Lehtinena:

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. J. Gaudreau, 3. S. Monahan (obaja CGY)

Vegas opäť vyhralo doma a vyrovnalo ďalší bradatý rekord

Las Vegas prepisuje každým zápasom storočnú históriu ligy. Po víťazstve 5:4 nad San Jose vyhralo štvrtý duel po sebe celkovo a až ôsmy na domácom ľade, čím vyrovnalo rekord nováčika stanovený Torontom v sezóne 1917/18. Vegas prišlo o náskok 4:1, ale trojbodový Jonathan Marchessault rozhodol o jeho triumfe po 81 sekundách predĺženia. Pred ním skórovali dvojbodoví Shea Theodore s Jamesom Nealom a dvakrát William Karlsson. Maxime Lagace inkasoval všetky štyri góly z 23 striel, Malcolm Subban pri návrate do akcie čelil iba trom strelám. Tomáš Hertl, Brent Burns, Chris Tierney a Mikkel Bödker skórovali z hráčov Sharks, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. V ich bráne sa vystriedali Martin Jones (11/14) a Aaron Dell (17/19).

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson, 2. S. Theodore, 3. J. Marchessault (všetci VGK)

Eichel skóroval pri výhre Buffala nad Edmontonom

Jack Eichel strelil víťazný gól a Buffalo ukázalo, že dokáže hrať takým spôsobom, o ktorom v tejto sezóne často len hovorilo. Robin Lehner zastavil 29 striel a Sabres ukončili sedemzápasovú sériu prehier víťazstvom 3:1 nad Edmontonom. Jacob Josefson strelil úvodný gól, Kyle Oposo pridal poistku do prázdnej brány. Ešte po ňom zničil Lehnerovi čisté konto Yohann Auvitu, ktorý strelil jediný gól Oilers 20 sekúnd pred koncom. Kanadský tím, v ktorého bráne čelil Laurent Brossoit 30 strelám, prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Do zostavy Sabres sa vrátil obranca Rasmus Ristolainen, ktorý aj raz asistoval. Oilers sa museli zaobísť bez Oscara Klefboma, ktorý ochorel.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel, 2. J. Josefson, 3. K. Okposo (všetci BUF)

Devils opäť zdolali Canucks, Hall trojbodový

Taylor Hall skóroval a pridal asistencie pri góloch Briana Boylea a Damona Seversona, aby pomohol New Jersey k víťazstvu 3:2 nad Vancouverom. Cory Schneider zaznamenal v zápase proti bývalému tímu 23 zákrokov a prekonali ho Daniel Sedin a Bo Horvat. Jacob Markström opustil duel takisto s 23 zákrokmi. New Jersey vyhralo nad Vancouverom už v siedmom vzájomnom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. B. Boyle, 2. T. Hall, 3. N. Hischier (všetci NJD)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 19:03 1 0 1 -1 0 5 2
M. Gáborík (LAK) 13:51 0 1 1 0 0 0 0
Z. Chára (BOS) 24:27 0 0 0 0 0 3 2
P. Cehlárik (BOS) 12:11 0 1 1 +1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies