Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Chára asistoval, Budaj vychytal víťazstvo

V 11 sobotných zápasoch NHL hrali aj traja Slováci. Z výhry sa tešil iba brankár Peter Budaj, ako jediný bodoval Zdeno Chára. Zápas pod holým nebom vyhrala domáca Ottawa, traja brankári vychytali nuly. Alex Ovečkin prepisoval históriu, päťbodový Gabriel Landeskog strelil hetrik.

Budaj doviedol Tampu k ďalšej výhre nad Avalanche, Landeskog päťbodový

Peter Budaj sa postavil do brány Tampy Bay prvýkrát od 7. decembra a zhodou okolností opäť proti jeho prvému tímu v NHL. Aj tentoraz bol úspešný, keď zastavil 32 z 37 striel pri víťazstve 6:5 na ľade Colorada. Floridský tím viedol v druhej tretine už 4:0, no napokon predsa vyhral siedmy zápas v sérii. Anton Stralman zaznamenal dva góly a asistenciu, Yanni Gourde gól a dve prihrávky, Nikita Kučerov, Victor Hedman a Michail Sergačov gól a asistenciu. Práve mladý Rus strelil už svoj piaty víťazný gól v sezóne, čo dokázal ako štvrtý obranca nováčik v ligovej histórii. Budaja prekonali iba dvaja hráči – Gabriel Landeskog strelil druhý hetrik v kariére a pridal dve asistencie, Nathan MacKinnon vsietil zvyšné dva góly Avalanche a na jeden prihral. Kapitán Colorada zároveň prekonal hranicu 300 bodov v NHL, vrátane play-off. Mohol pridať aj šiesty bod v zápase, ale Budaj ho v samom závere parádne vychytal. Nikita Zadorov asistoval dvakrát, Tyson Barrie trikrát. Jonathan Bernier opustil duel s 25 zákrokmi. Lightning vyhrali aj tretí zápas na aktuálnom výjazde a dosiahli hranicu 50 bodov v ročníku najrýchlejšie vo svojej histórii (32 duelov).


Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog (COL), 2. A. Stralman, 3. V. Hedman (obaja TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

Chára asistoval, Boston podľahol Rangers

Bostonu sa podarilo zmazať dvojgólovú stratu a získal bod za remízu v normálnom hracom čase. Z výhry 3:2 sa však nakoniec tešili Rangers, o ktorých triumfe rozhodol v druhej minúte predĺženia Mats Zuccarello. Nadviazal na góly Michaela Grabnera a J. T. Millera. Henrik Lundqvist pomohol k druhej výhre po sebe 33 zákrokmi. Prekonali ho Danton Heinen a Brad Marchand. Pri prvom góle Bruins si pripísal šiestu asistenciu v sezóne kapitán Zdeno Chára. Slovenský obranca odohral 20 minút a zaznamenal aj plusový bod, strelecký pokus, bodyček a blok. Tukka Rask, ktorého tím prehral druhý zápas po sebe, opustil duel s 25 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (NYR), 2. H. Lundqvist (NYR), 3. B. Marchand (BOS)

Eberle rozhodol o výhre Islanders nad Kings

Islanders zmazali dvojgólovú stratu z úvodu zápasu, Jordan Eberle skóroval v druhej minúte predĺženia a newyorský tím sa tešil z výhry 4:3 nad Los Angeles. Josh Bailey, John Tavares a Anders Lee sa postarali o zvyšné góly. V bráne stál Thomas Greiss, ktorý kryl 26 striel. Raz ho ohrozil aj Marián Gáborík, ktorý odohral len 10 minút a 11 sekúnd so ziskom mínusového bodu a dvoch trestných minút za hru vysokou hokejkou. Jeho vylúčenie potrestal Tavares. O góly Kings sa postarali Oscar Fantenberg, Tyler Toffoli a Anže Kopitar. Darcy Kuemper sa prezentoval 29 zákrokmi.

Eberleho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. J. Eberle (NYI), 3. T. Toffoli (LAK)

Oilers už s Talbotom ukončili víťazné série Wild

Milan Lucic zaznamenal gól a asistenciu, Cam Talbot predviedol pri svojom prvom štarte od 28. novembra 29 zákrokov a Edmonton zvíťazil v St. Paul nad Minnesotou 3:2. Ukončil jej štvorzápasovú sériu bez prehry celkovo a päťzápasovú na domácom ľade. Rozdielový gól strelil v strede tretej tretiny Jesse Puljujärvi po prihrávke Lucica, ktorý v závere druhej časti hry posielal Oilers do vedenia 2:1. Na otvárací gól Ryana Nugent-Hopkinsa vo vlastnom oslabení odpovedal Matt Dumba, ktorý presne päť minút pred koncom zdramatizoval duel druhým gólom. Ani 26 zákrokov Alexa Stalocka však nezabránilo koncu trojzápasovej víťaznej série Wild proti Edmontonu. Stalock sa aspoň zapísal do klubovej histórie ako prvý brankár, ktorý vyslal strelecký pokus na súperovu bránu. Podarilo sa mu to v úvode tretej tretiny. Oba tímy nevyužili spolu desať presilových hier – štyri domáci a šesť hosťujúci.

Hviezdy duelu: 1. M. Lucic, 2. C. McDavid (obaja EDM), 3. M. Dumba (MIN)

Hutton doviedol Blues k výhre a vytvoril klubový rekord

Carter Hutton si vytvoril osobné maximum so 48 zákrokmi, s ktorými vytvoril aj klubový rekord pri vychytaní čistého konta. S deviatym „shutoutom“ kariéry doviedol St. Louis k výhre 2:0 nad Winnipegom. Vladimir Tarasenko a Vince Dunn sa postarali o góly Blues, ktorí prehrali predošlé dva zápasy. Steve Mason sa do brány Jets postavil prvýkrát od 25. novembra a zastavil 28 striel. Jeho tím však prehral piaty zápas z posledných šiestich. Marko Daňo opäť nehral.

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton, 2. V. Tarasenko, 3. V. Dunn (všetci STL)

Anderson vynuloval Canadiens pod holým nebom

Skoro 34 tisíc divákov na štadióne TD Place v Ottawe sledovalo duel medzi Senators a Canadiens, v ktorom ich zahriali výkonom domáci hráči. Craig Anderson zastavil všetkých 28 striel, aby so 40. čistým kontom kariéry doviedol Ottawu k výhre 3:0 v zápase NHL 100 Classic, ktorý sa hral pod holým nebom. Jean-Gabriel Pageau, Bobby Ryan a Nate Thompson sa postarali o góly tímu, ktorý vyhral dva zápasy po sebe po prvýkrát za viac ako mesiac. „Vedeli sme, že potrebujeme odohrať dobrý zápas. Nevedeli sme, čo čakať, ale myslím si, že sme hrali dobre,“ povedal Erik Karlsson, ktorý zaznamenal asistenciu a odohral až takmer 33 minút, najviac v takomto zápase v histórii. Carey Price podal dobrý výkon a inkasoval len dva góly z 37 striel, no nemal žiadnu ofenzívnu podporu od spoluhráčov. Canadiens prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. C. Price (MTL), 3. J. Pageau (OTT)

Gostisbehere rozhodol o šiestej výhre Flyers v sérii

Shayne Gostisbehere strelil dva góly, vrátane víťazného vo štvrtej minúte predĺženia, aby Philadelphia vyhrala šiesty zápas po sebe a porazila Dallas pomerom 2:1. Brian Elliott zlikvidoval 26 striel a Jakub Voráček zaznamenal dve asistencie. Flyers ťahajú sériu výhier po desaťzápasovej sérii prehier, čo dokázali ako tretí tím v histórii NHL. Stars skončili štvorzápasový výjazd s bilanciou 2-1-1 a Ken Hitchock si nepripísal 800. víťazstvo v kariére ani na druhý pokus. Z jeho zverencov skóroval len Gemel Smith, zatiaľ čo Ben Bishop zneškodnil 28 striel.

Gostisbehereho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Gostisbehere (PHI), 2. G. Smith (DAL), 3. S. Couturier (PHI)

Ovečkin zariadil triumf Capitals nad Ducks

Alex Ovečkin vylepšil svoj vlastný rekord s 21. gólom v predĺžení v základnej časti NHL, keď rozhodol o víťazstve Washingtonu 3:2 nad Anaheimom. Tím z hlavného mesta USA si predĺžil sériu bez prehry na tri zápasy celkovo a šesť na domácom ľade. Kalifornský tím pritom viedol po dvoch tretinách 2:0 zásluhou Dereka Granta a Jakoba Silfverberga, ktorý využil presilovú hru. Bola to jediná početná výhoda oboch tímov v zápase. Nicklas Bäckström a Jevgenij Kuznecov však za štyri a pol minúty v tretej tretine vyrovnali stav. Ovečkin si pripísal aj asistenciu, Braden Holtby prispel k triumfu 28 zákrokmi. Jeho náprotivok John Gibson ich urobil o tri menej, ale pomohol Ducks natiahnuť bodovú sériu na sedem duelov. Kapitán Capitals sa s 99 víťaznými gólmi dostal na deviate miesto historického poradia NHL. Len dva mu chýbajú na ôsmeho Jaromeho Iginlu.

Ovečkinov 21. gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin, 2. B. Holtby (obaja WSH), 3. J. Gibson (ANA)

Määttä spasil Penguins, ktorí ukončili sériu prehier

Pittsburgh prišiel v zápase na ľade Arizony o dvojgólový náskok, ale Olli Määttä prelomil 15 sekúnd pred koncom tretej tretiny nerozhodný stav a rozhodol o výhre 4:2. Spečatil ju o deväť sekúnd neskôr Sidney Crosby strelou do prázdnej brány. Obhajcu titulu poslali do vedenia 2:0 Carter Rowney vo vlastnom oslabení a dvojbodový Jevgenij Malkin. Na jeho gól však odpovedal Nick Cousins už po 53 sekundách v samom závere druhej tretiny. Max Domi vyrovnal stav na 2:2 svojím prvým gólom od 20. novembra. Antti Raanta kryl 29 striel, ale neodvrátil šiestu prehru Coyotes v sérii. Penguins aj vďaka 15 zákrokom Matta Murrayho ukončili sériu troch prehier.

Määttäho víťazný gól v závere zápasu:

Hviezdy duelu: 1. O. Määttä, 2. J. Malkin (obaja PIT), 3. A. Raanta (ARI)

Hanifin rozhodol o výhre Caroliny nad Columbusom

Noah Hanifin prelomil po polovici zápasu nerozhodný stav a rozhodol o výhre Caroliny 2:1 nad Columbusom. Bola pre ňu treťou v sérii celkovo i v domácej PNC Aréne. Prispel k nej aj Jordan Staal, ktorý otváral skóre duelu vo štvrtej minúte. Scott Darling čelil 36 strelám, z ktorých ho prekonal iba Alex Wennberg v 13. minúte. Sergej Bobrovskij predviedol 22 zákrokov pri druhej prehre v posledných troch zápasoch. Blue Jackets nevyužili ďalšie štyri presilové hry a v tomto ohľade sú najhorším tímom NHL s úspešnosťou necelých 10 %.

Hviezdy duelu: 1. S. Darling, 2. J. Staal, 3. N. Hanifin (všetci CAR)

Rinne vynuloval Calgary, Nashville zažil bezchybný výjazd

Pekka Rinne zastavil všetkých 32 striel pri svojom treťom čistom konte v sezóne a 46. v kariére, s ktorým doviedol Nashville k tirumfu 2:0 v Calgary. Rozhodli o ňom Ryan Johansen a Kevin Fiala, ktorí skórovali v druhej tretine. Mike Smith urobil 26 zákrokov, ale Flames prehrali tretí zápas po sebe. Predators ukončili výjazd po Západnej Kanade s bezchybnou bilanciou 3-0-0 a predĺžili si víťaznú sériu na súperových klziskách na štyri duely. Na nulu vyhrali druhýkrát po sebe a bodovali v ostatných siedmich zápasoch. Viktor Arvidsson asistoval a dosiahol métu 100 bodov v NHL. Calgary nepomohol ani návrat Jaromíra Jágra do akcie. On i Micheal Ferland však trafili v tretej tretine tyčku Rinneho brány.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. M. Smith (CGY), 3. K. Fiala (NSH)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (TBL) 32/37 (86,5 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 20:09 0 1 1 +1 0 1 1
M. Gáborík (LAK) 10:11 0 0 0 -1 2 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies