Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák vyhral, Gáborík asistoval v súboji s Tatarom

V utorok bolo v NHL na programe desať zápasov aj so štvoricou Slovákov. Z víťazstiev sa tešili Jaroslav Halák a Marián Gáborík, ktorý bodoval pri výhre nad Tomášom Tatarom. Andrej Vasilevskij a Ben Bishop vychytali nuly, Radek Faksa strelil čistý hetrik.

Halák pomohol k výhre Islanders nad Canucks

Jaroslav Halák po prvýkrát od prelomu mesiacov odchytal druhý zápas po sebe a pripísal si druhú výhru po sebe. Hoci miestami nepôsobil isto, nakoniec zneškodnil 23 striel a doviedol Islanders k triumfu 5:2 nad Vancouverom. Calvin de Haan a Jordan Eberle skórovali v rozmedzí minúty počas prvej tretiny, neskôr sa presadili aj Andrew Ladd, Anders Lee a John Tavares. Eberle zaknihoval svoj 400. bod v NHL. Kým newyorský tím sršal po zápase sebadôverou, ten kanadský hľadá odpovede po tretej prehre po sebe. Anders Nilsson zastavil 31 striel a o góly sa postarali Bo Horvat a Thomas Vanesk. „Je to frustrujúce. Nehráte tak, ako máte a škodí to postaveniu v tabuľke. Divízia je veľmi vyrovnaná. Potrebujeme každé víťazstvo, ktoré môžeme získať,“ poznamenal Horvat.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares, 2. A. Lee, 3. A. Ladd (všetci NYI)

Gáborík bodoval pri výhre nad Tatarom

V Detroite sa proti sebe postavili dvaja slovenskí útočníci. Dvojnásobnú radosť mal po zápase Marián Gáborík, ktorý prispel druhou asistenciou v sezóne k víťazstvu Los Angeles 4:1. O druhej výhre po sérii troch prehier rozhodol kapitán Anže Kopitar, ktorý strelil dva góly, vrátane rozdielového v presilovej hre a prihrával na gól Dustinovi Brownovi. Ten vyrovnával stav na 1:1 po tom, čo otvoril skóre Mike Green. Frans Nielsen mu asistoval a zaznamenal 400. bod v NHL. Drew Doughty dvakrát asistoval a Jonathan Quick predviedol 23 zákrokov. Tomáš Tatar na neho nevystrelil ani raz. Odohral 15 minút a 46 sekúnd, o sekundu menej ako Gáborík, počas ktorých zaznamenal dva mínusové body, dva bodyčeky i odobrané puky. Jeho krajan v drese Kings si pripísal plusový bod, štyri strely a jeden získaný puk od súpera. Jimmy Howard urobil 32 zákrokov, ale nezabránil štvrtej prehre Red Wings v sérii na domácom ľade a piatej celkovo. „Je to frustrujúce. Musíme to vyriešiť,“ povedal. Kopitar si s 12 gólmi v 25 dueloch tejto sezóny vyrovnal zápis zo 76 zápasov tej minulej.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. J. Quick, 3. D. Brown (všetci LAK)

Nashville si predĺžil domácu víťaznú sériu

Roman Josi strelil víťazný gól v úvode tretej tretiny v presilovke, Pekka Rinne chytil 37 striel a Nashville zdolal Chicago 3:2, čím si predĺžil domácu sériu bez prehry na šesť zápasov. Pri desiatej výhre v posledných dvanástich dueloch skórovali aj Filip Forsberg a Austin Watson. Tommy Wingels a Lance Bouma sa strelecky presadili z hráčov Blackhawks, ktorí prišli o krátku sériu dvoch výhier. Anton Forsberg urobil 28 zákrokov. Slovenskému útočníkovi Richardovi Pánikovi zápas nevyšiel. Tréner ho nechal odohrať iba osem a štvrť minúty, počas ktorých stihol získať mínusový bod, strelu, blok a odobral dva puky. Predators otočili vzájomnú bilanciu s Chicagom v tejto sezóne vo svoj prospech na 2-1.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg, 2. P. Rinne, 3. R. Josi (všetci NSH)

Malginov gól rozhodol o výhre nad Rangers

Denis Malgin, ktorý bol v pondelok povolaný do prvého tímu, pomohol Floride vyhnúť sa ťažkej prehre a gólom 69 sekúnd pred koncom rozhodol o výhre 5:4 nad Rangers. Panthers, ktorí získali druhé víťazstvo po sebe len po tretíkrát v sezóne, predtým premárnili dve trojgólové vedenia. Prvé tri góly zápasu strelili v prvej tretine Aleksander Barkov, Jamie McGinn a Michael Haley. Na 4:1 upravil v druhej tretine stav trojbodový Jonathan Huberdeau. Rangers sa následne podarilo stratu zmazať gólmi Pavla Bučneviča a dvojgólového Chrisa Kreidera. Predtým sa presadil aj J.T. Miller. James Reimer inak zastavil 33 striel newyorského tímu, ktorý prišiel o sériu štyroch výhier. Prvé tri góly zápasu inkasoval Henrik Lundqvist, ktorý čelil len šiestim strelám. Ondřej Pavelec následne kryl 19 z 21 striel. Bučnevič pridal dve asistencie, David Desharnais ich nazbieral tri a Kreider jednu. Momentálne má vo svojej kariére na konte 99 gólov a 99 asistencií.

Hviezdy duelu: 1. D. Malgin (FLA), 2. Ch. Kreider (NYR), 3. J. Huberdeau (FLA)

Toronto zdolalo Calgary bez Jágra

Štyria rôzni strelci a 19 zákrokov Frederika Andersena viedli k jasnému triumfu Toronta 4:1 na ľade Calgary, ktorému opäť chýbal zranený Jaromír Jágr. Roman Polák strelil jediný gól v prvej tretine, Nikita Zajcev v druhej a Nazem Kadri zvyšoval stav na 3:0 v úvode tretej časti hry. Michael Stone síce dal domácim šancu na zvrat, ale Leo Komarov sekundu pred koncom zápasu upravil výsledok gólom do prázdnej brány. V nej stále predtým Mike Smith, ktorý sa prezentoval 26 zákrokmi. Flames odštartovali štvorzápasovú domácu sériu treťou prehrou v ostatných štyroch dueloch. Maple Leafs vyhrali druhý zápas z posledných troch.

Hviezdy duelu: 1. M. Zajcev, 2. F. Andersen (obaja TOR), 3. M. Smith (CGY)

Nugent-Hopkins zavŕšil víťazný obrat Edmontonu proti Arizone

Edmonton dvakrát dohnal jednogólovú stratu a úspešnú stíhaciu jazdu zavŕšil Ryan Nugent-Hopkins, ktorý 40 sekúnd pred koncom predĺženia rozhodol o domácom víťazstve 3:2 nad Arizonou. Bolo preň druhým po sebe a tretím v posledných štyroch zápasoch. Gólmi k nemu prispeli aj Zack Kassian a dvojbodový Matt Benning. Cam Talbot predviedol 29 zákrokov, o päť viac ako jeho náprotivok Scott Wedgewood. Coyotes posielal do vedenia 1:0 Christian Fischer a na 2:1 zvyšoval stav Oliver Ekman-Larsson v presilovej hre. Max Domi prihral na oba góly. Púštny tím prehral druhý duel v sérii a tretí z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (EDM), 2. S. Wedgewood (ARI), 3. R. Nugent-Hopkins (EDM)

Vasilevskij vychytal nulu, aby Lightning ukončili slabšie obdobie

Najofenzívnejší tím sezóny sa spoľahol na svoju defenzívu, aby ukončil sériu dvoch prehier. Andrej Vasilevskij urobil 34 zákrokov, aby vychytal svoju druhú nulu v sezóne a doviedol Tampu Bay k výhre 2:0 nad Buffalom. Steven Stamkos opäť nebodoval a Nikita Kučerov zaznamenal len sekundárnu asistenciu. „Dobrá vec je, že sme vyhrali, aj keď neskórovali,“ poznamenal tréner Jon Cooper. Góly Lightning vsietili obrancovia. Bezgólový stav prelomil v presilovke Michail Sergačov a v druhej tretine sa presadil aj Dan Girardi. Domáci Robin Lehner opustil duel s 24 zákrokmi. Sabres prehrali s floridským tímom piaty zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. M. Sergačov, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Sharks dopriali Philadelphii deviatu prehru v sérii

Philadelphia mala síce dobrý vstup do zápasu, keď sa po 48 sekundách presadil Claude Giroux, no nakoniec sa už z jej mužstva nikto nepresadil a na svete bola deviata prehra v sérii. O ňu sa postaralo San Jose, ktoré otočilo stav ešte v prvej tretine a nakoniec zvíťazilo pomerom 3:1. Aaron Dell predviedol 22 zákrokov a postupne skórovali Chris Tierney, Joe Thorton a Marc-Edouard Vlasic. V bráne Flyers stál Michael Neuvirth, ktorý kapituloval trikrát z 34 striel. Už len jedna prehra chýba Philadelphii k tomu, aby vyrovnala mizernú sériu z minulého ročníka, ktorá bola najdlhšia za takmer desať rokov. Do zostavy Sharks sa vrátil Melker Kalsson, no v druhej tretine sa zranil Joonas Donskoi.

Hviezdy duelu: 1. J. Thornton, 2. L. Couture, 3. M. Vlasic (všetci SJS)

Blue Jackets porazili Carolinu až po nájazdoch

Joonas Korpisalo si zachytal po prvýkrát za posledné tri týždne, no podal výborný výkon a s 29 zákrokmi doviedol Columbus k víťazstvu 3:2 nad Carolinou. To sa zrodilo až v nájazdoch, v ktorých sa presadili Cam Atkinson a Artemij Panarin. Korpisalo v nich bol stopercentný. „Bola to zábava. Nájazdy mám rád. Chlapci premenili oba nájazdy a mne ostala tá ľahšia časť,“ povedal po zápase. Zach Werenski zaznamenal gól a asistenciu, do čierneho sa trafil aj Josh Anderson a Columbus vyhral piaty domáci zápas po sebe. Z „Hurikánov“ skórovali Noah Hanifin a Brock McGinn, ktorý zaistil tímu aspoň bod. Scott Darling predviedol 36 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski, 2. A. Panarin, 3. J. Korpisalo (všetci CBJ)

Faksa sám zariadil výhru Dallasu v Las Vegas

Radek Faksa zaznamenal čistý hetrik za šesť a trištvrte minúty v druhej tretine, ktorý bol jeho prvý v kariére a vystrieľal ním Dallasu triumf 3:0 na ľade Vegas. Posledné dva góly strelil v rozmedzí ôsmich sekúnd. Bol to piaty najrýchlejší hetrik v klubovej histórii. Ben Bishop zastavil všetkých 34 striel pri svojom druhom čistom konte v sezóne a 21. v kariére. Všetky góly inkasoval Malcolm Subban z 30 striel. Stars vyhrali druhý zápas po sebe, štvrtý z posledných piatich a ukončili sériu piatich prehier na súperových klziskách. Golden Knights prišli o päťzápasovú víťaznú sériu celkovo a osemzápasovú na domácom ľade.

Hviezdy duelu: 1. R. Faksa, 2. B. Bishop (obaja DAL), 3. A. Tuch (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 23/25 (92 %)
T. Tatar (DET) 15:46 0 0 0 -2 0 0 2
M. Gáborík (LAK) 15:47 0 1 1 0 0 4 0
R. Pánik (CHI) 8:14 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies