Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák nespasil Islanders, Daňo porazil Jurča

V deviatich štvrtkových zápasoch sa nakoniec predstavili štyria Slováci, keďže sa do brány nakoniec musel porúčať aj Jaroslav Halák. Slovenské body? Žiadne. Hetrikom sa prezentoval Cam Atkinson, k druhému po sebe sa priblížil aj James van Riemsdyk.

Islanders opäť prehrali, Halák ich už nespasil

Už aj Christopher Gibson prišiel o svoje čaro. Fínsky brankár pri treťom štarte z posledných štyroch duelov inkasoval päť gólov z 12 striel a v druhej tretine prenechal miesto v bráne Jaroslavovi Halákovi. Ten inkasoval jeden gól z deviatich striel. Islanders nezačali cestu za senzačným postupom najlepšie a podľahli Washingtonu 3:7. „Hrali sme celkom dobre. Mali sme dobré šance. Chlapci neustále pracovali a strieľali,“ poznamenal tréner Doug Weight, ktorý tento týždeň tvrdil, že na postup jeho tím potrebuje 10 výhier z posledných 13 duelov. Už teda potrebuje vyhrať 10 z 12 duelov. Na posledné postupové miesto stráca 10 bodov. Washington si výhrou upevnil prvé miesto v Metropolitnej divízii. Dva góly (druhý do prázdnej brány) strelil T.J. Oshie, gól a dve asistencie zaznamenali Dmitrij Orlov a Nicklas Backstrom. Andrej Burakovsky, Lars Eller a John Carlson sa tiež zapísali do listiny strelcov, Jevgenij Kuznecov zaznamenal tri asistencie a Philipp Grubauer 35 zákrokov. Prekonali ho Brock Nelson, Andrew Ladd a Ryan Pulock.

Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov, 2. T. Oshie, 3. N. Backstrom (všetci WSH)

Daňo sa tešil z výhry nad Jurčom a Blackhawks

Vo Winnipegu na seba narazili dvaja slovenskí útočníci – Marko Daňo a Tomáš Jurčo. Ani jeden z nich nebodoval, ale prvý menovaný mal viac dôvodov na radosť. Domáci totiž porazili Chicago pohodlným pomerom 6:2. Jets prehrávali už po 11 sekundách, ale nakoniec do prvej prestávky vstupovali s vedením 5:1. Dvoma gólmi nakoniec k výhre prispel mladík Kyle Connor, pri návrate do zostavy skóroval Paul Stastny a presadili sa aj Bryan Little, Jack Roslovic a Joel Armia. Connor Hellebuyck urobil 25 zákrokov a zlepšil svoj klubový rekord s 36. výhrou v ročníku. Recept na neho našli len Brandon Saad a Patrick Sharp. Anton Forsberg inkasoval tri góly zo šiestich striel a už v strede prvej tretine ho nahradil J-F Berube, ktorý kryl 30 striel. Daňo odohral pri výhre osem minút so ziskom plusového bodu a s jednou strelou na bránu. Jurčo, ktorý odohral 12 a pol minúty, si pripísal dve strely na bránu a jeden mínusový bod. Do zostavy Winnipegu sa po 20 zápasoch vrátil aj obranca Jacob Trouba.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. B. Little, 2. J. Trouba, 3. J. Roslovic (všetci WPG)

Pánikovci v skúške obstáli aj napriek prehre

Pred Arizonou bola avizovaná skúška. A proti tímu s najlepšou formou v lige obstál posledný tím NHL celkom dobre. Po góloch Christiana Dvoraka a Olivera Ekman-Larssona dokonca dvakrát viedol a nakoniec favorizovaný Nashville vyhral len o gól 3:2. Ryan Ellis a Kyle Turris reagovali na góly domácich a Kevin Fiala v úvode tretej tretine poslal Predators do vedenia, ktorú už nikto nezmenil. Turris pridal aj dve asistencie, Pekka Rinne urobil 32 zákrokov a na svete bolo 12. víťazstvo z posledných 13 duelov. Domáci Darcy Kuemper, ktorý sa vyliečil z choroby, zastavil 26 striel. Richard Pánik odohral 19 minút a prezentoval sa štyrmi bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. K. Turris (NSH), 2. O. Ekman-Larsson (ARI), 3. K. Fiala (NSH)

Van Riemsdyk opäť doviedol Toronto k výhre

James van Riemsdyk nadviazal na hetrik ďalšími dvoma gólmi, ktorými si vytvoril nové osobné maximum s 31 gólmi v jednej sezóne. Pridal aj asistenciu a významne sa tak zaslúžil o výhru Toronto 5:2 nad Buffalom. „Náš útok hrá už dlhšie dobre, len nebol odmeňovaný odrazmi pukov tak, ako by sa nám páčilo. Možno sa len teraz puky odrážajú v náš prospech a sme schopní premieňať naše šance,“ poznamenal po zápase. Connor Carrick, Tyler Bozak a Patrick Marleau strelili zvyšné góly, Curtis McElhinney zastavil 38 striel a Maple Leafs vyhrali tretí zápas po sebe po štvorzápasovej sérii prehier. V druhej tretine sa im pri kolízii so spoluhráčom zranil Leo Komarov. Mal by byť však podľa slov Mikea Babcocka v poriadku. Sam Reinhart a Jason Pominville boli autormi gólov domáceho tímu. Robin Lehner duel opustil s 33 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk, 2. T. Bozak, 3. P. Marleau (všetci TOR)

Atkinson strelil hetrik, Columbus dobehol Philadelphiu

Cam Atkinson strelil hetrik, aby doviedol vo forme hrajúci Columbus k výhre 5:3 nad Philadelphiou, ktorú tím z Ohia bodovo dohnal v tabuľke Metropolitnej divízie. K šiestej výhre po sebe pomohli gólmi aj Oliver Bjorkstrand a Boone Jenner, kým Sergej Bobrovskij predviedol 27 zákrokov. „Momentálne hráme náš najlepší hokej a presne toto je čas, kedy ho chcete hrať,“ povedal Atkinson, ktorý spečatil hetrik gólom do prázdnej brány len 0,8 sekundy pred koncom. Flyers sa naopak trápia. Claude Giroux, Andrew MacDonald a Shayne Gostisbehere skórovali, ale ich góly neodvrátili siedmu prehru z posledných ôsmich duelov. Petr Mrázek inkasoval štyri góly z 10 striel, Alex Lyon následne kryl všetkých 18 striel. Chytal od úvodu druhej tretiny.


Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ), 2. A. MacDonald (PHI), 3. A. Lyon (PHI)

Hornqvist rozhodol o výhre Penguins nad Canadiens

Montreal viedol 2:0 po rýchlych góloch Artturiho Lehkonena a Paula Byrona. Potom sa mu podarilo vyrovnať stav na 3:3 vďaka gólu Nicolasa Deslauriersa. Pred treťou tretinou sa však viac verilo Pittsburghu, ktorý nakoniec nepustil nohu z plynu a vyhral 5:3. Víťazný gól strelil Patric Hornqvist, ktorý sa v strede tretej tretiny presadil po druhý raz v zápase. Do čierneho sa trafili aj Phil Kessel a Jevgenij Malkin, prázdnu bránu zase trafil Bryan Rust. „Na začiatku to pre nás nevyzeralo dobre, ale nevzdávali sme to. Druha polovica prvej tretiny a zvyšok zápasu patrili nám, hrali sme s väčšou urgenciou a výsledok sa postaral sám o seba,“ povedal Sidney Crosby. Tristan Jarry musel urobiť pri víťazstve len 17 zákrokov. Antti Niemi, ktorý začal sezónu v Pittsburghu, čelil až 38 strelám.

Hviezdy duelu: 1. P. Hornqvist (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. A. Galchenyuk (MTL)

Reimer vynuloval Boston, Florida urobila ďalší krok za play-off

James Reimer skvelým spôsobom oslávil svoje 30. narodeniny – vyrovnal svoje sezónne maximum so 46 zákrokmi a Floridu doviedol k výhre 3:0 nad Bostonom svojím tretím čistým kontom sezóny. „Ak sa má toto stávať na moje narodeniny, tak ich chcem mať každý deň,“ poznamenal po zápase. Nick Bjugstad zaznamenal gól a asistenciu, Vincent Trocheck a Aaron Ekblad sa tiež presadli strelecky a Jevgenij Dadonov zaznamenal dve asistencie. Vďaka ďalším dvom bodom už Panthers strácajú na postupovú pozíciu New Jersey len tri body, pričom majú dva zápasy k dobru. V bráne zraneniami sužovaných Bruins stál Anton Chudobin, ktorý zastavil 25 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer, 2. A. Ekblad, 3. J. Dadonov (všetci FLA)

Colorado sa posunulo na pozíciu prvej divokej karty

Nathan MacKinnon zaznamenal dva góly a asistenciu, Mikko Rantanen strelil dva góly a Gabriel Landeskog pridal tri asistencie, aby doviedli Colorado k triumfu 4:1 nad St. Louis. Tretia výhra po sebe by sa nezrodila bez výkonu Semiona Varlamova, ktorý zneškodnil 44 striel. Denverský tím sa posunul na pozíciu prvej divokej karty na západe, bod pred Dallas a päť bodov pred St. Louis. „30 zápasov pred koncom sme boli mimo hry o play-off,“ spomenul MacKinnon. O jediný gól Blues sa postaral Joel Edmundson, kým Jake Allen opúšťal duel s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. J. Edmundson (STL)

Kopitar, Quick doviedli Kings k výhre nad Red Wings

Anže Kopitar prelomil v tretej tretine nerozhodný stav so šťastný gólom a Los Angeles nakoniec porazilo Detroit 4:1, aby sa dostalo dva body pred dobiedzajúci Anaheim. Kopitar pridal a tri asistencie, rovnaký počet ich nazbieral Drew Doughty. Z gólov sa tešili aj Paul LaDue, Tyler Toffoli a Dustin Brown, ktorý pečatil výhru strelou do prázdnej brány. O čestný úspech Red Wings, ktorí prehrali ôsmy duel v sérii, sa postaral Gustav Nyquist. Obaja brankári, Jonathan Quick a Jared Coreau, čelili zhodne 21 strelám. Kings vyhrali šiesty zápas z posledných deviatich a na San Jose na druhom mieste Pacifickej divízie strácajú už len bod.

Kopitarov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar, 2. J. Quick, 3. D. Doughty (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 8/9 (88,8%) - - - - - - -
M. Daňo (WPG) 08:04 0 0 0 +1 0 1 0
T. Jurčo (CHI) 12:30 0 0 0 -1 0 2 0
R. Pánik (ARI) 19:05 0 0 0 0 0 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies