Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Gáborík druhou hviezdou zápasu, Halák opäť prehral

V dvanástich utorkových zápasoch NHL hrali aj piati Slováci. Bodoval iba Marián Gáborík, ktorý prispel dvomi asistenciami k výhre nad Andrejom Sekerom. Zdeno Chára vyhral súboj s Jaroslavom Halákom. Štyria brankári vychytali nuly, Alex Ovečkin i Vegas prepisovali históriu.

Quick vynuloval Edmonton, Gáborík opäť dvojbodový

Slovenský krídelník Marián Gáborík sa po štvorzápasovej bezbodovej sérii rozbehol. Bodoval v posledných troch dueloch, pričom v druhom po sebe si pripísal dva body. Piatou a šiestou asistenciou v sezóne pomohol Los Angeles zvíťaziť v Edmontone 5:0. Rozhodujúci gól strelil Andy Andreoff v druhej tretine, v tretej skórovali dvojgólový Dustin Brown, Trevor Lewis a Adrian Kempe. Druhý až štvrtý gól padli v rozmedzí necelých troch minút v päťminútovej presilovke po vylúčení Patricka Maroona. Anže Kopitar a Alec Martinez dvakrát asistovali a Jonathan Quick kryl všetkých 32 striel pri svojom 47. čistom konte v kariére. Vylepšil ním ligový rekord amerického brankára. Cam Talbot inkasoval päťkrát z 33 striel pri štvrtej prehre Oilers v sérii, druhej po sebe pomerom 0:5. Doma prehrali ostatné tri zápasy. Gáborík, ktorý prihral na dva z troch presilovkových gólov Kings, odohral takmer 16 minút aj s dvomi strelami a bodyčekom. Jeho krajan Andrej Sekera zaznamenal v drese kanadského tímu mínusový bod, strelu a dva bloky počas 20 a pol minúty v akcii. Všetko mohlo byť inak, ak by Puljujärvi netrafil za stavu 1:0 tyčku.

Gáborík sa tešil z 8. gólu v sezóne len krátko:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick, 2. M. Gáborík, 3. D. Doughty (všetci LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák opäť prehral, Islanders porazil Chárov Boston

Patrice Bergeron strelil víťazný gól v druhej tretine, Bruins skórovali trikrát v tretej tretine a víťazstvom 5:1 nad Islanders potvrdili skvelú formu. Tuukka Rask kryl 25 striel a Boston bodoval v posledných deviatich zápasoch. Sedem z nich vyhral. Danton Heinen, Brad Marchand a Tim Schaller tiež našli recept na Jaroslava Haláka, kým Noel Acciari uzavrel stav zápasu strelou do prázdnej brány. Slovenský brankár, ktorého tím prehral tretí zápas po sebe, opustil duel s 33 zákrokmi. Štyrikrát ho ohrozil krajan Zdeno Chára, ktorý odohral 24 minút a 18 sekúnd, teda najviac v zápase. Pripísal si aj plusový bod. O čestný úspech newyorského tímu sa postaral Jordan Eberle, ktorý v prvej tretine vyrovnával stav na 1:1. Josh Bailey nebodoval, a tak ukončil bodovú sériu na 11 dueloch.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand, 2. D. Heinen, 3. D. Backes (všetci BOS)

Johnson zariadil triumf Colorada nad Winnipegom v závere predĺženia

Winnipeg dohnal stratu 0:2, ale Erik Johnson skóroval desať sekúnd pred koncom nadstaveného času a rozhodol o domácej výhre Colorada 3:2, tretej po sebe. Nathan MacKinnon a trojbodový Mikko Rantanen poslali Avalanche do vedenia v druhej tretine, no v tretej ho zmazal dvojgólový Blake Wheeler po prihrávkach Patrika Laineho. Na 2:2 vyrovnal stav až 33 sekúnd pred koncom. Semion Varlamov chytil všetkých 21 predtým, ako ho v 35. minúte po zranení vystriedal Jonathan Bernier. Ten čelil ešte 25 strelám. Connor Hellebuyck urobil 23 zákrokov, ale Jets prišli o sériu troch výhier. Predĺžili si tú bodovú sériu na štyri zápasy. Slovenský útočník Marko Daňo tentoraz nebodoval, no odohral iba necelých sedem minút. Zaznamenal mínusový bod, dve strely, bodyček a blok. Jeho spoluhráč Dustn Byfuglien hral prvýkrát od 9. decembra. Denverský tím vyhral oba vzájomné súboje v sezóne rovnakým výsledkom. Po štyroch zo šiestich duelov domácej série má bilanciu 3-1-0.

Johnsonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. B. Wheeler (WPG), 3. E. Johnson (CP")

Vasilevskij vynuloval Toronto

Andrej Vasilevskij ukázal, prečo je jedným z najlepších brankárov tejto sezóny. Hráčov Toronta frustroval, zneškodnil im všetkých 30 striel a so šiestim čistým kontom v sezóne doviedol Tampu Bay k výhre 2:0. Bola to pritom jeho druhá nula po sebe. Bezgólový stav ukončil v strede druhej tretiny Cedric Paquette a pohodu na hokejky hráčov Lightning priniesol o päť minút neskôr Alex Killorn. Floridský tím vyhral 12. zápas z posledných 14. Torontu sa v ostatnom čase nedarí a prehralo tretí duel po sebe. Frederik Andersen predviedol 34 zákrokov, Martin Marinčin tentokrát nehral. Maple Leafs nepomohol ani návrat Nazema Kadriho do akcie.


Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. A. Killorn, 3. M. Sergačev (všetci TBL)

Pittsburgh zdolal svojho štátneho rivala hladko 5:1

Pittsburghu ani Philadelphii sa v ostatnom čase nedarilo. Pennsylvánske derby bolo ideálnym spôsobom na prelomenie trápenia. Nakoniec sa to podarilo Penguins, ktorí si zvýšili sebavedomie pohodlným víťazstvom 5:1 na ľade Flyers. Ryan Reaves strelil víťazný gól a pridal asistenciu, do čierneho sa trafili aj Phil Kessel, Conor Sheary, Tom Kühnhackl a Jamie Oleksiak. Jevgenij Malkin a Riley Sheahan zaznamenali po dve asistencie. V oboch bránach sme videli dvoch brankárov. Tristan Jarry síce kryl 16 striel zo 17, ale utrpel zranenie. Matt Murray následne zastavil zvyšných 11 striel. Striedanie u Flyers bolo vynútené gólmi. Brian Elliott inkasoval štyri zo 14 striel a v tretej tretine dostal šancu Michal Neuvirth. Kapituloval raz z 11 striel. Čestný úspech Philadelphie zaznamenal Jordan Weal.

Hviezdy duelu: 1. R. Reaves, 2. T. Kühnhackl, 3. J. Oleksiak (všetci PIT)

Ovečkin zariadil výhru Washingtonu

Alex Ovečkin sa stal hrdinom Washingtonu. Svojím 25. gólom v sezóne totiž vynútil predĺženie, v ktorom skóroval po 22. raz v kariére a rozhodol o výhre 5:4 nad Carolinou. Na oba góly mu prihrával Nicklas Bäckström. K tretej výhre po sebe viedli aj presné zásahy Alexa Chiassona, Devanteho Smith-Pellyho a Dmitrija Orlova. Braden Holtby sa prezentoval 34 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal Victor Rask, po ktorom sa presadili aj Elias Lindholm a Teuvo Teräväinen. Cam Ward urobil 21 zákrokov a prišiel o šesťzápasovú sériu výhier. Body však tímu priniesol v 11. zápase po sebe. Hurricanes prehrali posledné dva duely.


Hviezdy duelu: 1. V. Rask (CAR), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. D. Smith-Pelly (WSH)

Meier pomohol Sharks natiahnuť Montrealu sériu prehier

Timo Meier skóroval dvakrát, dvojbodový Marc-Edouard Vlasic strelil víťazný gól a San Jose uspelo v Montreale 4:1. Ku štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov pomohol gólom aj Joe Thornton, zatiaľ čo Aaron Dell urobil 30 zákrokov. Ako jediný ho pokoril Andrew Shaw v presilovke. Canadiens prehrali piaty zápas po sebe. Nepomohlo im ani 29 zákrokov Careyho Pricea. Po zápase hráči zvolali stretnutie za zavretými dverami. „Nie je každý na palube, nie každý sa snaží a to je na tom frustrujúce,“ povedal nespokojný kapitán Max Pacioretty.

Hviezdy duelu: 1. M. Vlasic, 2. T. Meier, 3. B. Burns (všetci SJS)

Minnesota ukončila víťaznú sériu Floridy

Matt Cullen a Eric Staal strelili po dva góly, Jared Spurgeon trikrát asistoval a Minnesota zdolala Floridu jasne 5:1, čím jej ukončila sériu piatich triumfov. Posledný gól pridal Charlie Coyle do prázdnej brány, Tyler Ennis získal dve prihrávky a Devan Dubnyk predviedol 25 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Jonathan Huberdeau za stavu 4:0 v úvode tretej tretiny. James Reimer inkasoval trikrát z 26 striel predtým, ako v druhej tretine opustil bránu Panthers po kolízii s Mikaelom Granlundom. Duel dochytal Harri Säteri, ktorý pri debute v NHL zastavil 13 zo zvyšných 14 striel. Medzitým sa Reimer na krátko vrátil do brány. Wild, ktorí privítali v zostave prvýkrát v sezóne Zacha Pariseho, vyhrali tretí domáci zápas v sérii a celkovo tretí z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. M. Cullen, 2. E. Staal, 3. J. Spurgeon (všetci MIN)

Blues si predĺžili víťaznú sériu proti Devils

Vladimir Tarasenko otvoril skóre zápasu a v druhej sérii premenil aj rozhodujúci samostatný nájazd pri domácej výhre St. Louis 3:2 nad New Jersey. V nájazdoch uspel aj Brayden Schenn, Vladimír Sobotka posielal Blues do vedenia 2:1. Carter Hutton pomohol tímu vyhrať dva zápasy po sebe prvýkrát po viac ako dvoch týždňoch s 24 zákrokmi a dvomi chytenými nájazdmi. Nico Hischier a Taylor Hall dvakrát zmazali jednogólové manko, Keith Kinkaid kryl 27 striel. Devils mohli aj vyhrať, ak by gól Jespera Bratta v tretej tretine nezrušili pre ofsajd po trénerskej výzve. Tím z Newarku prehral tretí zápas po sebe celkovo, štvrtý na ľade súpera a deviaty proti Blues v sérii.

Tarasenkov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Hutton, 2. V. Tarasenko (obaja STL), 3. N. Hischier (NJD)

Columbus ukončil sériu prehier v Dallase

Oliver Bjorkstrand strelil v tretej tretine dva góly za 78 sekúnd, ktorými otočil stav z 0:1 na 2:1 a zároveň rozhodol o víťazstve Columbusu 2:1 v Dallase. Na oba góly mu prihral Lukáš Sedlák, kým Sergej Bobrovskij predviedol 21 zákrokov pri svojej 200. výhre v NHL. Blue Jackets ukončili sériu troch prehier celkovo, piatich na súperových klziskách a zdolali Stars štvrtýkrát po sebe. Devin Shore posielal texaský tím do vedenia po 44 sekundách tretej tretiny a Ben Bishop opustil duel s 24 zákrokmi. Nezabránil však koncu štvorzápasovej víťaznej série na domácom ľade. V celom zápase bol jediným vylúčeným hráčom jeho spoluhráč Jamie Benn.

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand (CBJ), 2. J. Klingberg (DAL), 3. L. Sedlák (CBJ)

Vegas valcuje ďalej, odniesol si to Nashville

Las Vegas pokračuje v rekordnom ťažení a nezastavil ho ani Nashville. Marc-Andre Fleury zastavil všetkých 25 striel pri svojom druhom čistom konte v sezóne a 45. v kariére, ktorým doviedol nováčika NHL k výhre 3:0. Odchytal svoj jubilejný 700. zápas v NHL. O góly sa postarali Reilly Smith v presilovej hre, Shea Theodore a Jonathan Marchessault do prázdnej brány. Alex Tuch dvakrát asistoval. Golden Knights si predĺžili víťaznú sériu na osem a bodovú na 13 zápasov, čím stanovili nové ligové rekordy v premiérovej sezóne. Doma vyhrali posledných šesť duelov. Pekka Rinne urobil 28 zákrokov pri piatej prehre Predators v ostatných siedmich zápasoch. Vegas podľahli aj druhýkrát v ročníku.


Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury, 2. R. Smith, 3. S. Theodore (všetci VGK)

Miller vynuloval bývalý klub pri prvom návrate do Vancouveru

Ryan Miller neinkasoval ani raz z 31 striel a so svojím druhým čistým kontom v sezóne doviedol Anaheim k víťazstvu 5:0 pri jeho prvom návrate do Vancouveru, kde pôsobil posledné tri roky. Kapitán Ryan Getzlaf zaznamenal gól a dve asistencie, Josh Manson trikrát asistoval. Rickard Rakell skóroval v šiestom zápase po sebe a pridal asistenciu, Hampus Lindholm ich získal dve. Do listiny strelcov sa zapísali aj Adam Henrique, Derek Grant a Antoine Vermette. Anders Nillson inkasoval štyrikrát z 19 striel, striedajúci Jacob Markström už len raz zo zvyšných ôsmich. Ducks vyhrali tretí duel v sérii, kým Canucks prehrali druhý po sebe a 10. z posledných 12.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller, 2. J. Manson, 3. R. Getzlaf (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 33/37 (89,2 %) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 15:58 0 2 2 0 0 2 1
M. Daňo (WPG) 6:55 0 0 0 -1 0 2 1
Z. Chára (BOS) 24:18 0 0 0 +1 0 4 2
A. Sekera (EDM) 20:29 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies