Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar ukončil gólové suchoty, Pánik bodové

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov aj so štvoricou Slovákov, z ktorých dvaja bodovali. Tomáš Tatar skóroval po troch týždňoch, kým Richard Pánik ukončil dlhú bezbodovú sériu. Jaroslav Halák si pri návrate do brány predĺžil sériu prehier.

Tatar pomohol Detroitu gólom predĺžiť si víťaznú sériu

Tomáš Tatar ukončil sedemzápasové strelecké suchoty, keď v druhej tretine posielal Detroit do vedenia 2:0 svojím 11. gólom v sezóne, prvým od 15. decembra. Prispel ním k výhre 4:2 nad Floridou, štvrtej v sérii celkovo a piatej na domácom ľade. Slovenskému útočníkovi naservíroval gól dvojbodový Andreas Athanasiou, ktorý otvoril skóre zápasu už po 42 sekundách. Anthony Mantha prelomil v strede tretej tretiny nerozhodný stav a Gustav Nyguist spečatil triumf Red Wings. Mike Green k nemu pomohol dvomi asistenciami a Jimmy Howard 38 zákrokmi. Henrik Zetterberg si pripísal 600. prihrávku v NHL ako šiesty hráč v klubovej histórii. O góly Panthers, ktorí prehrali aj druhý duel po sérii piatich výhier, sa postarali Mike Matheson a Aleksander Barkov. Vyrovnvali nimi stav z 0:2 na 2:2. James Reimer čelil iba 19 strelám, vrátane štyroch od Tatara. Ten počas 15 a pol minúty v akcii zaznamenal aj dva plusové body a blok. Detroit ťahá najdlhšiu víťaznú šnúru v sezóne.

Tatarov 11. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Howard, 2. A. Athanasiou (obaja DET), 3. A. Barkov (FLA)

Článok pokračuje pod reklamou

Vegas sa vrátilo na víťaznú koľaj proti Chicagu, Pánik asistoval

Reílly Smith zavŕšil šesť minút pred koncom víťazný obrat Las Vegas, ktoré zdolalo Chicago 5:4. V druhej tretine viedlo už 3:1, no hostia otočili stav na 4:3. Zásluhu mal na tom aj slovenský útočník Richard Pánik, ktorý bodoval prvýkrát po 11 zápasoch od 27. novembra. Pripísal si 10. asistenciu v sezóne pri góle Patricka Sharpa na 2:3. Odohral iba 12 a štvrť minúty, no stihol zaznamenať aj plusový bod, strelu, blok a šesť bodyčekov, najviac v tíme. Z jeho spoluhráčov skórovali tiež Vinnie Hinostroza, dvojbodový Jonathan Toews a Nick Scmaltz. Hinostroza pridal dve asistencie, rovnako ako Brandon Saad. Jeffa Glassa prekonali zo 43 striel aj Jonathan Marchessault, William Karlsson, Alex Tuch a Cody Eakin. Prví dvaja pridali po asistencii, Nate Schmidt a Smith ich získali dve. Malcolm Subban urobil 28 zákrokov pri 13. výhre Vegas v posledných 15 dueloch. Blackhawks prišli o trojzápasovú bodovú sériu.


Hviezdy duelu: 1. R. Smith (VGK), 2. V. Hinostroza, 3. J. Toews (obaja CHI)

Halák nezabránil piatej prehre Islanders v sérii

Jaroslav Halák opäť robil, čo mohol, ale jeho 34 zákrokov neodvrátilo piatu prehru New Yorku Islanders v sérii. Prehral už svoj štvrtý štart po sebe. Jeho spoluhráči neskórovali tretíkrát v sezóne a newyorský tím podľahol doma Pittsburghu 0:4. Vo všetkých góloch mal prsty kapitán Sidney Crosby, ktorý jeden strelil a na zvyšné prihral. Dva z nich vsietil Daniel Sprong, tretí Jevgenij Malkin v presilovej hre. Sprong si pripísal aj asistenciu a Tristan Jarry zastavil všetkých 31 striel pri svojom druhom čistom konte v ročníku. Penguins vyhrali na ľade súpera druhý zápas po predošlých troch prehrách. Iba po druhý raz v histórii však dokázali vynulovať súpera po tom, čo sami prehrali na nulu (prvý raz v januári 2008). Islanders zaznamenali piatu prehru v sérii bez zisku bodu prvýkrát od novembra 2013. Navyše, v zápase prišli o Josha Baileyho, Ryana Pulocka a Andrewa Ladda.

Halákov zákrok proti Hörnqvistovi:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. T. Jarry, 3. D. Sprong (všetci PIT)

Jets si predĺžili bodovú sériu výhrou nad Sabres

Posledným Slovákom v akcii bol útočník Marko Daňo, ktorý však odohral iba štyri a štvrť minúty. Stihol rozdať tri bodyčeky a tešil sa z víťazstva Winnipegu 4:3 nad Buffalom, ktoré preň bolo štvrtým domácim v sérii. Celkovo bodoval v piatom zápase po sebe. Blake Wheeler skóroval vo štvrtom dueli v sérii a pridal asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal Jacob Trouba. Bryan Little strelil víťazný gól po 25 sekundách tretej tretiny, Dustin Byfuglien otvoril skóre v presilovej hre prvým gólom v jeho 30. zápase sezóny. Ukončil ním 33-zápasové strelecké suchoty. Connor Hellebuyck predviedol 26 zákrokov a vylepšil si bilanciu na 6-0-2 v posledných ôsmich štartoch. Recept na neho našli Marco Scandella, Johan Larsson a Scott Wilson. Evan Rodrigues a Jason Pominville dvakrát asistovali, kým Chad Johnson kryl 25 striel. Sabres prehrali druhý zápas za dva dni a celkovo tretí v sérii.


Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler, 2. D. Byfuglien (obaja WPG), 3. J. Larsson (BUF)

Duchene ukončil gólovú prestrelku so San Jose v predĺžení

Matt Duchene strelil druhý gól v zápase už po siedmich sekundách predĺženia, čím rozhodol o domácej výhre Ottawy 6:5 nad San Jose. Bol to najrýchlejší gól od začiatku predĺženia v klubovej histórii. Mal prsty v troch kľúčových góloch, keď najskôr znižoval stav na 4:5 a potom prihral Mikeovi Hoffmanovi na vyrovnávajúci presný zásah. Senators zmazali stratu 0:1, 1:4 i 2:5 aj vďaka gólu a trom asistenciám Hoffmana, ktorý prekonal hranicu 200 bodov v NHL. Mark Stone zaznamenal gól a dve asistencie, skórovali aj dvojbodový Derick Brassard a Ryan Dzingel. Erik Karlsson a Bobby Ryan dvakrát asistovali, kým Craig Anderson prispel k iba druhej výhre v ostatných ôsmich zápasoch 35 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Tomáš Hertl, dvojbodový Brent Burns, Chris Tierney a Melker Karlsson. Aaron Dell chytil 37 striel, ale Sharks prehrali dva zápasy po sebe prvýkrát od úvodu decembra. Bodovali v posledných troch a po štyroch z piatich duelov aktuálneho výjazdu majú bilanciu 1-1-2 . Ottawa prišla pri výhre o zraneného Natea Thompsona.

Duchenov bleskový víťazný gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene, 2. M. Stone (obaja OTT), 3. T. Hertl (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 34/38 (89,5 %) - - - - - - -
R. Pánik (CHI) 12:15 0 1 1 0 0 1 6
T. Tatar (DET) 15:27 1 0 1 +2 0 4 1
M. Daňo (WPG) 4:13 0 0 0 0 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies