Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Halák si prehrou zhoršil štatistiky, Pánik natiahol bezbodovú sériu

V deviatich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavila iba dvojica Slovákov. Richard Pánik síce vyhral, ale predĺžil si sériu bez bodu. Jaroslav Halák zase inkasoval štyri góly pri prehre s predposledným tímom ligy.

Arizona ukončila v Minnesote sériu prehier po veľkom obrate

Minnesota viedla ešte v strede domáceho zápasu proti Arizone 3:0, ale najslabší tím súťaže dokázal zmazať stratu a Clayton Keller zavŕšil obrat víťazným gólom 65 sekúnd pred koncom predĺženia. K ukončeniu štvorzápasovej série prehier a triumfu 4:3 pomohli gólmi aj dvojbodový Kevin Connauton a dvojgólový Nick Cousins, ktorý vyrovnal stav na 3:3 len 19 sekúnd pred uplynutím riadneho hracieho času. Derek Stepan s Alexom Goligoskim dvakrát asistovali, kým Antti Raanta prispel k výhre 25 zákrokmi. Prekonali ho Eric Staal, Matt Cullen a Mike Reilly. Devan Dubnyk predviedol 36 zákrokov vo svojom 400. zápase v NHL, ale nezabránil koncu trojzápasovej víťaznej série proti Coyotes. Wild však natiahli domácu bodovú šnúru na 11 duelov (8-0-3), čo je ich nový klubový rekord. Slovenský útočník Arizony Richard Pánik nebodoval v šiestom zápase po sebe. Odohral necelých 12 minút s bilanciou mínusový bod, strela, dva bodyčeky a blok. Jeho tím vyhral napriek trojgólovému manku prvýkrát od konca októbra 2013.

Kellerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Keller (ARI), 2. M. Cullen (MIN), 3. N. Cousins (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Islanders s Halákom v bráne neuspeli v Buffale

Slovenský brankár Jaroslav Halák tentokrát čelil len 22 strelám, ale inkasoval štyri góly a Islanders padli na ľade jedného z najslabších tímov ligy. Buffalo síce prišlo o trojgólové vedenie, ale Sam Reinhart skóroval v 56. minúte a rozhodol tak o tesnej výhre 4:3. Po dvoch asistenciách to bol jeho tretí bod v zápase. Pred ním skórovali Jack Eichel, Evan Rodrigues a Ryan O’Reilly. Robin Lehner zastavil 26 striel. Sabres ukončili úspešne päťzápasový domáci pobyt, počas ktorého prvé štyri duely prehrali. Táto výhra bola významná aj preto, že bola ich 1 000. v domácom prostredí. Hostí dostali do hry góly Johna Tavaresa, Andersa Leeho a Rossa Johnstona. „Nič nám nechýbalo. Myslím si, že sme odohrali skvelý zápas. Keď budeme hrať takto, tak budeme vyhrávať zápasy. Prehrávať takéto duely si však nemôžeme dovoliť,“ skonštatoval tréner Doug Weight.

Halákov zákrok proti Girgensonsovi:

Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart (BUF), 2. J. Eichel (BUF), 3. J. Tavares (NYI)

Dallas predĺžil Chicagu dve nepriaznivé série

Tyler Seguin strelil dva góly, druhý do prázdnej brány a Ben Bishop urobil 37 zákrokov pri víťazstve Dallasu 4:2 v Chicagu, štvrtom v sérii celkovo a treťom na ľade súpera. Rozdielový gól vsietil Tyler Pitlick päť sekúnd pred koncom druhej tretiny, zvyšný pridal Stephen Johns. Blackhawks viedli 1:0 po góle Jonathana Toewsa z prvej tretiny, Arťom Anisimov vyrovnal stav na 2:2 v presilovej hre. Toews ukončil 11-zápasové strelecké suchoty, Anisimov skóroval po prvý raz od 10. decembra. Pri oboch góloch asistoval Brent Seabrook, Anton Forsberg opustil duel s 26 zákrokmi. Nestačilo to však na odvrátenie štvrtej prehry v sérii celkovo a šiestej domácej. Nebol pri tom Tomáš Jurčo, ktorý sedel na tribúne ako zdravý náhradník. Stars vyhrali všetky vzájomné súboje s Chicagom prvýkrát od sezóny 2005/06. Seguin natiahol gólovú šnúru na štyri zápasy.

Hviezdy duelu: 1. T. Pitlick, 2. B. Bishop (obaja DAL), 3. B. Seabrook (CHI)

Prvý útok doviedol Flames k výhre nad Devils

New Jersey sa nepodarilo zastaviť prvý útok Calgary, ktoré vďaka trojici Johnny Gaudreau, Sean Monahan a Micheal Ferland uspelo pomerom 3:2 a pripísalo si tretiu výhru po sebe. Monahan strelil dva góly, vrátane víťazného, Gaudreau sa postaral o zvyšný gól a pridal aj asistenciu. Ferland raz asistoval. Devils boli strelecky aktívnejší a David Rittich napokon duel opustil s 30 zákrokmi. Prekonali ho len dvojbodový Taylor Hall a krajan Pavel Zacha. Keith Kinkaid opustil duel s 22 zákrokmi. New Jersey prehralo druhý zápas po sebe a šiesty z posledných deviatich. Marek Hrivík si v drese Flames nezahral. Monahan rozhodol v tejto sezóne už 10 zápasov, o dva menej ako je klubový rekord Joea Mullena z ročníka 1986/87. Michael Frolík dosiahol métu 700 duelov v NHL.

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. T. Hall (NJD), 3. J. Gaudreau (CGY)

Líder NHL si poradil s Vancouverom, Kučerov ukončil suchoty

Nikita Kučerov ukončil 11-zápasové strelecké suchoty trvajúce od 7. januára a pridal asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenali aj Steven Stamkos, Yanni Gourde a Victor Hedman a Tampa Bay doma zdolala Vancouver 5:2. Víťazný gól strelil Adam Erne, ktorý absolvoval sezónny debut. Tyler Johnson dvakrát asistoval a Andrej Vasilevskij pomohol k prvej domácej výhre lídra NHL od 9. januára s 27 zákrokmi. S 32 triumfami v sezóne vedie ligu. Recept na neho našli Brock Boeser v presilovke a Sven Bärtschi, ktorí znížili stav z 0:4 na 2:4. Anders Nilsson chytil 31 striel pri tretej prehre Canucks v sérii celkovo a štvrtej na ľade súpera po sebe. Hedman sa stal klubovým rekordérom medzi obrancami so 73 gólmi. Stamkos dosiahol hranicu 20 gólov deviatykrát v kariére. Lightning mali späť v zostave Dana Girardiho, kým Vancouver prišiel v zápase o zraneného Markusa Granlunda.

Hviezdy duelu: 1. Y. Gourde, 2. N. Kučerov, 3. A. Erne (všetci TBL)

Giroux doviedol Flyers k výhre nad Canadiens

Claude Giroux pred dvoma dňami povedali, že sa musí zlepšiť. Vo štvrtok zaznamenal gól a dve asistencie, aby doviedol Philadelphiu k výhre 5:3 nad Montrealom. „Bol na seba tvrdý, možno až príliš. Cítil, že môže hrať lepšie a dnes tak aj hral,“ poznamenal tréner Dave Hakstol. Dva góly strelil Travis Konecny, skórovali aj Jakub Voráček s Ivanom Provorovom a Shayne Gostisbehere nazbieral tri asistencie. Brian Elliott predviedol 25 zákrokov a puk vyťahoval z brány po góloch Logana Shawa, Artturiho Lehkonena a Brendana Gallaghera. Carey Price opustil duel s 23 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Giroux, 2. T. Konecny, 3. S. Gostisbehere (všetci PHI)

Turrisovi návrat nevyšiel, Hoffman rozhodol o výhre Sens

Mike Hoffman si svoj 100. gól v kariére naplánoval perfektne. Vo štvrtej minúte predĺženia ním rozhodol o výhre Ottawy 4:3 nad Nashvillom. Chris DiDomenico, Max McCormick a Magnus Pääjärvi sa tiež tešili z gólov a ku štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol Craig Anderson 35 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal P.K. Subban a raz Calle Järnkrok. Hosťujúci Juuse Saros kryl 32 striel. Kyle Turris pri svojom návrate do Ottawy nebodoval. Diváci ho privítali ováciami v stoji, Senators spomienkovým videom. „Bolo to skutočne pekné od organizácie Senators. To video aj tá podpora od fanúšikov boli skvelé, páčilo sa mi to. Je to skvelá organizácia a som veľmi vďačný, že som bol jej súčasťou,“ priznal po zápase.

Hoffmanov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (OTT), 2. P. Subban (NSH), 3. Ch. DiDomenico (OTT)

St. Louis doma rozstrieľalo Colorado

Brayden Schenn strelil dva góly, prvý v presilovej hre, Paul Stastny zaznamenal gól a asistenciu a Vince Dunn nazbieral tri asistencie pri domácom triumfe St. Louis 6:1 nad Coloradom. Ivan Barbašov, Alex Pietrangelo a Kyle Brodziak tiež skórovali a Carter Hutton kryl 23 z 24 striel. Ako jediný ho prekonal Gabriel Bourque, ktorý vyrovnával stav na 1:1 v úvode druhej tretiny. Jonathan Bernier striedal po troch inkasovaných góloch z 20 striel, Semion Varlamov následne chytil osem zo zvyšných 11. Blues zdolali Avalanche štvrtýkrát po sebe a bodovali v desiatom vzájomnom súboji v sérii (9-0-1). Prišli v ňom o zraneného Joela Edmundsona. Dunn je ich prvým obrancom nováčikom s tromi asistenciami v zápase od 8. januára 2008, keď to dokázal Erik Johnson.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn, 2. V. Dunn, 3. I. Barbašov (všetci STL)

Vegas uspeli v San Jose a siahajú na ďalší rekord

James Neal prelomil nerozhodný stav päť minút pred koncom tretej tretiny a zavŕšil obrat Vegas, ktoré zvíťazilo v San Jose 5:3. Skórovali aj Erik Haula, William Karlsson, Brayden McNabb a dvojbodový Jonathan Marchessault, ktorý trafil v závere prázdnu bránu. Reilly Smith, David Perron a Colin Miller dvakrát asistovali, kým Marc-Andre Fleury sa prezentoval 35 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal Joe Pavelski a raz dvojbodový Timo Meier. Obaja využili po jednej presilovej hre. Brent Burns asistoval pri všetkých góloch Sharks, ktorí prehrali tretí domáci zápas v sérii a aj druhý proti Vegas. Martin Jones opustil jeho 200. duel v NHL s 28 zákrokmi. Golden Knights vyhrali 17. zápas na ľade súpera v sezóne a už len dva ich delia od ligového rekordu nováčika. Šesťzápasový výjazd ukončili s bilanciou 4-2-0. Perron absolvoval 700. duel kariéry.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. D. Perron (obaja VGK), 3. B. Burns (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 18/22 (81,8 %) - - - - - - -
R. Pánik (ARI) 11:48 0 0 0 -1 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies