Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Jurčo skóroval, Pánik asistoval

V desiatich sobotných zápasoch NHL hrali štyria Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Tomáš Jurčo skóroval, kým Richard Pánik asistoval. Ako jediný sa tešil z výhry Andrej Sekera. Traja brankári vychytali nuly.

Jurčov gól neodvrátil prvú prehru Chicaga s Buffalom po deviatich rokoch

Tomáš Jurčo ukončil trojzápasové suchoty štvrtým gólom v sezóne, ktorým vyrovnával stav zápasu v Buffale na 2:2. Pomohol mu obranca Rasmus Ristolainen, ktorý si puk z jeho hokejky nešťastne zrazil do vlastnej brány. Chicago viedlo ešte v tretej tretine 3:2, ale Sabres tromi gólmi zvrátili skóre a zvíťazili 5:3. Ukončili sériu troch domácich prehier a zdolali Blackhawks prvýkrát od decembra 2009, po 12 prehrách (0-9-3). Rozhodol o tom Nicholas Baptiste, ktorý dvoma gólmi sám otočil stav z 2:3 na 4:3. Sam Reinhart zaznamenal gól a dve asistencie, Ryan O´Reilly využil presilovku a pridal jednu prihrávku. Skóroval aj Benoit Pouliot, kým Chad Johnson predviedol 34 zákrokov. Jurčo ho strelecky ohrozil raz počas necelých 12 minút v akcii. Pripísal si na konto aj plusový bod a menší trest za seknutie. Jeho vylúčenie potrestal O´Reilly gólom na 2:1. Jordan Oesterle a dvojbodový Jonathan Toews tiež skórovali z hráčov Chicaga, Patrick Kane dvakrát asistoval a J-F Berube opustil duel s 27 zákrokmi. Jastrabi prehrali štvrtý zápas vonku po sebe. Sabres v ňom prišli o zraneného Zemgusa Girgensonsa, no vrátil sa im Jack Eichel po 15-zápasovej absencii.

Jurčov 4. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Baptiste, 2. R. O´Reilly, 3. S. Reinhart (všetci BUF)

Článok pokračuje pod reklamou

Pánik prihral na jediný gól Arizony pri prehre s Minnesotou

Richard Pánik sa významne podieľal na jedinom góle Arizony v domácom zápase proti Minnesote. V úvode druhej tretiny zblokoval strelu Ryana Murphyho, čím vyslal do úniku Claytona Kellera, ktorý vyrovnal stav na 1:1. Slovenský útočník si tak pripísal 17. asistenciu v sezóne, ku ktorej pridal tri strely na bránu počas 14 a pol minúty v akcii. Mohol aj skórovať, ale o potenciálny gól na 2:1 ho obral skvelým zákrokom Devan Dubnyk. Keller sa stal tretím nováčikom v klubovej histórii, ktorý pokoril 20-gólovú hranicu. Ani 30 zákrokov Anttiho Raantu však nezabránilo druhej prehre Coyotes po sebe. Rovnako 30 striel chytil Dubnyk, ktorý vychytal okrúhle 200. víťazstvo v NHL. Zariadili ho Nino Niederreiter v presilovke, Marcus Foligno a Eric Staal, ktorý trafil prázdnu bránu. Matt Dumba asistoval v jeho 300. zápase kariéry. Wild vyhrali aj druhý súboj na aktuálnom výjazde. Staal dosiahol métu 70 bodov v sezóne ako štvrtý hráč v ich histórii.

Pánikova 17. asistencia v sezóne:

Dubnyk znemožnil Pánikovi skórovať:

Hviezdy duelu: 1. M. Foligno (MIN), 2. C. Keller (ARI), 3. N. Niederreiter (MIN)

McDavid, Talbot doviedli Oilers k výhre v Sunrise

Connor McDavid nazbieral tri body za gól a dve asistencie, všetky v tretej tretine, Cam Talbot urobil 40 zákrokov a Edmonton vyhral v Sunrise nad Floridou 4:2. McDavid už po 38 sekundách záverečnej časti hry vyrovnal stav na 2:2. Neskôr prihral na víťazný gól Adama Larssona i na presný zásah dvojbodového Ty Rattieho do prázdnej brány. Skóroval taktiež dvojbodový Ryan Nugent-Hopkins, ktorý v oslabení vyrovnával skóre na 1:1. Frank Vatrano a Vincent Trocheck dvakrát posielali Panthers do vedenia, kým Roberto Luongo čelil 35 strelám. Ani jedna nebola z hokejky slovenského obrancu Andreja Sekeru, ktorý odohral vyše 16 minút. Zaznamenal plusový bod a zblokoval jednu strelu súpera. Oilers vyhrali štvrtý zápas z posledných šiestich, no na play-off stále strácajú ešte 17 bodov. Floridu zdolali na jej ľade deviatykrát po sebe od sezóny 2002/03.

Hviezdy duelu: 1. A. Larsson, 2. C. McDavid, 3. C. Talbot (všetci EDM)

Nutivaara rozhodol o výhre Columbusu nad Ottawou

Markus Nutivaara hral na miestne zraneného Setha Jonesa v presilovkovej formácii a v druhej tretine strelil gól v početnej prevahe, ktorým nakoniec rozhodol o víťazstve Columbusu 2:1 nad Ottawou. Strelecky sa presadil aj Boone Jenner, Sergej Bobrovskij kryl 23 striel. Blue Jackets vyhrali siedmy zápas po sebe, aby si udržiavali pozíciu prvej divokej karty a mali stále rovnaký počet bodov ako Philadelphia na treťom mieste Metropolitnej divízie. O gól Senators, ktorí prišli o sériu troch výhier, sa postaral Alexandre Burrows. Mike Condon opustil duel s 33 zákrokmi. Slovenský útočník Marián Gáborík odohral niečo cez 14 minút a nebodoval. Nevyslal ani strelu na bránu.

Hviezdy duelu: 1. M. Nutivaara, 2. B. Jenner, 3. S. Bobrovskij (všetci CBJ)

Bruins vynulovali Lightning a priblížili sa im v tabuľke

Tuukka Rask a jeho spoluhráči z Bostonu udržali pod kontrolou Tampu Bay, ktorú v sobotu zdolali 3:0, aby stiahli jej náskok na čele Atlantickej divízie a Východnej konferencie na rozdiel dvoch bodov so zápasom k dobru. „Bol to zápas ako v play-off a myslím si, že sme v ňom boli lepší ako oni,“ poznamenal tréner víťazného mužstva Bruce Cassidy. Rask pri svojom prvom čistom konte v sezóne a 41. v kariére zastavil 23 striel. Andreja Vasilevského z 27 striel prekonali David Pastrňák, David Backes a Riley Nash. Torey Krug zaznamenal tri asistencie. Backes inak doplnil zbierku zranených „Medveďov“, keď duel opustil so zranením dolnej časti tela na konci prvej tretiny.


Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. T. Krug, 3. D. Pastrňák (všetci BOS)

Kinkaid vynuloval Kings v jubilejnom zápase

Keith Kinkaid zastavil všetkých 38 striel, polovicu z nich už v prvej tretine, pri jeho prvom čistom konte v sezóne a treťom v kariére. V jubilejnom 100. zápase NHL doviedol New Jersey k víťazstvu 3:0 v Los Angeles, treťom v sérii na aktuálnom šesťzápasovom výjazde (3-0-0). Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v strede prvej tretiny vo vlastnom oslabení Michael Grabner. Bol to 10. gól Devils pri presilovke súpera v sezóne, najviac v lige spolu s Edmontonom, Floridou a Nashville. Na listine strelcov ho doplnili Nico Hischier a Miles Wood. Jonathan Quick inkasoval všetky góly z 28 striel. Kings prišli o trojzápasovú bodovú sériu.

Grabnerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid, 2. A. Greene, 3. M. Wood (všetci NJD)

Toronto hladkou výhrou nad Habs zlepšilo klubový rekord

Aj bez zraneného brankára číslo jeden, aj bez najlepšieho hráča a ďalších dvoch zranených hráčov sa Torontu opäť podarilo uspieť v Air Canada Centre. Curtis McElhinney kryl 33 striel pri svojom treťom čistom konte v sezóne a Maple Leafs si vylepšili klubový rekord s 12. víťazstvom doma po sebe, keď porazili Montreal hladko 4:0. Svoj prvý gól v NHL strelil Andreas Johnsson, ktorého na listine strelcov doplnili William Nylander, Kasperi Kapanen a Nazem Kadri. Hosťujúci Charlie Lindgren urobil 45 zákrokov. Canadiens majú v posledných ôsmich zápasoch bilanciu 1-5-2. Tomáš Plekanec proti bývalým spoluhráčom nebodoval.


Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney, 2. A. Johnsson, 3. W. Nylander (všetci TOR)

Philadelphia v závere otočila zápas proti Caroline

Philadelphia využila ďalší skrat Caroliny v tretej tretine, aby si udržala tretiu pozíciu v Metropolitnej divízii. V zápase dvakrát prehrávala, dokonca aj deväť minút pred koncom, ale nakoniec sa tešila z výhry 4:2. V posledných ôsmich minútach sa o zvrat postarali Jakub Voráček a z úniku Valtteri Filppula, gól do prázdnej brány pridal Michael Raffl. V tretej tretine skóroval aj Travis Konecny, ktorý vyrovnával na 1:1. Alex Lyon pomohol k triumfu 23 zákrokmi. Rovnaký počet ich urobil aj Cam Ward. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili dvojbodoví Jordan Staal a Jaccob Slavin. Hurricanes prehrali piaty zápas zo šiestich a druhýkrát po sebe prišli o výhru v tretej tretine.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. V. Filppula (PHI), 3. J. Slavin (CAR)

Blues získali dôležité dva body, prišli však o Tarasenka

St. Louis získalo víťazstvom 4:3 nad Rangers potrebné dva body, ale obavy im spôsobilo poranenie, ktoré utrpel Vladimir Tarasenko. O výhre rozhodol v druhej minúte predĺženia Brayden Schenn, dva góly strelil Alex Pietrangelo a presadil sa aj Nikita Sošnikov. Jake Allen z 20 striel inkasoval tri góly z hokejok Matsa Zuccarella a dvojgólového Miku Zibanejada. Alexandar Georgiev predviedol pri prehre 29 zákrokov. St. Louis sa treťou výhrou z posledných štyroch zápasov udržiava v hre o play-off, ale nebude vedieť skôr ako v nedeľu, či v ňom bude pokračovať s Tarasenkom alebo bez neho. Doteraz je len známe, že si zranil hornú časť tela.

Schennov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Pietrangelo (STL), 2. B. Schenn (STL), 3. M. Zibanejad (NYR)

Canucks ukončili bezgólovú sériu, ale prehrali šiesty zápas po sebe

Timo Meier strelil dva góly a stal sa najmladším 20-gólovým strelcom v klubovej histórii od sezóny 2000/01. Druhým z nich rozhodol v tretej tretine o výhre San Jose 5:3 vo Vancouveri, štvrtej v sérii. Kalifornský tím absolvoval bezchybný trojzápasový výjazd po Západnej Kanade. Skórovali aj dvojbodoví Kevin Labanc v presilovej hre, Logan Couture a Tomáš Hertl, ktorý spečatil triumf strelou do prázdnej brány. Aarona Della prekonali z 31 striel Canucks Nikolaj Goldobin, Bo Horvat a dvojbodový Alex Edler, všetci v presilovkách. Sam Gagner dvakrát asistoval a Jacob Markström kryl 25 striel pri šiestej prehre v sérii celkovo a tretej na domácom ľade. Goldobinov gól ukončil ich bezgólovú šnúru na čísle 222:57, necelých 12 minút za negatívnym klubovým rekordom. Sharks prišli v zápase o zranených Melkera Karlssona a Marc-Edouarda Vlasica.


Hviezdy duelu: 1. T. Meier (SJS), 2. A. Edler (VAN), 3. E. Kane (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Jurčo (CHI) 11:48 1 0 1 +1 2 1 0
A. Sekera (EDM) 16:10 0 0 0 +1 0 0 0
M. Gáborík (OTT) 14:07 0 0 0 0 0 0 0
R. Pánik (ARI) 14:32 0 1 1 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies