Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Chára vyhral súboj s Halákom, Detroit dostal príučku od St. Louis

V dvanástich sobotných zápasoch NHL sa predstavila štvorica Slovákov. Zdeno Chára vyhral súboj s Jaroslavom Halákom, zvíťazil aj Marián Gáborík, no Tomáš Tatar nebodoval a opäť prehral. Dvaja brankári vychytali nuly, Mike Smith, Henrik Lundqvist a Logan Couture dosiahli míľniky.

Chára sa tešil z triumfu nad Halákom, Rask vyhral štvrtý štart po sebe

Jaroslav Halák a Tuukka Rask urobili po 30 zákrokov. Rozdiel bol však v tom, že kým slovenský brankár inkasoval dva góly, ten fínsky len jeden. Boston nakoniec porazil Islanders 3:1, keď na góly Brada Marchanda a Jakea DeBruska nadviazal strelou do prázdnej brány Danton Heinen. Torey Krug a David Pastrňák zaznamenali po dve asistencie, Zdeno Chára nebodoval. Veterán z Trenčína odohral 22 minút a 20 sekúnd ako najvyťažovanejší hráč tímu. Pripísal si štyri strely, dva bloky a jeden menší trest za sekanie. Čestný úspech newyorského klubu zaknihoval Anders Lee, ktorý Raskovi zničil čisté konto v 57. minúte. Kým Bruins vyhrali ôsmy duel z posledných 10, „Isles“ prehrali štvrtý z posledných piatich.

Halák dvakrát po sebe vygumoval Backesa:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. P. Bergeron, 3. T. Krug (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Kings vyhrali ôsmy zápas v sérii, Gáborík opäť bez bodu

Marián Gáborík nebodoval v druhom zápase po sebe, ale nemuselo ho to mrzieť. Los Angeles síce prišlo o náskok 2:0 po dvoch tretinách, no Tanner Pearson rozhodol 20 sekúnd pred koncom predĺženia o jeho víťazstve 3:2 nad Carolinou, už ôsmom v sérii. Pri víťaznom góle asistoval aj brankár Jonathan Quick, ktorý pomohol ku štvrtej domácej výhre po sebe s 32 zákrokmi. Pearson mal prsty v otváracom góle Tylera Toffoliho, na 2:0 zvyšoval náskok Kings Anže Kopitar v strede zápasu. Všetci traja strelci si pripísali aj po asistencii. Quicka prekonali Victor Rask v presilovej hre a Elias Lindholm, ktorý vynútil predĺženie v 58. minúte. Hurricanes však napriek 18 zákrokom Scotta Darlinga prehrali tretí duel v sérii celkovo a piaty na ľade súpera. Gáborík odohral 13 minút a 24 sekúnd s jedným mínusovým bodom. Kings si pripísali 20. triumf v 31. zápase sezóny. Ich aktuálna víťazná šnúra je najdlhšia v NHL v tomto ročníku, v klubovej histórii od februára 2015.

Pearsonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Pearson, 2. J. Quick (obaja LAK), 3. E. Lindholm (CAR)

Blues vrátili Detroit späť do reality, Tatar nebodoval

Detroit chcel doma nadviazať na jasnú výhru nad Winnipegom, ktorou ukončil dlhú sériu prehier. To sa mu však nepodarilo, pretože St. Louis mu uštedrilo debakel 6:1. Brayden Schenn a Jay Bouwmeester zaznamenali po góle a asistencii, skórovali aj Jaden Schwartz, Scottie Upshall, Vladimír Sobotka a Dmitrij Jaškin. Alex Pietrangelo s Alexom Steenom dvakrát asistovali a Jake Allen predviedol 28 zákrokov pri treťom víťazstve Blues v sérii. Najmä v prvej tretine podržal svoj tím, keď ho domáci prestrieľali pomerom 11:4. Čisté konto mu pokazil až v tretej tretine Frans Nielsen, ktorý znižoval stav na 1:4. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 14 a pol minúty s bilanciou dva bodyčeky a menší trest za nedovolené bránenie v hre. Red Wings prehrali ôsmy duel z posledných deviatich. Jimmy Howard v ňom odchytal prvé dve tretiny, v ktorých inkasoval štyrikrát z 10 striel. Striedajúci Petr Mrázek kapituloval dvakrát zo zvyšných 12 striel. Blues si pripísali 20. triumf v 30. zápase sezóny. Prišli v ňom však o Schwartza, ktorý sa zranil v závere prvej tretiny po zblokovaní strely.


Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. V. Sobotka, 3. J. Bouwmeester (všetci STL)

Khaira skóroval dvakrát, Oilers vyhnali Pricea z brány

Jujhra Khaira strelil po prvýkrát v kariére dva góly, aby doviedol Edmonton k výhre 6:2 nad Montrealom. Mike Cammalleri, Milan Lucic, Oscar Klefbom a Yohann Auvitu tiež skórovali a ku štvrtej výhre z ostatných šiestich duelov prispel 22 zákrokmi aj Laurent Brossoit. Toho prekonali Alex Galchenyuk a Phillip Danault. Carey Price tentokrát svoj tím nepodržal a po štyroch inkasovaných góloch z prvých 13 striel striedal. Antti Niemi od úvodu druhej tretiny zastavil 25 z 27 striel. Canadiens prehrali tretí zápas po sebe (všetky doma) po päťzápasovej víťaznej sérii. „Habs“ k úspechu nepomohol ani návrat Jonathana Drouina, ktorý vynechal predošlé štyri zápasy.

Hviezdy duelu: 1. J. Khaira, 2. C. McDavid, 3. M. Lucic (všetci EDM)

Point rozhodol v predĺžení o výhre Tampy nad Winnipegom

Brayden Point skóroval 36 sekúnd po začiatku predĺženia a Tampa Bay ukončila štvorzápasovú sériu domácich zápasov s bezchybnou bilanciou, keď zdolala Winnipeg 4:3. Yanni Gourde, Michail Sergačov a Nikita Kučerov skórovali v normálnom hracom čase a Andrej Vasilevskij urobil 17 zákrokov. Winnipegu k úspechu nepomohli góly Andrewa Coppa, Kylea Connorsa a Nikolaja Ehlersa ani 24 zákrokov Connora Hellebuycka. Pripísal si tak tretiu prehru po sebe, čo sa mu stalo prvýkrát v sezóne. „Nemyslím si, že sme boli takí pohotoví a rýchli ako dokážeme byť. Je to škoda, pretože sme bojovali celkom dobre,“ poznamenal tréner Paul Maurice. Okrem bodu prišli Jets aj o obrancu Dustina Byfugliena, ktorý sa zranil. Naopak, Tampe sa do zostavy vrátil obranca Jake Dotchin.

Pointov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL) , 2. N. Ehlers (WPG) , 3. M. Sergačov (TBL)

Avalanche ukončili sériu prehier výhrou nad Panthers

Semion Varlamov zneškodnil 39 striel a do čierneho sa trafilo sedem rôznych hráčov, aby Colorado uspelo v Sunrise 7:3 a ukončilo svoju štvorzápasovú sériu prehier. Nathan MacKinnon a Alexander Klefbom skórovali v rozmedzí 41 sekúnd druhej tretiny, aby „Lavína“ otočila stav z 1:2 a už v zápase ani raz nezaostávala. Pred nimi skóroval v prvej dvadsaťminútovke Mikko Rantanen a po nich, v treťom dejstve, strelili góly Erik Johnson, Colin Wilson, Matt Nieto a Carl Söderberg. Poslední dvaja menovaní trafili prázdnu bránu. O góly Floridy, ktorá prehrala štvrtý zápas z ostatných piatich, sa postarali Jonathan Huberdeau, Denis Malgin a Aaron Ekblad. James Reimer urobil 23 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL) , 2. G. Landeskog (COL) , 3. J. Huberdeau (FLA)

Rangers potvrdili formu výhrou nad rivalom spoza rieky Hudson

Rangers v sobotu potvrdili, že je ich pomalý štart do sezóny už definitívne minulosťou. Mats Zuccarello strelil dva góly, Henrik Lundqvist zastavil 26 striel a New York zdolal susedné New Jersey 5:2, aby si pripísal 10. víťazstvo z posledných 11 domácich zápasov. Jimmy Vesey, Jesper Fast a Kevin Hayes tiež skórovali a „Jazdci“ si zlepšili bilanciu na 15-6-0 po slabom začiatku s bilanciou 1-5-2. „Dostali sme sa von z hlbokej diery. Keď však bodovo zaostávate za ostatnými, je ťažké sťahovať tú stratu. Naposledy to bola pre nás ťažká prehra, a tak bolo dobré na ňu zareagovať takto,“ skonštatoval Rick Nash. Devils dali šancu v bráne Keithovi Kinkaidovi, ktorý urobil 34 zákrokov. Damon Severson a Miles Wood sa postarali o góly hostí. Lundqvist si nakoniec pripísal 419. víťazstvo v kariére a vystriedal Tonyho Esposita na druhom mieste historického poradia výhier v jednom drese. Rekord drží Martin Brodeur, ktorý práve v drese Devils vychytal 688 triumfov.

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello, 2. R. Nash, 3. J. Fast (všetci NYR)

Andersen, Bozak doviedli Leafs k výhre nad šampiónom

Silný začiatok zápasu pomohol Torontu k výhre nad úradujúcim šampiónom. Maple Leafs skórovali trikrát v prvej tretine, aby nakoniec zdolali Pittsburgh na jeho ľade 4:3. Connor Brown a James van Riemsdyk skórovali v rozmedzí 19 sekúnd v úvodnej dvojminútovke a po nich sa dvakrát presadil Tyler Bozak, pričom víťazný gól strelil v závere druhej tretiny. „Vždy, keď si v tejto lige vybudujete takéto vedenie, je to dobré. A je to o to lepšie, ak hráte proti tímu ako Pittsburgh,“ skonštatoval Bozak. Frederik Andersen kryl 33 striel a k piatej výhre z posledných siedmich duelov pomohol aj Mitch Marner s troma asistenciami. Tristan Jarry urobil 13 zákrokov, ale po prvej tretine prenechal miesto Caseymu DeSmithovi. Ten urobil osem zákrokov. Z hráčov Penguins sa presadili Jevgenij Malkin, Riley Sheahan a Sidney Crosby, ktorý zdramatizoval zápas kontaktným gólom v 58. minúte.

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak (TOR), 2. M. Marner (TOR), 3. S. Crosby (PIT)

Bobrovskij vynuloval Arizonu pri futbalovej výhre

Sergej Bobrovskij zastavil všetkých 35 striel pri svojom štvrtom čistom konte v sezóne a 23. v kariére. Doviedol Columbus k najtesnejšiemu víťazstvu 1:0 nad Arizonou, druhému po sebe po sérii dvoch prehier. Potreboval naň iba 30 sekúnd hry, po ktorých skóroval Josh Anderson. Artemij Panarin si pripísal primárnu asistenciu pri šiestom góle tímu po sebe. Bobrovskij vytvoril nový klubový rekord s časom 59:30 bez inkasovania pri vedení 1:0. Jeho náprotivok Antti Raanta chytil za rovnaký čas zvyšných 33 striel, ale nezabránil tretej prehre Coyotes v sérii. Na súperových klziskách prehrali posledných päť zápasov. „Bola to moja chyba a bol z toho rozhodujúci gól,“ sypal si popol na hlavu za jediný gól duelu Raanta, ktorý sa vrátil do brány po zranení. Blue Jackets sa dostali na čelo Metropolitnej divízie.

Víťazný gól Andersona:

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. J. Anderson (obaja CBJ), 3. A. Raanta (ARI)

Vegas uspelo aj v Dallase a predĺžilo si víťaznú sériu

V ich treťom a poslednom vzájomnom zápase sezóny Las Vegas zdolalo Dallas na jeho ľade 5:3 a pripísalo si štvrté víťazstvo v sérii. Rozhodli o ňom góly Reillyho Smitha a Braydena McNabba za dve pol minúty v druhej tretine. Na presné zásahy Alexa Tucha a dvojbodového Davida Perrona v presilovej hre odpovedali Tyler Pitlick a Jason Spezza. Jamie Benn strelil kontaktný gól na 3:4, ale Erik Haula spečatil triumf nováčika NHL strelou do prázdnej brány. Cody Eakin a Brendan Leipsic dvakrát asistovali, kým Maxime Lagace prispel k výhre 36 zákrokmi. Ben Bishop ich urobil o dva menej pri tretej prehre Stars v sérii. S Vegas prehrali aj druhý domáci zápas v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron, 2. R. Smith (obaja VGK), 3. J. Spezza (DAL)

Calgary otočilo zápas s Vancouverom, Smith dosiahol míľnik

Vancouver viedol v Calgary 1:0 i 2:1, ale v tretej tretine domáci tím strelil tri góly, ktorými dokráčal k výhre 4:2. Bola preň druhou po sérii troch prehier, kým Canucks prehrali aj druhý zápas po trojzápasovej víťaznej šnúre. Jake Virtanen a Brock Boeser v presilovej hre ich dvakrát posielali do vedenia, ale Troy Brouwer a Matt Tkachuk zmazali stratu. Rozdielový gól strelil 70 sekúnd pred koncom duelu Sam Bennett, na ktorého nadviazal Tkachuk svojím druhým gólom do prázdnej brány. Garnet Hathaway dvakrát asistoval a Mike Smith sa prezentoval 22 zákrokmi vo svojom 500. dueli v NHL. Anders Nilsson opustil zápas s 31 zákrokmi. Flames upravili tohtosezónnu bilanciu s Canucks na 2-1.

Hviezdy duelu: 1. S. Bennett (CGY), 2. J. Virtanen (VAN), 3. M. Smith (CGY)

Dell vychytal nulu proti Ottawe, Couture trojbodový

Aaron Dell zaznamenal druhé čisté konto v sezóne a tretie v kariére, keď chytil všetkých 25 striel pri domácej výhre San Jose 5:0 nad Ottawou. Zariadil ju Logan Couture, ktorý strelil rozhodujúci gól v prvej tretine a pridal dve asistencie. Dostal sa tak cez hranicu 400 bodov v NHL. Podieľal sa na presilovkových góloch dvojbodového Joea Pavelskiho a Tomáš Hertla v tretej dvadsaťminútovke. V prostrednej časti hry skórovali Marc-Edouard Vlasic a Melker Karlsson. Kevin Labanc a Brent Burns nazbierali po dve prihrávky pri treťom domácom triumfe Sharks v sérii. Craig Anderson čelil až 50 strelám, no ani jeho 45 zákrokov neodvrátilo štvrtú prehru Senators po sebe. On sám prehral siedmy štart v sérii.

Coutureov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture, 2. M.-E. Vlasic, 3. A. Dell (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 30/32 (93,8 %) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 13:24 0 0 0 -1 0 0 0
Z. Chára (BOS) 22:20 0 0 0 0 2 4 0
T. Tatar (DET) 14:34 0 0 0 0 2 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies