Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Gáborík hviezdou jubilejného duelu, Tatar skóroval

V piatich piatkových zápasoch NHL sa predstavili dvaja slovenskí útočníci. Obaja sa presadili. Marián Gáborík odohral svoj 1 000. zápas, v ktorom zaznamenal dva body. Tomáš Tatar pomohol k dôležitej výhre gólom. V Buffale žiaril Jack Eichel.

Gáborík dvojbodový v 1 000. zápase, z výhry sa však tešili Rangers

Chýbalo len málo k tomu, aby Marián Gáborík zažil dokonalý míľnik. Vo svojom 1 000. zápase v NHL strelil gól, pridal asistenciu a stal sa druhou hviezdou zápasu. Z víťazstva sa však netešil. Jeho bývalý tím New York Rangers porazil Los Angeles 4:2. Domáci v zápase dvakrát viedli, ale Kings sa podarilo vyrovnať vďaka gólom Gáboríka a Torreyho Mitchella. Jonathana Quicka však po Chrisovi Kreiderovi a Kevinovi Hayesovi prekonal v závere tretej tretiny aj Rick Nash. Na jeho gól už hostia neodpovedali. Americký brankár inkasoval tri góly z 27 striel, štvrtý strelil J.T. Miller do prázdnej brány. Henrik Lundqvist opustil duel s 33 zákrokmi, pričom slovenský veterán ho dokopy ohrozil štyrikrát. „Gabby“ strávil na ľade 15 minút a pripísal si aj plusový bod. Jeho tím prehral dva duely po sebe po osemzápasovej víťaznej sérii.

Gáboríkov piaty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), 2. M. Gáborík (LAK), 3. H. Lundqvist (NYR)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar pomohol k dôležitej výhre nad Torontom

Detroit sa potreboval rozlúčiť s domácim ľadom víťazstvom, a hoci proti nemu stálo Toronto, nakoniec si sebavedomie predsa len zvýšil. Svojím desiatym gólom v sezóne k tomu prispel aj Tomáš Tatar, ktorý po prihrávke Henrika Zetterberga uzavrel v presilovke v strede tretej tretiny stav na 3:1. V druhej dvadsaťminútovke skórovali Danny DeKeyser a v oslabení Trevor Daley. Boli to ich prvé góly v sezóne a góly, s ktorými Red Wings otočili misky váh na svoju stranu. Maple Leafs totiž viedli po góle Andreasa Borgmana z druhej minúty duelu. Detroit vyhral len druhý zápas z posledných 12 aj vďaka 25 zákrokom Jimmyho Howarda. V bráne hostí dostal šancu Curtis McElhinney, ktorý kryl 26 striel pri tretej prehre svojho tímu v rade. Tatar ho spolu ohrozil šesťkrát, pričom odohral 14 a pol minúty aj so ziskom plusového bodu.

Tatarov desiaty gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Daley, 2. J. Howard, 3. D. DeKeyser (všetci DET)

Eichel zažiaril, ale Buffalo podľahlo Caroline po predĺžení

Jack Eichel sa stal prvou hviezdou duelu, v ktorom sa postaral o všetky góly svojho tímu. Hviezdny útočník strelil prvýkrát v kariére tri góly a na ďalší prihrával, no i tak Buffalo nedoviedol k triumfu. Šťastnejšia bola Carolina, o ktorej výhre 5:4 rozhodol v tretej minúte predĺženia Jaccob Slavin. Ten nadviazal na góly Justina Williamsa, Jordana Staala, Dereka Ryana a Eliasa Lindholma z normálneho hracieho času. Hurricanes viedli v tretej tretine 4:1, no stav dvoma gólmi vyrovnal Eichel. Zvyšný gól Sabres strelil Jake McCabe a Evander Kane zaznamenal tri asistencie. Obaja brankári mali dostatok práce. Cam Ward prispel k výhre 37 zákrokmi, Chad Johnson ich urobil 29. Kým Carolina vyhrala druhý zápas po sebe, Buffalo si pripísalo aspoň bod v piatom zápase z ostatných šiestich. Vyhralo však len dva z nich a v predĺžení prehralo už šesť duelov po sebe.


Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. J. McCabe (BUF), 3. J. Slavin (CAR)

Boyle rozhodol o výhre New Jersey nad Dallasom

Corey Schneider a New Jersey odpovedalo na trpkú prehru v Montreale a o deň neskôr porazili Dallas 5:2. Schneider k triumfu pomohol s 28 zákrokmi, nerozhodný stav prelomil svojím 100. gólom kariéry Brian Boyle a neskôr pridal aj gól do prázdnej brány. „Vedeli sme, že Schneider bude musieť byť naším najlepším hráčom. Keď hráte druhý zápas za dva dni a proti oddýchnutému tímu, potrebujete brankára. Najmä ak hráte proti tímu ako je Dallas. Myslím si, že dnes mal veľký podiel na našej výhre,“ poznamenal tréner John Hynes. Z jeho zverencov skórovali aj Steven Santini, Blake Coleman a Nick Lappin. Schneidera prekonali len Martin Hanzal a Alex Radulov. Kari Lehtonen opustil duel s 21 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. B. Boyle, 2. C. Schneider, 3. N. Lappin (všetci NJD)

Gagner rozhodol v predĺžení o ukončení série prehier

Sedinovci zaznamenali po tri asistencie, Sam Gagner skóroval 26 sekúnd pred koncom predĺženia a Vancouver porazil San Jose 4:3 v zápase, v ktorom neudržal jednogólové ani dvojgólové vedenie. Brock Boeser strelil už svoj 17. gól v sezóne (v prvých 30 zápasoch sa viac dosiahnuť nepodarilo žiadnemu nováčikovi Canucks v histórii), Markus Granlund skóroval dvakrát a Canucks ukončili štvorzápasovú sériu prehier aj vďaka 34 zákrokom Jacoba Marsktröma. Švédsky gólman si pripísal aj asistenciu. Puk vyberal z brány po góloch Marcusa Sörensena a dvojgólového Brenta Burnsa, ktorý kalifornskému tímu zaistil bod. Martin Jones urobil 36 zákrokov a Sharks bodovali v piatom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund (VAN), 2. B. Burns (SJS), 3. S. Gagner (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 14:56 1 1 2 +1 0 4 0
T. Tatar (DET) 14:29 1 0 1 +1 0 6 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies