Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Ovečkin chce zažiť ďalšiu päťdesiatgólovú sezónu

Alexander Ovečkin má po 65 zápasoch na konte už 40 gólov. Cieľom kapitána tímu Washington Capitals je však aj v tejto sezóne pokoriť hranicu 50 gólov.

„Štyridsať je pekné číslo, ale päťdesiat je lepšie,“ povedal útočník, ktorý dosiahol na hranicu 40 gólov po deviatykrát v kariére, keď skóroval pri víťazstve 5:2 nad Torontom v zápase pod holým nebom v Annapolise.

Už len desať presných zásahov ho delí od toho, aby po ôsmykrát dosiahol aj na magickú päťdesiatku. Medzitým však pokorí ešte jeden významný zápis – už len dva góly ho delia od toho, aby ako 20. hráč histórie strelil v NHL gól číslo 600.

Ak to zvládne v nasledujúcich 13 dueloch, ako štvrtý hráč to dosiahne pred odohraním 1 000. zápasu. Napodobní tak Waynea Gretzkyho (718 duelov), Maria Lemieuxa (719) a Bretta Hulla (900).

Článok pokračuje pod reklamou

Ak potom strelí svoj 50. gól v sezóne, už mu bude chýbať len jedna päťdesiatgólová sezóna, aby vyrovnal rekordné zápisy Gretzkyho a Mikea Bossyho, ktorí dokázali túto métu pokoriť deväťkrát. Ešte vlani pritom mnohí verili, že by to už dokázať nemusel – strelil len 33 gólov.

„Myslím si, že sa na to pozerá tak, že je to veľmi ťažké dokázať a vlani mal aj slabší ročník. Chce preto dokázať, že na to stále má. Teraz má príležitosť, aby sa mu to podarilo. Ak by som tipoval, čo nerobím, tak si myslím, že to môže dokázať,“ poznamenal tréner Barry Trotz.

Ovečkin je typ hráča, ktorý keď si stanoví svoj cieľ, tak za ním ide. V poslednom čase svoju túžbu dosiahnuť päťdesiatku potvrdzoval streleckou formou – v ostatných siedmich dueloch strelil šesť gólov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies