Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Reprezentácia

MSJ 2018: Slovensko prehralo so Švédskom tesne 2:3 + video

Jozef Struhár  
03.01.2018

Slovenskí hokejoví reprezentanti v kategórii do 20 rokov odohrali v utorok štvrťfinálový zápas proti Švédsku. S favoritom držali krok, ale do semifinále nepostúpili po tesnej prehre. Česi, Američania a Kanaďania doplnili najlepšiu štvorku turnaja.

Švédsko – Slovensko 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Góly: 21. Lundeström (Söderlund), 27. Zetterlund, 52. Lundeström (Söderlund, Steen) – 38. Bodák (Čacho, Buček), 52. Bodák (Kelemen)
Strely: 39-22 (12-4, 16-10, 11-8), Trestné minúty: 10-4 (2-2, 2-0, 6-2)

Zostava Slovenska: Durný (Hrenák) – Hedera, Korenčík, Bodák, Ivan, Zeleňák, Fehérváry, Matejovič, Fereta – Smolka, Kundrik, Kelemen – Roman, Tamáši, Krivošík – Buček, Ružička, Studenič – Liška, Čacho, Solenský.

Zostava Švédska: Gustavsson (Larsson) – Liljegren, Moverare, Dahlin, Brännström, G. Lindström, Sellgren, Högberg – Pettersson, Nylander, Andersson – Karlström, L. Lindström, Zetterlund – Söderlund, Lundeström, Steen – Gustafsson, Davidsson, Jonsson Fjällby – Boqvist.

Článok pokračuje pod reklamou

V prvej tretine sa stav nemenil, ale trikrát aj vďaka šťastiu na oboch stranách. Po vylúčení Fehérváryho hrali Švédi presilovku a v tretej minúte trafili dvakrát tyčku. Z úniku ju však trafil aj Smolka. V úvode sa hralo prevažne z jednej strany na druhú a od 11. minúty si zahralo v početnej prevahe aj slovenské mužstvo. Na konci presilovky síce vznikol závar pred švédskou bránou, ale ani jeden zo Slovákov nenašiel puk včas. Do najväčšej šance sa v samom závere mohol dostať Buček, ktorého zakončenie z výhodnej pozície zblokoval Sellgren.

Slovensku po sympatickom výkone v prvej tretine nevyšiel vstup do tej druhej. Strela spomedzi kruhov vyšla Lundeströmovi a už po deviatich sekundách sa „Tri korunky“ ujali vedenia. Navyše, dodalo im to sebavedomie. Trochu viac pokoja zase priniesol druhý gól, ktorý v 27. minúte strelil Zetterlund. Ten prešiel cez celé klzisko i cez dvoch slovenských obrancov. Táto fáza zápasu patrila Švédsku a na 3:0 mohol zvýšiť Fjallby Jonsson, no v 31. minúte podržal Slovákov Durný. Prvú väčšiu šancu Slovenska mal Solenský v 33. minúte, ale osamotený pred bránou súpera nedokázal skórovať. To sa však podarilo Martinovi Bodákovi, ktorý v 38. minúte potrestal vylúčenie Dahlina. Bola to prvá využitá presilovka zverencov Ernesta Bokroša na turnaji.

Dvaja Švédi sa nechali v úvode tretej tretiny vylúčiť krátko po sebe, a tak mohlo hrať Slovensko presilovku o dvoch hráčov. Bodákovu delovku tečoval Studenič, ale puk skončil na tyčke. Bodák ohrozil Gustavssona ešte jednou strelou, ale to bolo všetko a Švédi sa ubránili. V 46. minúte musel byť pozorný aj Durný, ktorého ohrozil Linus Lindström. Slovensko sa snažilo o vyrovnanie a do solídnej príležitosti sa dostal Kundrík. O dve minúty neskôr sa však skvelou prihrávkou prezentoval Söderlund a Lundeström pohodlne zakončil do odkrytej brány. Slovensku sa však podarilo odpovedať už o 40 sekúnd neskôr, keď v prečíslení dvoch na jedného zužitkoval prihrávku Kelemena Bodák a opäť dal Slovensku šancu na vyrovnanie. K nemu mali najbližšie v 54. minúte Roman s Bučekom, ale Gustavsson svoj tím podržal. Neinkasoval už ani Durný, ktorého v 57. minúte ohrozoval so šancou na hetrik Lunderström. Slovensku sa v závere zápasu nepodarilo vytvoriť potrebný tlak, a tak sa už skóre nemenilo.

Durný v zápase predviedol 36 zákrokov, jeho náprotivok 20. Najlepšími hráčmi zápasu boli Bodák a Lundeström. Troma najlepšími Slovákmi turnaja brankár Durný, obranca Bodák a útočník Buček.

Zvyšné zápasy:

Česko – Fínsko 4:3 SN (1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 1:0)
Fíni viedli 2:1 a tesne pred koncom i 3:2, ale napokon podľahli Čechom 3:4 po nájazdoch a turnaj sa pre nich skončil. Najväčšiu zásluhu mal na tom brankár Kořenář, ktorý chytil 51 striel a štyri z piatich nájazdov. Ako jediný ho v nich prekonal Vesalainen, ktorý tiež posielal Fínsko do vedenia 3:2 a prihrával na góly Räsänena a Juoleviho. Luukkonena prekonali z 30 striel Reichelt a dvojgólový Zadina, ktorý vynútil predĺženie v 58. minúte pri odvolanom brankárovi. V nájazdoch rozhodli o výhre Reichelt s Nečasom. Česi postúpili do semifinále prvýkrát od roku 2005, keď získali bronz. Vyzvú v ňom Kanadu.

Kanada – Švajčiarsko 8:2 (3:0, 3:1, 2:1)
Kanada nedopustila ani náznak prekvapenia a Švajčiarsko zdolala presvedčivo 8:2. Zo 60 striel, ktoré smerovali na bránu „Helvétov“, sa viac ako raz presadil len dvojgólový Batherson. Na listine strelcov ho zo spoluhráčov doplnili Timmins, Makar, Dube, Kyrou, trojbodový Contois a štvorbodový Howden. Hart čelil len 15 strleám, z ktorých ho prekonali Rohrbach a Simic.

USA – Rusko 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
So Švédskom sa v semifinále stretnú hráči Spojených štátov amerických, ktorí zdolali Rusko 4:2. Domáci hráči boli aktívnejší a mali puk na svojich hokejkách častejšie. Dvakrát sa Rusom podarilo vyrovnať, ale na góly Bellowsa a Andersona z poslednej desaťminútovky už neodpovedal nikto. Bellows skóroval aj v prvej tretine, v ktorej sa do čierneho trafil tiež Yamamoto. Woll zastavil 27 striel a prekonali ho len Šolochov a Altybarmakian. Suchačov čelil 43 strelám.

Boj o záchranu: Dánsko – Bielorusko 5:4 (0:2, 2:0, 2:3)
Prvý súboj zo série o udržanie sa v elitnej kategórii MS priniesol veľkú drámu s deviatimi gólmi. Dáni najskôr prišli o náskok 2:0 a v poslednej minúte ešte prehrávali 3:4, ale dvojgólový Blichfeld a Grundtvig predviedli víťazný obrat na 5:4. Rozhodujúce góly strelili 34 a 15 sekúnd pred koncom zápasu. Röndbjerg a Schultz tiež skórovali pri výhre, kým Krog i Grišenko urobili po 24 zákrokov. Z Bielorusov sa presadili Litvinov, Jerjomenko, Drozdov a Martynov. Dva góly zaznamenali v presilovkách a dva v oslabeniach. Druhý zápas je na programe vo štvrtok. Ak Dáni opäť uspejú, Bielorusi zostúpia.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies