Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Dvojgólový Gáborík dosiahol dva míľniky, Tatar asistoval

V desiatich utorkových zápasoch NHL sa predstavila dvojica slovenských útočníkov. Obaja bodovali aj sa tešili z výhier. Tomáš Tatar k nej prispel asistenciou, kým Marián Gáborík dvomi gólmi. Vďaka nim dosiahol hranicu 400 gólov i 800 bodov v NHL. Jacob Markström vychytal prvú nulu v kariére, Brayden Schenn strelil hetrik.

Gáborík prvou hviezdou pri výhre Kings nad Minnesotou

Marián Gáborík má za sebou pamätný zápas. Strelil v ňom dva góly, ktorými prispel k domácej výhre Los Angeles 5:2 nad Minnesotou. Prvou hviezdou sa stal aj preto, lebo dosiahol méty 400 gólov i 800 bodov vo svojom 996. dueli v NHL. Na dva góly potreboval iba dve strely, pripísal si aj dva plusové body počas 17 minút a 24 sekúnd v akcii. Kings prehrávali po dvoch tretinách 1:2, ale v tretej strelili štyri góly a zaznamenali šieste víťazstvo v sérii. Gáborík najskôr vyrovnal stav na 2:2 a po rozdielovom góle Adriana Kempeho zvýšil stav na 4:2. Anže Kopitar spečatil výhru strelou do prázdnej brány a predtým prihral Gáboríkovi na oba góly. Skóroval aj dvojbodový Jake Muzzin, Drew Doughty trikrát asistoval a Jonathan Quick kryl 19 striel. Prekonali ho Charlie Coyle a Tyler Ennis. Devan Dubnyk urobil 23 zákrokov, ale Wild prišli o krátku sériu dvoch výhier.

Gáboríkov 399. a 400. gól v NHL:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Gáborík, 2. J. Muzzin, 3. A. Kopitar (všetci LAK)

Detroit dosiahol vytúženú výhru, Tatar prihrával

Slová sa tentokrát naplnili. Detroit zareagoval na hanebnú prehru správne, a hoci čelil rozbehnutému Winnipegu, dokázal ho poraziť jasne 5:1 a ukončiť sedemzápasovú sériu prehier. Tomáš Tatar prihrával na víťazný gól Gustava Nyquista, ktorý sa s dvoma gólmi a asistenciou stal prvou hviezdou zápasu. Do čierneho sa trafili aj Justin Abdelkader, Darren Helm a David Booth. Jimmy Howard podal spoľahlivý výkon a z 26 striel ho prekonal len Patrik Laine počas presilovky. Connor Hellebuyck opustil duel s 27 zákrokmi. Tatar, ktorý odohral niečo cez 16 minút, ho ohrozil raz. Inak si okrem asistencie pripísal aj jeden plusový bod. Jeho tím nenechal nič na náhodu a šliapal od samého začiatku. V prvej tretine prestrieľal Jets 16:3 a ujal sa dvojgólového vedenia. „Je vtipné, ako sa môže zmeniť priebeh počas týždňa alebo dvoch. Pred doma týždňami sme boli na skvelom mieste, o dva týždne neskôr sme na ňom neboli. Zvráťme teraz ten priebeh, aby sme o dva týždne boli opäť na dobrom mieste,“ poznamenal tréner Jeff Blashill.

Hviezdy duelu: 1. G. Nyquist, 2. D. Larkin, 3. J. Howard (všetci DET)

Tampa Bay zdolala Islanders a je už štyridsaťbodová

Do brány Islanders sa vrátil Thomas Greiss a druhýkrát po sebe inkasoval minimálne päť gólov. V zápase proti Tampe Bay čelil 34 strelám, z ktorých inkasoval šesť gólov. Tampa Bay vyhrala 6:2 vďaka piatim rôznym strelcom – po góle vsietili Brayden Point, Andrej Šustr, Vladislav Namestnikov a Chris Kunitz, dva góly strelil Yanni Gourde. Andreja Vasilevskiho prekonali z 31 striel iba dvojbodový Mathew Barzal a Jordan Eberle. V prvej tretine mal newyorský tím len dve strely na bránu. Ak New York strelil v tejto sezóne prvý gól v zápase, ešte neprehral. V opačnom prípade má však bilanciu 6-9-2. Lightning dosiahli už na métu 40 bodov, čo sa im podarilo najrýchlejšie v ich v doterajšej histórii – v 27 dueloch.

Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde, 2. Ch. Kunitz, 3. R. Callahan (všetci TBL)

Schneider doviedol Devils k výhre i k vedeniu v divízii

Cory Schneider podal skvelý výkon a na svete bolo jeho 100. víťazstvo v NHL. Skúsený brankár zneškodnil 41 striel a k výhre New Jersey 4:1 nad Columbusom pomohli aj úspešní strelci Stefan Noesen, Taylor Hall, Jesper Bratt a Travis Zajac. Prví traja menovaní zaznamenali aj po asistencii, Nico Hischier ich nazbieral dve. Čestný úspech Blue Jackets zaknihoval Nick Foligno a Sergej Bobrovskij kryl 32 striel. Tím z Ohia prehral druhý zápas po sebe a na úkor práve Devils prišiel o vedúcu pozíciu v Metropolitnej divízii.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider, 2. N. Hischier, 3. T. Hall (všetci NJD)

Schenn vrátil Blues na víťaznú koľaj s hetrikom

Brayden Schenn strelil tri góly, aby doviedol St. Louis k výhre 4:3 nad Montrealom a k ukončeniu trojzápasovej série prehier. Scottie Upshall strelil zvyšný gól a Jake Allen urobil 22 zákrokov. Pre problémy s korčuľou na tri a pol minúty pustil do brány aj Cartera Huttona, no ten nečelil ani jednej strele. Blues boli o čosi lepší a na Careyho Pricea vyslali 30 striel. Ten si pripísal prvú prehru po návrate do akcie. O góly Canadiens, ktorí vyhrali predošlých päť zápasov, sa postarali obrancovia Jordie Benn a dvojgólový Shea Weber. Jeho prvý gól bol aj jeho 500. bodom v NHL.


Webberov 500. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn (STL) , 2. S. Weber (MTL) , 3. A. Pietrangelo (STL)

Pavelec doviedol Rangers k výhre nad Penguins

Ondřej Pavelec sa dozvedel na poslednú chvíľu, že v utorok zažije svoj tretí štart za posledných šesť týždňov. Henrik Lundqvist ochorel, a tak český brankár čelil obhajcovi titulu. Nakoniec podal svoj najlepší výkon v sezóne a so 41 zákrokmi doviedol Rangers k výhre 4:3 nad Penguins. Víťazný gól strelil so šťastím Pavel Bučnevič, ktorého centrovaná strela sa do brány odrazila od Krisa Letanga. Pred ním sa z gólov tešili Jesper Fast, Mats Zuccarello a Boo Nieves, pre ktorého to bol prvý gól v kariére. Tristan Jarry v zápase predviedol 25 zásahov a z jeho spoluhráčov skórovali Conor Sheary, Phil Kessel a Patric Hörnqvist. Pittsburgh prišiel o sériu štyroch výhier aj obrancu Justin Shultza, ktorý utrpel zranenie dolnej časti tela.


Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (NYR), 2. P. Hörnqvist (PIT), 3. P. Bučnevič (NYR)

Nashville ukončil víťaznú sériu Dallasu, Saros čaroval

Náhradník Juuse Saros podal veľmi dobrý výkon, ktorým doviedol Nashville k výhre 5:2 v Dallase, tretej v sérii. Zastavil 43 striel, vrátane všetkých 21 v druhej tretine, ktorú jeho tím vyhral 4:0. Po dvoch tretinách viedol 5:0. Až v tej záverečnej ho prekonali Stephen Johns a dvojbodový Jamie Oleksiak, ktorí skorigovali prvú prehru Stars po piatich triumfoch v sérii. Na Bena Bishopa našli recept Kevin Fiala v presilovej hre, Cody McLeod a Pontus Aberg, ktorý ho tretím gólom z 15. strely vyhnal z brány. Striedajúci Kari Lehtonen inkasoval dvakrát zo 17 striel, a to z hokejok Kylea Turrisa v presilovke a Calleho Järnkroka v oslabení. Järnkrok zaznamenal svoj 100. bod v NHL. Poslední dvaja pridali po asistencii, Mattias Ekholm ich získal dve.

Järnkrokov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Saros, 2. C. Järnkrok, 3. M. Ekholm (všetci NSH)

Buffalo zdolalo Colorado a prerušilo dve nepriaznivé série

Evander Kane prelomil nerozhodný stav a zariadil víťazstvo Buffala 3:2 na ľade Colorada, ktorým ukončilo sériu štyroch prehier celkovo a šiestich na súperových klziskách. Domáci dvakrát zmazali jednogólové manko, keď na presné zásahy dvojbodových Benoita Pouliota z oslabenia a Jakea McCabea odpovedal dvojgólový Nathan MacKinnon v presilových hrách. Jack Eichel pridal poistku do prázdnej brány, Ryan O´Reilly dvakrát asistoval a Robin Lehner predviedol 35 zákrokov. O štyri menej ich urobil Semion Varlamov, Alex Kerfoot si tiež pripísal dve asistencie. Avalanche ukončili päťzápasovú domácu sériu treťou prehrou po sebe a s bilanciou 1-4-0.

Hviezdy duelu: 1. E. Kane (BUF), 2. N. MacKinnon (COL), 3. R. Ristolainen (BUF)

Markström sa dočkal čistého konta, Canucks doma opäť zdolali Hurricanes

Jacob Markström zastavil všetkých 30 striel pri svojom prvom čistom konte v 129. zápase kariéry a doviedol Vancouver k triumfu 3:0 nad Carolinou. Ukončil ním sériu troch domácich prehier. Okrem brankára k nemu najviac prispel Derrick Pouliot, ktorý strelil v úvode druhej tretiny víťazný gól a neskôr prihrával na zvyšné dva z hokejok Thomasa Vaneka v presilovej hre a Nikolaja Goldobina. Scott Darling inkasoval všetky tri z 22 striel. Hurricanes prehrali tretí zápas z posledných štyroch a už desiaty na ľade Canucks v sérii od 12. januára 2002.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström, 2. D. Pouliot, 3. B. Horvat (všetci VAN)

Vegas otočilo zápas s Anaheimom

Las Vegas viedlo po prvej tretine 2:0, po druhej už prehrávalo 2:3, no podaril sa mu víťazný obrat. Zavŕšil ho Alex Tuch, ktorý sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch a rozhodol o výhre 4:3 nad Anaheimom. Predtým prihrával Erikovi Haulovi na vyrovnávajúci gól z 56. minúty. Haula zase asistoval pri góloch Jamesa Neala i Oscara Lindberga, ktorí vybudovali nováčikovi NHL náskok. Neal si pripísal aj asistenciu a Malcolm Subban sa prezentoval 26 zákrokmi. Puk za jeho chrbát postupne dostali dvojbodový Francois Beauchemin, Antoine Vermette v presilovej hre a Corey Perry. John Gibson chytil 40 striel, ale nezabránil tretej prehre Ducks po sebe a piatej zo šiestich duelov na aktuálnom výjazde. Vegas vyhralo 11. domáci zápas v sezóne, čo je najviac v lige spolu s NY Rangers.

Tuchov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. E. Haula, 2. J. Neal, 3. A. Tuch (všetci VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 17:24 2 0 2 +2 0 2 0
T. Tatar (DET) 16:08 0 1 1 +1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies