Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
«

Sumáre

Sekera asistoval, Washington vyhral zápas pod holým nebom

V ôsmich sobotných zápasoch NHL sa predstavila štvorica Slovákov. Ako jediný z nich bodoval Andrej Sekera, ale iba on sa netešil z výhry. Steven Stamkos zažiaril piatimi bodmi, Alex Ovečkin sa zapísal do histórie vo víťaznom dueli pod holým nebom.

Sekerova asistencia nezabránila prehre Oilers s Rangers

Slovenský obranca Andrej Sekera si pripísal tretiu asistenciu v sezóne pri góle Ryana Nugent-Hopkinsa na 2:3 v závere druhej tretiny. Napokon to bol posledný gól v zápase, v ktorom Edmonton podľahol doma New Yorku Rangers. Zaznamenal tretiu prehru v sérii po predošlých troch výhrach. Connor McDavid vyrovnával stav duelu na 1:1 svojím 30. gólom v sezóne a pridal asistenciu, Cam Talbot získal pri jeho góle prvý bod v ročníku a predviedol aj 31 zákrokov. Prekonali ho Chris Kreider, Mika Zibanejad v presilovej hre a Paul Carey, ktorý rozhodol o tretej výhre Rangers po sebe v strede zápasu. Skóroval len 76 po Zibanejadovi. Alexandar Georgiev urobil 35 zákrokov a na tretí pokus vychytal prvý triumf v NHL. Sekera na neho vyslal päť striel, najviac z hráčov Oilers. Odohral necelých 17 a pol minúty aj s plusovým bodom. Newyorský tím bodoval v ostatných štyroch súbojoch a Edmonton zdolal piatykrát v sérii.

Sekerova 3. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. A. Georgiev, 3. M. Zibanejad (obaja NYR)

Článok pokračuje pod reklamou

Marchand rozhodol v predĺžení o ďalšej výhre nad Canadiens

Brad Marchand skóroval v tretej minúte predĺženia, aby zavŕšil obrat Bostonu, ktorý v sobotu porazil Montreal pomerom 2:1. Išlo o tretie víťazstvo Bruins po sebe, pričom v tejto sezóne vyhrali všetky štyri vzájomné duely so svojím veľkým rivalom po prvýkrát od ročníka 1994/95. Marchandov víťazný gól padol z 50. strely, ktorá putovala na bránu Anttiho Niemiho. Toho prekonal aj Jake DeBrusk, ktorý v závere tretej tretiny vyrovnával stav zápasu. Otvoril ho v prvej tretine Brendan Gallagher, ktorý našiel ako jediný recept na Antona Chudobina. Ten duel opustil s 27 zákrokmi. Kapitán Zdeno Chára odohral 23 a pol minúty, prezentoval sa jednou strelou na bránu a pripísal si aj dve trestné minúty za hákovanie.


Marchandov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. A. Chudobin (BOS), 3. A. Niemi (MTL)

Vydarená tretia tretina priniesla Chicagu výhru

Chicago sa snažilo v Los Angeles ukončiť sedemzápasovú sériu prehier na ľadoch súperov. Po dvoch tretinách to vyzeralo tak, že sa mu to nepodarí. Potom však prišli štyri góly bez odpovede súpera a na svete bola výhra 5:3. Jordan Oesterle otvoril skóre zápasu, no do tretej tretiny vystupovali Blackhawks za stavu 1:3. O zvrat sa postarali Artem Anisiimov, Vinnie Hinostroza a Jonathan Toews. Patrick Kane, ktorý si pripísal aj dve asistencie, pridal poistku do prázdnej brány. Anton Forsberg urobil 29 zákrokov a prekonali ho Tanner Pearson, Alec Martinez a Alex Iafallo. Jonathan Quick opustil duel s 20 zákrokmi. Tomáš Jurčo, ktorý odohral zhruba 11 minút, ho neohrozil ani raz. Pripísal si jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. J. Toews (CHI), 2. A. Kopitar (LAK), 3. P. Kane (CHI)

Arizona sa tešila aj z výhry nad Senators

Antti Raanta predviedol 23 zákrokov, aby si pripísal piaty víťazný štart z posledných šiestich. Radosť mal tentokrát z triumfu 2:1 nad Ottawou, ku ktorému viedli aj góly Olivera Ekman-Larssona a Jordana Martinooka. Coyotes majú v posledných 11 zápasoch bilanciu 8-2-1. Radosť z výhry mal aj Richard Pánik, ktorý odohral takmer 15 minút, ale nebodoval. Prezentoval sa však jednou strelou na bránu, troma bodyčekmi a jedným blokom. Jeho tím nemal ideálny vstup do zápasu, keď Raantu prekonal už vo štvrtej minúte Jean-Gabriel Pageau. Senators však už ďalší gól nepridali a prehrali šiesty z posledných siedmich zápasov. Mike Condon predviedol 25 zákrokov. Marián Gáborík nehral pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. O. Ekman-Larsson, 2. A. Raanta, 3. J. Martinook (všetci ARI)

Crosby rozhodol o výhre Penguins. Islanders prehrali šiesty duel po sebe

Islanders bez Jaroslava Haláka v bráne dvakrát viedli zásluhou gólov Brandona Davidsona a Andersa Leeho, ale dvakrát o vedenie prišli a nakoniec podľahli Pittsburghu 2:3, aby sa ich séria prehier natiahla už na šesť zápasov. Penguins ukončili sériu troch prehier v momente, keď Sidney Crosby premenil svoju druhú veľkú šancu v nadstavenom čase. Pred ním skórovali aj Patric Hörnqvist a Derick Brassard. Phil Kessel zaznamenal dve asistencie, aby sa stal šiestym americkým rodákom, ktorých ich v kariére nazbieral 400. Tristan Jarry ukončil duel s 25 zákrokmi, Christopher Gibson pri svojom prvom štarte v NHL od apríla 2016 kryl 47 striel.

Crosbyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. D. Brassard (PIT), 3. C. Gibson (NYI)

Capitals zostali neporazení pod holým nebom, Ovečkin dosiahol míľnik

Na námornej základni v Annapolise sa stretli pod holým nebom pred takmer 30 000 fanúšikmi Washington a Toronto v zápase zo Štadiónovej série. Dôvod na radosť mal po ňom tím z metropoly USA, ktorý zvíťazil 5:2 a vylepšil si bilanciu v takýchto dueloch na 3-0-0. Jevgenij Kuznecov, Nicklas Bäckström a John Carlson zaznamenal po góle a dvoch asistenciách, Alex Ovečkin dosiahol 40-gólovú hranicu. Skóroval aj Jakub Vrána a Braden Holtby prispel ku tretej domácej výhre po sebe 27 zákrokmi. Recept na neho našli iba Zach Hyman a Nazem Kadri. Kuznecov s Bäckströmom využili obe presilovky Capitals v zápase, ktorý sa zapísal do histórie. Len druhýkrát nazbierali traja spoluhráči po tri body v súboji pod holým nebom. Ovečkin dosiahol métu 40 gólov deviatykrát v kariére. Frederik Andersen inkasoval všetky góly z 25 striel a už v strede duelu ho vystriedal Curtis McElhinney, ktorý chytil zvyšných deväť striel. Maple Leafs prehrali aj tretí zápas na aktuálnom výjazde.


Hviezdy duelu: 1. J. Carlson, 2. J. Kuznecov, 3. N. Bäckström (všetci WSH)

Stamkos, Hedman žiarili pri výhre Tampy nad Philadelphiou

Steven Stamkos strelil dva góly, pridal tri asistencie a v tretej sérii premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Jeho prvý päťbodový výkon kariéry viedol k domácemu víťazstvu Tampy Bay 7:6 nad Philadelphiou. Znamenalo predĺženie bodovej série na sedem zápasov, kým Flyers prišli o šnúru siedmich výhier vonku. Victor Hedman zaznamenal dva góly a dve prihrávky, Nikita Kučerov nazbieral pri návrate do akcie tri asistencie. Skórovali aj Dan Girardi a J.T. Miller, pre ktorého to bol prvý gól v drese Lightning. Andrej Vasilevskij predviedol 37 zákrokov a chytil oba nájazdy. V normálnom hracom čase ho prekonali trojbodový Ivan Provorov, dvojbodoví Claude Giroux, Nolan Patrick a Jakub Voráček, Robert Hagg a Jori Lehterä. Valtteri Filppula dvakrát asistoval a Petr Mrázek inkasoval šesťkrát z 35 striel. V nájazdovej lotérii na neho ako prvý našiel recept Brayden Point. Flyers viedli po prvej tretine 3:1 a ešte v úvode tretej 5:3, ale napokon prehrali aj druhý zápas po sérii šiestich triumfov. Líder NHL využil svoju jedinú presilovku v dueli, Flyers jednu z piatich.

Stamkosov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos, 2. V. Hedman (obaja TBL), 3. I. Provorov (PHI)

Benn rozhodol o triumfe Dallasu nad St. Louis

Jamie Benn ukončil 11-zápasové gólové suchoty necelé dve minúty pred koncom predĺženia a rozhodol o domácej výhre Dallasu 3:2 nad St. Louis. Pripísal si aj asistenciu pri góle Alexa Radulova na 2:2 v 58. minúte. Tyler Pitlick otváral skóre zápasu, Tyler Seguin prihrával na dva rozhodujúce góly a Ben Bishop urobil 35 zákrokov. Prekonali ho Ivan Barbašev a Jaden Schwarz, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Carter Hutton kryl 31 striel, ale ani on nezabránil piatej prehre Blues na ľade súpera v sérii. Navyše, prišli pri nej o zranených Scottieho Upshalla a Jaya Bouwmeestera. Celkovo prehrali ôsmy z posledných deviatich duelov. Stars si natiahli bodovú šnúru na tri zápasy. Už po 11 sekundách hry sa pobili Antoine Roussel s Chrisom Thornburnom.


Bennov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. B. Bishop (obaja DAL), 3. J. Schwartz (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Jurčo (CHI) 11:08 0 0 0 -1 0 0 0
R. Pánik (ARI) 14:49 0 0 0 0 0 1 3
Z. Chára (BOS) 23:35 0 0 0 0 2 1 0
A. Sekera (EDM) 17:23 0 1 1 +1 0 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies