Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik dvojbodový, Sekera asistoval, Halák prehral

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Richard Pánik zaznamenal gól a asistenciu, Andrej Sekera asistoval. Jaroslav Halák prehral súboj s Tomášom Jurčom. Tréner Minnesoty dosiahol míľnik, Nicklas Bäckström zažiaril.

Pánik pomohol vybudovať vedenie, Coyotes nakoniec podľahli Panthers

Slovenský útočník Richard Pánik najskôr prihrával na gól Claytona Kellera a potom sám 11. raz v sezóne skóroval v presilovej hre. Arizona vďaka tomu viedla po dvoch tretinách 2:0, no nakoniec podľahla o play-off bojujúcej Floride 2:4. Vincent Trocheck sa dvoma gólmi postaral o vyrovnanie, Denis Malgin v 57. minúte zavŕšil obrat a gól do prázdnej brány pridal Jamie McGinn. Trocheck pri ňom asistoval. James Reimer pomohol k návratu na víťaznú koľaj 26 zákrokmi a Panthers si udržali trojgólovú stratu na New Jersey v boji o poslednú divokú kartu, no s dvoma zápasmi k dobru. Darcy Kuemper predviedol 43 zákrokov. Pánik odohral vyše 16 minút a pripísal si aj dve strely, dva bodyčeky a jeden mínusový bod.

Pánikov 11. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Malgin (FLA), 2. V. Trocheck (FLA), 3. D. Kuemper (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera prihral na víťazný gól pri návrate do akcie

Connor McDavid strelil dva góly, vrátane víťazného a Cam Talbot sa prezentoval 27 zákrokmi pri triumfe Edmontonu 3:2 nad Los Angeles, treťom v sérii. Pontus Aberg tiež skóroval a Oilers si predĺžili domácu bodovú šnúru na päť zápasov. Stále majú teoretickú šancu na postup do play-off. Slovenský obranca Andrej Sekera si pripísal piatu asistenciu v sezóne pri víťaznom góle McDavida. V jeho prvom zápase od 18. marca ukončil štvorzápasovú bezbodovú sériu. Odohral 15 a pol minúty aj s tromi blokmi. Jake Muzzin a dvojbodový Jeff Carter sa postarali o góly Kings, ktorí prišli o sériu ôsmich zápasov aspoň s bodom na ľade súpera. Tanner Pearson dvakrát asistoval a Jonathan Quick opustil duel s 24 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. J. Carter (LAK), 3. P. Aberg (EDM)

Halákovi chýbalo šťastie, Islanders podľahli Blackhawks

Do brány Islanders sa vrátil Jaroslav Halák, ktorý však nezabránil piatej prehre Islanders z posledných šiestich zápasov a 13. z posledných 15. Sám prehral ostatných 11 duelov. Urobil 22 zákrokov a inkasoval dva smolné góly. K výhre Chicaga 3:1 viedli presné zásahy Patricka Kanea a Brandona Saada. Brent Seabtook pridal gól do prázdnej brány a Anton Forsberg predviedol 30 zákrokov. Ako jediný ho na konci tretej tretiny prekonal John Tavares. V zostave Blackhawks nechýbal slovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorý odohral 12 a pol minúty a prezentoval sa troma strelami na bránu. „Väčšinu zápasu sme si tvorili dobré šance, len sme nedokázali dostať puk za ich brankára. Odohrali sme dobrý zápas a vytvorili sme si dosť šancí na to, aby sme mohli vyhrať,“ poznamenal tréner Islanders Doug Weight.

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. B. Saad (CHI), 3. J. Tavares (NYI)

Varlamov vychytal výhru Colorada nad Vegas

Semion Varlamov predviedol 39 zákrokov a chytil všetky tri nájazdy, čím doviedol Colorado k domácemu víťazstvu 2:1 nad Vegas. Carl Söderberg otvoril skóre duelu v 14. minúte v presilovej hre, na 1:1 vyrovnal stav Jonathan Marchessault v úvode tretej tretiny. Jediný samostatný nájazd premenil v tretej sérii Gabriel Landeskog, ktorý rozhodol o šiestej výhre Avalanche v posledných ôsmich zápasoch. Marc-Andre Fleury kryl 29 striel pri druhej prehre nováčika NHL po sebe. Predĺžil si však bodové série na štyri zápasy celkovo a päť na ľade súpera. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral 13 a štvrť minúty s bilanciou plusový bod, dve strely a blok. Colorado vyrovnalo sezónnu bilanciu vzájomných súbojov s Vegas na 2-2 a tú v nájazdoch si vylepšilo na 2-1. V zostave mu chýbali zranení Sven Andrighetto a Colin Wilson. Golden Knights vyhrali tri zo šiestich nájazdov v ročníku.

Landeskogov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov, 2. N. MacKinnon, 3. C. Söderberg (všetci COL)

Carolina si udržiava malú nádej po výhre nad Senators

Carolina sa stále snaží udržať si maličké nádeje nažive a v sobotu sa jej to víťazstvom 5:2 nad Ottawou podarilo. Gól a asistenciu zaznamenali Phillip Di Giuseppe a Jordan Staal, do čierneho sa trafili aj Brock McGinn, Noah Hanifin a Jeff Skinner, Cam Ward eliminoval 34 striel. Hurricanes vďaka tomu stále strácajú na New Jersey, ktoré tiež vyhralo, deväť bodov sedem zápasov pred koncom. Bobby Ryan a Thomas Chabot strelili góly Ottawy, ktorá hrala bez zraneného Mariána Gáboríka. Mike Condon opustil duel s 19 zákrokmi. Do akcie sa vrátil kapitán Erik Karlsson, ktorému sa syn Alex narodil mŕtvy. Fanúšikovia ho privítali vrúcnymi ováciami v stoji.

Hviezdy duelu: 1. P. Di Giuseppe, 2. C. Ward, 3. V. Zykov (všetci CAR)

San Jose natiahlo víťaznú sériu na úkor Calgary

Evander Kane strelil dva góly, prvý vo vlastnom oslabení, Martin Jones urobil 37 zákrokov a San Jose zdolalo Calgary 5:1. Predĺžilo si víťaznú sériu na sedem zápasov celkovo a štyri doma. Brenden Dillon otvoril skóre duelu a pridal asistenciu, Jannik Hansen vsietil rozdielový gól len 74 sekúnd po ňom. Skóroval aj Justin Braun, kým Chris Tierney dvakrát asistoval. O jediný presný zásah Flames pri ich piatej prehre v sérii sa postaral Michael Stone, ktorý znižoval stav na 1:2. David Rittich kryl 28 striel, ale neodvrátil piatu prehru kanadského tímu proti tomu kalifornskému po sebe. Kane zaznamenal okrem dvoch gólov aj prvú bitku v drese Sharks. Pobil sa s Travisom Hamonicom.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones, 2. E. Kane, 3. B. Dillon (všetci SJS)

Toronto natiahlo rekordnú sériu domácich výhier

Nazem Kadri skóroval sedem a pol minúty pred koncom, aby Toronto zdolalo Detroit 4:3 a vyhralo doma už 13. zápas po sebe. K predĺženiu rekordne dlhej série pomohli gólmi aj Kasperi Kapanen, Connor Brown a William Nylander. Frederik Andersen urobil 38 zákrokov a Maple Leafs sa podarilo vyrovnať klubový rekord so 45. výhrou v sezóne. O góly Red Wings, ktorí už sezónu prakticky vypúšťajú, sa postarali Dylan Larkin, Tyler Bertuzzi a Frans Nielsen. Jimmy Howard predviedol 25 zákrokov. Detroit prehral 12. duel z posledných 13.

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (TOR), 2. W. Nylander (TOR), 3. D. Larkin (DET)

Washington si výhrou v Montreale upevnil post divízneho lídra

Jevgenij Kuznecov a Tom Wilson zaznamenali po dva góly, Nicklas Bäckström nazbieral štyri asistencie a Washington zdolal Montreal 6:4. Jay Beagle a T.J. Oshie sa tiež tešili z gólov, aby si Capitals upevnili prvú pozíciu v Metropolitnej divízii. Philipp Grubauer kryl 17 striel. Dvakrát ho prekonal Charles Hudon a raz Alex Galchenyuk s Brendanom Gallagherom. Carey Price inkasoval šesť gólov z 30 striel a Canadiens si zhoršili bilanciu v posledných 12 zápasoch na 2-8-2.

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström, 2. T. Wilson, 3. J. Kuznecov (všetci WSH)

Kinkaid doviedol Devils k dôležitej výhre nad Lightning

Keith Kinkaid predviedol ďalší silný štart a s 35 zákrokmi doviedol New Jersey k výhre 2:1 nad Tampou Bay, ktorou si tím z Newarku vylepšil šance na návrat do play-off. Vyhral piaty z posledných siedmich zápasov. O góly sa v sobotu postarali Taylor Hall a Nico Hischier, ktorí prekonali Andreja Vasilevského z 31 striel. O jediný gól Lightning sa postaral Ondřej Palát. Floridský tím prehral len po tretí raz v posledných 16 stretnutiach.

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid, 2. N. Hischier, 3. T. Hall (všetci NJD)

Minnesota ukončila bodovú sériu Nashville, Boudreau s míľnikom

Štyria hráči odpovedali na vedúci gól súpera a Minnesota zdolala doma Nashville 4:1, čím mu ukončila sériu deviatich výhier a 15 zápasov aspoň s bodom na ľade súpera. Ryan Johansen otvoril skóre duelu v prvej tretine, ale v druhej otočili stav Joel Eriksson Ek a Nino Niederreiter. V tretej časti hry skóroval dvojbodový Jason Zucker, ktorý prvýkrát v kariére dosiahol 30-gólovú hranicu a Zach Parise, ktorý trafil prázdnu bránu. Devan Dubnyk čelil iba 20 strelám, kým Pekka Rinne urobil 26 zákrokov. Wild bodovali v ostatných štyroch dueloch. Ich tréner Bruce Boudreau oslávil 500. výhru v NHL. Predators dohrávali zápas bez zranených Yannicka Webera a Austina Watsona.


Hviezdy duelu: 1. J. Zucker, 2. N. Niederreiter, 3. M. Foligno (všetci MIN)

Blues prerušili dlhú víťaznú šnúru Columbusu

Vladimir Tarasenko strelil v strede zápasu víťazný gól a Jake Allen zastavil 33 striel pri víťazstve St. Louis 2:1 v Columbuse, piatom v sérii celkovo a štvrtom na ľade súpera. Gólom k nemu prispel aj Alexander Steen a Blues sa dostali na pozíciu druhej divokej karty v Západnej konferencii. Cam Atkinson skorigoval prehru Blue Jackets a Sergej Bobrovskij opustil duel s 26 zákrokmi. Tím z Ohia prišiel o dlhé série ôsmich výhier doma a desiatich celkovo.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. V. Tarasenko (obaja STL), 3. C. Atkinson (CBJ)

Rangers ukončili nepriaznivú sériu výhrou nad Sabres

Jimmy Vesey strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, Neal Pionk skóroval premiérovo v NHL a tiež raz asistoval. Alexandar Georgiev predviedol 43 zákrokov a New York Rangers zvíťazil doma nad Buffalom 5:1, čím ukončil sériu troch prehier. Gólmi k tomu pomohli aj Chris Kreider a dvojbodový Mika Zibanejad. Kevin Hayes získal dve asistencie, vrátane 100. v NHL. O čestný úspech Sabres sa postaral Sam Reinhart, ktorý pokazil Georgievovi čisté konto v 56. minúte v presilovke. Robin Lehner inkasoval štyrikrát z 12 striel, striedajúci Linus Ullmark raz zo zvyšných 11. Nezabránili štvrtej prehre v sérii celkovo i proti Rangers.


Hviezdy duelu: 1. A. Georgiev, 2. J. Vesey, 3. N. Pionk (všetci NYR)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 22/24 (91,7 %) - - - - - - -
R. Pánik (ARI) 16:07 1 1 2 -1 0 2 2
T. Tatar (VGK) 13:16 0 0 0 +1 0 2 0
T. Jurčo (CHI) 12:35 0 0 0 0 0 3 0
A. Sekera (EDM) 15:27 0 1 1 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies