Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
DAL
1
VGK
1
po 1. tr.
EDM
1
LAK
3
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Jurčo hviezdou zápasu, Sekera asistoval

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavilo aj trio Slovákov. Tomáš Jurčo zažiaril dvomi gólmi a stal sa druhou hviezdou, Andrej Sekera asistoval. Pierre-Luc Dubois a Jeff Carter strelili hetrik, Washington a Toronto majú istú účasť v play-off.

Jurčov prvý dvojgólový zápis pomohol Chicagu k výhre nad Winnipegom

Tomáš Jurčo strelil v druhej tretine dva góly po sebe, vrátane jeho prvého víťazného a Chicago zdolalo Winnipeg 6:2, aby ukončilo sériu štyroch domácich prehier. Slovenský útočník najskôr zvýšil náskok na 3:0, keď si jeho strelu z uhla zrazil do vlastnej brány gólman Erik Comrie. Druhý gól, šiesty v sezóne, mu naservíroval Erik Gustaffson. Ten spolu s Patrickom Kaneom a Alexom DeBrincatom zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Brandon Saad a Dylan Sikura dvakrát asistoval. V bráne Blackhawks sa objavili hneď dvaja debutanti. Po zranení Antona Fosberga pred zápasom štartoval Collin Delia, ktorý kryl 25 z 27 striel. V tretej tretine sa však aj on zranil a zaskočiť musel 36-ročný Scott Foster. Zastavil všetkých sedem striel. Comrie predviedol 36 zákrokov, no Jets prehrali štvrtý duel vonku v sérii a prišli o šesťzápasovú víťaznú šnúru. Jurčo na neho vyslal dve strely počas 14 minút v jeho 199. zápase kariéry. Taktiež rozdal tri bodyčeky a zblokoval jeden pokus súpera. Vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu, v ktorom ukončil štvorzápasové bodové suchoty. Bryan Little strelil 200. gól v NHL, druhý gól kanadského tímu pridal Mark Scheifele. Marko Daňo opäť nehral. Brent Seabrook odohral 1 000. duel kariéry.


Hviezdy duelu: 1. S. Foster, 2. T. Jurčo, 3. B. Seabrook (všetci CHI)

Sekera prihrával na jediný gól Oilers pri prehre vo Vancouveri

Zo Slovákov bodoval aj obranca Andrej Sekera, ktorý si pripísal siedmu asistenciu v sezóne pri jedinom góle Edmontonu. Connor McDavid ním v prvej tretine otvoril skóre zápasu a zvýšil si náskok v boji o trofej Arta Rossa, ale Vancouver dvoma gólmi otočil stav a zvíťazil 2:1. Sam Gagner v prostrednej časti hry vyrovnal na 1:1 a Derrick Pouliot strelil víťazný gól v úvode záverečnej tretiny. Všetkých jeho doterajších päť gólov v NHL bolo rozdielových. Jacob Markström prispel ku tretej výhre v sérii a štvrtej v posledných piatich dueloch 35 zákrokmi. Dvakrát musel zasahovať po strelách Sekeru, ktorý odohral až 20 a trištvrte minúty. Zaznamenal aj plusový bod a bodyček. Jeho spoluhráč Cam Talbot chytil 28 striel, ale nezabránil tretej prehre Oilers po sebe.

Článok pokračuje pod reklamou

Sekerova 7. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. C. McDavid (EDM), 3. D. Pouliot (VAN)

Trojgólový Carter strojcom výhry Kings v jubilejnom zápase

Jeff Carter strelil šiesty hetrik v NHL, vrátane jeho 350. gólu, v 900. zápase kariéry a zariadil víťazstvo Los Angeles 3:2 nad Arizonou. Anže Kopitar spečatil tretiu výhru v posledných štyroch dueloch strelou do prázdnej brány a vytvoril si osobné maximum s 35 presnými zásahmi v sezóne. Drew Doughty s Tylerom Toffolim dvakrát asistovali a Jack Campbell urobil 20 zákrokov pri jeho druhej výhre v NHL. Recept na neho našli Kevin Connauton a dvojbodový Max Domi, ktorí dvakrát posielali Coyotes do vedenia. Slovenský útočník Richard Pánik nebodoval a prišiel o trojzápasovú bodovú sériu. Rozdal však tri bodyčeky počas 15 a štvrť minúty v akcii. Jeho spoluhráč Darcy Kuemper opustil duel s 31 zákrokmi. Kings sú na treťom mieste Pacifickej divízie o dva body pred Anaheimom, u ktorého hrajú v piatok.


Hviezdy duelu: 1. J. Carter (LAK), 2. M. Domi (ARI), 3. D. Brown (LAk)

Dubois hetrikom zariadil triumf Columbusu v Calgary, Tortorella s rekordom

Pierre-Luc Dubois zaznamenal prvý hetrik v NHL, vrátane víťazného gólu a vytvoril nováčikovský rekord Columbusu v počte gólov. Najmä vďaka jeho výkonu a 37 zákrokom Sergeja Bobrovského Blue Jackets zvíťazili v Calgary 5:1. Predĺžili si sériu výhier na ľade súpera na šesť zápasov, kým kanadskému tímu uštedrili siedmu prehru po sebe. Ku 12. triumfu v posledných 13 dueloch prispeli gólmi aj Markus Hännikäinen a Markus Nutivaara, Cam Atkinson s Artemijom Panarinom dvakrát asistovali. Jediný gól Flames strelil 22 sekúnd pred koncom zápasu Chris Stewart, ktorý pokazil Bobrovskému čisté konto. Jon Gillies urobil 23 zákrokov pri tretej domácej prehre v sérii a tiež tretej proti Columbusu po sebe. Tím z Ohia sa dostal na tretie miesto v Metropolitnej divízii. Tréner John Tortorella stanovil nový klubový rekord so 128 výhrami na jeho lavičke.


Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. P. Dubois, 3. A. Panarin (všetci CBJ)

Boston zdolal Tampu a už vedie divíziu i konferenciu

Patrice Bergeron zaznamenal gól a dve asistencie, aby sa Boston ujal vedenia vo Východnej konferencii, keď na domácom ľade porazil doterajšieho lídra, Tampu Bay, pomerom 4:2. Tim Schaller a David Pastrňák skórovali v rozmedzí 32 sekúnd v poslednej minúte prvej tretiny, Brad Marchand pridal gól do prázdnej brány a Tuukka Rask zastavil 26 striel. Bruins teraz vedú aj Atlantickú divíziu s jednobodovým náskokom a zápasom k dobru. „Všetci sme vedeli, aký je to z pohľadu tabuľky dôležitý zápas a čo pre oba tímy znamená. Bolo skvelé vidieť, že chlapci na to takto zareagovali a že sme odohrali takýto zápas,“ poznamenal Marchand. O góly Lightning, ktorí boli na čele konferencie od 18. októbra, strelili J.T. Miller a Victor Hedman, Andrej Vasilevskij skončil duel s 26 zákrokmi. „Zápas mal atmosféru play-off. Hrať tu je vždy náročné. V druhej a tretej tretine sme podľa mňa urobili dosť dobrú prácu. Vytvorili sme si dosť šancí,“ skonštatoval Alex Killorn, ktorého tím si pripísal tretiu prehru po sebe. Pastrňák dosiahol hetrik Gordieho Howea, keď skóroval, asistoval aj sa pobil.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask, 2. P. Bergeron, 3. D. Pastrňák (všetci BOS)

Zetterberg vyrovnal Fiodorova pri výhre nad Sabres

Henrik Zetterberg prispel k výhre Detroitu 6:3 na ľade Buffala jednou asistenciou, ktorá bola jeho 954. bodom v kariére. Vyrovnal ním zápis Sergeja Fiodorova na piatom mieste historického klubového bodovania. Red Wings vyhrali vonku po prvýkrát za viac ako mesiac a na ľade súperov ukončili 11-zápasovú sériu prehier, ktorá bola ich najdlhšia od sezóny 1981/82. Už v ôsmej minúte pritom prehrávali 0:2. Dylan Larkin a Darren Helm stav vyrovnali, do vedenia ich poslal Anthony Mantha a po ňom sa presadili aj Andreas Athanasiou, Danny DeKeyser a Jevgenij Svečnikov. Jimm Howard čelil 32 strelám, z ktorých ho pokorili Jack Eichel, Ryan O’Reilly a Evan Rodrigues. Robin Lehner inkasoval tri góly z 20 striel a v tretej tretine nechytal pre zranenie. Chad Johnson inkasoval tri góly z 12 striel. Casey Mittelstadt pri svojom debute v NHL asistoval.

Hviezdy duelu: 1. D. Larkin, 2. J. Svečnikov, 3. A. Mantha (všetci DET)

Florida prišla o cenný bod na ľade Senators

Jean-Gabriel Pageau premenil trestné strieľanie v predĺžení, aby svojím druhým gólom v zápase rozhodol o výhre Ottawy 3:2 nad Floridou, ktorá prišla o cenný bod v boji o play-off. Strelecky sa z domáceho tímu presadil aj Magnus Pääjärvi, kým Craig Anderson zastavil 24 striel. Zranený Marián Gáborík opäť nehral. O góly Panthers sa postarali Aaron Eklblad a Jevgenij Dadonov, zatiaľ čo James Reimer urobil 27 zákrokov. Tím zo Sunrise zostáva tri body za New Jersey, ktoré takisto vo štvrtok získalo bod. V boji o druhú divokú kartu Východnej konferencie má však zápas k dobru.

Trestné strieľanie Pageaua:

Hviezdy duelu: 1. J. Pageau , 2. E. Karlsson , 3. C. Anderson (všetci OTT)

Crosby v predĺžení rozhodol o výhre nad Devils

Sidney Crosby v otvárací deň baseballovej sezóny strelil ďalší gól, pred ktorým trafil puk švihom vo vzduchu, aby zabránil tomu, že New Jersey v tejto sezóne ovládne vzájomné zápasy proti Pittsburghu 4:0. Obhajca titulu sa tešil z triumfu 4:3 po predĺžení. „Už som ho to videl urobiť toľkokrát, že ma to viac neprekvapuje. Je to elitný hráč. Nie je veľa hráčov, ktorí to robia. On to robí stále dokola,“ povedal tréner Mike Sullivan. Crosby v nadstavenom čase nadviazal na presné zásahy Conora Shearyho, Krisa Letanga a Patrica Hörnqvista. Matt Murray urobil 28 zákrokov a recept na neho našli Kyle Palmieri, Taylor Hall a Blake Coleman. Keith Kinkaid po rande s country speváčkou urobil 31 zákrokov. Devils prišli o sériu troch výhier i o šancu zvýšiť si náskok na dobiedzajúcu Floridu. Päť zápasov pred koncom základnej časti však majú stále všetko vo svojich rukách.

Crosbyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. T. Hall (NJD), 3. B. Dumoulin (PIT)

Nashville si výhrou nad Sharks vytvoril nový rekord

Ryan Ellis strelil víťazný gól desať minút pred koncom, Nashville porazil San Jose 5:3 a vytvoril si nový klubový rekord so 111 bodmi v jednej sezóne. „Je to len súčasť toho, čo sa snažíme dokázať. Chlapci vedia, že čím viac zápasov vyhrajú, tým lepšiu šancu budeme mať so zaistením si domáceho ľadu. Hranie pred našimi fanúšikmi je niečo, o čom hovoríme,“ povedal tréner Peter Laviolette. Predators vedú v boji o Prezidentovu trofej pred Bostonom so štvorbodovým náskokom. V boji o divízny titul majú sedembodový náskok pred Winnipegom. Ku štvrtkovej výhre pomohli gólmi aj Kyle Turris, Viktor Arvidsson, Craig Smith a strelou do prázdnej brány Nick Bonino. Filip Forsberg nazbieral tri asistencie a Juse Saros zneškodnil 39 striel, vrátane trestného strieľania Logana Couturea. Prekonali ho Couture, Brenden Dillon a Mikkel Bödker. Martin Jones opustil duel s 27 zákrokmi. Sharks prišli o deväťzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. R. Ellis, 3. J. Saros (všetci NSH)

Wild natiahli bodovú šnúru víťazstvom nad Dallasom

Zach Parise strelil dva góly, vrátane víťazného, Matt Dumba zaznamenal presilovkový gól a tri asistencie, Mikael Granlund gól v oslabení a dve prihrávky. Jason Zucker tiež využil presilovku, Ryan Suter dvakrát asistoval a Devan Dubnyk predviedol 29 zákrokov pri domácej výhre Minnesoty 5:2 nad Dallasom. Znamenala predĺženie bodovej série na sedem zápasov celkovo a štyri v Xcel Energy Center. Dumba sa stal prvým obrancom Wild so štyrmi bodmi v dueli, kým Sutter vytvoril nový klubový rekord obrancu v počte prihrávok v sezóne (45). O góly Stars, ktorí prehrali ôsmy zápas vonku v sérii, sa postarali Jamie Benn a Devin Shore. Kari Lehtonen čelil 21 strelám. Texaský tím stráca na play-off päť bodov štyri zápasy pred koncom, kým Wild si zvýšili náskok na treťom mieste Centrálnej divízie.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund, 2. M. Dumba, 3. Z. Parise (všetci MIN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 15:14 0 0 0 0 0 0 3
T. Jurčo (CHI) 14:02 2 0 2 0 0 2 3
A. Sekera (EDM) 20:45 0 1 1 +1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Divoká polminúta v Toronte rozhodla: Marchand vyrovnal rekord, ďalší prekonal! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies