Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
DAL
0
STL
0
po 1. tr.
ARI
1
EDM
1
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Pánik bodoval, pri výhre Chicaga zažiaril jeho mladý spoluhráč

V pondelok sa v NHL odohralo päť zápasov a v jednom sa ukázal aj slovenský zástupca. Richard Pánik sa tešil z veľkého víťazstva, ku ktorému prispel aj bodovo. Noc priniesla aj jeden hetrik a cenný brankársky medzník.

DeBrincat zažiaril pri výhre Chicaga, Pánik asistoval

Alex DeBrincat má šikovné ruky, dobrú rýchlosť a inštinkty rodeného strelca. V pondelok to dal všetko dokopy a výsledkom toho boli tri góly a jedna asistencia, ktorými pomohol Chicagu k výhre 7:3 nad Anaheimom. „Je to skvelý hráč, mohli ste to tvrdiť už v tréningovom kempe, keď ste ho videli s pukom,“ poznamenal Patrick Sharp, ktorý ukončil 16-zápasové gólové suchoty. Do čierneho sa trafili aj Brandon Saad, Artem Anisimov a Nick Schmaltz, ktorý pridal aj dve asistencie. Tri nazbieral Patrick Kane. Richard Pánik jednu, pričom odohral 14 a pol minúty. Dve si odsedel za sekanie aj na trestnej lavici. Corey Crawford čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonali Jakub Silfverberg a dvakrát Chris Wagner. John Gibson inkasoval štyri góly z 22 striel, Ryan Miller následne skrotil desať striel z 13. Kým Chicago vyhralo štvrtý zápas z ostatných piatich, Anaheim prehral štvrtý zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat, 2. P. Kane, 3. N. Schmaltz (všetci CHI)

Luongo napodobnil Roya víťazstvom nad Devils

Roberto Luongo sa stal ešte len druhým brankárom histórie NHL, ktorý vyhral 200 zápasov v dresoch dvoch rôznych tímov. V pondelok urobil 23 zákrokov, aby Florida porazila New Jersey 3:2 a on si v jej drese pripísal okrúhle 200. víťazstvo. Ďalších 252 ich zaknihoval s Vancouverom. Pred ním niečo podobné dokázal len Patrick Roy, ktorý vyhral 289 duelov s Montrealom a 262 s Coloradom. „Toto sú veci, na ktoré sa budem pozerať, keď bude všetkému koniec. Momentálne o niečom takom príliš rozmýšľať nechcem,“ poznamenal. Florida dvakrát v zápase prišla o vedenie, no po góle Jareda McCanna už zvládla vedenie udržať. Pred ním skórovali aj Aleksander Barkov v oslabení a Vincent Trocheck. Na ich góly reagovali mladíci Nico Hischier a Jesper Bratt. Cory Schneider predviedol 35 zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. McCann (FLA), 2. N. Hischier (NJD), 3. J. Bratt (NJD)

Price bol opäť skvelý, Canadiens zdolali Blue Jackets

Carey Price nadviazal na výborný výkon z prvého zápasu po zranení a v pondelok s 37 zákrokmi doviedol Montreal k výhre 3:1 nad Columbusom, ktorá bola druhá po sérii prehier. Niekoľko zákrokov bolo pritom z kategórie skvelých. Kľúčové pre Canadiens boli aj úvodné dva góly Brendana Gallaghera a Jonathana Drouina, ktoré padli z prvých dvoch striel na bránu Sergeja Bobrovskiho, lídra NHL v úspešnosti zákrokov. Tretí gól „Habs“ padol do prázdnej brány a jeho autorom bol Andrew Shaw. Recept na Pricea našiel len Pierre-Luc Dubois, Bobrovskij duel opustil s 25 zákrokmi. Blue Jackets prišli o šesťzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. B. Gallagher (MTL), 3. P. Dubois (CBJ)

Pennsylvánske derby rozhodol Crosbyho gól z predĺženia

Pittsburgh prehrával s Philadelphiou po dvoch tretinách 1:3 a pre zranenie prišiel o brankára Matta Murrayho. Reakciou na to bolo hádam najlepších 22 minút obhajcu titulu v tejto sezóne. Patric Hörnqvist a Bryan Rust vyrovnali stav dvoma gólmi v rozmedzí 39 sekúnd, Jake Guentzel ho svojím druhým gólom v zápase vyrovnal opäť v 59. minúte a Sidney Crosby usmernil do brány strelu Krisa Letanga v druhej minúte predĺženia. Na svete bola výhra 5:4. Murray pred zranením kryl 20 striel z 22, Tristan Jarry následne inkasoval dva góly z desiatich striel. Najviac práce z brankárov mal Brian Elliott, ktorý čelil 52 strelám. Z mužstva Flyers, ktoré si pripísalo ôsmu prehru po sebe, skórovali Shayne Gostisbehere, Travis Konecny, Sean Couturier a Michael Raffl. Crosby so svojím 11. gólom v predĺžení vyrovnal klubový rekord Maria Lemiuxa a Jevgenija Malkina, ktorý vynechal štvrtý zápas po sebe.


Víťazný gól Crosbyho po strele Letanga:

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. M. Raffl (PHI)

Jets potvrdili formu jasnou výhrou nad Wild

Blake Wheeler, Mark Scheifele a Kyle Connor zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, Winnipeg strelil sedem gólov po sebe a porazil Minnesotu 7:2. Joel Armia, Jacob Trouba, Mathieu Perreault a Bryan Little tiež skórovali a k natiahnutiu víťaznej série na štyri zápasy pomohol Connor Hellebuyck 17 zákrokmi. Jets vyhrali sedem z posledných ôsmich duelov a svoje 15. víťazstvo dosiahli v 24. zápase, čo sa im ešte nikdy rýchlejšie nepodarilo. Wild viedli 2:0, keď v prvej tretine skórovali Jason Zucker a Chris Stewart, no nakoniec si pripísali druhú prehru po sebe. Alex Stalock odchytal celý zápas a zastavil 21 striel.

Pekné zakončenie Perreaulta z prvej:

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. B. Wheeler, 3. J. Trouba (všetci WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (CHI) 14:36 0 1 1 0 2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies