Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Spoluhráči i protihráči sa zhodujú: Hossa Chicagu veľmi chýba

Tím Chicago Blackhawks je momentálne štyri body za postupovou pozíciou. V tomto bode sezóny sa vo „veternom meste“ môžu zamýšľať nad tým, aký by bol osud tímu, ak by v ňom stále hrával slovenský útočník Marián Hossa.

„Je to Marián Hossa, správne? Je to budúci člen Siene slávy a strelil v kariére vyše 500 gólov. Je to hráč, ktorý mal väčšinu zápasu na hokejke puk. Je to mimoriadny hráč. Samozrejme, že by bolo dobré mať takého hráča v zostave,“ povedal pre Chicago Sun-Times Ryan Hartman.

Hossov odchod je jedným z dôvodov, prečo sa Blackhawks v tejto sezóne trápia. Vlani strelil 26 gólov, darilo sa mu ofenzívne i defenzívne. Jeho odchodom tím prišiel o „záchrannú sieť“, zhoršili sa presilovky i oslabenia.

„V podstate v každej sezóne strieľal skoro 30 gólov, dokonca aj v treťom útoku. Bol tichý v tom zmysle, že som ja bol považovaný za adepta na Selkeho trofej, ale za veľa vďačím jemu, pretože bol skvelým dvojsmerným útočníkom. Je zvláštne, že sa o tom, ako nám chýba, nehovorí častejšie,“ skonštatoval Jonathan Toews.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nedokážete toho povedať dosť o takom hráčovi. Môžete to prehliadať, ale to všetko, čo prináša na ľad i mimo neho, ako aj to, že je veteránom, ktorý si prešiel všetkým, nám určite chýba,“ pripojil sa Brandon Saad.

Hossa bol hráčom, ktorému bolo ťažké odobrať puk. Keď mal formu, bolo to prakticky nemožné. Súperom tiež znepríjemňoval život svojím neúnavným napádaním. Kým teda spoluhráči za ním nariekajú, protihráči majú na ľade aspoň o niečo pokojnejší život.

„Je veľmi veľký a má mnoho zručností, čo je zvyčajne veľmi ťažké nájsť. Párkrát som vďaka nemu vyzeral ako hlupák. Je to skvelý všestranný hráč a nemyslím si, že bol za svoju defenzívnu hru oceňovaný v dostatočnej miere,“ povedal Anže Kopitar z Los Angeles.

„Bol to jeden z najlepších hráčov na oboch koncoch klziska počas veľmi dlhej doby. Bol jedným z tých hráčov, ktorých si pred zápasom zakrúžkujete v zostave, pretože viete, že bude proti nemu ťažké hrať. Je to pre nich veľká strata a som si istý, že to cítia,“ poznamenal Alex Pietrangelo zo St. Louis.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies