Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Halák vychytal ďalšiu výhru ako hviezda zápasu

V 11 zápasoch NHL po vianočnej prestávke sa predstavila štvorica Slovákov. Ani jeden z nich nebodoval a z výhry sa tešili dvaja – Zdeno Chára a Jaroslav Halák, ktorý sa stal treťou hviezdou duelu. Dvaja brankári vychytali nuly, Blake Wheeler a Bryan Little vytvorili klubové rekordy. Vegas opäť prepisovalo históriu.

Halák hviezdou zápasu, ktorý rozhodol Barzal

Mathew Barzal skóroval v druhej minúte predĺženia, Jaroslav Halák podržal svoj tím a Islanders porazili Buffalo 3:2. Na víťazný gól prihrával Josh Bailey, ktorý v 59. minúte strelil gól na 2:2. Skóre stretnutia otvoril Jason Chimera. Haláka, ktorý bol vyhlásený za tretiu hviezdu zápasu, prekonali z 37 striel Zemgus Girgensons a Kyle Okposo. Robin Lehner urobil 31 zákrokov a po stretnutí bol nahnevaný, že video rozhodca uznal vyrovnávajúci gól Baileyho. „Toronto je zaujaté. Takto, nanešťastie, funguje táto liga. Všetko je zaujaté proti nám,“ lamentoval Lehner, ktorého tím prehral štvrtý zápas z ostatných piatich.

Gól, ktorý nahneval Lehnera:

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal, 2. J. Bailey, 3. J. Halák (všetci NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston potvrdil formu výhrou 5:1 nad Ottawou

Riley Nash strelil dva góly a pridal asistenciu, Kevan Miller skóroval prvýkrát v sezóne a Boston vyhral 14. zápas z posledných 18, keď porazil trápiacu sa Ottawu hladko 5:1. Danton Heinen a David Backes tiež skórovali a Tuukka Rask zastavil 25 striel. V posledných 10 dueloch má bilanciu 9-0-1. Ako jediný na neho našiel recept mladý obranca Thomas Chabot. Craig Anderson urobil 18 zákrokov. Zdeno Chára ho neohrozil ani raz. Z duelu, v ktorom odohral niečo cez 18 minút, si odniesol jeden mínusový bod, dva bloky a dva bodyčeky. Jeho bývalý tím prehral deviaty zápas z ostatných 11. „Myslím si, že nehráme tak ako dokážeme hrať. Myslím si, že si to každý uvedomuje,“ skonštatoval Erik Karlsson.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash, 2. K. Miller, 3. T. Rask (všetci BOS)

Hischier nasmeroval Devils k piatej výhre v sérii

Nico Hischier, posledná draftová jednotka, strelil v prvej tretine dva góly, aby nasmeroval New Jersey k výhre 3:1 nad Detroitom. K piatej výhre po sebe pomohol 31 zákrokmi Cory Schneider a Sami Vatanen strelil gól do prázdnej brány. „O série sa príliš nestrachujeme. Snažíme sa len chrániť si domáci ľad. Máme teraz najdlhšiu sériu domácich zápasov a robíme tu skvelú prácu v zbieraní bodov. Musíme ich získavať, kým môžeme,“ poznamenal Schneider, ktorého pokoril len Justin Abdelkader. Jimmy Howard opustil duel s 29 zákrokmi a Red Wings prehrali tretí zápas po sebe. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 19 minút, počas ktorých zaznamenal štyri strelecké pokusy i jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. N. Hischier, 2. T. Hall, 3. S. Santini (všetci NJD)

Jets ukončili víťaznú sériu Oilers, Wheeler prekonal Kovaľčuka

Joel Armia strelil dva góly, pričom tým druhým rozhodol v strede druhej tretiny o domácom víťazstve Winnipegu 4:3 nad rozbehnutým Edmontonom. Ukončil vďaka tomu sériu dvoch prehier a súperovi prerušil štvorzápasovú víťaznú šnúru. Skórovali aj Bryan Little a Kyle Connor, kým Connor Hellebuyck predviedol 22 zákrokov. Dva musel urobiť po strelách Andreja Sekeru, ktorý odohral 20 minút a 40 sekúnd ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Zaznamenal aj dva mínusové body, bodyček a tri bloky. Blake Wheeler si pripísal 288. asistenciu v drese Jets/Trashers, čím prekonal klubový rekord Iľju Kovaľčuka. Little zase stanovil nový rekord organizácie v počte odohraných duelov (710). Z hráčov Oilers sa strelecký presadili dvojbodový Leon Draisaitl v oslabení, Jesse Puljujärvi a Jujhar Khaira. Connor McDavid dvakrát asistoval a Cam Talbot opustil zápas s 35 zákrokmi. Jets prišli o Marka Scheifeleho, ktorý sa zranil v druhej tretine po zákroku Brandona Davidsona.

Hviezdy duelu: 1. J. Armia (WPG), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. B. Little (WPG)

Pavelec i Grubauer vychytali čisté kontá, Rangers zdolali Capitals

V Madison Square Garden došlo k zaujímavému stretnutiu, v ktorom dostali prednosť v bránach náhradníci. Napriek tomu však diváci nevideli žiaden gól a na puk v bráne čakali až do nájazdov. V nich uspeli domáci Mats Zuccarello a Mika Zibanejad, aby tak Rangers porazili Washington 1:0. Ondřej Pavelec vychytal svoje 18. čisté konto v kariére, keď zastavil 30 striel. Zlikvidoval aj oba nájazdy Capitals. Hosťujúci Philipp Grubauer zneškodnil 37 striel a vychytal svoju štvrtú nulu v kariére. New York si zlepšil bilanciu v posledných šiestich dueloch na 4-1-1, Washington prehral tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. O. Pavelec (NYR), 2. P. Grubauer (WSH), 3. M. Zuccarello (NYR)

Pittsburgh dokázal zvrátiť zápas proti rivalovi z Columbusu

Podľa trénera to bolo najväčšie víťazstvo charakteru v tejto sezóne. Sidney Crosby a Jevgenij Malkin uspeli v nájazdoch, aby Pittsburgh vyhral nad nepríjemným Columbusom 5:4. Penguins v zápase ani raz nevyhrávali. O dva góly prehrávali od 15. minúty a platilo to aj šesť minút pred koncom tretej tretiny. V nej stav nakoniec vyrovnali Malkin a Jake Guentzel. Skórovali aj Conor Sheary a Phil Kessel, zatiaľ čo Matt Murray urobil 29 zákrokov. Prekonali ho Sonny Milano, Boone Jenner a dvakrát Artemij Panarin. Sergej Bobrovskij opustil duel s 33 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. A. Panarin (CBJ), 3. S. Crosby (PIT)

Aho doviedol Carolinu k piatej domácej výhre v sérii

Sebastian Aho skóroval dvakrát v tretej tretine a zariadil triumf Caroliny 3:1 nad Montrealom, tretí v sérii celkovo a piaty na domácom ľade. Víťazný bol jeho prvý presný zásah z 50. minúty, druhý pridal v závere zápasu do prázdnej brány. Teuvo Teräväinen otváral skóre duelu a Cam Ward urobil 23 zákrokov pri svojej piatej výhre po sebe. Prekonal ho iba Alex Galchenyuk, ktorý v druhej tretine vyrovnal stav na 1:1. Carey Price kryl 33 striel, ale nezabránil druhej prehre Canadiens za sebou a tretej v piatich zápasoch aktuálneho výjazdu. Jeho 24 striel proti Hurricanes bolo najmenej v sezóne. Domáci útočník Jordan Staal odohral svoj 800. duel v NHL.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. J. Staal, 3. C. Ward (všetci CAR)

Nashville ukončil v St. Louis sériu prehier

Craig Smith a Calle Järnkrok vybudovali Nashville rozhodujúci náskok 2:0, ktorý stačil na víťazstvo 2:1 v St. Louis a ukončenie trojzápasovej série prehier. Pekka Rinne k nemu prispel 29 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Vladimír Sobotka, ktorý v tretej tretine zdramatizoval duel kontaktným gólom. Ani 24 zákrokov Jakea Allena však napokon neodvrátilo štvrtú prehru Blues v posledných piatich zápasoch a šiestu v ostatných ôsmich. Nashville sa dostal na čelo Centrálnej divízie o bod práve pred St. Louis. Filip Forsberg absolvoval duel číslo 300 v NHL.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. J. Allen (STL), 3. C. Järnkrok (NSH)

Granlund rozhodol o triumfe Minnesoty nad Dallasom

Mikael Granlund prelomil nerozhodný stav v druhej tretine v presilovej hre a v závere zápasu prihral dvojbodovému Jasonovi Zuckerovi na gól do prázdnej brány pri domácom víťazstve Minnesoty 4:2 nad Dallasom. Jared Spurgeon a Eric Staal odpovedali na vedúci gól dvojbodového Tylera Seguina po prihrávkach Charlieho Coylea, na 2:2 vyrovnával stav Mattias Janmark v početnej výhode. Alex Stalock pomohol Wild ukončiť krátku sériu dvoch prehier s 24 zákrokmi, Ben Bishop ich pri piatom štarte po sebe urobil o tri viac. Stars prišli o štvorzápasovú bodovú šnúru a prehrali tretí zápas na ľade súpera v sérii.

Hviezdy duelu: 1. J. Spurgeon, 2. M. Granlund, 3. J. Eriksson Ek (všetci MIN)

Arizona vrátila Coloradu domácu prehru spred Vianoc

V posledný hrací deň pred Vianocami Arizona podľahla doma Coloradu 2:6. Po prestávke pricestovala do Denveru už bez suspendovaného Zaca Rinalda a vďaka výhre 3:1 ukončila sériu šiestich prehier na súperových klziskách. Rozhodol o tom gól Alexa Goligoskiho zo stredu zápasu. Tobias Rieder otvoril skóre už po 54 sekundách hry a Lawson Crouse ho uzavrel v tretej tretine. Antti Raanta prispel k druhej výhre Coyotes v posledných desiatich dueloch 25 zákrokmi. Prekonal ho iba Mikko Rantanen, ktorý vyrovnal stav na 1:1 vo štvrtej minúte. Semion Varlamov chytil 24 striel na úvod šesťzápasovej domácej série. Avalanche nebodovali prvýkrát po troch dueloch.


Hviezdy duelu: 1. A. Goligoski, 2. A. Raanta (obaja ARI), 3. S. Varlamov (COL)

Vegas zdolalo aj Anaheim a vytvorilo ďalší rekord nováčika

Rickard Rakell síce už po 100 sekundách hry poslal Anaheim do vedenia, ale Malcolm Subban kryl zvyšných 27 striel a Vegas aj vďaka štyrom rôznym strelcom zvíťazilo v Kalifornii 4:1. Predĺžilo si sériu bez prehry na päť a bodovú na desať zápasov, čím prekonalo nováčikovský rekord Floridy zo sezóny 1993/94. O góly nevadského tímu sa postarali Shea Theodore, Cody Eakin, William Karlsson a David Perron, ktorý trafil prázdnu bránu. John Gibson urobil 24 zákrokov a Ducks prišli o krátku sériu dvoch triumfov.

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson (VGK), 2. R. Rakell (ANA), 3. B. McNabb (VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 35/37 (94,6 %) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 18:57 0 0 0 -1 0 4 0
Z. Chára (BOS) 18:10 0 0 0 -1 0 0 2
A. Sekera (EDM) 20:40 0 0 0 -2 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies