Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Aaron Luchuk – dostane šancu v NHL?

Milan Kuna
16.12.2017

Mnohí z generálnych manažérov NHL na prelome rokov húževnato skúmajú, ako vylepšiť svoje mužstvo z dlhodobého hľadiska a neobetovať pre toto posilnenie príliš veľa. Niekedy netreba hľadať ani v NHL.

Aaron Luchuk patrí medzi top útočníkov v Ontario Hockey League a je považovaný za prehliadnutý supertalent.

V tejto sezóne zaznamenal v drese Windsoru Spitfires 54 bodov (29+25), čo predstavuje priemer 1,74 kanadského bodu na zápas. Dvadsaťročný center by mohol byť skvelou alternatívou pre ktorýkoľvek tím v NHL. Medzi jeho prednosti nepatrí len vysoká produktivita, ale aj skvelé bránenie a líderské schopnosti na ľade i mimo neho, najmä víťazná mentalita.

Luchukove schopnosti si všimol aj Jason Ford, hlavný skaut a generálny manažér ambiciózneho tímu OHL Barrie Colts. Ten za neho do Windsoru vymenil až tri draftové voľby a svojho najlepšieho mladíka Curtisa Douglasa. Značnú protihodnotu obetoval s jediným cieľom – získať Memorial Cup.

Luchuk mu dôveru odpláca na výbornú, pričom pri debnute v novom drese zaznamenal jeden gól a dve asistencie. Luchuka nikdy nedraftoval žiaden tím NHL, takže získať ho môže ktokoľvek úplne zadarmo. Stačí mu ponúknuť nováčikovskú zmluvu. Všetky relevantné fakty naznačujú, že Aaron by mohol byť mimoriadne dobrý hráč aj na úrovni NHL.

V minulosti skúšal Luchuk šťastie v kempe Vancouveru Canucks. Hoci neuspel, stále je tu pre neho možnosť predviesť svoje schopnosti v najlepšej lige sveta a potvrdiť, že niekedy veľké talenty uniknú aj pozornosti skautských tímov NHL.

Schopný mladý center by sa aktuálne najviac hodil tímom Arizona Coyotes a Colorado Avalanche. Zaujímavou možnosťou by bol aj post tretieho centra v Pittsburghu Penguins, ktorý už tri roky za sebou nevyberal v prvom kole draftu a voľný mladý talent z OHL by mohol byť zaujímavou akvizíciou.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies