Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
03:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Gáborík zahviezdil, ale vytúženej výhry sa v 1 000. zápase nedočkal

Jozef Struhár  
16.12.2017

Slovenský útočník Marián Gáborík mohol byť spokojný so svojím výkonom v okrúhlom tisícom zápase v NHL. Mrzelo ho však to, že jeho Los Angeles nakoniec prehralo s Rangers 2:4. Víťazstvo po takom výkone by bola pekná čerešnička na torte.

„Samozrejme, že 1 000 zápasov je veľký míľnik a my sme tento zápas mohli vyhrať, to určite. No nakoniec to dopadlo inak a to bolo nešťastné. Zajtra máme ďalší zápas a myslím si, že si z dnešného duelu môžeme do toho zajtrajšieho preniesť veľa dobrých vecí,“ povedal Gáborík po zápase.

Tridsaťpäťročný rodák z Trenčína sa postaral o to, aby na zápas nezabudol. Na ľade Madison Square Garden strelil gól a pridal asistenciu. A po skončení duelu bol vyhlásený za jeho druhú hviezdu.

„Odohrať tisíci zápas je určite niečo špeciálne. A ešte k tomu som ho odohral v Garden, kde som pôsobil takmer štyri roky. Je to skvelé miesto pre hokej. Myslím si, že odohrali dosť dobrý zápas. Aj sme ich prestrieľali. Škoda, že strelili gól na konci tretej tretiny. Mali sme však dosť dobrých šancí na to, aby sme v zápase získali nejaký ten bod,“ skonštatoval Gáborík.

„Gabby“, ktorý má po návrate do akcie na konte už päť gólov a osem bodov v 11 dueloch, sa stal siedmym Slovákom, ktorý v NHL odohral 1 000 zápasov. Napodobnil tak Stana Mikitu, Zdena Cháru, Mariána Hossu, Petra Bondru, Miroslava Šatana a Michala Handzuša.

Hráč
Z
B
B/Z
Stan Mikita
1396
1467
1,05
Zdeno Chára
1379
12
0,44
Marián Hossa
1309
1134
0,86
Peter Bondra
1081
892
0,82
Miroslav Šatan
1050
735
0,7
Michal Handzus
1009
483
0,47
Marián Gáborík
1000
802
0,8

Gáborík odohral najviac zápasov za Minnesotu, ktorá ho draftovala v roku 2000 z celkového tretieho miesta – 502. Za Rangers potom absolvoval 255 duelov, následne si v 34 dueloch obliekol dres Columbusu a doteraz odohral za Los Angeles 209 stretnutí.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Vegas dalo facku kritikomVideo: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomBedard čakal lepšiu sezónu. Pred ďalšou má jasný cieľExpert verí, že Montreal zaloví po útočníkovi. Týchto dvoch veteránov by nemenil Chromiak si vyrovnal gólový rekord, Mišiak dal pri debute pripomenúť na Jágra + videoJeden slovenský útočník oslavuje postup, druhý smúti. Pekarčík hviezdil + video Makar prekonal rekord, tréner bol nespokojný s výkonom ruského brankáraZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies