Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Halák opäť porazil Lundqvista, Pánik a ďalší dvaja Slováci bodovali

V deviatich sobotných zápasoch NHL hrali až siedmi Slováci. Tomáš Tatar, Zdeno Chára i Richard Pánik bodovali, kým Jaroslav Halák doviedol Islanders k ďalšej výhre. Mathew Barzal zažiarili piatimi bodmi, Connor McDavid oslávil narodeniny kariérnym míľnikom.

Halák vyhral mestské derby, Barzal päťbodový

Mathew Barzal zaznamenal dva góly a tri asistencie, Anthony Beauvillier dva góly a jednu prhrávkiu a Jordan Eberle nazbieral štyri asistencie pri víťazstve New Yorku Islanders 7:2 na ľade mestského rivala Rangers. Významne k nemu pomohol Jaroslav Halák, ktorý zastavil 37 z 39 striel. Prekonali ho iba Kevin Hayes v presilovke a Mika Zibanejad, pri ktorého góle získal 200. asistenciu v NHL Mats Zuccarello. Shane Prince, dvojbodový Thomas Hickey a Cal Clutterbuck tiež skórovali, Scott Mayfield dvakrát asistoval a Islanders vyhrali s Halákom v bráne aj druhý zápas po sérii piatich prehier. Pretrhli tiež šnúru siedmich porážok na súperových klziskách. Barzal zaknihoval už druhý päťbodový zápis v ročníku, čo dokázal len ako druhý nováčik v klubovej histórii po Bryanovi Trottierovi. Ondřej Pavelec inkasoval päťkrát z 19 striel a pustil do brány Henrika Lundqvista, ktorý chytil 16 zo zvyšných 18 striel. Rangers prehrali tretí duel z posledných štyroch. Islanders prišli v druhej tretine o centra Caseyho Cizikasa pre zranenie. Oba newyorské tímy hrali prvýkrát po päťdňovej prestávke.

Halákov zákrok proti Skjeiovi:


Hviezdy duelu: 1. M. Barzal, 2. A. Beauvillier, 3. J. Eberle (všetci NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

Malkin s Kesselom zariadili triumf Penguins nad Detroitom, Tatar bodoval

Jevgenij Malkin strelil dva góly a na ďalšie dva prihral, Phil Kessel pridal ku víťaznému gólu tiež dve prihrávky a Pittsburgh zdolal doma Detroit 4:1. K tretej výhre obhajcu titulu v sérii prispel gólom aj dvojbodový Sidney Crosby, kým Tristan Jarry predviedol 29 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Justin Abdelkader, ktorý v presilovej hre vyrovnával stav na 1:1. Na gól mu prihral slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý si pripísal ôsmu asistenciu v sezóne. Počas 18 a štvrť minúty v akcii zaznamenal aj strelu, bodyček a menší trest za držanie. Jimmy Howard opustil duel s 32 zákrokmi. Red Wings prehrali aj druhý zápas po sérii štyroch výhier a štvrtý na ľade súpera po sebe. Navyše, zranili sa im Abdelkader a Darren Helm.

Tatarova 8. prihrávka v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. P. Kessel, 3. S. Crosby (všetci PIT)

Marchandov nájazd rozhodol o výhre nad Canadiens, Chára asistoval

Brad Marchand premenil svoj nájazd vo štvrtej sérii a Boston v prvom zápase proti svojmu bývalému trénerovi Claudeovi Julienovi porazil Montreal 4:3. Marchand sa trafil do čierneho aj v normálnom hracom čase. Jake DeBrusk, ktorý tiež uspel v nájazdoch, zaznamenal gól a asistenciu, David Krejčí strelil zostávajúci gól. Tuukka Rask kryl 27 striel a Bruins si vylepšili bilanciu v posledných 12 zápasoch na 9-0-3. Max Pacioretty, Nicolas Deslauriers a Alex Galchenyuk sa presadili z hráčov Canadiens, kým Carey Price predviedol 29 zákrokov. Canadiens v zápase prišli o Philipa Danaulta, ktorého do hlavy trafila strela Zdena Cháru. Ten si pripísal deviatu asistenciu v sezóne, plusový bod, dve strely na bránu a dva bodyčeky. Odohral 24 minút ako najvyťažovanejší hráč tímu. „Prehrávali sme dva alebo trikrát. Bol to veľmi vyrovnaný zápas a bolo fajn získať oba body,“ poznamenal už v šatni.


Marchandov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. A. Galchenyuk (MTL), 3. N. Deslauriers (MTL)

Sharks otočili zápas s Arizonou, Pánik s prvým bodom v novom tíme

Arizona štyrikrát zmazala jednogólovú stratu a ešte niekoľko sekúnd pred koncom zápasu viedla 5:4, ale San Jose sa podaril obrat a po výhre 6:5 po predĺžení ukončilo sériu troch prehier. Joonas Donskoi strelil dva góly a pridal asistenciu, Joe Thornton a Joe Pavelski zaznamenali po góle a dvoch prihrávkach. Skórovali aj Logan Couture a Marc-Edouard Vlasic, ktorý rozhodol o štvrtom domácom triumfe Sharks v sérii v tretej minúte predĺženia. Jeho gól musel odobriť video rozhodca. Brent Burns nazbieral tri asistencie a dvojica Martin Jones-Aaron Dell urobila spolu 16 zákrokov. Jones striedal po troch inkasovaných góloch zo šiestich striel už v prvej tretine. Bránu kalifornského tímu ohrozil raz aj slovenský útočník Richard Pánik, ktorý si pripísal prvý bod v drese Coyotes v podobe asistencie pri góle dvojbodového Dereka Stepana na 1:1. Odohral takmer 17 minút aj so ziskom „plusky“, bodyčeku a bloku. Z jeho spoluhráčov skórovali ešte Alex Goligoski, Christian Fischer, Oliver Ekman-Larsson a Josh Archibald. Christian Dvorak dvakrát asistoval a Scott Wedgewood kryl 38 striel. Arizona však prehrala tretíkrát po sebe. Thornton odohral 1 487. duel v NHL, čím sa vyrovnal Wayneovi Gretzkymu na 21. mieste historického poradia. S 1 421 bodmi sa dostal na 17. miesto pred Adam Oatesa.

Vlasicov sporný víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Donskoi, 2. J. Thornton, 3. M. Vlasic (všetci SJS)

Dumba doviedol Wild k výhre nad Jets

Matt Dumba strelil dva góly, Jason Zucker a Mikael Granlund po jednom, aby Minnesota ešte viac vyrovnala Centrálnu divíziu víťazstvom 4:1 nad jej lídrom z Winnipegu. Wild porazili Jets na štvrtý pokus aj vďaka 32 zákrokom Devana Dubnyka a vylepšili si bilanciu v posledných šiestich domácich stretnutiach na 5-0-1. O jediný gól kanadského tímu sa postaral Mathieu Perreault, ktorý v úvode tretej tretiny znižoval stav na 1:2. Potom prišli na rad oba góly Dumbu. Connor Hellebuyck mal viac práce ako domáci gólman a predviedol 37 zákrokov. Raz ho ohrozil aj Marko Daňo. Slovenský útočník odohral v zápase osem a pol minúty.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund, 2. M. Dumba, 3. M. Foligno (všetci MIN)

Oilers ukončili víťaznú sériu Vegas, McDavid s míľnikom

Darnell Nurse skóroval po 53 sekundách predĺženia a rozhodol o víťazstve Edmontonu 3:2 v Las Vegas, ktorému ukončil sériu siedmich domácich výhier od 12. decembra. Zdolal ho aj v druhom vzájomnom súboji od jeho vstupu do NHL. Nurse, ktorý strelil víťazný gól aj v predošlom zápase Oilers, pridal asistenciu, rovnako ako Patrick Maroon a Drake Caggiula. Connor McDavid dvakrát asistoval a dosiahol hranicu 200 bodov v kariére na svoje 21. narodeniny. Potreboval na to 173 duelov, tretí najnižší počet v klubovej histórii. Cam Talbot prispel k druhej výhre po sérii troch prehier 34 zákrokmi, jeho náprotivok Marc-Andre Fleury ich urobil o sedem menej. Ani jednu strelu na neho nevyslal obranca Andrej Sekera, ktorý odohral vyše 15 a pol minúty s bilanciou dva mínusové body a dva bloky. Golden Knights prehrali iba druhý zápas z posledných 12.

Nurseho druhý víťazný gól po sebe:

Hviezdy duelu: 1. R. Smith (VGK), 2. C. McDavid (EDM), 3. M. Fleury (VGK)

Kaše zariadil triumf Ducks v napätom kalifornskom derby

Ondřej Kaše strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, čím sa najviac zaslúžil o víťazstvo Anaheimu 4:2 na ľade štátneho rivala z Los Angeles. Ryan Kesler využil presilovú hru a Corey Perry upravil výsledok strelou do prázdnej brány. John Gibson pomohol Ducks ukončiť krátku sériu dvoch prehier s 23 zákrokmi. Jeden musel urobiť po strele Mariána Gáboríka, ktorý odohral takmer 15 a pol minúty aj s dvomi bodyčekmi na konte. Nick Shore s Anže Kopitarom znížili stav duelu z 0:3 na 2:3, ale ani 18 zákrokov Jonathana Quicka už nezabránilo tretej prehre Kings po sebe. V predošlých troch vzájomných súbojoch Anaheim zdolali. Ich tretie stretnutie v tejto sezóne okorenili tri bitky za štyri sekundy už po dvoch a pol minúte hry.


Hviezdy duelu: 1. O. Kaše (ANA), 2. A. Iafallo (LAK), 3. J. Manson (ANA)

Couturier doviedol Flyers k výhre nad Devils

V stretnutí dvoch najvyššie draftovaných hráčov roka 2017 zažiaril Sean Couturier. Zaznamenal dva góly a asistenciu, aby Philadelphia porazila New Jersey 5:3 a vyhrala štvrtý duel po sebe. Wayne Simmonds, Travis Konecny a Michael Raffl tiež skórovali, Brian Elliott urobil 26 zákrokov a Flyers uspeli v Newarku po prvýkrát od februára 2016. New Jersey zažíva najhoršie obdobie v sezóne, keď prehralo šesť zápasov v sérii. V zápase pritom dvakrát viedlo po góloch Jespera Bratta a Kylea Palmieriho. Zvyšný gól strelil Drew Stafford. Cory Schneider urobil 20 zákrokov. A čo ostro sledovaní mladíci? Nolan Patrick pri výhre nebodoval a pripísal si „mínusku“, Nico Hischier zaznamenal jednu prihrávku.

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. J. Voráček (PHI), 3. J. Bratt (NJD)

Colorado potvrdilo formu aj v Dallase

Alexander Kerfoot skóroval v prvej tretine a potom prihrával Nathanovi MacKinnonovi na víťazný gól, aby pomohol Coloradu k šiestej výhre po sebe. Tá sa zrodila na ľade Dallasu, ktorý tím hrajúci vo forme porazil pomerom 4:1. Pre Avalanche išlo o dvojnásobne dôležitú výhru, pretože sa dotiahli k Stars na pozícii druhej divokej karty na rozdiel dvoch bodov. Pomohli k tomu aj góly Blakea Comeaua a Marka Barberia, ktorý poistil výhru strelou do prázdnej brány. Jonathan Bernier urobil 27 zákrokov a ako jediný ho pokoril Jamie Benn, ktorý v druhej tretine vyrovnával na 1:1. Ben Bishop opustil duel s 19 zákrokmi. Oba tímy sa už v základnej časti nestretnú. Colorado vyhralo vzájomnú sériu 3:2.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. A. Kerfoot, 3. J. Bernier (všetci COL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 37/39 (94,9 %)
T. Tatar (DET) 18:14 0 1 1 0 2 1 1
Z. Chára (BOS) 24:07 0 1 1 +1 0 2 2
R. Pánik (ARI) 16:51 0 1 1 +1 0 1 1
A. Sekera (EDM) 15:38 0 0 0 -2 0 0 0
M. Daňo (WPG) 8:35 0 0 0 0 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 15:24 0 0 0 0 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies