Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Daňo i Gáborík zvíťazili, Thornton s Fleurym prepísali históriu

V piatich nedeľných zápasoch NHL sa predstavili aj dvaja slovenskí útočníci. Marko Daňo ani Marián Gáborík opäť nebodovali, ale obaja sa tešili z výhier. Mikkel Bödker dosiahol míľnik, kým Connor Hellebuyck prepisoval klubovú históriu a Joe Thornton s Marc-Andre Fleurym ligovú.

Hellebuyck vynuloval Canucks a vytvoril klubový rekord

Connor Hellebuyck zastavil všetkých 29 striel pri svojom štvrtom čistom konte v sezóne a 10. v kariére, ktorým doviedol Winnipeg k futbalovej výhre 1:0 nad trápiacim sa Vancouverom. Jediný gól zápasu strelil v 12. minúte Patrik Laine, ktorý je s 21 presnými zásahmi lídrom tímu. Hellebuyck vychytal 25. triumf už v 39. dueli sezóny, čím stanovil nový rekord organizácie Jets/Trashers. Predošlý držal Kari Lehtonen, ktorý to dokázal v 49 zápasoch ročníka 2006/07. Anders Nilsson chytil 35 striel, ale pripísal si šiestu prehru v sérii. Slovenský útočník Marko Daňo ho strelecky ohrozil trikrát počas ôsmich a pol minúty na ľade. Nebodoval, ale rozdal aj jeden bodyček. Jets si predĺžili domácu víťaznú sériu na šesť zápasov a vrátili sa na čelo Centrálnej divízie. Canucks prehrali siedmy duel z posledných deviatich napriek návratu Bo Horvata do akcie po 18-zápasovej absencii. Winnipegu podľahli v ostatných piatich vzájomných súbojoch.

Laineho jediný gól zápasu:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. A. Nilsson (VAN), 3. P. Laine (WPG)

Článok pokračuje pod reklamou

Kings ukončili série prehier vďaka využitým presilovkám

Los Angeles prehrávalo po prvej tretine s New Yorkom Rangers 0:2, ale v druhej využilo tri presilové hry a rozhodlo o svojom triumfe 4:2. Znamenal preň koniec série piatich prehier na domácom ľade a šiestich celkovo. Jake Muzzin, Michael Amadio a Tanner Pearson otočili stav do polovice duelu na 3:2, štvrtý gól pridal v závere tretej tretiny Trevor Lewis do prázdnej brány. Drew Doughty a Alec Martinez dvakrát asistovali, Jonathan Quick predviedol 21 zákrokov a ukončil osobnú sériu piatich prehier. Stal sa šiestym americkým brankárom v histórii NHL, ktorý vychytal 20 výhier v ôsmich sezónach. Prekonali ho David Desharnais v presilovke a Jimmy Vesey. Henrik Lundqvist sa prezentoval 26 zákrokmi, ale neodvrátil štvrtú prehru Rangers po sebe na súperových klziskách. Prišiel o sériu troch výhier proti Kings. Slovenský krídelník Marián Gáborík vyslal na Švéda dve strely. Počas 12 a pol minúty v akcii tiež jednu zblokoval a dostal menší trest za vysokú hokejku presne po dvoch minútach hry. Desharnais v následnej presilovke otvoril skóre zápasu.

Pearsonov rozdielový gól:

Hviezdy duelu: 1. A: Martinez, 2. A. Kopitar, 3. M. Amadio (všetci LAK)

Konecny rozhodol o výhre Flyers vo Washingtone

Travis Konecny skóroval už po 27 sekundách predĺženia, čím rozhodol o víťazstve Philadelphie 2:1 v hlavnom meste USA nad miestnymi Capitals. Michael Raffl otvoril skóre duelu v druhej tretine a Brian Elliott predviedol 27 zákrokov pri tretej výhre Flyers v sérii, siedmej v posledných ôsmich zápasoch. Prekonal ho iba Alex Ovečkin, ktorý vyrovnával stav na 1:1 v presilovej hre 16 sekúnd pred druhou prestávkou. Braden Holtby kryl 21 striel, ale Washington prehral tretí zápas po sebe doma i celkovo. Philadelphii podľahol aj v druhom vzájomnom súboji v sezóne. „Nie som veľmi sklamaný. Som sklamaný z konečného výsledku, ale nie z predvedeného výkonu. Na našej hre bolo veľa dobrého,“ skonštatoval napriek prehre tréner Capitals Barry Trotz.

Konecnyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny, 2. B. Elliott (obaja PHI), 3. B. Holtby (WSH)

Vegas ukončilo výjazd výhrou v Caroline a kraľuje celej NHL

Päť rôznych strelcov, dve využité presilové hry zo štyroch a takmer bezchybný Marc-Andre Fleury viedli k jasnému triumfu Vegas 5:1 na ľade Caroliny, kde ukončilo štvorzápasový výjazd s bilanciou 2-1-1. Nováčik sa vďaka tomu dostal na čelo ligovej tabuľky pred Tampu Bay, pričom s 31 výhrami siaha na rekord Anaheimu a Floridy z ich premiérového ročníka 1993/94 (33). Fleury predviedol 27 zákrokov a s 386. výhrou v NHL sa dostal pred Mikea Vernona na 14. miesto historického poradia brankárov. Collin Miller strelil víťazný gól v presilovke a pridal dve asistencie, druhú využil James Neal, skórovali aj Pierre-Edouard Bellemare, Jonathan Marchessault a Brendan Leipsic. Jediný gól Hurricanes, ktorí prehrali štvrtý domáci zápas po sebe, vsietil Jaccob Slavin v závere prvej tretiny v početnej výhode. Znižoval ním stav duelu na 1:3. Scott Darling striedal po troch inkasovaných góloch z ôsmich striel, Cam Ward kryl 23 zo zvyšných 25. Vegas vyrovnalo vzájomnú bilanciu s Carolinou na 1-1.


Dva góly Vegas za 39 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. C. Miller, 2. J. Neal, 3. M. Fleury (všetci VGK)

Bödker zariadil triumf Sharks v kalifornskom debry

Mikkel Bödker strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, ktorý bol zároveň jeho 100. v NHL. Pridal k nim asistenciu a San Jose zvíťazilo 6:2 na ľade štátneho rivala v Anaheime. Marc-Edouard Vlasic, Joe Thornton a Melker Karlsson zaznamenali po góle a asistencii, zvyšný gól vsietil Kevin Labanc a Chris Tierney získal dve prihrávky. Aaron Dell zaregistroval 33 zákrokov a Sharks vyhrali druhý zápas za dva dni, piaty z posledných šiestich. Rickard Rakell v presilovke o dvoch hráčov a Ryan Getzlaf znižovali stav z 0:3 na 2:3 na prelome druhej a tretej tretiny. Obaja si pripísali aj po asistencii, no Ducks prišli o sériu štyroch domácich výhier. John Gibson inkasoval prvýkrát od 26. októbra päť gólov (z 22 striel) a na posledných osem minút pustil do brány Ryana Millera, ktorý chytil tri zo zvyšných štyroch striel. Thornton sa s 1 426 bodmi v NHL dostal pred Bryana Trottiera na 16. miesto historického poradia. Ďalších 37 potrebuje na dobehnutie Teemu Selänneho na 15. pozícii.

Bödkerov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. A. Dell (SJS), 2. O. Kaše (ANA), 3. M. Bödker (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (WPG) 8:26 0 0 0 0 0 3 1
M. Gáborík (LAK) 12:32 0 0 0 0 2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies