Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

ZOH 2018: Slovensku sa podaril veľký zvrat proti najväčšiemu favoritovi


Slovenskí hokejoví reprezentanti nastúpili v stredu na svoj prvý zápas na Zimných olympijských hrách v Pjongčangu. Súperom im boli Olympijskí športovci z Ruska, ktorých zdolali po bojovnom výkone 3:2.


Slovensko – OAR 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)

Góly: 17. Ölvecký (Graňák), 18. Bakoš, 49. Čerešňák (Haščák, Bakoš)(PP) – 3. Gavrikov (Vojnov), 5. Kaprizov (Gusev)

Strely na bránu 1. tretina 2. tretina 3. tretina Spolu
Slovensko 4 8 7 19
OAR 8 9 5 22
Trestné minúty 1. tretina 2. tretina 3. tretina Spolu
Slovensko 4 2 6 12
OAR 0 4 6 10

Surový vyhral úvodné vhadzovanie, ale v úvode sa hralo bližšie ku Konrádovej bráne. Ten si prvý zákrok pripísal v tretej minúte a ešte v nej sa podarilo Rusom otvoriť skóre. Strelu Gavrikova usmernil nešťastne do brány Čerešňák. Favorit sa dostal do tempa, Slováci sa dopustili druhého zakázaného uvoľnenia a nahodenie Guseva usmernil do brány Kaprizov, aby bolo vedenie dvojgólové už v piatej minúte. Ako prvý ohrozil Košečkina krátko po góle Čajkovský. Následne sa Slováci dopustil ďalších dvoch zakázaných uvoľnení. V deviatej minúte Konrád aj so šťastím zabránil tomu, aby sa ruskí hráči odtrhli na rozdiel troch gólov. Rusi tlačili a výsledkom toho bolo piate zakázané uvoľnenie Slovákov. Po ňom sa do šance dostal Kovaľčuk. V 11. minúte sa podrazenia dopustil Čerešňák. Šancu v presilovke mal Gusev, ale inak sa Slováci dokázali presile súpera ubrániť. Šesť a pol minúty pred prestávkou bol na svete ďalší slovenský „icing“. V 15. minúte poslal Bakoša na ruskú striedačku Zubarev, čím len podčiarkol fyzickejší prejav Rusov. Krátko na to prišla šanca aj na našej strane. Bubela však neuspel. V 17. minúte pohrozil z pravého krídla Peter Ölvecký a Košečkin si s jeho jednoduchým zakončením neporadil. Rozdiel tak bol už len jednogólový. O necelé dve minúty neskôr sa vďaka bloku Hovorku dostalo Slovensko do prečíslenia, Martin Bakoš sa rozhodol vystreliť a dokonale sa pomstil za tvrdý zákrok Zubareva. Stav bol vyrovnaný. V poslednej minúte išli do protiútoku Lamper s Marcinkom, ale do zakončenia sa nedostali. Menšieho faulu sa však potom dopustil Čajkovský a väčšina presilovky vyšla na druhú tretinu.



V druhej minúte druhej tretiny mal slovenský tím šťastie, keď Daciuk trafil tyčku. Presilovka napokon zostala nevyužitá. V piatej minúte musel Konrád urobiť veľký zákrok pri šanci Vojnova. Rusi boli v úvode podľa očakávaní aktívnejší a ďalšie dve príležitosti spálil Daciuk. Slováci začali hrať viac do tela a znepríjemňovali život favorizovaným hráčom. V strede tretiny mal Grigorenko pred sebou odkrytú bránu, ale nezvládol spracovať ťažký puk. Rusov to však nabudilo a nebyť Paulovičovho vypichnutia puku, do prázdnej brány mohol zakončovať Šipačov. Následne z protiútoku pohrozil pekným individuálnym prienikom práve Paulovič. Na druhej strane sa potom zaskvel pri šanci Kovaľčuka Konrád. V 15. minúte Kaprizov poslal puk krížom na Gavrikova, ale jeho tvrdá strela z prvej netrafila bránu. Potom sa troma strelami po sebe pripomenuli Slováci Košečkinovi. Ten musel byť v strehu aj po ďalšom vhadzovaní a slovenskí hráči hrali odvážnejšie. To viedlo až k hákovaniu Barabanova. Veľmi rýchlo sa však presilovka skončila, keď sa sekania dopustil Haščák. Do obrovskej šance sa dostal Ďaloga, skvelý individuálny prienik mu znepríjemnil faulom Kalinin a pre Slovensko tu bola ďalšia presilovka – štyroch proti trom. Do šancí sa dostali Bakoš a Čajkovský, ale stav sa nezmenil.

Článok pokračuje pod reklamou


Pri nerovnovážnom počte hráčov sa v úvode poslednej dvadsaťminútovky skóre nemenilo. Rusi sa tentokrát dopustili zakázaných uvoľnení a v úvode sa nehralo plynulo. Po faule Cingeľa dostali hráči z Ruska šancu hrať po tretíkrát v presile, ale aj napriek pozičnej prevahe sa im nepodarilo vytvoriť si väčšiu šancu. Po prehrešku Vojnova si potom zahralo presilovku aj Slovensko. Nevyužilo ju a Vojnov po návrate pohrozil únikom, ktorý zastavil Bubela. Hneď na to druhýkrát po sebe vyhodil ruský hráč puk mimo hraciu plochu, tentokrát Telegin. Tvrdou strelou spoza kruhov tento prečin potrestal Peter Čerešňák. Slovensko prvýkrát v zápase viedlo. Rusi sa snažili rýchlo odpovedať a išli naplno. Marcinko im dal šancu na vyrovnanie faulom. V oslabení pohrozil z protiútoku Lamper, ale Košečkin teraz svoj tím podržal. Slovensko oslabenie prežilo. Potom však prišlo vylúčenie Čajkovského za podrazenie. Aj v tomto oslabení sa do obrovskej šance dostal Lamper, ale ani teraz Košečkina neprekonal. Slováci skvelo blokovali strely Rusov a nakoniec sa presilovke favorita ubránili. Už pri hre v plnom počte podržal Slovensko Konrád pri nepríjemnej dorážke Kovaľčuka. Z tlaku sa hráči v modrom vymanili zakázaným uvoľnením. Craig Ramsay nechal svojich hráčov oddýchnuť a zobral si oddychový čas. Do konca zostávali dve a pol minúty. Len minútu a pol pred koncom sa podrazenia dopustil Marčenko. Košečkin po vhadzovaní opustil bránku, potom sa do nej vrátil po chybnom prerušení hry rozhodcov a následne ju opäť opustil. Naši tlak prežili a duel vyhrali.


Pavel Daciuk, kapitán OAR: „Asi sme chceli streliť viac gólov, bezhlavo sme útočili a oni vyrážali do protiútokov. Slováci hrali veľmi dobre, dobre bránili.“

Zostava Slovenska: Konrád (Laco) – Baranka, Starosta, Čerešňák, Graňák (A), Čajkovský, Valach, Ďaloga – Surový (C), Kudrna, Nagy (A) – Bakoš, Bubela, Haščák – Hovorka, Marcinko, Lamper – Krištof, Paulovič, Ölvecký – Cingel.

Zostava OAR: Sorokin (Košečkin) – Gavrikov, Vojnov, Marčenko, Nesterov, Zub, Zubarev, Kiselevič – Moziakin, Daciuk (A), Kovaľčuk (C) – Kaprizov, Šipačov, Gusev – Širokov, Barabanov, Prochorkin – Andronov (A), Grigorenko, Kalinin – Telegin.

Skupina B

13:10 USA – Slovinsko 2:3 PP (1:0, 1:0, 0:2, 0:1)
Góly: 18. O'Neill (Roe, Donato), 33. Greenway (O'Neill, Sanguinetti) – 46. Gregorc (Vidmar, Muršak), 59. Muršak (Gregorc, Verlič), 61. Muršak (Tičar, Urbas)

Brian O´Neill, útočník USA: „Myslím, že sme dali nohu dolu z plynového pedála. Neviem, čo sa stalo, ale musíme sa z toho poučiť.“

Skupina B
Z
V
VP
PP
P
G
B
1. Slovensko
1
1
0
0
0
3:2
3
2. Slovinsko
1
0
1
0
0
3:2
2
3. USA
1
0
0
1
0
2:3
1
4. OAR
1
0
0
0
1
2:3
0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies