Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chárovci vyhrali, Tatarov Detroit inkasoval 10 gólov

V dvanástich sobotných zápasoch sa predstavili traja Slováci, ktorí nebodovali. Z výhry sa tešil iba Zdeno Chára a jeho Boston, Tomáš Tatar bol pri 10-gólovom debakli Detroitu. Paul Byron zaznamenal hetrik, Dylan Strome prvý gól v NHL. Tuukka Rask a Scott Wedgewood vychytali nuly.

Rask vynuloval Flyers, ktorí prehrali 10-krát v sérii

Tuukka Rask zastavil všetkých 28 striel pri svojom prvom čistom konte v sezóne a 39. v kariére, ktorým doviedol Boston k výhre 3:0 vo Philadelphii. Bola preň šiestou v posledných siedmich zápasoch a štvrtou na ľade súpera v sérii. Rozhodol o nej gól Ryana Spoonera z 15. minúty, jeho prvý od 4. marca po 22 dueloch. Ďalšie dva pridali v druhej tretine dvojbodoví David Pastrňák z Bradom Marchandom. V jej závere Claude Giroux síce znížil stav na 1:3, ale jeho gól rozhodcovia po preskúmaní záznamu sporne neuznali pre avizované nedovolené bránenie v hre Raskovi. V tretej tretine odopreli gól aj hosťujúcemu Noelovi Acciarimu pre vysokú hokejku. Brian Elliott inkasoval trikrát z 27 striel. Slovenský obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára na neho vystrelil dvakrát. Zaznamenal aj dva plusové body, štyri bloky a menší trest za hákovanie. Odohral vyše 27 minút ako najvyťažovanejší hráč duelu. Jeho tím uštedril Flyers desiatu prehru v sérii, čím opäť vyrovnali negatívny klubový rekord. Nevyužili ani jednu zo šiestich presiloviek a prehrali na nulu šiestykrát v sezóne. Duel okorenil pästný súboj Waynea Simmondsa a Kevana Millera zo stredu úvodnej tretiny. Bruins mali späť v zostave Davida Krejčího a Andersa Bjorka.

Spoonerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. D. Pastrňák, 3. T. Rask (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Dallas zdolal Chicago po nájazdoch, Pánik opäť bez bodu

Alex Radulov a Tyler Seguin premenili svoje samostatné nájazdy a najrýchlejším možným spôsobom v nich rozhodli o víťazstve Dallasu 3:2 nad Chicagom. Bolo preň štvrtým po sebe celkovo a piatym na domácom ľade. Radulov otvoril skóre v prvej tretine v presilovej hre práve po prihrávke Seguina. O druhý gól v normálnom hracom čase sa postaral Radek Faksa v druhej tretine. Blackhawks dvakrát zmazali stratu zásluhou Codyho Fransona a Brandona Saada. Ben Bishop však chytil oba nájazdy a 32 striel pri šiestej výhre Stars v posledných siedmich zápasoch. Slovenský útočník Richard Pánik ho strelecky neohrozil počas 11 minút a 17 sekúnd v akcii. Jeho spoluhráč Anton Forsberg predviedol 33 zákrokov, ale nezabránil tretej prehre Chicaga v sérii.

Seguinov víťazný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (DAL), 2. A. Forsberg (CHI), 3. A. Radulov (DAL)

Ofenzíva Canadiens explodovala proti Red Wings

Len pred dvoma týždňami vyzeral Montreal ako tím, ktorý sa potápa. Po návrate Careyho Pricea však tím vyhral päť zápasov po sebe. V sobotu zdolal Detroit 10:1, pričom o góly sa postaralo osem rôznych hráčov. Paul Byron dosiahol svoj prvý hetrik v kariére a po góle pridali Charles Hudon, Brendan Gallagher, Jordie Benn, Andrew Shaw, Nicolas Deslauriers, Jacob de la Rose a Daniel Carr. Poslední traja skórovali prvýkrát v sezóne. Alex Galchenyuk nazbieral štyri asistencie a Price urobil 22 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Luke Glendening. Petr Mrázek inkasoval päť gólov z 25 striel, Jimmy Howard päť gólov z deviatich. Tomáš Tatar odohral 16 a štvrť minúty. Pripísal si dva mínusové body a šesť bodyčekov.


Gólová erupcia Montrealu:

Hviezdy duelu: 1. P. Byron, 2. N. Deslauriers, 3. A. Galchenyuk (všetci MTL)

Johnson pomohol k výhre nad Sharks dvoma gólmi

Tyler Johnson skóroval dvakrát v tretej tretine, aby ukončil 15-zápasové suchoty a doviedol Tampu Bay k výhre 5:2 nad San Jose. Nikita Kučerov tiež strelil dva góly po šesťzápasovej odmlke, Cory Conacher sa postaral o zvyšný presný zásah a Andrej Vasilevskij zneškodnil 25 striel. Góly mu strelili Barclay Goodrow, ktorý sa vrátil do akcie po zranení a Justin Braun. Do akcie sa vrátil aj Martin Jones, ktorý zastavil 38 striel. Kalifornský tím prišiel o sériu troch výhier, ten floridský si pripísal druhú výhru z ostatných piatich zápasov.

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson, 2. N. Kučerov, 3. O. Palát (všetci TBL)

Pittsburgh opäť porazil Buffalo a ťahá najdlhšiu víťaznú šnúru v ročníku

Jevgenij Malkin a Sidney Crosby zaznamenali po góle a asistencii, aby Pittsburgh porazil Buffalo 5:1 a pripísal si štvrté víťazstvo po sebe. K najdlhšej víťaznej sérii úradujúceho šampióna v sezóne pomohli gólmi aj Carl Hagelin, Patric Hörnqvist a Phil Kessel. Tristan Jarry zneškodnil 32 striel a dlho držal čisté konto. Jason Pominville strelil jediný gól Sabres v 52. minúte a zabránil ním tomu, aby jeho tím neodohral štyri bezgólové zápasy po sebe. Chad Johnson inkasoval štyri góly z 28 striel. Crosby svoj gól dosiahol do prázdnej brány a predĺžil si ním gólovú sériu na päť zápasov. Kým Penguins sa darí, Buffalo prehralo 11 z posledných 12 zápasov. Proti Pittsburghu neuspelo v ôsmom zápase po sebe a vyhralo len jeden z posledných 15 vzájomných duelov.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. T. Jarry, 3. P. Hörnqvist (všetci PIT)

Ovečkin a Holtby pomohli Capitals k výhre nad Blue Jackets

Súboj elitných brankárov vyhral Braden Holtby. S 32 zákrokmi doviedol Washington k výhre 4:3 nad Sergejom Bobrovským a jeho Columbusom. Ruský brankár čelil 23 strelám, z ktorých ho pokorili Brett Connolly, Alex Chiasson, Alex Ovečkin a Jevgenij Kuznecov. O góly Blue Jackets sa postarali Artemij Panarin, Matt Calvert a Zach Werenski. Jediným vylúčeným hráčom zápasu bol Boone Jenner, ktorý sa dvakrát v druhej tretine previnil držaním. Počas prvého vylúčenia skóroval jeho spoluhráč a navrátilec do zostavy Calvert, počas druhého Ovečkin. Ten strelil svoj 218. gól v presilovke, čím sa posunul na 10. miesto historického poradia. S 577 gólmi vyrovnal zápis Marka Recchiho na 20. mieste.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. J. Carlson, 3. B. Connolly (všetci WSH)

Dumba rozhodol v predĺžení o výhre Wild nad Blues

Obranca Matt Dumba skóroval 39 sekúnd po odštartovaní predĺženia, aby Minnesota porazila St. Louis 2:1. Dumba zaznamenal aj asistenciu pri góle Ryana Sutera, ktorý v piatej minúte otváral skóre. Prvou hviezdou zápasu bol Devan Dubnyk, ktorý zneškodnil 41 striel. V závere druhej tretiny ho počas presilovky prekonal Patrik Berglund. Jake Allen opustil duel s 23 zákrokmi. St. Louis sa nedarí, keď prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z ostatných piatich.

Dumbov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. M. Dumba (MIN), 3. J. Allen (STL)

Markström doviedol Canucks k úspechu nad Leafs

Jacob Markström nezvyčajný rekord, o ktorom sme písali v našom štvrtkovom magazíne, stále môže prekonať. V sobotu podal skvelý výkon a urobil 35 zákrokov, no prvé čisté konto kariéry mu ušlo len o vlások. Vancouveru pomohol k výhre 2:1 nad Torontom, pričom čestný úspech hostí zaznamenal James van Riemsdyk až v 58. minúte. „Vyhral nám zápas. Posledných 40 minút bolo len o Toronte,“ povedal Daniel Sedin. O góly Canucks sa postarali v prvej tretine Markus Granlund a Alexander Edler. Frederik Andersen inak urobil 24 zákrokov.

Ocenenie Daniela Sedina za 1 000 bodov v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. A. Edler (VAN), 3. M. Rielly (TOR)

Wedgewood vynuloval bývalý tím, Arizona ukončila sériu prehier

Scott Wedgewood vychytal prvú nulu v sezóne a druhú v kariére, keď chytil všetkých 27 striel hráčov z jeho bývalého tímu. Doviedol Arizonu k domácej výhre 5:0 nad New Jersey, ktorá znamenala koniec trojzápasovej série prehier. O góly sa postaralo päť rôznych hráčov. Jason Demers a dvojbodový Derek Stepan skórovali v prvej tretine, Jordan Martinook v druhej a Alex Goligoski s Dylanom Stromeom v poslednej. Strome, brat Ryana Stromea z Edmontonu, strelil svoj prvý gól v NHL. Kevin Connauton a Christian Fischer nazbierali po dve asistencie. Keith Kinkaid inkasoval všetkých päť gólov z 27 striel. Devils prehrali na nulu tretíkrát v ročníku a ukončili sériu troch výhier na súperových klziskách.


Hviezdy duelu: 1. S. Wedgewood, 2. D. Stepan, 3. D. Strome (všetci ARI)

Nashville potvrdil domácu silu triumfom nad Anaheimom

Kevin Fiala a Kyle Turris uspeli v nájazdovej lotérii, čím zariadili víťazstvo Nashville 3:2 nad Anaheimom. Postarali sa aj o prvý gól zápasu v riadnom hracom čase, ktorý strelil Fiala v presilovej hre. Ďalšiu využil Calle Järnkrok, ktorý vyrovnával stav na 2:2. Pekka Rinne kryl 33 striel a oba nájazdy pri desiatom domácom triumfe Predators v sezóne. Len New York Rangers ich má na konte viac (11). Adadm Henrique v presilovke a dvojbodový Cam Fowler otočili stav z 0:1 na 2:1, ale ani 33 zákrokov Ryana Millera neodvrátilo šiestu prehru Ducks v ostatných siedmich dueloch. Nashvillu podľahli štvrtýkrát po sebe. Finalista ostatnej sezóny prišiel v druhej tretine o Ryana Johansena po kolízii s Fialom.

Turrisov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala, 2. C. Järnkrok, 3. F. Forsberg (všetci NSH)

Hanifin zariadil triumf Caroliny nad Floridou

Noah Hanifin skóroval dve sekundy pred koncom predĺženia a rozhodol o domácom víťazstve Caroliny 3:2 nad Floridou, ktorým ukončila sériu dvoch prehier. Stal sa len druhým obrancom v klubovej histórii po Antonovi Babchukovi s dvomi gólmi v predĺžení v základnej časti NHL. Elias Lindholm, ktorý prihrával na rozhodujúci gól a Jeff Skinner posielali Hurricanes dvakrát do vedenia v presilových hrách. Nick Bjugstad a dvojbodový Aleksander Barkov však zmazali náskok súpera. Barkov vynútil predĺženie necelé dve minúty pred koncom tretej tretiny. Cam Ward urobil 37 zákrokov pri svojej 299. výhre v kariére. Jeho spoluhráči vyslali na Jamesa Reimera 47 striel, najviac v sezóne.

Hanifinov gól zo záveru predĺženia:

Hviezdy duelu: 1. N, Hanifin, 2. J. Skinner, 3. C. Ward (všetci CAR)

Oilers vyhrali bitku o Albertu po 12-gólovej prestrelke

Edmonton takmer prišiel o päťgólový náskok, ale napokon zvíťazil na ľade štátneho rivala v Calgary 7:5. Jesse Puljujärvi strelil prvé dva góly v zápase, Milan Lucic zaznamenal gól a dve prihrávky, Eric Gryba dve asistencie. Skórovali aj Jujhar Khaira, Mark Letestu v oslabení, Patrick Maroon a Ryan Nugent-Hopkins. Laurent Brossoit pomohol k tretej výhre v posledných štyroch dueloch 29 zákrokmi. Prekonali ho Michael Frolík v oslabení, Micheal Ferland v presilovej hre, dvojgólový Sam Bennett a dvojbodový Johnny Gaudreau. TJ Brodie a Dougie Hamilton dvakrát asistovali. Mike Smith striedal po dvoch tretinách a piatich inkasovaných góloch z 27 striel, David Rittich chytil štyri zo zvyšných šiestich striel. Oilers viedli v tretej tretine už 6:1, no Flames štyrmi gólmi po sebe zdramatizovali duel. Napokon prehrali štvrtý z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. S. Bennett (CGY), 2. J. Puljujärvi (EDM), 3. J. Gaudreau (CGY)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 27:03 0 0 0 +2 2 2 0
T. Tatar (DET) 16:15 0 0 0 -2 0 0 6
R. Pánik (CHI) 11:17 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies