Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Sekera asistoval, Tatar debutoval v drese Vegas

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrali aj štyria Slováci. Bodoval iba Andrej Sekera, kým z výhry sa tešil len Zdeno Chára. Tomáš Tatar absolvoval premiéru v novom tíme. Rick Nash s Erikom Karlssonom dosiahli míľniky, Eric Staal strelil hetrik.

Sekera asistoval pri prehre Oilers v San Jose

Slovenský obranca Andrej Sekera prihrával na prvý gól Edmontonu, ktorým Connor McDavid otvoril v piatej minúte skóre zápasu. Neskôr sa ešte tešil z gólu aj Jesse Puljujärvi, ale dva góly na triumf nad San Jose nestačili. Sharks vyšla dobre druhá tretina, v ktorej strelili štyri góly, aby nakoniec vyhrali pomerom 5:2. Joe Pavelski, Justin Braun, Timo Meier a Logan Couture skórovali predtým, ako Chris Tierney uzavrel zápas gólom do prázdnej brány. Pavelski pridal tri asistencie, Evander Kane ich zaznamenal pri svojom debute v novom drese dve. Martin Jones pomohol k ukončeniu trojzápasovej série prehier 24 zákrokmi, Cam Talbot ich urobil 29. Sekera odohral 18 minút a pripísal si aj mínusový bod, bodyček a štyri bloky. Edmonton prišiel o sériu troch výhier.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. E. Kane, 3. T. Meier (všetci SJS)

Boston predĺžil Caroline sériu prehier, Nash s míľnikom

Charlie McAvoy skóroval po 68 sekundách predĺženia, čím zavŕšil obrat Bostonu z 1:3 a rozhodol o domácej výhre 4:3 nad Carolinou. Rick Nash a Tommy Wingels strelili prvé góly v drese Bruins, presadil sa aj Riley Nash. Všetci strelci okrem Ricka Nasha, ktorý zaznamenal 800. bod v NHL, si pripísali aj po asistencii, Jake DeBrusk ich získal dve. Tuukka Rask predviedol 29 zákrokov a Boston sa vyhol tomu, aby prvýkrát v sezóne prehral tri zápasy v normálnom hracom čase po sebe. Slovenský obranca Zdeno Chára bol s časom 23:50 najvyťaženejším hráčom duelu. Konto si obohatil o plusový bod, štyri strely, štyri bodyčeky a blok. Cam Ward kryl 28 striel, ale nezabránil šiestej prehre Hurricanes v sérii. Z jeho spoluhráčov skórovali Brock McGinn s dvojbodovým Teuvom Teräväinenom v presilovkách a Sebastian Aho, všetci v prvej tretine. Justin Faulk dvakrát asistoval a Joakim Nodrström nedohral zápas pre zranenie.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. Rick Nash, 2. T. Wingels, 3. Ch. McAvoy (všetci BOS)

Tatar hral dobre, Vegas však opäť prehralo s L.A.

Slovenský útočník Tomáš Tatar dal o sebe pri premiére v novom drese vedieť, podal veľmi dobrý výkon a na ľade ho bolo vidno. Premiéra by však bola lepšia, ak by bodoval a pomohol tak tímu k výhre. Ani jedno sa v utorok skutočnosťou nestalo. Vegas síce viedlo po góle Williama Karlssona, ale Los Anglees sa podarilo rýchlo odpovedať a nakoniec sa tešilo z triumfu 4:1. K druhej výhre nad Golden Knights za dva dni viedli góly Kylea Clifforda, Tylera Toffoliho, Anžeho Kopitara a Jeffa Cartera, ako aj 41 zákrokov Jacka Campbella, ktorý si pripísal prvú výhru v NHL pri svojom druhom štarte kariéry. Jeho náprotivok, Maxime Lagace, inkasoval štyri góly z 30 striel. Tatar odohral 12 a pol minúty. Na bránu vyslal štyri strely a urobil aj tri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. J. Campbell (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. W. Karlsson (VGK)

Ottawa prehrala aj vo Washingtone, Karlsson dosiahol veľkú métu

Jevgenij Kuznecov strelil dva góly, vrátane víťazného v závere druhej tretiny a Washington doma zdolal trápiacu sa Ottawu 3:2. Zvyšný gól pridal Tom Wilson, Matt Niskanen dvakrát asistoval a Philipp Grubauer chytil 28 striel pri jeho štvrtej výhre v sérii. Prekonali ho Mike Hoffman v presilovej hre a dvojbodový Erik Karlsson, ktorý si pripísal prvý gól na ľade súpera v sezóne a jubilejný 500. bod v NHL. Ani 19 zákrokov Mikea Condona a jeho sekundárna asistencia pri Hoffmanovom góle neodvrátili piatu prehru Senators v sérii celkovo a šiestu na súperovom klzisku. Na play-off strácajú už 17 bodov. Navyše, v zápase sa im zranil Mark Borowiecki. Capitals zdolali Ottawu tretíkrát po sebe a vrátili sa na čelo Metropolitnej divízie.


Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. M. Niskanen (obaja WSH), 3. E. Karlsson (OTT)

Prvý útok Minnesoty rozobral St. Louis so 14 bodmi

Eric Staal strelil zaznamenal hetrik a dve asistencie, Jason Zucker gól a štyri asistencie a Mikael Granlund dva góly a dve prihrávky. Prvý útok Minnesoty nazbieral spolu 14 bodov a zariadil víťazstvo 8:3 nad St. Louis, piate v sérii. S ôsmimi gólmi si vyrovnala klubový rekord. Skórovali aj dvojbodový Mikko Koivu a Jared Spurgeon, Ryan Suter trikrát asistoval a Devan Dubnyk urobil 22 zákrokov. Recept na neho našli dvojgólový Vladimir Tarasenko a Alex Pietrangelo. Jaden Schwartz s Alexom Steenom získali po dve prihrávky, kým v bráne Blues sa vystriedali obaja brankári. Jake Allen inkasoval trikrát z ôsmich striel v prvej tretine, Carter Hutton päťkrát zo zvyšných 25. Ich tím prehral siedmy zápas v sérii, čo je najviac od prelomu rokov 2009 a 2010.


Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. J. Zucker, 3. M. Granlund (všetci MIN)

Hartman rozhodol o výhre Nashville, Josi päťbodový

Paul Stastny pri svojom debute zaznamenal gól a asistenciu, no jeho Winnipeg nestačil v prestrelke na Nashville, ktorý sa tešil z triumfu 6:5. Rozhodol o ňom ďalší hráč, ktorý zmenil v deň prestupovej uzávierky dres – Ryan Hartman. K predĺženiu víťaznej série na päť zápasov pomohli aj dva góly Craiga Smitha či presné zásahy Kylea Turrisa, Mattiasa Ekholma a Ryana Johansena. Roman Josi nazbieral päť asistencií. Pekka Rinne urobil 34 zákrokov a okrem syna Petra Šťastného ho prekonali aj Matt Hendricks, Nikolaj Ehlers a dvojgólový Mark Scheifele. Jets viedli 1:0, 3:1 aj 5:3. Zápas stratili v poslednej desaťminútovke, v ktorej Connor Hellebuyck inkasoval trikrát. Zápas opustil s 26 zákrokmi. Marko Daňo nehral.


Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. P. Stastny (WPG), 3. C. Smith (NSH)

Bishop vynuloval Flames

Ben Bishop zneškodnil 38 striel, aby vychytal svoje piate čisté konto v sezóne a 24. v kariére. Dallas vďaka nemu uspel v domácom zápase proti Calgary 2:0. O góly sa postarali Devin Shore na konci prvej a Tyler Seguin v strede druhej tretiny. Jona Gilliesa prekonali z 26 striel. Pre brankára Flames to bola prvá prehra v šiestich zápasoch NHL.

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (DAL), 2. D. Shore (DAL), 3. D. Hamilton (CGY)

Devils ukončili domáci víťaznú sériu Penguins, Hall vyrovnal rekord

Taylor Hall zaznamenal gól a asistenciu, ktorými pomohol New Jersey zvíťazil v Pittsburghu 3:2 a natiahnuť sériu výhier na ľade súpera na štyri zápasy. Bodoval v 15. dueli tímu po sebe, čím vyrovnal klubový rekord Patria Eliáša a Briana Giontu. Jeho osobná bodová šnúra trvá už 22 zápasov. Kyle Palmieri a Stefan Noesen tiež skórovali, Damon Severson s Travisom Zajacom dvakrát asistovali a Keith Kinkaid sa prezentoval 36 zákrokmi. Noesen odohral 100. zápas v NHL. Sidney Crosby a dvojbodový Jake Guentzel skórovali z hráčov Penguins, ktorí prišli o 11-zápasovú víťaznú sériu na domácom ľade. Casey DeSmith opustil duel s 35 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall, 2. D. Severson (obaja NJD), 3. S. Crosby (PIT)

McCann rozhodol o výhre Floridy nad Torontom

Jared McCann skóroval 73 sekúnd pred koncom predĺženia a rozhodol o domácej výhre Floridy 3:2 nad Torontom, tretej v sérii. V normálnom hracom čase ju poslali do vedenia 2:0 Aleksander Barkov v presilovke a dvojbodový Jonathan Huberdeau, kým Vincent Trocheck dvakrát asistoval a Roberto Luongo sa zaskvel 37 zákrokmi. O 11 menej ich predviedol Curtis McElhnney, z ktorého spoluhráčov zmazali stratu Dominic Moore a Zach Hyman. Maple Leafs prehrali druhý zápas po sebe, ale bodovali v posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. J. McCann, 2. J. Huberdeau, 3. R. Luongo (všetci FLA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (OTT) 15:50 0 0 0 -1 0 2 1
T. Tatar (VGK) 12:38 0 0 0 0 0 4 3
Z. Chára (BOS) 23:50 0 0 0 +1 0 4 4
A. Sekera (EDM) 17:58 0 1 1 -1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies