Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Halák a Greiss nie sú v optimálnej forme. Hľadá Snow nového brankára?

Skutočnosť, že tím New York Islanders inkasuje piaty najvyšší počet gólov v celej NHL, ovplyvňuje niekoľko faktorov. Je medzi nimi aj bránkovisko, ktoré nie je také dobré ako by mohlo byť.

Jaroslav Halák síce dáva v poslednom čase tímu šancu na víťazstvá, Thomas Greiss sa však trápi a v posledných troch zápasoch mal len 82,1% úspešnosť zákrokov. Naposledy inkasoval šesť gólov a aj preto sa očakáva, že vo štvrtok bude proti Pittsburghu chytať slovenský brankár.

Kým Greiss má pri hre piatich proti piatim 90,3% úspešnosť zákrokov, čo je štvrté najhoršie číslo spomedzi brankárov s minimálne 500 odchytanými minútami, Halák je medzi nimi deviaty s 93,1% úspešnosťou zákrokov. Problémom u neho však je, že je z nich posledný v úspešnosti zákrokov pri šanciach s nízkym rizikom (Corsica rozdeľuje šance podľa rizika na nízko rizikové, stredne rizikové a vysoko rizikové).

Kým hlavný tréner Doug Weight hovorí, že tento problém nemožno ignorovať, ale musí sa riešiť, generálny manažér Garth Snow ho nie je pripravený riešiť výmenou. V stredu uviedol, že angažovanie nového brankára momentálne v jeho plánoch nefiguruje.

„Keď Thomas a Jaro pri chytaní napĺňajú svoj potenciál, tak sú to skvelí brankári. Výzvou pre nás je, aby sme ich doviedli k tomu, aby chytali tak ako sú schopní,“ poznamenal Snow pre Newsday.

Obaja brankári často kapitulujú aj počas oslabení. Hra v oslabení je teda tiež oblasť, ktorej zlepšenie by prospelo aj Halákovi s Greissom. Islanders totiž v v posledných 27 oslabeniach inkasovali až 11 gólov a v ligovom poradí klesli na 29. miesto.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies