Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu, skóroval aj Gáborík

V jedenástich utorkových zápasoch NHL si zahrali aj traja slovenskí útočníci. Tomáš Tatar i Marián Gáborík skórovali, pričom prvý menovaný sa aj tešil z výhry a dostal sa medzi hviezdy duelu. Tomáš Jurčo nebodoval pri prehre. Artemij Panarin strelil hetrik, Marc-Andre Fleury dosiahol míľnik.

Tatar hviezdou víťazného zápasu Vegas

Tomáš Tatar ukončil sedemzápasové strelecké suchoty, keď v druhej tretine domáceho zápasu proti Vancouveru zvýšil náskok Vegas na 4:0. Jacoba Markströma prekonal na dvakrát a pripísal si druhý gól v drese Golden Knights, 18. v sezóne. Pri výhre 4:1 odohral takmer 17 minút aj s dvomi plusovými bodmi a dvomi strelami. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu duelu. Z jeho spoluhráčov pred ním skórovali Jonathan Marchessault, Cody Eakin a Pierre-Edouard Bellemare. Marc-Andre Fleury chytil všetkých sedem striel v prvej tretine a zaznamenal 402. triumf v NHL, ktorý ho dostal pred Chrisa Osgooda na 12. miesto historického poradia brankárov. Posledné dve tretiny však dochytal Malcolm Subban, ktorého z 23 striel prekonal Brandon Sutter. Markström čelil 28 strelám pri siedmej prehre Canucks v sérii celkovo a piatej vonku po sebe. Vegas podľahli vo všetkých štyroch doterajších vzájomných súbojoch.

Tatarov 18. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault, 2. C. Eakin, 3. T. Tatar (všetci VGK)

Článok pokračuje pod reklamou

Gáborík skóroval, Florida však dosiahla potrebné víťazstvo

Marián Gáborík sa dostal k voľnému puku, vystrelil a na svete bol jeho 11. presný zásah v tejto sezóne. Bol však len jedným z dvoch gólov, ktoré strelila Ottawa v zápase proti Floride. Hostia bojujúci o play-off nakoniec vyhrali presvedčivo 7:2. O dôležitý triumf sa pritom postaralo sedem rôznych strelcov: Colton Sceviour, Keith Yandle, Jevgenij Dadonov, Jared McCann, Frank Vatrano, Nick Bjugstad a Jamie McGinn. McCann pridal aj dve asistencie a James Reimer urobil 33 zákrokov. „Je pekné, že sa góly rozdelili medzi sedem rozličných strelcov. Nemali sme veľa zápasov v tejto sezóne, v ktorých sme mohli trochu v tretej tretine zvoľniť,“ skonštatoval tréner Bob Boughner, ktorého tím stráca na postup do play-off jeden bod so zápasom k dobru. Okrem Gáboríka sa z domácich hráčov presadil aj Patrick Sieloff. Craig Anderson inkasoval štyri góly zo 17 striel, Mike Condon následne tri z 22. Ottawa hrala bez Erika Karlssona, ktorý sa vyrovnával s úmrtím v rodine. Gáborík odohral 12 a pol minúty a pripísal si aj dve strely a tri mínusové body.

Gáboríkov 11. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. McGinn, 2. J. McCann, 3. F. Vatrano (všetci FLA)

Islanders porazili bez Haláka Penguins hladko 4:1

Islanders si v utorok večer užili opäť trochu zábavy a to proti obhajcovi titulu. Mathew Barzal a Adam Pelech skórovali v prvej tretine, aby nasmerovali trápiaci sa tím k výhre 4:1 nad Pittsburghom, ktorá bola preň len druhá v tomto mesiaci. Anders Lee strelil tretí gól tímu a Jordan Eberle uzavrel stretnutie gólom do prázdnej brány. „Sú to dobré pocity. Je fajn získať opäť víťazstvo. Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper. Myslím si, že sme odohrali dosť dobrých 60 minút,“ povedal Lee. Christopher Gibson, ktorý pomohol k obom marcovým výhram, pri návrate do brány zastavil 36 striel. Prekonal ho len Conor Sheary. Matt Murray, ktorý sa vrátil do akcie po otrase mozgu, urobil 36 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal, 2. Ch. Gibson, 3. J. Tavares (všetci NYI)

Draisaitl pomohol Edmontonu zdolať Carolinu

Leon Draisaitl zaznamenal gól a tri asistencie, aby pomohol Edmontonu k víťazstvu 7:3 na ľade Caroliny. Drake Caggiula, Matt Benning a Ryan Strome skórovali v rozmedzí 4 minút a 24 sekúnd v prvej tretine po tom, čo sa domáci ujali vedenia. Do listiny strelcov sa zapísali aj Pontus Aberg, Yohann Auvitu a Jesse Puljujärvi. Cam Talbot predviedol 30 zákrokov. O góly Hurricanes, ktorí prehrali šiesty zápas z posledných ôsmich, sa postarali Brock McGinn, Sebastian Aho a Teuvo Teräväinen. Scott Darling inkasoval tri góly z prvých deviatich striel, nakoniec zápas ukončil s 23 zákrokmi. Hurricanes strácajú na play-off deväť bodov s deviatimi zápasmi do konca. Slovenský obranca Andrej Sekera pre zranenie nehral.

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. P. Aberg (EDM), 3. S. Aho (CAR)

MacKinnon s Barriem natiahli bodové série pri výhre v Chicagu

Tyson Barrie využil presilovku a pridal asistenciu, Nathan MacKinnon dvakrát asistoval a Colorado zvíťazilo v Chicagu 5:1. Barrie si predĺžil bodovú sériu už na 11 zápasov, pričom dlhšiu ťahal z obrancov v NHL naposledy Shayne Gostisbehere v sezóne 2015/16 (15). MacKinnon bodoval v 13. dueli po sebe a vyrovnal osobné maximum z nováčikovského ročníka. Alex Kerfoot strelil dva góly, prvý v presilovke, Mikko Rantanen si pripísal víťazný gól a prihrávku. Erik Johnson trafil prázdnu bránu a Semion Varlamov prispel ku tretej výhre Avalanche na ľade súpera v sérii 44 zákrokmi. V tretej tretine chytil všetkých 19 striel. Tomáš Jurčo ho strelecky neohrozil a počas 12 minút v akcii rozdal jeden bodyček. O jediný gól Blackhawks pri štvrtej prehre v sérii sa postaral Brent Seabrook, ktorý otvoril skóre v prvej tretine v presilovej hre. Anton Forsberg opustil zápas s 35 zákrokmi. Kým Colorado sa drží na postupovej pozícii, Chicago už stratilo šancu na postup.

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie, 2. S. Varlamov, 3. N. MacKinnon (všetci COL)

Connor zariadil rekordnú výhru Jets nad Kings

Kyle Connor strelil oba góly Winnipegu, ktorými otočil stav z 0:1 a zariadil víťazstvo 2:1 nad Los Angeles. Bolo preň tretím v sérii celkovo, štvrtým domácim po sebe a 44. v sezóne, čo je nový klubový rekord. Connor ešte v druhej tretine odpovedal na otvárací gól Dustina Browna a v druhej minúte predĺženia rozhodol o zisku dvoch bodov pre kanadský tím. Eric Comrie čelil pri jeho prvom domácom štarte a dokopy treťom v NHL iba 17 strelám. Jeho náprotivok mal podstatne viac práce, keďže predviedol 36 zákrokov. Kings bodovali v siedmom zápase na ľade súpera v sérii a udržali sa na treťom mieste tabuľky Pacifickej divízie. Patrik Laine nedohral duel pre zranenie.


Hviezdy duelu: 1. K. Connor (WPG), 2. J. Campbell (LAK), 3. E. Comrie (WPG)

Detroit ukončil dlhú sériu prehier triumfom nad Flyers

Detroit prišiel o náskok 2:0, 3:1 i 4:3, ale Frans Nielsen premenil hneď v prvej sérii ako jediný svoj samostatný nájazd, čím rozhodol o výhre 5:4 nad Philadelphiou. So 48 úspešnými nájazdmi v kariére si upevnil post historického lídra NHL. Dylan Larkin strelil dva góly, Luke Glendening v oslabení a premiérový strelec v lige Jevgenij Svečnikov po jednom. Larkin si pripísal aj asistenciu, Jimmy Howard kryl 27 striel spolu s tromi nájazdmi a Red Wings ukončili 10-zápasovú sériu prehier. Sean Couturier, Matt Read, Shayne Gostisbehere a Travis Konecny sa postarali o góly Flyers, ktorí bodovali v treťom dueli po sebe. Gostisbehere s Couturierom pridali ku presilovkovým gólom asistenciu, Claude Giroux ich nazbieral tri. Petr Mrázek inkasoval trikrát z 19 striel pri jeho prvom štarte na ľade bývalého tímu. V strede zápasu pustil do brány Alexa Lyona, ktorý chytil 11 zo zvyšných 12 striel. Kým Detroit stráca na play-off 17 bodov, Flyers sa držia v hre o postup.


Hviezdy duelu: 1. D. Larkin (DET), 2. C. Giroux (PHI), 3. J. Svečnikov (DET)

Panarin a Bobrovskij doviedli Columbus k cennej výhre

Artemij Panarin zaznamenal tri góly a asistenciu, Sergej Bobrovskij predviedol 29 zákrokov a Columbus natiahol svoju víťaznú sériu na deväť zápasov, keď v utorok zdolal Rangers pomerom 5:3. Z gólov sa tešili aj Markus Nutivaara a Alexander Wennberg. Blue Jackets sa vďaka dvom bodom dotiahli na Pittsburgh, s ktorým na druhej pozícii Metropolitnej divízie strácajú štyri body na vedúci Washington. O góly New Yorku sa postarali Chris Kreider, Mika Zibanejad a Kevin Hayes. Henrik Lunqvist štartoval po prvýkrát od 10. marca a predviedol 26 zákrokov. Panarin pečatil hetrik gólom do prázdnej brány.


Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. I. Cole, 3. N. Foligno (všetci CBJ)

Ovečkin prekonal Kurriho pri výhre nad Stars

John Carlsson prelomil nerozhodný stav na konci tretej tretiny a Washington, ktorý sa snaží udržať si vedúcu pozíciu v Metropolitnej divízii, získal dva body za víťazstvo 4:3 nad Dallasom. Skórovali aj T.J. Oshie, Matt Niskanen a Alex Ovečkin, ktorý s 602 gólmi v kariére preskočil v historickom poradí na 19. mieste Jariho Kurriho. Moskovský rodák pridal aj dve asistencie. Braden Holtby čelil 27 strelám, z ktorých ho prekonali Tyler Seguin, Alexander Radulov a Jamie Benn. John Klingberg zaznamenal dve asistencie a Kari Lehtonen 28 zákrokov. Stars ukončili výjazd s bilanciou 0-4-2, ktorá ich vzhľadom na boj o play-off nemôže tešiť.

Hviezdy duelu: 1. J. Carlson (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. J. Klingberg (DAL)

Tampa otočila domáci zápas s Torontom v tretej tretine

Tampa Bay prehrávala v domácom zápase proti Torontu už 0:3, no podaril sa jej víťazný obrat a napokon po triumfe 4:3 ukončila súperovi štvorzápasovú sériu bez prehry. Victor Hedman, Ryan McDonagh, Nikita Kučerov a Alex Killorn odpovedali na presné zásahy dvojgólového Jamesa van Riemsdyka a Zacha Hymana. Yanni Gourde dvakrát asistoval a Andrej Vasilevskij sa prezentoval 27 zákrokmi, o šesť viac ako Frederik Andersen v opačnej bráne. Ruský gólman vytvoril klubový rekord so 41. výhrou v sezóne. Lightning dokázali zmazať najmenej trojgólovú stratu a vyhrať v normálnom hracom čase piatykrát v histórii. Upevnili si pozíciu lídra Východnej konferencie, Maple Leafs sú v nej tretí.

Hviezdy duelu: 1. R. McDonagh, 2. A. Cirelli (obaja TBL), 3. J. van Riemsdyk (TOR)

Sharks zdolali Devils a predĺžili si víťaznú sériu

Šesť rôznych strelcov a 26 zákrokov Martina Jonesa viedli k jasnej domácej výhre San Jose 6:2 nad New Jersey, piatej v sérii. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Eric Fehr, Joe Pavelski v presilovke, Jannik Hansen, Barclay Goodrow, Logan Couture a Mikkel Bödker. Brenden Dillon zaznamenal dve asistencie, Brent Burns tri. Prví štyria menovaní prekonali Coryho Schneidera zo 14 striel, striedajúci Keith Kinkaid inkasoval ešte dvakrát zo zvyšných 11. Taylor Hall a Blake Coleman skórovali z hráčov Devils, Drew Staffrod na oba góly prihral. Tím z Newarku podľahol tomu kalifornskému štvrtýkrát po sebe, no udržal sa na poslednej postupovej pozícii vo Východnej konferencii.

Hviezdy duelu: 1. B. Burns, 2. B. Goodrow, 3. B. Dillon (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (OTT) 12:39 1 0 1 -3 2 2 0
T. Tatar (VGK) 16:56 1 0 1 +2 0 2 0
T. Jurčo (CHI) 12:06 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies