Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Jurčo zažil sezónny debut, Halák pomohol k bodu

V pondelok sa v NHL odohralo šesť zápasov s päťčlenným slovenským zastúpením. Korčuliari však nebodovali a Jaroslav Halák nevyhral. Prvý zápas v sezóne absolvoval Tomáš Jurčo.

Cousins doviedol Arizonu k výhre nad Ostrovanmi s Halákom v bráne

V Gila River Aréne došlo k stretnutiu dvoch Slovákov. Z víťazstva sa nakoniec tešil Richard Pánik, ktorý nebodoval a počas 16 minút a 28 sekúnd zaznamenal mínusový bod, dva bodyčeky a štyri strely. Jeho Arizona však porazila Islanders 3:2 po predĺžení, v ktorom svoj druhý gól v zápase strelil Nick Cousins. Ten pridal aj asistenciu pri góle Brendana Perliniho. Päťzápasová bodová séria je realitou aj zásluhou 32 zákrokov Anttiho Raantu. Prvý pritom urobil až v 11. minúte. Fína pokoril len dvojgólový Anthony Beauvillier, ktorý dvakrát vyrovnával stav zápasu. Jaroslav Halák predviedol 30 zákrokov. Jeho tím prehral tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. N. Cousins, 2. B. Perlini, 3. O. Ekman-Larsson (všetci ARI)

Vasilevskij vynuloval Blackhawks, Jurčo odohral desať minút

Svojho prvého zápasu v sezóne sa podľa očakávaní dočkal Tomáš Jurčo. Nebol však víťazný, pretože jeho Chicago podľahlo doma Tampe 0:2, aby si pripísalo tretiu prehru po sebe. Hosťom sa, naopak, podarilo trojzápasovú sériu prehier ukončiť. Výborný výkon podal Andrej Vasilevskij, ktorý zneškodnil 40 striel a vychytal už svoju siedmu nulu v ročníku. Vyrovnal ňou klubový rekord Nikolaja Chabibulina. „Rozhodne to bolo pre nás dôležité víťazstvo,“ poznamenal po zápase. Nerozhodný stav prelomil počas oslabenia v druhej tretine Chris Kunitz a do čierneho sa trafil v tretej tretine aj Yanni Gourde. Domáci Jeff Glass inkasoval dva góly z 31 striel. Jurčo odohral skoro presne 10 minút a prezentoval sa dvoma streleckými pokusmi a veľmi dobrým výkonom. Blackhawks to na floridský tím nevedia – z posledných 13 vzájomných zápasov vyhrali len dva. V pondelok nevyužili ani jednu zo šiestich presiloviek, vrátane 45-sekundovej o dvoch hráčov. V posledných piatich dueloch majú v početnej prevahe bilanciu 0-16.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. Ch. Kunitz (TBL), 3. J. Glass (CHI)

Mrázek doviedol Red Wings k výhre nad Devils, Tatar nebodoval

Petr Mrázek si pýta viac priestoru v bráne. V pondelok kryl 37 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto po sebe a tretie v sezóne, ktoré sa stalo základom výhry Detroitu 3:0 nad New Jersey. „Snažím sa každým zápasom a každým zákrokom získať sebadôveru. Nehrávam veľa, takže sa o to snažím v každom jednom zápase,“ poznamenal český gólman, ktorý ako prvý brankár Detroitu od Dominika Hašeka (2008) vychytal dve nuly po sebe. Red Wings prekonali Coryho Schneidera raz v každej tretine. Menovite sa o to postarali Tyler Bertuzzi, David Booth a Dylan Larkin. Americký brankár čelil dokopy 30 strelám, pričom dve prišli aj z hokejky Tomáša Tatara. Slovenský útočník odohral v zápase 14 minút a 42 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek, 2. T. Bertuzzi, 3. D. Booth (všetci DET)

Eichel rozhodol v predĺžení o vzácnej výhre Buffala v Calgary

Zo Slovákov sa v akcii ukázal aj útočník Marek Hrivík, ktorý odohral len niečo cez deväť minút. Stihol urobiť tri bodyčeky a zblokovať jednu strelu. Jeho Calgary viedlo v zápase proti slabučkému Buffalu po góle Matthewa Tkachuka, no vedenie trvalo len 24 sekúnd a už sa viac v zápase nezopakovalo. Skóre vyrovnal Scott Wilson a o výhre Sabres 2:1 rozhodol v druhej minúte nadstaveného času Jack Eichel. Chad Johnson k nej prispel 32 zákrokmi, porazený Mike Smith urobil o jeden zákrok menej. Buffalo inak vyhralo v Calgary po prvýkrát od 18. októbra 2003! Na výhru tam tak čakalo viac ako 14 rokov. Domáci prehrali druhý zápas po sedemzápasovej sérii výhier, no bodovali už v deviatom dueli po sebe.


Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson (BUF), 2. M. Smith (CGY), 3. J. Eichel (BUF)

Colorado vyhralo už desiaty zápas po sebe!

Jonathan Bernier sa vrátil do Toronta a predviedol 29 zákrokov, aby pomohol Coloradu k výhre 4:2 svojou deviatou výhrou po sebe. Viac v rade ich v klubovej histórii vychytal len Patrick Roy. Víťazný gól strelil Blake Comeau, pred ktorým sa do čierneho trafili aj Gabriel Bourque a Nail Jakupov. V závere pridal poistku do prázdnej brány Gabriel Landeskog a na svete bolo desiate víťazstvo Avalanche v sérii. Vďaka druhej najdlhšej víťaznej sérii v klubovej histórii sa tím prepracoval už na pozíciu druhej divokej karty v Západnej konferencii. Nathan MacKinnon však prišiel o deväťzápasovú bodovú šnúru. O góly Maple Leafs sa postarali Patrick Marleau a Auston Matthews, ktorému predtým jeden gól neuznali. Frederik Andersen opustil duel s 23 zákrokmi. Toronto prehralo piaty zápas z ostatných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. B. Comeau (COL), 2. A. Matthews (TOR), 3. G. Bourque (COL)

Stalock doviedol Wild k výhre 3:1 nad Senators

Minnesota predĺžila svoje bodové série na šesť zápasov celkovo (4-0-2) a deväť zápasov doma (7-0-2), keď porazila Ottawu pomerom 3:1. Alex Stalock predviedol 37 zákrokov, Jason Zucker skóroval vo štvrtom zápase po sebe a do čierneho sa trafili aj Zach Parise a Mikael Granlund. O čestný úspech Senators sa postaral Matt Duchene, pre ktorého to bol siedmy gól od príchodu do Ottawy. Mike Condon v prvom štarte v tomto kalendárnom roku urobil 33 zákrokov, no štvrtú prehru z ostatných piatich duelov odvrátiť nedokázal. „Myslím si, že sme podali skvelý výkon. Oni na začiatku strelili gól a už sme ich nemohli dobehnúť. Naši chlapci však bojovali skutočne tvrdo,“ skonštatoval tréner Senators Guy Boucher.

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock, 2. M. Granlund, 3. J. Eriksson Ek (všetci MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 30/33 (90,9%) - - - - - - -
R. Pánik (ARI) 16:28 0 0 0 -1 0 4 2
T. Jurčo (CHI) 10:02 0 0 0 0 0 2 0
M. Hrivík (CGY) 09:17 0 0 0 0 0 0

3

T. Tatar (DET) 14:42 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies