Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
DAL
0
STL
0
po 1. tr.
ARI
1
EDM
1
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Halák ukončil dlhú sériu prehier, Sekera nebodoval

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrala iba dvojica Slovákov. Kým Jaroslav Halák konečne pretrhol dlhú šnúru bez víťazstva, Andrej Sekera nebodoval pri prehre. Dvaja hráči strelili hetrik.

Halák sa po dlhom čase dočkal víťazstva

Jaroslav Halák sa dočkal. Slovenský brankár predviedol 33 zákrokov, aby ukončil sériu desiatich štartov bez víťazstva a doviedol Islanders k výhre 4:3 nad Ottawou. O nej rozhodol v závere tretej tretiny Andrew Ladd, ktorý nadviazal na presné zásahy Andersa Leeho, Anthonyho Beauvilliera a Brocka Nelsona. Pre newyorský tím išlo len o tretiu výhru v posledných 17 stretnutiach. Senators prehrali šiesty zápas po sebe. Haláka prekonali Matt Duchene, Erik Karlsson a Bobby Ryan. Jeho náprotivok, Mike Condon, skončil zápas s 27 zákrokmi. Marián Gáborík vynechal pre nešpecifikované zranenie tretí duel po sebe.


Hviezdy duelu: 1. B. Ryan (OTT), 2. M. Duchene (OTT), 3. A. Ladd (NYI)

Columbus otočil zápas v Edmontone, Vanek s hetrikom

Thomas Vanek zaznamenal 11. hetrik v NHL, druhý v sezóne v drese dvoch rôznych tímov, ktorým významne prispel k výhre Columbusu 7:3 v Edmontone, piatej na ľade súpera v sérii. Vanek pridal ku trom gólom asistenciu, Bonne Jenner si pripísal gól a dve prihrávky. K obratu z 0:3 pomohli aj presné zásahy dvojbodového Artemija Panarina, Cama Atkinsona a Markusa Nutivaaru. Alex Wennberg a Pierre-Luc Dubois dvakrát asistovali, kým Sergej Bobrovskij kryl 22 striel. Prekonali ho dvojbodový Ryan Nugent-Hopkins, trojbodový Connor McDavid v oslabení a Drake Caggiula v presilovke. McDavid dosiahol hranicu 100 bodov v druhej sezóne po sebe a stal sa prvým 40-gólovým strelcom v klubovej histórii od ročníka 1990/91. Cam Talbot inkasoval päťkrát z 18 striel, striedajúci Laurent Brossoit ešte dvakrát zo zvyšných deviatich. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 18 a trištvrte minúty s bilanciou dva mínusové body, tri strely a jeden blok. Oilers prišli o štvorzápasovú bodovú sériu celkovo a šesťzápasovú doma. John Tortorella vyhral 127. duel na lavičke Columbusu, čim vyrovnal klubový rekord.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. T. Vanek, 2. B. Jenner (obaja CBJ), 3. C. McDavid (EDM)

Tanev prispel hetrikom k výhre Winnipegu nad Bostonom

Brandon Tanev strelil prvýkrát v kariére tri góly, ktorými pomohol Winnipegu zvíťaziť nad Bostonom 5:4. Kanadský tím prišiel o náskok 3:1 i 4:3, ale Patrik Laine rozhodol o jeho šiestom triumfe po sebe v tretej sérii samostatných nájazdov. Uspel v nich aj jeho spoluhráč Mark Scheifele a z hostí Ryan Donato. V normálnom hracom čase skóroval ešte Joe Morrow, Adam Lowry dvakrát asistoval a Connor Hellebuyck predviedol 28 zákrokov pri jeho 40. výhre v sezóne. Túto métu dosiahol prvý brankár v klubovej histórii. Donato na neho našiel recept aj na konci prvej tretiny, v tretej ho prekonali Danton Heinen, David Pastrňák i Torey Krug, všetci traja v presilovkách. Anton Chudobin chytil rovnako 28 striel. Jets absolvovali bezchybnú šesťzápasovú domácu sériu po prvý raz v histórii. Bruins si aspoň predĺžili bodové šnúry na šesť duelov celkovo a päť na ľade súpera. Marko Daňo ani Zdeno Chára nehrali.


Hviezdy duelu: 1. B. Tanev, 2. A. Lowry (obaja WPG), 3. B. Marchand (BOS)

Nashville si zvýšil náskok na čele NHL triumfom nad Minnesotou

Kyle Turris najskôr prihrával na otvárací gól Romana Josiho v prvej tretine a hneď v úvodnej sérii sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch. Najmä vďaka nemu a Pekkovi Rinnemu Nashville zdolal doma Minnesotu 2:1 a ukončil sériu troch prehier. Fínsky brankár sa prezentoval 22 zákrokmi a chytil aj všetky tri nájazdy súpera. Ako jediný ho prekonal Eric Staal, ktorý vynútil predĺženie v 57. minúte. Stal sa druhým hráčom klubovej histórie po Mariánovi Gáboríkovi so 40-gólovou sezónou. Len ako druhý hráč v celej histórii NHL však čakal na túto métu najmenej osem rokov. Devan Dubnyk opustil duel s 28 zákrokmi. Wild prehrali druhý zápas po sebe, ale bodovali v ostatných šiestich. Predators majú na čele súťaže už trojbodový náskok pred Tampou Bay.

Hviezdy duelu: 1. K. Turris, 2. R. Josi, 3. R. Hartman (všetci NSH)

Noesen rozhodol o dôležitej výhre Devils nad Hurricanes

Stefan Noesen skóroval z dorážky minútu a pol pred koncom, aby zavŕšil záverečný obrat a rozhodol o dôležitej výhre New Jersey 4:3 nad Carolinou. „Skákal som od radosti na striedačke,“ povedal Taylor Hall, ktorý pred rozhodujúcim momentom nazbieral tri asistencie pri góloch Pavla Zachu a Kylea Palmieriho. Druhý menovaný sa presadil dvakrát a pridal aj asistenciu. Devils vyhrali tretí zápas po sebe aj vďaka 31 zákrokom Keitha Kinkaida a v boji o divokú kartu si zvýšili náskok na tri body pred Floridou. Tá ma však stále dva zápasy k dobru. Hurricanes prišili o trojzápasovú sériu výhier a na pozíciu New Jersey už strácajú deväť bodov. V strede tretej tretiny pritom vyhrávali 3:2 vďaka gólom Phillipa Di Giuseppeho, Warrena Foegeleho a Noaha Hanifina. Scott Darling predviedol 41 zákrokov.

Noesenov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Noesen, 2. K. Palmieri, 3. T. Hall (všetci NJD)

Dallas pretrhol šnúru prehier výhrou nad Philadelphiou

Alex Radulov skóroval po 40 sekundách predĺženia a rozhodol o domácom víťazstve Dallasu 3:2 nad Philadelphiou, prvom po ôsmich prehrách. Ruský útočník tiež asistoval pri presilovkovom góle Bretta Ritchieho na 2:2. Radek Faksa otvoril skóre, Tyler Seguin dvakrát asistoval a Kari Lehtonen predviedol 31 zákrokov. Puk vyťahoval z brány po góloch Travisa Konecnyho a Ivana Provorova, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Shayne Gostisbehere prihral na oba góly Flyers, ktorí prehrali tretí zápas vonku po sebe. Bodovali v ostatných šiestich, no klesli na štvrté miesto v Metropolitnej divízii o bod za Columbus. Petr Mrázek inkasoval trikrát z 23 striel. Stars strácajú na druhú divokú kartu v Západnej konferencii päť bodov päť duelov pred koncom základnej časti.

Radulovov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. S. Gostisbehere (PHI), 3. R. Faksa (DAL)

Glendening pomohol Detroitu k výhre nad Pittsburghom

Luke Glendenin strelil dva góly (druhý do prázdnej brány), Darren Helm zaznamenal gól a dve asistencie a Detroit porazil na domácom ľade Pittsburgh pomerom 5:2. Frans Nielsen a Niklas Kronwall sa tiež tešili z gólov, Jimmy Howard pomohol k prvej výhre Red Wings v normálnom hracom čase od 24. februára 22 zákrokmi. Prekonali ho Sidney Crosby a Kris Letang. Matt Murray kryl 21 striel. Penguins sa stali prvým hosťujúcim tímom, ktorý prehral v Little Caesars Arene dva zápasy. Kronwallov gól bol jeho 400. bodom v kariére. Prvé dva body zaznamenal jeho spoluhráč, obranca Joe Hicketts, pre ktorého to bol druhý duel v NHL.

Kronwallov 400. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. N. Kronwall, 2. D. Helm, 3. J. Hicketts (všetci DET)

Tarasenko rozhodol v predĺžení o výhre nad Sharks

Vladimir Tarasenko strelil svoj druhý gól zápasu v predĺžení, aby rozhodol o výhre St. Louis 3:2 nad San Jose. Na konte má už 31 presných zásahov a vo štvrtej sezóne po sebe tak pokoril 30-gólovú métu. Strelecky sa presadil aj Oskar Sundqvist a Jake Allen pri svojom desiatom štarte po sebe urobil 22 zákrokov. Blues vyhrali šiesty zápas po sebe a ukončili Sharks osemzápasovú víťaznú sériu. O góly hostí sa postarali Evander Kane a Joe Pavelski. Aaron Dell opustil duel s 29 zákrokmi. Brent Burns zaznamenal dve asistencie a stal sa prvým obrancom v klubovej histórii, ktorý ich v jednej sezóne nazbieral 50.

Tarasenkov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. V. Dunn, 3. A. Steen (všetci STL)

Vancouver ukončil Anaheimu bodovú sériu, Sutter trojbodový

Brandon Sutter asistoval pri víťaznom góle Alexa Biegu a v tretej tretine sám strelil dva góly, druhý do prázdnej brány. Sam Gagner otváral skóre zápasu, Jacob Markström kryl 23 striel a Vancouver zdolal Anaheim 4:1, čím ukončil trojzápasovú sériu domácich prehier. O čestných úspech Ducks sa postaral Andrew Cogliano, ktorý vyrovnal stav na 1:1. John Gibson urobil 26 zákrokov, ale nezabránil koncu šesťzápasovej bodovej série kalifornského tímu. Drží si však druhú divokú kartu na západe.

Hviezdy duelu: 1. B. Sutter, 2. A. Biega, 3. J. Markström (všetci VAN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 33/36 (91,7 %) - - - - - - -
A. Sekera (EDM) 18:45 0 0 0 -2 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies