Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Toronto a Colorado menili výhrami klubovú históriu, uspela aj Florida

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohrali tri zápasy bez slovenskej účasti. Z výhier sa tešili Toronto, Colorado a Florida. Z brankárov sa darilo Frederikovi Andersenovi a Semionovi Varlamovovi, z hráčov zažiaril najmä Nazem Kadri.

Kadri a Andersen doviedli Toronto k cennej výhre

Nazem Kadri strelil tri góly a pridal dve asistencie, Frederik Andersen si vytvoril osobné maximum s 54 zákrokmi a vo forme hrajúce Toronto si poradilo s trápiacim sa Columbusom pomerom 6:3. Kadriho útok nakombinoval dokopy päť gólov a päť asistencií. Patrick Marleau zaznamenal gól a dve asistencie, Mitchell Marner gól a asistenciu. Do čierneho sa trafil aj Dominic Moore. Andersena prekonal dvakrát Nick Foligno, ktorému sa podarilo vyrovnať stav z 0:2 a raz Jack Johnson, ktorý pred treťou tretinou znížil na 3:4. Nakoniec sa však realitou stala siedma prehra z ostatných deviatich duelov tímu z Ohia. Joonas Korpisalo kryl 22 z 27 striel. Blue Jackets vystrelili na súperovu bránu viac ako 50 striel v treťom zápase po sebe, čo sa nepodarilo od expanzie v sezóne 1967/68 ešte nikomu. Maple Leafs sa zase po prvýkrát v histórii tešili z bezchybnej bilancie na domácom pobyte dlhom päť a viac zápasov. Vyhrali pritom deväť z posledných 10 duelov.


Hviezdy duelu: 1. N. Kadri, 2. F. Andersen, 3. M. Marner (všetci TOR)

Varlamov pomohol k vyrovnaniu rekordu Avalanche nulou

Semion Varlamov urobil 43 zákrokov, aby vyhral prvý zápas za viac ako mesiac. Okorenil ho druhým čistým kontom v sezóne, vďaka ktorému Colorado porazilo Montreal 2:0 a vyrovnalo klubový rekord s desiatym víťazstvom doma po sebe, ktorý predtým dosiahol ešte Quebec v sezónach 1983/84 a 1994/95. „Vyzerá to tak, že je pre nás ťažšie hrať vonku. Takto by sme mali hrať aj na výjazdoch,“ poznamenal ruský brankár. Gólmi k triumfu pomohli Carl Söderberg a Alexander Kerfoot, ktorí prekonali Anttiho Niemiho z 25 striel. Canadiens si zhoršili bilanciu vonku na 8-17-1. Mimochodom, pre organizáciu Avalanche išlo o okrúhly 3 000. zápas v NHL. Od presťahovania do Denveru ich odohrala 1 744.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. G. Bourque, 3. C. Söderberg (všetci COL)

Florida uspela tesne na ľade Vancouveru

Florida dvakrát prehrávala, ale nakoniec dokázala docválať k víťazstvu 4:3 na ľade Vancouveru, ktoré bolo druhé po sebe a šieste z posledných siedmich zápasov. Panthers všetky štyri góly strelili v prvej tretine, v ktorej sa postupne presadili Jevgenij Dadonov, Jamie McGinn, Alex Petrovic a Nick Bjugstad, ktorý k víťaznému gólu pridal aj jednu asistenciu. Do zostavy Floridy sa vrátil Roberto Luongo, ale proti jeho bývalému tímu chytal James Reimer. Ten kryl 34 striel. Prekonali ho Michael Del Zotto, Bo Horvat a Brock Boeser. Horvat pridal aj dve asistencie. Jacob Markström inkasoval štyri góly z 10 striel, Anders Nilsson od druhej tretiny zastavil všetkých 20 pokusov hostí. Canucks prehrali šiesty zápas z posledných siedmich.

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. B. Horvat (VAN), 3. N. Bjugstad (FLA)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies