Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Reprezentácia

MSJ 2018: Slovensko podľahlo Kanade na nulu + video


Colton Point zneškodnil všetky strely, Jonah Gadjovich strelil dva góly, Jordan Kyrou zaznamenal gól a dve asistencie, aby Kanada privítala Slovensko na turnaji tvrdým spôsobom. Na bránu vyslala 52 striel a celý duel vyhrala jasne 6:0.

Slovensko – Kanada 0:6 (0:1, 0:3, 0:2)

Góly: 4. Steel (Makar, Kyrou), 22. Kyrou (Mete, Dubé), 26. Gadjovich (Makar), 31. Raddysh (Kyrou, Steel), 56. Comtois, 59. Gadjovich (M. McLeod, Timmins)

Zostava Slovenska: Hrenák (Durný) – Hedera, Korenčík, Bodák, Ivan, Fehérváry, Zeleňák, Matejovič, Fereta – Smolka, Kelemen, Kundrik – Čacho, Krivošík, Tamáši – Buček, Studenič, Ružička – Liška, Solenský, Roman.

Zostava Kanady: Point (Hart) – Timmins, Mete, Bean, Foote, Makar, Fabbro – Dubé, Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, Howden, Formenton – Gadjovich, Steenbergen, Batherson – McLeod.

Článok pokračuje pod reklamou

Kanada od úvodného vhadzovania ukazovala, kto bude pánom zápasu. Prvý gól strelil Sam Steel, ktorý dorazil do odkrytej brány strelu Makara už vo štvrtej minúte. V deviatej minúte mohlo byť vedenie dvojgólové, ale Howden trafil len tyčku. Vo zvyšku tretiny Slovensko súpera nepustilo do väčších šancí a nevypracovalo si ani žiadnu svoju.

Hneď v úvode druhej dvadsaťminútovky dal favoritovi šancu na zvýšenie stavu Korenčík, ktorý fauloval po vhadzovaní. V presilovke skóroval Kyrou. O štyri minúty neskôr zvýšil poľahky na 3:0 Gadjovich a prevaha Kanady pokračovala. V 31. minúte najskôr Raddysh trafil tyčku, no krátko na to sa už trafil do čierneho a potrestal ďalšie vylúčenie Korenčíka. Stav sa už do prestávky nemenil, severoamerický tím vyslal v prostrednom dejstve na bránu 21 striel.

Kanaďania v tretej tretine znížili tempo hry a duel sa snažili len dohrávať. To umožnilo dostať sa do pár zakončení Slovákom, ktorí nevymýšľali a jednoducho strieľali. Čestný úspech to však neprinieslo. Naopak, Kanada stav ešte upravila dvoma gólmi v záverečnej päťminútovke. Najskôr chybu Ružičku potrestal Comtois a následne počas vylúčenia Hederu skóroval opäť Gadjovich.

Kým Colton Point vychytal s 20 zákrokmi čisté konto, David Hrenák opustil duel so 46 zákrokmi. Hráčmi zápasu sa stali Kanaďan Gadjovich a Slovák Martin Bodák. Ďalší zápas odohrá Slovensko už v noci z dneška na zajtra proti USA.

Zvyšný zápas

Švajčiarsko – Bielorusko 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Švajčiari sa ujali vedenia už v ôsmej minúte po góle Mullera, ale outsiderovi sa podarilo stav otočiť. Ešte v prvej tretine vyrovnal stav Suško a v úvode tretej tretiny poslal Bielorusko do vedenia Bovbel. Švajčiari však nenechali duel skončiť prekvapením a gólmi Nussbaumera zo 49. a Kurasheva z 52. minúty rozhodli o svojom víťazstve 3:2. Wuthrich k nemu prispel 27 zákrokmi, Griščenko ich urobil 36.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies