Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Sekera bodoval, Daňov tím si zaistil play-off

V nedeľu sa v NHL odohralo päť zápasov, v ktorých sa predstavil jediný Slovák. Andrej Sekera sa z výhry netešil, ale aspoň bodoval. Winnipeg sa stal ďalším tímom s istou účasťou v play-off.

Sekera asistoval, Edmonton neudržal vedenie proti Ducks

Edmonton trikrát viedol, raz o dva góly, ale nakoniec opúšťal domáci duel s Anaheimom po prehre 4:5. O dôležitej výhre kalifornského tímu, ktorý stále bojuje o play-off, rozhodol v druhej minúte predĺženia Hampus Lindholm. Dva góly strelil Adam Henrique a do čierneho sa trafili aj Josh Manson a Corey Perry. John Gibson zastavil 28 striel a Ducks vyhrali piaty duel z posledných šiestich, aby sa udržali na treťom mieste Pacifickej divízie s dvojbodovým náskokom pred Los Angeles. Oilers prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, hoci viedli 1:0, 3:1 a 4:3. Connor McDavid si zlepšil šance v boji o trofej Arta Rossa gólom a dvoma asistenciami. Z gólu sa tešili aj Ty Rattie, Leon Draisaitl a Ethan Bear, ktorý strelil prvý gól v NHL. Pri ňom asistoval Andrej Sekera, ktorý odohral 19 minút. Prezentoval sa aj dvoma strelami. Cam Talbot čelil 38 strelám.


Hviezdy duelu: 1. E. Bear (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. A. Henrique (ANA)

Jets si výhrou and Predators zaistili play-off

Mark Scheifele uspel ako jediný v samostatných nájazdoch, aby Winnipeg zdolal Nashville pomerom 5:4 a po prvýkrát od sezóny 2014/15 si zaistil účasť v play-off. Nováčik Kyle Connor nazbieral tri body a strelil aj 29. gól, ktorým vyrovnal zraneného Brocka Boesera na čele poradia najlepších strelcov spomedzi nováčikov. K piatej výhre Jets po sebe pomohli gólmi aj Dustin Byfuglien, Bryan Little a Blake Wheeler. Connor Hellebuyck urobil 32 zákrokov. Prekonali ho Kyle Turris, Ryan Ellis, Viktor Arvidsson a Roman Josi. Juuse Saros opustil duel so 43 zákrokmi a Predators prehrali tretí zápas po sebe. Slovenský útočník Winnipegu Marko Daňo opäť nehral.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. K. Connor (WPG), 2. V. Arvidsson (NSH), 3. B. Little (WPG)

Marchand rozhodol v predĺžení o výhre nad Wild

Patrice Bergeron sa vrátil do akcie a hneď mal prsty v dvoch góloch Bostonu pri výhre 2:1 nad Minnesotou. Prvý strelil David Pastrňák, ktorý v druhej tretine otvoril skóre. Dôležitejší gól vsietil Brad Marchand, ktorý v predĺžení rozhodol o tesnej výhre. Bol to už jeho piaty gól strelený v nadstavenom čase v tejto sezóne. „Je to elitný hráč, od ktorého očakávame, že sa v každom zápase dostane do takýchto šancí, pretože je dobrý v hre s pukom a bojuje. Neprekvapuje ma to,“ poznamenal tréner Bruce Cassidy. Tuukka Rask pomohol ku 47. výhre Bruins v sezóne 24 zákrokmi. Gól mu strelil len krajan Mikko Koivu. Alex Stalock predviedol 26 zákrokov. Wild bodovali v piatom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. A. Stalock (MIN), 3. M. Koivu (MIN)

Boucher a Dowd doviedli Canucks k výhre nad Stars

Reid Boucher a Nic Dowd patria k najmenej produktívnym hráčom Vancouveru. V nedeľu to však boli oni dvaja, kto doviedol kanadský tím k výhre 4:1 nad Dallasom. Boucher vyrovnal stav na 1:1 a pridal asistenciu, Dowd strelil víťazný gól. Strelecky sa presadil aj Jake Virtanen, poistku do prázdnej brány pridal Tyler Motte. Jacob Markström kryl 30 striel a inkasoval len v presilovke tímu v prvej tretine – pokoril ho Mattias Janmark. Kari Lehtonen inkasoval tri góly z 26 striel a Stars si v čase, keď mali bojovať o play-off, pripísali ôsmu prehru po sebe. To sa im od presťahovania organizácie do Dallasu ešte nikdy nestalo. Na play-off strácajú päť bodov. „Momentálne si vyhrávať ani nezaslúžime. Nemáme vôbec na ľade sebadôveru,“ poznamenal John Klingberg. Daniel Sedin odohral 1 300. zápas v NHL ako štvrtý Švéd.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. J. Jokinen (VAN), 3. M. Janmark (DAL)

Penguins vyhrali aj štvrté pennsylvánske derby v sezóne

Bryan Rust skóroval v tretej minúte predĺženia a rozhodol o víťazstve Pittsburghu 5:4 v napínavom pennsylvánskom derby proti Philadelphii. Sidney Crosby zaznamenal gól a asistenciu, skórovali aj Derick Brassard, Patric Hörnqvist v presilovej hre a Jevgenij Malkin presne o dve minúty neskôr pri avizovanom vylúčení súpera. Phil Kessel nazbieral dve prihrávky, Justin Schultz tri a Matt Murray predviedol 41 zákrokov. Prekonali ho Travis Sanheim, Brandon Manning, Jordan Weal a Sean Couturier, ktorý vynútil predĺženie 43 sekúnd pred koncom tretej tretiny po odvolaní brankára. Weal pridal ku gólu dve asistencie, ktoré si pripísal aj Shayne Gostisbehere. Alex Lyon striedal po treťom inkasovanom góle z 11 striel, Michal Neuvirth zastavil 19 zo zvyšných 21. Obhajca titulu najskôr zmazal stratu 0:1 a 1:2, no potom prišiel o náskok 3:2 i 4:3. Napokon však vyhral aj štvrté a posledné štátne derby v sezóne, pričom vo všetkých strelil súperovi päť gólov (skóre 20:11). Predĺžil si bodovú sériu na tri zápasy celkovo a šesť doma. Flyers napriek prehre bodovali v ostatných piatich dueloch, vrátane troch po sebe na ľade súpera.

Rustov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Schultz, 2. S. Crosby (obaja PIT), 3. J. Weal (PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (EDM) 19:04 0 1 1 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies