Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Budaj hviezdou zápasu, Chára asistoval

V deviatich štvrtkových zápasoch NHL malo Slovensko štvornásobné zastúpenie, vrátane oboch brankárov. Z výhier sa tešili Marián Gáborík, Peter Budaj, ktorý sa stal treťou hviezdou i Zdeno Chára, ktorý si pripísal asistenciu. Jake Allen vychytal nulu a priblížil sa k zápisu Jaroslava Haláka.

Budaj vychytal triumf nad jeho prvým tímom v NHL

Peter Budaj dostal ojedinelú šancu postaviť sa do brány Tampy Bay od začiatku zápasu a tentoraz ju využil. Zastavil 28 z 30 striel Colorada, v ktorom vstúpil do NHL i najdlhšie pôsobil a doviedol floridský tím k víťazstvu 5:2. Bolo preň tretím po sebe celkovo, štvrtým na domácom ľade v sérii a 20. v sezóne. Dokázal to už po 28 dueloch, čo je nový klubový rekord. Najviac k tomu prispeli trojbodoví Steven Stamkos a Vladislav Namestnikov, ktorí zaznamenali gól a dve asistencie. Namestnikov strelil víťazný gól v druhej tretine. Na listine strelcov ich doplnili Chris Kunitz, Alex Killorn v presilovke a Brayden Point, ktorý trafil prázdnu bránu. Tyler Johnson a Dan Girardi dvakrát asistovali. Semion Varlamov urobil 27 zákrokov pri štvrtej prehre Avalanche v sérii. Z jeho spoluhráčov prekonali Budaja Gabriel Landeskog a Erik Johnson, obaja v prvej tretine. V tretej časti hry chytil slovenský brankár všetkých 14 striel. Za stavu 3:2 vo vlastnej presilovke i za stavu 4:2 zneškodnil samostatné úniky J. T. Comphera. Stal sa treťou hviezdou duelu.


Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. V. Namestnikov, 3. P. Budaj (všetci TBL)

Boston si vychutnal Arizonu, Chára bodoval

David Backes strelil prvé dva góly od 28. marca, vrátane víťazného a Boston zdolal doma Arizonu 6:1. Brad Marchand otvoril skóre už po 15 sekundách zápasu a pridal asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal David Krejčí, ktorý využil presilovú hru. Skórovali aj Danton Heinen a Anders Bjork, kým Patrice Bergeron a Riley Nash dvakrát asistovali a Tuukka Rask kryl 20 striel. Ako jediný ho prekonal Christian Dvorak, ktorý vyrovnával stav na 1:1 v závere prvej tretiny. Scott Wedgewood predviedol 26 zákrokov, ale nezabránil štvrtej prehre Coyotes na ľade súpera v sérii a už 12. po sebe proti Bostonu od 9. októbra 2010. Slovenský obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára na neho vyslal tri strely počas 21 minút a 17 sekúnd v akcii. Pripísal si na konto aj tri plusové body a po dva bodyčeky, bloky i odobrané puky. Pri šiestom góle Bjorka v 59. minúte získal piatu asistenciu v sezóne. Jeho tím vyhral tretí z posledných štyroch zápasov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Backes, 2. B. Marchand, 3. P. Bergeron (všetci BOS)

Kings si predĺžili víťaznú sériu na sedem duelov

Ottawa trikrát zmazala náskok súpera, ale dvojbodový Drew Doughty po 31 sekundách predĺženia zariadil výhru Los Angeles 4:3. Pre kalifornský tím bola už siedmou v sérii celkovo a treťou na domácom ľade. Tanner Pearson, Alex Iafallo a dvojbodový Dustin Brown trikrát posielali Kings do vedenia, ale Matt Duchene v presilovej hre, Jean-Gabriel Pageau a Ryan Dzingel vyrovnali stav. Dzingel vynútil predĺženie 10 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Anže Kopitar prispel k triumfu dvoma asistenciami a Darcy Kuemper sa zaskvel 37 zákrokmi. O tri menej ich urobil Mike Condon. Slovenský útočník Marián Gáborík ho strelecky ohrozil štyrikrát, najviac v tíme spolu s Doughtym. Odohral necelých 13 minút aj s mínusovým bodom a jedným blokom. Senators prehrali tretí zápas po sebe, odkedy prerušili šnúru siedmich prehier.

Condon nedoprial Gáboríkovi vedúci gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty, 2. D. Brown, 3. T. Pearson (všetci LAK)

Halák nezabránil prehre Islanders s obhajcom titulu

New York Islanders dohnal stratu 0:1 i 1:3, ale Matt Hunwick rozhodol po 89 sekundách predĺženia o domácej výhre Pittsburghu 4:3. Jake Guentzel posielal úradujúceho majstra do vedenia 1:0 a Phil Kessel s Rileym Sheahanom neskôr vybudovali dvojgólový náskok za 32 sekúnd. Sheahanovi na gól nechtiac prihral sám Halák. Kris Letang dvakrát asistoval a Tristan Jarry prispel k piatej výhre v posledných šiestich dueloch 23 zákrokmi. Prekonali ho Jordan Eberle, Mathew Barzal a Brock Nelson, ktorý vynútil predĺženie 70 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Slovenský brankár Jaroslav Halák robil, čo mohol, ale neodvrátil tretiu prehru v ostatných štyroch zápasoch. Predviedol 28 zákrokov, z toho 14 v prvej tretine a dvakrát inkasoval pri presilovkách súpera. Zneškodnil však aj samostatný únik Kessela v úvode druhej tretiny, čím umožnil tímu vyrovnať stav na 1:1. Islanders mali späť v zostave Caseyho Cizikasa.


Hunwickov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Hunwick, 2. R. Sheahan (obaja PIT), 3. M. Barzal (NYI)

Monahan doviedol Calgary k výhre v Montreale

Sean Monahan strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol v 74. sekunde nadstaveného času o víťazstve Calgary 3:2 v montrealskom Bell Centre. Bol to jeho deviaty gól v predĺžení v základnej časti NHL, čím vytvoril nový klubový rekord. Daniel Carr a Phillip Danault síce otočili stav z 0:1 na 2:1, ale Garnet Hathaway ho opäť vyrovnal svojím prvým gólom v sezóne. David Rittich pomohol Flames ukončiť sériu troch prehier s 35 zákrokmi, o jeden menej urobil domáci Carey Price. Canadiens prehrali aj druhý zápas po päťzápasovej víťaznej sérii. Calgary chýbal suspendovaný Matt Tkachuk.

Monahanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. D. Carr (MTL), 3. M. Ferland (CGY)

Florida ukončila sériu prehier, no prišla o Barkova

Michael Haley prelomil nerozhodný stav v strede tretej tretiny a rozhodol o domácej výhre Floridy 6:4 nad Winnipegom. Znamenala koniec trojzápasovej série prehier. Gólmi k nej prispeli aj Mark Pysyk, Aaron Ekblad, Denis Malgin a dvojgólový Vincent Trocheck, ktorý najskôr využil presilovku a v závere trafil prázdnu bránu. Haley si pripísal aj asistenciu, Derek MacKenzie dve a Jonathan Huberdeau tri. Jamesa Reimera prekonali z 39 striel Nikolaj Ehlers, Adam Lowry, Blake Wheeler v presilovke a Patrik Laine, ktorý pridal dve asistencie. Eric Comrie sa prezentoval 30 zákrokmi pri svojom druhom štarte v NHL, ale Jets prehrali štvrtý zápas na súperovom klzisku v sérii. Panthers prišli v druhej tretine o Aleksandera Barkova, ktorého zranil Jacob Trouba úderom ramenom do tváre. Obranca Winnipegu odohral svoj 300. duel v lige. Ekblad sa so 42 gólmi v kariére posunul na tretie miesto klubovej histórie medzi obrancami. Lídrom je Róbert Švehla (61).

Dva góly Panthers za 29 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. M. Haley, 2. D. MacKenzie (obaja FLA), 3. P. Laine (WPG)

Allen vynuloval Dallas, priblížil sa k Halákovi

Jake Allen chytil všetkých 29 striel pri svojom prvom čistom konte v sezóne a 16. v kariére, čím doviedol St. Louis k domácemu triumfu 3:0 nad Dallasom. Rozhodol o ňom presný zásah Braydena Schenna zo 14. minúty, ktorý padol v druhej zo štyroch presilových hier Blues v prvej tretine. Poslednú siedmu využil v úvode tretej tretiny Colton Parayko a Vladimir Tarasenko upravil výsledok strelou do prázdnej brány v záverečnej minúte duelu. Vladimír Sobotka si z neho odniesol dve asistencie. Kari Lehtonen kryl 24 striel pri druhej prehre Stars po sebe. Blues vyhrali aj druhý zápas po sérii troch prehier. Allenovi patrí v počte vychytaných núl tretie miesto v klubovej histórii. Na druhého Haláka (20) mu chýbajú štyri.


Schennov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. C. Parayko, 3. B. Schenn (všetci STL)

Flyers pokračujú na výjazde bez prehry

Philadelphia absolvuje bezchybný výjazd po dlhej, 10-zápasovej sérii prehier. Vyhrala aj jeho tretí zápas, keď uspela vo Vancouveri pomerom 4:1. Dvojbodoví Shayne Gostisbehere a Claude Giroux využili presilové hry, Michael Raffl strelil víťazný gól a Wayne Simmonds spečatil tretiu výhru po sebe gólom do odkrytej brány. Jakub Voráček nazbieral tri prihrávky a Brian Elliott predviedol 36 zákrokov pri svojom 200. triumfe v NHL. Ako jediný na neho našiel recept Brock Boeser, ktorý znižoval stav 20 sekúnd pred druhou prestávkou na 1:3. Jacob Markström opustil zápas s 22 zákrokmi a Canucks prišli o sériu troch výhier.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. B. Boeser (VAN), 3. C. Giroux (PHI)

San Jose otočilo zápas s Carolinou

Carolina viedla v San Jose 3:0 po prvej tretine a neskôr 4:1, ale napokon prehrala štvrtý zápas na ľade súpera v sérii. Kalifornský tím totiž zvrátil stav a dvojbodový Brent Burns po 22 sekundách predĺženia rozhodol o jeho víťazstve 5:4. Joe Thornton naštartoval obrat v závere druhej tretiny a pridal dve asistencie, skórovali aj Melker Karlsson, Logan Couture a Barclay Goodrow. Thornton a Couture využili presilovky, Karlsson a Goodrow sa presadili vo vlastnom oslabení. Martin Jones pomohol ukončiť sériu dvoch prehier s 21 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal Sebastian Aho, raz Victor Rask a Jeff Skinner. Cam Ward sa prezentoval 28 zákrokmi pri štvrtej prehre Hurricanes v posledných piatich dueloch. Thornton sa posunul na 19. mieste historického rebríčka NHL s 1 410 bodmi. So 107 troj- a viacbodovými zápismi v kariére mu patrí tretie miesto z aktívnych hráčov po Jágrovi a Crosbym.

Burnsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Burns, 2. J. Thornton (obaja SJS), 3. S. Aho (CAR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 28/32 (87,5 %) - - - - - - -
P. Budaj (TBL) 28/30 (93,3 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 21:17 0 1 1 +3 0 2 2
M. Gáborík (LAK) 12:51 0 0 0 -1 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies