Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
CGY
WSH
NHL live
03:00info
SEA
BUF
NHL live
18. 03.
kurzy
01:30info
CGY
WSH
NHL live
03:00info
SEA
BUF
NHL live
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
«

Reprezentácia

ZOH 2018: Slovensko sa rozlúčilo s turnajom vysokou prehrou s USA


Slovenskí hokejoví reprezentanti odohrali v pondelok kľúčový zápas na ZOH 2018. V boji postup do štvrťfinále sa stretli s výberom USA, ktorému však podľahli aj druhýkrát na turnaji. Po prehre 1:5 sa s ním lúčia.

USA – Slovensko 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)

Góly: 22. Donato (Gilroy, Terry), 23. Wisniewski (Terry)(PP), 34. Arcobello (Terry, Blum), 50. Roe (Little, O´Neill), 57. Donato (Wisniewski)(PP) – 37. Čerešňák (Graňák, Nagy)(PP)

Strely na bránu 1. tretina 2. tretina 3. tretina Spolu
USA 7 11 15 33
Slovensko 9 11 3 23
Trestné minúty 1. tretina 2. tretina 3. tretina Spolu
USA 2 2 4 8
Slovensko 2 27 4 33

Už v prvej minúte mohol otvoriť skóre Little, ale v rýchlosti nedokázal zblízka doraziť puk za Laca. Na opačnej strane preveril Zapolskiho tvrdou strelou Čajkovský. Vo štvrtej minúte Bubela fauloval a daroval Američanov prvú presilovú hru. Mali v nej niekoľko dobrých šancí, ale Slováci sa ubránili. Navyše, Lamper sa takmer dostal do úniku. Predral sa však do útočného pásma a aj tiesnený dokázal zakončiť. V 11. minúte Laco podržal svoj tím po nebezpečnej strele Giontu. Zapolski sa krátko na to zaskvel po šikovnom pokuse Nagyho a prieniku Ďalogu, ktorý sa natlačil pred bránu a potom pálil z otočky. Najlepší úsek hry Slovenska v tretine zavŕšila úvodná presilovka v 15. minúte. Napriek snahe sa mu nepodarilo využiť. Len pár sekúnd po nej preletela Hovorkova tečovaná strela tesne vedľa americkej brány. V závere tretiny mal na hokejke gól do šatne Bourque, ktorému prihral puk spoza brány Greenway. Lacovi však pomohla tyčka a skóre sa nemenilo.

Američanom vyšiel vstup do druhej tretiny. Laco najskôr zlikvidoval zakončenie Bourqueho do nechráneného miesta na tele a potom aj samostatný únik Terryho. Vzápätí však už nemal nárok na dorážku Ryana Donata, ktorý poslal USA do vedenia 1:0 po 96 sekundách hry. V 23. minúte rozhodcovia vylúčili Nagyho za nedovolené bránenie Zapolskiho, ktorý ho trochu prifilmoval. Zároveň dostal Čajkovský vyšší trest a bol vylúčený do konca zápasu za nešťastný zákrok na hlavu Donata. Američania už po 18 sekundách využili presilovku o dvoch hráčov zásluhou Jamesa Wisniewskiho. V dohrávanej päťminútovej presilovke súpera sa dostal do úniku Ďaloga, ale Arcobello mu nedovolil zakončiť. V závere oslabenia už ohrozil Zapolskiho po prihrávke Marcinka. Slováci ožili a vytvorili si viacero šancí, gólom zaváňala najmä tá od Bakoša. V 34. minúte však Terry našiel pre bránou Marka Arcobella, ktorý zvýšil náskok USA na 3:0. Slovákom sa podarilo znížiť stav o tri minúty neskôr v ich druhej presilovke. Nechytateľnou delovkou z prvej sa o to postaral Peter Čerešňák.

Článok pokračuje pod reklamou

Slováci začali tretiu tretinu aktívne a Ďaloga sa hneď snažil prekvapiť Zapolskiho bekhendovým zakončením spoza brány. V 43. minúte Cingeľ vybojoval presilovú hru, no tá sa rýchlo skončila po úniku O´Neilla a faule Starostu. Pri hre štyroch proti štyrom predviedol ďalší rýchly prienik Ďaloga a Čerešňák vyskúšal Zapolskiho tvrdou ranou bez prípravy. Nasledovala zaujímavá pasáž hry bez prerušenia so šancami na oboch stranách. V strede tretiny si však Slováci nedali pozor a Američania po peknej akcii zvýšili stav na 4:1. O´Neill naservíroval puk pred bránu Garrettovi Roeovi, ktorý pohodlne prekonal Laca. Slovensko dostalo neskôr možnosť ukrojiť z náskoku súpera v početnej výhode. Nevyužilo ju, ale Američania svoju ďalšiu už áno. Na 5:1 v nej zvýšil náskok USA Donato, ktorý strelil v oboch zápasoch proti Slovensku dva góly. Slováci sa nezmohli na väčší odpor a podľahli USA hladko 1:5. Turnaj sa pre nich skončil. Američania sa vo štvrťfinále stretnú s Čechmi.


Zostava Slovenska: Laco (Konrád) – Ďaloga, Baranka, Graňák (A), Čerešňák, Starosta (A), Čajkovský, Mikuš – Cingel, Marcinko, Lamper – Haščák, Bubela, Bakoš – Nagy, Surový (C), Hovorka – Ölvecký, Krištof, Kudrna

Zostava USA: Zapolski (Maxwell) – Gunderson, Sanguinetti, Welch, Gilroy (A), Billins, Blum, Wisniewski – Little, Roe, O'Neill – Bourque, Greenway, Gionta – Donato, Arcobello, Terry – Stoa, McCarthy, Slater (A)

Ostatné zápasy

Slovinsko – Nórsko 1:2 PP (1:0, 0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 7. Urbas (Muršak) – 44. Kristiansen (Röymark, Bastiansen), 64. Bonsaksen (Rosseli Olsen, Thoresen)

Fínsko – Južná Kórea 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Góly: 5. Kontiola (Tolvanen, Kemppainen), 24. Kontiola (Lepistö, Tolvanen), 27. Heiskanen (Tolvanen), 48. Hietanen (Osala, Savinainen), 60. Manninen (Hietanen, Koskiranta) – 31. Radunske (Regan, Sang-uk Kim), 33. Jin-Hui Ahn (Sang-hun Šin)

Švajčiarsko – Nemecko 1:2 PP (0:1, 1:0, 0:0, 0:1)
Góly: 24. Moser (Suter, Ambühl) – 2. Pföderl (Hördler, Hager), 61. Seidenberg (Kahun, Mauer)

Štvrťfinálové dvojice (hrané v stredu):

Česko – USA (04:10)
OAR – Nórsko (08:40)
Švédsko – Nemecko (13:10)
Kanada – Fínsko (13:10)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anaheim priniesol nemilú správu o RegendoviLepší ako velikáni slovenského hokeja: Šimon Nemec má na dosah rekord! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Latkóczy to dokázal, zahrá si finálový turnaj! Výhru vychytal aj ďalší Slovák Zhodenie rukavíc sa mu vypomstilo: Obranca Oilers utrpel zlomeninuPôjde na koberec: Ruského obrancu čaká konfrontácia s disciplinárkou NHL Nemec viedol svoj tím, prvý tím so Slovákom je vyradený z hry o play-off!Mešár: Mužský hokej by mi pomohol. MS alebo AHL? Rastie nám hviezda: Dvorský má lepší gólový priemer aj ako najlepší strelec ligy!Nemec atakoval Top 10, na rekord stratil 5 minút. Nedrží ho Zdeno Chára Na ľade si nič nedarujú: Pospíšil hovoril o účasti na MS i incidente so SlafkovskýmSlafkovský klubový rekord neohrozí. Už je v top 40 všetkých čias, prekoná aj Tomáša Jurča? Nemec: K novému trénerovi máme bližšie, otočilo sa to v môj prospech Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies