Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Špekulácie

Vanek chce zostať vo Vancouveri. Stane sa tak?

Ak by dostal možnosť voľby, útočník Thomas Vanek by chcel pokračovať v hraní za tím Vancouver Canucks až do skončenia sezóny. Nebude to však len na ňom.

„Vždy, keď začínate sezónu v nejakom tíme, chcete ju v ňom aj dokončiť,“ poznamenal Vanek pre The Province.

Nanešťastie pre čoskoro tridsaťštyriročného Rakúšana, Canucks nemajú play-off na dosah a je nepravdepodobné, že sa ešte zapoja do boja o postup. Ak sa teda nestane zázrak a nepríde nečakane dlhá séria výhier, Vanek bude na odchode.

Vanekove potulky mapou NHL
Buffalo – 2005/06 až 2013/14
Islanders – 2013/14
Montreal – 2013/14
Minnesota – 2014/15 a 2015/16
Detroit – 2016/17
Florida – 2016/17
Vancouver – 2017/18
A hoci je to už skúsený veterán, niekedy si musí pripadať ako dvadsaťročný opatrovateľ sťahujúci sa od rodiny k rodine, z mesta do mesta. Od roku 2013 vystriedal už sedem tímov. Dvakrát bol pred prestupovou uzávierkou vymenený do tímu s ambíciami.

Článok pokračuje pod reklamou

Raz mu to vyšlo, raz nie.

„Je vždy ťažké pripojiť sa k novému tímu v strede sezóny. Keď som sa pripojil k Montrealu, vyšlo mi to perfektne. Bol to dobrý tím so skvelým brankárom. Išli sme ďaleko a bolo zábavné byť toho súčasťou,“ skonštatoval Vanek.

Pred rokom mu takáto zmena nevyšla. Získala ho Florida. Po jeho príchode mali Panthers bilanciu 4-13-1. „V tej organizácii to vtedy trochu nefungovalo,“ zaspomínal.

Do toho bodu si Vanek užíval vydarenú sezónu v drese Detroitu. V tejto sezóne je na tom podobne. Vo Vancouveri sa mu darí a má nábeh na 20-gólovú sezónu. Ak by vydržal v tomto tempe, mohol by atakovať aj hranicu 60 bodov.

Vancouver ho však bude musieť vymeniť. Tím je v prestavbe a potrebuje aspoň draftové voľby. Vanekovi končí zmluva, a tak by mohol odísť bez náhrady. A aj keby ho chcel tím pre ďalšie sezóny, takisto dáva výmena zmysel – získa nejakú protihodnotu a v lete s ním môže opäť rokovať o novej zmluve.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies