Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Gáborík prvou hviezdou zápasu, skóroval aj Tatar

V siedmich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavila trojica slovenských útočníkov. Z výhry sa tešil iba Marián Gáborík, ktorý k nej prispel prvými dvoma gólmi v sezóne ako prvá hviezda duelu. Skóroval aj Tomáš Tatar. Mike Smith vychytal nulu, Daniel Sedin dosiahol veľký míľnik.

Gáborík prvou hviezdou víťazného zápasu proti Capitals

Marián Gáborík bodoval v treťom zo štyroch zápasov po návrate zo zranenia. Tentoraz sa hneď dvakrát zapísal do streleckej listiny pri víťazstve Los Angeles 5:2 vo Washingtone. V 12. minúte odpovedal aj so šťastím na vedúci gól Jevgenija Kuznecova, keď sa puk po jeho šanci odrazil do brány Bradena Holtbyho. V poslednej minúte duelu zvyšoval stav na 4:2 strelou z celého klziska do prázdnej bránky. Bol to jeho prvý viacgólový zápis po viac než dvoch rokoch. Už len dva góly mu chýbajú na métu 400 v NHL. Počas 15 minút v akcii zaznamenal aj plusový bod a dve strely. Odobral tiež jeden puk, ale dva stratil. Z jeho spoluhráčov rozhodli o tretej výhre Kings v sérii Jonny Brodzinski a Jussi Jokinen, ktorí zareagovali na ďalší gól Kuznecova dvoma presnými zásahmi za deväť sekúnd v strede zápasu. Tyler Toffoli upravil výsledok druhou strelou do prázdnej brány štyri sekundy pred koncom. Tanner Pearson a Kurtis McDermid dvakrát asistovali. Jonathan Quick predviedol 27 zákrokov, o päť viac ako Holtby. Capitals prišli o sériu troch výhier. Dmitrij Orlov však asistoval a pripísal si 100. bod v kariére.

Gáboríkov 1. gól v sezóne:

Gáboríkov 2. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Gáborík (LAK), 2. J. Kuznecov (WSH), 3. T. Lewis (LAK)

Tatar prekonal Pricea, ale Detroit natiahol sériu prehier

Skórovať sa zo Slovákov podarilo aj Tomášovi Tatarovi, ktorý ukončil krátku dvojzápasovú sériu bez bodu. Jeho ôsmy gól v sezóne, ktorým v prvej tretine v presilovej hre posielal Detroit do vedenia 2:1, však nezabránil prehre 3:6 s Montrealom. Bola preň šiestou po sebe celkovo a piatou na domácom ľade. Po Tatarovom góle hostia otočili stav piatimi gólmi po sebe a rozhodli o svojom štvrtom triumfe v sérii. Dva góly a asistenciu zaznamenal Brendan Gallagher, skórovali aj dvojbodový Max Pacioretty, Charles Hudon, Andrew Shaw a Alex Galchenyuk. Jeff Petry, Tomáš Plekanec i Phillip Danault dvakrát asistovali a Carey Price vyhral aj svoj štvrtý zápas po návrate do akcie. Dve z 31 striel Red Wings na neho vyslal Tatar, ktorý odohral vyše 16 minút aj s plusovým bodom a odobraným pukom. Z jeho spoluhráčov sa k nemu na listine strelcov pridali dvojbodový Anthony Mantha a Frans Nielsen. Jimmy Howard opustil duel s 19 zákrokmi.

Tatarov 8. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher, 2. C. Price, 3. Ch. Hudon (všetci MTL)

Janmark rozhodol o výhre Dallasu v Chicagu

Mattias Janmark strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol po 51 sekundách predĺženia o víťazstve Dallasu 4:3 v Chicagu. Na jeho otvárací gól odpovedal už po deviatich sekundách Alex DeBrincat, ktorý sa stal prvým nováčikom v klubovej histórii s 10 gólmi v jednom mesiaci. Na ďalší vedúci gól dvojbodového Radka Faksu z trestného strieľania zareagoval Artem Anisimov v presilovej hre. Remi Elie posielal Stars tretíkrát do vedenia, ale to zmazal dvojbodový Patrick Kane. Nick Schmaltz dvakrát asistoval, slovenský útočník Richard Pánik nebodoval. Odohral necelých 12 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, bodyček, blok a jeden odobraný puk. Corey Crawford urobil pri druhej prehre Blackhawks po sebe 31 zákrokov, Ben Bishop ich zaznamenal 19 pri tretej výhre Dallasu v sérii a štvrtej v posledných piatich dueloch. Oba tímy sa opäť stretnú v sobotu v Texase.

Janmarkov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Janmark, 2. R. Faksa (obaja DAL), 3. P. Kane (CHI)

Boeser zariadil triumf Canucks v Nashville, Daniel Sedin napodobnil brata

Brock Boeser strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, dvakrát skóroval aj Loui Eriksson a Vancouver vyhral v Nashvlle 5:3. Ukončil tak sériu troch prehier a súperovi prerušil šesťzápasovú víťaznú šnúru na domácom ľade. Zvyšný piaty gól Canucks vsietil Daniel Sedin, ktorý nazbieral aj dve asistencie a prekonal hranicu 1 000 bodov v NHL. Dokázal to ako 87. hráč histórii, ôsmy aktívny a pridal sa ku bratovi Henrikovi. Sú jedinými bratmi, ktorí to dokázali. Boeser sa stal druhým nováčikom klubovej histórie po Pavlovi Burem s 10 gólmi v jednom mesiaci. Andersa Nilssona prekonali z 32 striel Predators dvojbodový Craig Smith, Filip Forsberg v presilovej hre a Nick Bonino, ktorí v druhej tretine trikrát posielali svoj tím do vedenia. Pekka Rinne kryl 27 striel pri druhej prehre z ostatných troch duelov.


Hviezdy duelu: 1. B. Boeser, 2. D. Sedin (obaja VAN), 3. C. Smith (NSH)

Smith vynuloval svoj bývalý tím

Mike Smith zastavil všetkých 28 striel pri svojom druhom čistom konte v sezóne a 35. v kariére. Doviedol ním Calgary k domácemu víťazstvu 3:0 nad Arizonou, jeho niekdajším zamestnávateľom. Dva góly, vrátane víťazného, vsietil Mark Jankowski, tretí zaznamenal Mikael Backlund a Sam Bennett dvakrát asistoval. Scott Wedgewood čelil pri tretej prehre Coyotes v sérii a štvrtej v posledných piatich zápasoch až 44 strelám. Flames vyhrali druhý duel z ostatných troch.

Jankowskiho efektný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. M. Jankowski, 3. S. Bennett (všetci CGY)

Staal zavŕšil víťazný obrat Wild proti Vegas

Eric Staal zaznamenal prvý viacgólový zápis v sezóne a jeho prvý gól v zápase rozhodol o domácej výhre Minnesoty 4:2 nad Las Vegas. Znamenala koniec krátkej série dvoch prehier. Gólmi k nej pomohli aj Mikael Granlund a Jonas Brodin, Devan Dubnyk predviedol 29 zákrokov. O jeden menej urobil Malcolm Subban pri svojom štvrtom štarte v sérii, ale nezabránil druhej prehre nováčika NHL po sebe. Brayden McNabb a Jonathan Marchessault otočili stav z 0:1 na 2:1 za necelé dve minúty v úvode tretej tretiny. Staal strelil druhý gól do prázdnej brány. Vegas nepomohol ani návrat Lucu Sbisu do akcie po sedemzápasovej absencii.

Staalov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk, 2. E. Staal, 3. M. Dumba (všetci MIN)

Russellov vlastenec rozhodol o výhre Toronta v Edmontone

Kris Russell si strelil nešťastný vlastný gól 65 sekúnd pred koncom zápasu a Edmonton prehral doma s Torontom 4:6. Víťazný gól putoval na konto Patricka Marleaua, ktorý sa ako posledný dotkol puku z hráčov hostí. Bol už jeho 103. v kariére a iba jeden bod mu chýba na métu 1 100 bodov v NHL. Práve dvojbodový Russell vyrovnával stav duelu na 4:4. Oilers zmazali stratu 0:2, 1:3 i 3:4 aj vďaka gólom Marka Letestua, Zacka Kassiana a Connora McDavida. Kassian pridal asistenciu, Letestu, Darnell Nurse a Jujhar Khaira ich nazbierali dve. Laurent Brossoit inkasoval päťkrát z 35 striel, keďže Nazem Kadri spečatil druhú výhru Maple Leafs po sebe a tretiu v posledných štyroch zápasoch strelou do prázdnej brány. Predtým do nej skórovali Auston Matthews, Dominic Moore a William Nylander. Prví dvaja získali aj po asistencii, Nylander a Jake Gardiner po dve. Frederik Andersen kryl 41 striel. Oilers ukončili sériu dvoch výhier.

Marleauov bizarný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Letestu (EDM), 2. W. Nylander (TOR), 3. Z. Kassian (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 15:03 2 0 2 +1 0 2 0
T. Tatar (DET) 16:02 1 0 1 +1 0 2 0
R. Pánik (CHI) 12:21 0 0 0 -1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies