Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Daňo hviezdou zápasu, Tatar asistoval, Halák nedochytal

Na Silvestra sa v NHL odohralo osem zápasov, v ktorých sa predstavilo šesť Slovákov. Brankárovi sa nedarilo a dvaja korčuliari bodovali. Marko Daňo bol dokonca medzi hviezdami zápasu. Hetrikom sa zaskvel William Karlsson.

Daňo a Hellebuyck rozhodli o výhre Jets nad Oilers

Marko Daňo sa po dlhých 30 zápasoch vrátil do zostavy Winnipegu a zaznamenal svoj prvý bod v sezóne. Dokonca sa stal aj druhou hviezdou zápasu, pretože tým bodom bol víťazný gól pri výhre 5:0 nad Edmontonom. Daňo skóroval už v tretej minúte a po ňom sa z gólov tešili ešte aj Blake Wheeler, Kyle Connor, Bryan Little a Mathieu Perreault. Svoje tretie čisté konto vychytal Connor Hellebuyck, ktorý zlikvidoval 35 striel. „Naši obrancovia celý ročník hrajú dobre. Držia strely vo väčšej vzdialenosti a umožňujú mi ich vidieť. Sú to malé detaily, ale pre brankára robia veľký rozdiel,“ poznamenal. Jeho náprotivok, Cam Talbot, urobil 33 zákrokov. Kým Jets vyhrali tretí zápas po sebe, Oilers ich tri po sebe prehrali. Obranca Andrej Sekera odohral takmer 19 minút s dvoma mínusovými bodmi a jednou strelou. Daňo odohral tradične len osem a pol minúty. Okrem gólu si pripísal plusový bod, jednu strelu a jeden bodyček.

Daňov prvý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. K. Connor, 2. M. Daňo, 3. C. Hellebuyck (všetci WPG)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar asistoval pri výhre nad Pittsburghom

Gustav Nyquist strelil dva góly, vrátane 100. v kariére, Jimmy Howard kryl 37 striel a Detroit porazil Pittsburgh 4:1, aby si pripísal druhú výhru po sebe. Gólmi k triumfu pomohli aj Dylan Larkin a Frans Nielsen, slovenský útočník Tomáš Tatar zaznamenal jednu prihrávku. Na ľade strávil 19 minút a zaknihoval aj jeden plusový bod. O čestný úspech Penguins, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, sa postaral Jevgenij Malkin. Matt Murray sa vrátil po ľahšom poranení do brány a zastavil 19 striel. Riley Sheahan odohral svoj prvý zápas proti Detroitu, ktorý ho 21. októbra vymenil do Pittsburghu.

Hviezdy duelu: 1. J. Howard, 2. F. Nielsen, 3. G. Nyquist (všetci DET)

Colorado vyhnalo Haláka z brány a porazilo Islanders 6:1

Jaroslav Halák tentokrát nepobudol v bráne celý zápas. Z 35 striel totiž inkasoval päť gólov a od tretej tretiny ho v bráne Islanders nahradil Thomas Greiss. Ten zastavil 12 striel z 13. Pre newyorský tím išlo o nešťastné rozlúčenie sa so starým rokom. V Denveri totiž prehral 1:6. K tretej výhre Colorada z ostatných štyroch zápasov pomohol dvoma gólmi a asistenciou Gabrial Landeskog, kým Nathan MacKinnon nazbieral tiež tri body v podobe asistencií. Haláka Prekonali aj Patrik Nemeth, Matt Nieto a Carl Söderberg. Greissa následne už len Erik Johnson. Jonathan Bernier opustil duel s 27 zákrokmi a ako jediný na neho našiel recept Josh Bailey, ktorý mu nulu zrušil v 53. minúte. „Isles“ prehrali vonku šiesty zápas po sebe. „Dnes sme hrali biedne, nesnažili sme sa tak ako oni. Dnešok nebol pre nás najlepší a je to sklamaním. Musíme sa pozrieť do zrkadla,“ lamentoval kapitán John Tavares. Všetko ružové nebolo ani pre domácich – Sven Andrighetto nedohral duel pre zranenie nohy.

Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog, 2. N. MacKinnon, 3. C. Söderberg (všetci COL)

Chicago vydrelo bod, Cagary však vyhralo po predĺžení

Richard Pánik netrafil odkrytú bránu a opäť nebodoval, ale jeho Chicago ukázalo charakter a zmazalo trojgólovú stratu. Nakoniec však predsa prehralo, keď v predĺžení rozhodol o výhre Calgary 4:3 Mark Giordano. V normálnej hracej dobe vybudovali vedenie 3:0 Sean Monahan a Matt Tkachuk, ktorý využil dve presilovky po sebe. Jordan Oesterle, Jonathan Toews a Brandon Saad však dokázali stav vyrovnať. Všetci traja si pripísali aj po asistencii. Obaja brankári urobili skoro rovnaký počet zákrokov – Mike Smith pomohol k výhre s 34 zásahmi, Jeff Glass ich urobil o jeden viac. Pánik odohral 16 minút a pripísal si jeden plusový bod a jeden bodyček. Kým on nebodoval v 11. zápase po sebe, Toews so Saadom ukončili šesťzápasové suchoty.

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (CGY), 2. J. Toews (CHI), 3. M. Giordano (CGY)

Karlssonov hetrik doviedol Vegas k siedmej výhre v sérii

William Karlsson zaznamenal prvý hetrik v NHL, vrátane víťazného gólu a Las Vegas zvíťazilo nad Torontom 6:3. Predĺžilo si tak sériu výhier na sedem zápasov celkovo a päť na domácom ľade. Bodovalo už v 12. zápase po sebe a s 11 výhrami v decembri vytvorilo nový rekord nováčika ligy v ich počte za jeden mesiac. Rekordné sú tiež dĺžka víťaznej a bodovej šnúry Vegas. Gólmi k nim pomohli aj dvojbodový Jonathan Marchessault, Pierre-Edouard Bellemare a Erik Haula. Karlsson pridali ku hetriku asistenciu, Reilly Smith ich získal dve a Malcolm Subban predviedol 20 zákrokov. Prekonali ho Patrick Marleau a dvojgólový Auston Matthews, ktorý dosiahol métu 100 bodov v NHL. Potreboval na ňu iba 112 duelov, čo je tretí najnižší počet v klubovej histórii od sezóny 1943/44. Frederik Andersen kryl 25 striel pri druhej prehre Maple Leafs po sebe. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 15 a pol minúty vo svojom druhom zápase v ročníku. Zaznamenal dva mínusové body, menší trest za držanie a tri bloky.


Matthewsov 100. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. W. Karlsson, 2. J. Marchessault, 3. P.-E. Bellemare (všetci VGK)

Rakell, Vermette doviedli Ducks k triumfu nad Coyotes

Rickard Rakell strelil dva góly v prvej tretine, Antoine Vermette zaznamenal gól do prázdnej brány a dve prihrávky a Anaheim zdolal doma Arizonu 5:2. Víťazný gól vsietil Cam Fowler, zvyšný pridal Jakob Silfverberg. Obaja si pripísali aj asistenciu, Ryan Kesler s Ryanom Getzlafom ich získali dve. John Gibson prispel ku štvrtej výhre Ducks v posledných piatich zápasoch 23 zákrokmi i asistenciou pri góle Silfverberga. Prekonali ho Brendan Perlini a Clayton Keller v presilových hrách. Antti Raanta chytil 21 striel pri druhej prehre Coyotes po sebe a tretej v ostatných štyroch dueloch. Anaheimu podľahli ôsmykrát v sérii. Rakell skóroval v piatom zápase po sebe a ťahá najdlhšiu gólovú šnúru v kariére.

Hviezdy duelu: 1. R. Rakell, 2. C. Fowler, 3. A. Vermette (všetci ANA)

Vasilevskij vynuloval Columbus, Johnson dosiahol míľnik

Andrej Vasilevskij zastavil všetkých 21 striel prti svojom piatom čistom konte v sezóne a deviatom v kariére. Doviedol ním Tampu Bay k víťazstvu 5:0 v Columbuse. Vedie ligu v počte vychytaných núl aj s 25 výhrami v sezóne, s ktorými si vytvoril osobný rekord. Tyler Johnson strelil dva góly v úvode druhej tretiny, pričom ten prvý bol víťazný a zároveň jeho jubilejný 100. v NHL. Na listine strelcov ho doplnili dvojbodový Nikita Kučerov, Cory Conacher a Steven Stamkos, ktorý využil presilovú hru. Brayden Point, Michail Sergačov a Victor Hedman nazbierali po dve asistencie. Joonas Korpisalo inkasoval všetkých päť gólov z 35 striel. Kým Lightning vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich, Blue Jackets utrpeli tretiu prehru v sérii. Prišli tiež o šnúru troch domácich triumfov.

Johnsonov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson, 2. M. Sergačov, 3. N. Kučerov (všetci TBL)

Dallas pokoril San Jose 6:0. Štvrtá nula pre Bishopa

Ben Bishop predviedol 26 zákrokov pri svojom štvrtom čistom konte sezóny, Tyler Pitlick strelil dva góly, Radek Faksa nazbieral tri asistencie a Dallas porazil San Jose 6:0. Ku štvrtej výhre Stars z posledných piatich duelov viedli aj presné zásahy Johna Klingberga, Stephena Johnsa, Tylera Seguina a Devina Shorea. Martin Jones inkasoval v prvých dvoch tretinách štyri góly z 22 striel, Aaron Dell následne zastavil osem striel v tretej dvadsaťminútovke. Sharks prišli o trojzápasovú sériu výhier najhoršou prehrou v sezóne. Výhra Dallasu mala aj jedno negatívum - Alex Radulov utrpel zranenie hornej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg, 2. R. Faksa, 3. T. Pitlick (všetci DAL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 30/35 (85,7%) - - - - - - -
M. Marinčin (TOR) 15:26 0 0 0 -2 2 0 0
A. Sekera (EDM) 18:46 0 0 0 -2 0 1 0
M. Daňo (WPG) 08:32 1 0 1 +1 0 1 1
T. Tatar (DET) 19:02 0 1 1 0 0 0 1
R. Pánik (CHI) 15:58 0 0 0 +1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies