Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Jurčo dvojbodový, Halák prehral, Sekera opustil duel predčasne

V ôsmich nedeľných zápasoch sa predstavili aj štyria slovenskí hráči. Do bodovania sa zapísal Tomáš Jurčo a v bráne sa predstavil Jaroslav Halák. Vydarený duel má za sebou Tatarov spoluhráč William Karlsson, ktorý strelil čistý hetrik. Ten zaznamenal aj Alex DeBrincat.

Jurčo dvojbodový, Chicago však podľahlo St. Louis

Slovenskému útočníkovi Tomášovi Jurčovi sa v ostatnom čase darí zbierať body. V nedeľu zaznamenal dve asistencie, a hoci jeho Chicago viedlo 2:0, 3:2 i 4:3, nakoniec podľahlo St. Louis bojujúcemu o play-off 4:5 po predĺžení. O cennom víťazstve Blues rozhodol vo štvrtej minúte nadstaveného času Patrik Berglund, ktorý nadviazal na góly Alexa Steena, Vinceho Dunna, Vladimíra Sobotku a Alex Pietrangela. Dunn a Pietrangelo pridali ku gólu aj tri asistencie a Jake Allen predviedol 26 zákrokov. St. Louis stráca na poslednú postupovú pozíciu jeden bod. Blackhawks k triumfu nepomohol ani hetrik Alexa DeBrincata. Zvyšný gól strelil David Kämpf a J-F Berube urobil 36 zákrokov. Chicago prehralo piaty zápas z posledných šiestich.


Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. A. Pietrangelo (STL), 3. V. Dunn (STL)

Halák inkasoval štyri góly pri prehre s Carolinou

Islanders ukázali snahu, dvakrát zmazali stratu, ale nakoniec si ďalšou prehrou prakticky odstránili z rovnice už aj nádej na zázrak. Po 11. prehre z posledných 12 duelov sú z hry o play-off takmer určite mimo. Tentokrát ich porazila pomerom 4:3 Carolina, ktorá to ešte nevzdáva, ale tiež to bude mať náročné. Jaroslava Haláka prekonali z 39 striel Jaccob Slavin, Lee Stempniak v jeho 900. zápase v NHL, Victor Rask a Trevor van Riemsdyk. Scott Darling predviedol 26 zákrokov. Dvakrát ho v presilovkách prekonal Anders Lee a raz Josh Bailey. John Tavares zaznamenal tri asistencie. Kým Islanders strácajú na postupovú pozíciu desať zápasov pred koncom 12 bodov, Hurricanes deväť.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. V. Rask (CAR), 2. J. Slavin (CAR), 3. A. Lee (NYI)

Tampa si zaistila play-off, Sekera nehral v tretej tretine

Tampa Bay nakoniec vsadila v bráne na Louisa Domingueho a urobila dobre. S 29 zákrokmi ju totiž doviedol k výhre 3:1 nad Edmonotnom, po ktorej majú „Blesky“ na čele Východnej konferencie štvorbodový náskok pred Bostonom a po prehre New Jersey aj istotu play-off. Dva dôležité góly strelil po prihrávkach Stevena Stamkosa Nikita Kučerov a nemenej dôležitý gól strelil Victor Hedman, ktorý vyrovnal skóre na 1:1. Prvý gól duelu vsietil Ty Rattie už po 14 sekundách hry. Al Montoya kryl 37 striel. Andrej Sekera bol vylúčený v úvode druhej tretiny za sekanie a jeho faul potrestal gólom Kučerov. Nebola to však jediná zlá správa pre slovenského obrancu. Odohral len sedem minút, pretože v tretej tretine nehral. V druhej ho totiž trafil pri blokovaní puk. Tím viac informácií o jeho stave nepriniesol.

Hviezdy duelu: 1. L. Domingue, 2. N. Kučerov, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Fleury vynuloval Calgary, Karlsson s čistým hetrikom

Marc-Andre Fleury zastavil všetkých 41 striel, 20 z nich už v prvej tretine, pri jeho štvrtom čistom konte v sezóne a 48. v kariére. Bolo základom víťazstva Las Vegas 4:0 nad Calgary, ktorým nováčik NHL ukončil sériu štyroch domácich prehier. So 401 výhrami v lige sa skúsený brankár vyrovnal Chrisovi Osgoodovi na 12. mieste historického poradia. Všetky góly padli v druhej tretine. Ten rozhodujúci strelil v presilovej hre Colin Miller, zvyšné tri zaznamenal William Karlsson. Bol to jeho druhý hetrik v kariére i v histórii Golden Knights, no prvý prirodzený. Nate Schmidt si pripísal dve asistencie a Vegas zdolalo Flames aj v druhom vzájomnom súboji. Mike Smith inkasoval všetky góly z 31 striel. Dve na neho vyslal slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý neskóroval v siedmom zápase po sebe. Odohral 12 a trištvrte minúty aj s jedným blokom. Kanadský tím prehral tretí duel z posledných štyroch.


Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. W. Karlsson, 3. C. Miller (všetci VGK)

Detroit natiahol sériu prehier na dvojciferné číslo

Nathan MacKinnon zaznamenal dva góly a asistenciu, Gabriel Landeskog gól a dve prihrávky. Blake Comeau pridal k víťaznému gólu asistenciu, Mikko Rantanen ich nazbieral dve a Semion Varlamov predviedol 37 zákrokov pri domácej výhre Colorada 5:1 nad Detroitom. Bola preň štvrtou v posledných piatich zápasoch. Pre Red Wings znamenala už desiatu prehru v sérii celkovo a deviatu na ľade súpera. Gólom k tomu prispel aj Tyson Barrie, ktorý uzavrel skóre v presilovej hre a bodoval v 10. zápase po sebe. Varlamova ako jediný prekonal Justin Abdelkader, ktorý v druhej tretine znižoval stav na 1:3. Ruský brankár v nej čelil 16 strelám, v tretej dokonca 17. Jeho náprotivok Jared Coreau opustil duel s 26 zákrokmi. MacKinnon si predĺžil bodovú šnúru na 12 zápasov, o jeden menej ako je jeho osobný rekord z nováčikovskej sezóny 2013/14. Coloradu sa vrátil do zostavy po 13-zápasovej absencii obranca Erik Johnson.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. S. Varlamov, 3. G. Landeskog (všetci COL)

Flyers si posilnili šance na postup výhrou nad Capitals

Wayne Simmonds strelil dva góly, aby Philadelphia zlepšila svoje šance na postup do play-off víťazstvom 6:3 nad Washingtonom. „Potrebovali sme tieto dva body a hrali sme tak akoby sme ich potrebovali,“ poznamenal Simmonds. Z gólov sa tešili aj Oskar Lindblom, Shayne Gostisbehere, Ivan Provorov a Jakub Voráček, ktorý dal bodku za duelom strelou do prázdnej brány. Petr Mrázek čelil 28 strelám, z ktorých ho prekonali Alex Ovečkin, Chandler Stephenson a John Carlson. Philipp Grubauer inkasoval päť gólov z 34 striel. Kým Capitals prišli o štvorzápasovú sériu výhier, Flyers vyhrali dva zápasy po sebe. Na treťom mieste Metropolitnej divízie majú teraz dvojbodový náskok pred Columbusom a trojbodový pred New Jersey.

Hviezdy duelu: 1. O. Lindblom, 2. W. Simmonds, 3. S. Gostisbehere (všetci PHI)

Laine doviedol Jets k vyrovnaniu klubového rekordu

Patrik Laine strelil dva góly, aby predĺžil svoju bodovú sériu na 15 zápasov, vyrovnal sa so 43 gólmi Alexovi Ovečkinovi a doviedol Winnipeg k výhre 4:2 nad Dallasom. Pre Jets to bola 43. výhra v sezóne, čím vyrovnali klubový rekord zo sezón 2006/07 a 2014/15. Ben Chiarot sa tiež trafil do čierneho a Blake Wheeler do prázdnej brány. Connor Hellebuyck zneškodnil 28 striel a recept na neho našli len Mattias Janmark a Jamie Benn. Ben Bishop zastavil všetky tri strely predtým, ako pre zranenie opustil duel. Kari Lehtonen následne kapituloval trikrát z 20 striel. Zranenie utrpel aj hráč víťazného tímu. Po kolízii s Bennom zamieril do šatne obranca Jacob Trouba. Marko Daňo nehral.


Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. D. Byfuglien (WPG), 3. J. Benn (DAL)

Anaheim sa víťazstvom nad Devils dostal v divízii na tretie miesto

Ducks nebojovali len o cenné body v boji o titul, ale aj o deň voľna, ktoré im tréner sľúbil za výhry v posledných dvoch domácich dueloch pred posledným výjazdom sezóny. Nakoniec sa im podarilo zdolať New Jersey 4:2, aby sa mohli tešiť z voľna i posunu na tretie miesto Pacifickej divízie. Víťazný gól strelil v presilovke v tretej tretine Brandon Montour, ktorý s piatym víťazným gólom vyrovnal klubový rekord obrancov Olega Tverdovského a Niclasa Havelida. Na streleckej listine ho doplnili Ryan Getzlaf, Jakob Silfverberg a Rickard Rakell. John Gibson čelil len 17 strelám, z ktorých ho prekonali Kyle Palmieri a Patrick Maroon. Keith Kinkaid opustil duel s 32 zákrokmi. Kým Anaheim vyhral tretí zápas po sebe, Devils o trojzápasovú víťaznú sériu prišli.

Hviezdy duelu: 1. R. Rakell, 2. R. Getzlaf, 3. H. Lindholm (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 35/39 (89,7%) - - - - - - -
T. Tatar (VGK) 12:42 0 0 0 0 0 2 0
A. Sekera (EDM) 06:54 0 0 0 0 2 0 0
T. Jurčo (CHI) 13:58 0 2 2 +1 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies