Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik prispel dvoma bodmi k výhre, Sekera asistoval

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali traja Slováci. Richard Pánik prispel k vysokej výhre gólom a asistenciu, Andrej Sekera asistoval pri prehre. Sam Reinhart strelil hetrik, Pittsburgh si zaistil play-off a Vegas divízny titul.

Pánik pomohol gólom a asistenciou k výhre nad Blues

Slovenský útočník Richard Pánik strelil 13. gól v sezóne a neskôr pridal aj 20. asistenciu, aby prispel k jasnej výhre Arizony 6:0 nad St. Louis. Tretie čisté konto v ročníku vychytal Antti Raanta, ktorý zneškodnil všetkých 34 striel. Strelecky sa presadil aj Zac Rinaldo, o zvyšné góly sa postarali obrancovia Luke Schenn, Oliver Ekman-Larsson, Jacob Chychrun a Alex Goligoski. Jake Allen štartoval v 12. zápase po sebe, ale striedal po druhom inkasovanom góle zo 14 striel. Carter Hutton následne predviedol 15 zákrokov. Blues stále bojujú o play-off a do zápasu vstupovali s bilanciou 8-1-1 z posledných 10 duelov. Ten sobotný opúšťali s rovnakým počtom bodov ako má Colorado, prvý tím pod čiarou v Západnej konferencii. Pánik v zápase odohral 14 minút a 42 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj plusový bod, jednu strelu a tri bodyčeky.

Pánikov 13. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta, 2. O. Ekman-Larsson, 3. L. Schenn (všetci ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Calgary ukončilo sériu prehier v albertskom debry, Sekera asistoval

Dougie Hamilton, Garnet Hathaway a dvojbodový Mikael Backlund skórovali za necelých deväť minút v prvej tretine, čím rozhodli o víťazstve Calgary 3:2 nad štátnym rivalom z Edmontonu. Hathaway sa presadil v oslabení, Backlundov gól bol víťazný. Michael Frolík dvakrát asistoval a Mike Smith predviedol 34 zákrokov. Flames ukončili sériu siedmich prehier celkovo a troch doma. Anton Slepyšev otváral skóre duelu a Mike Cammalleri ho uzavrel v tretej tretine, keď úspešne tečoval strelu slovenského obrancu Andreja Sekeru. Ten odohral vyše 22 minút ako tretí najvyťaženejší hráč tímu. Okrem ôsmej asistencie v sezóne zaznamenal plusový bod a dve strely na bránu. Zack Kassian asistoval pri oboch góloch Oilers, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe. Cam Talbot ho opustil už v 16. minúte po troch inkasovaných góloch zo siedmich striel. Al Montoya zastavil zvyšných 13 striel súpera. Calagry zdolalo Edmonton druhýkrát po sebe po predošlých 11 prehrách.

Sekerova 8. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. M. Backlund (obaja CGY), 3. Z. Kassian (EDM)

Karlssonova paráda rozhodla o divíznom titule pre Vegas

William Karlsson strelil v tretej tretine víťazný gól vo vlastnom oslabení na štýl Pavla Demitru a rozhodol o domácej výhre Vegas 3:2 nad San Jose. Nováčik NHL si vďaka nej zaistil prvé miesto v Pacifickej divízii. Shea Theodore otvoril skóre duelu a neskôr prihrával Oscarovi Lindbergovi na druhý vedúci gól. O vyrovnanie sa postarali dvojbodový Joe Pavelski a Marc-Edouard Vlasic. Marc-Andre Fleury predviedol 29 zákrokov, o šesť menej ako Martin Jones. Tomáš Tatar ho strelecky ohrozil dvakrát a pripísal si aj jeden blok počas necelých 14 a pol minúty v akcii. Sharks prehrali tretí zápas v sérii na aktuálnom výjazde a tretí zo šiestich vzájomných súbojov s Vegas. Strácajú naň deväť bodov na druhom mieste v divízii.


Hviezdy duelu: 1. S. Theodore, 2. W. Karlsson (obaja VGK)

Boston zdolal Floridu a vrátil sa na čelo divízie i konferencie

Jake DeBrusk zaznamenal v jeho prvom zápase od 13. marca dva góly, vrátane víťazného a prihrávku, David Krejčí nazbieral tri asistencie a Boston zvíťazil nad Floridou vysoko 5:1. Predĺžil si bodovú sériu na osem zápasov celkovo a deväť na domácom ľade. Opäť sa vrátil sa čelo Atlantickej divízie i Východnej konferencie o bod pred Tampu Bay a zaistil si výhodu domáceho prostredia v prvom kole play-off. Gólmi k tomu prispeli aj dvojbodový Ryan Donato, Patrice Bergeron v presilovej hre a Nick Holden, ktorý skóroval premiérovo v drese Bruins. Tuukku Raska prekonal z 31 striel iba Jamie McGinn, ktorý otvoril skóre duelu v piatej minúte. James Reimer inkasoval všetky góly z 24 striel, striedajúci Roberto Luongo chytil zvyšných deväť. Panthers prehrali tretí zápas v sérii na aktuálnom výjazde a na play-off strácajú stále tri body. Bostonu sa v súboji zranili Riley Nash a Brandon Carlo. Zdeno Chára ešte nehral.


Hviezdy duelu: 1. J. DeBrusk, 2. D. Krejčí, 3. T. Rask (všetci BOS)

Penguins zdolali Canadiens, aby si zaistili play-off

S Penguins to na začiatku sezóny nevyzeralo ružovo, ale teraz s nimi treba opäť počítať v bojoch o Stanleyho pohár. A tie majú po sobote už isté v 12. sezóne po sebe, čím si vytvorili nový klubový rekord. Pittsburgh si účasť zaistil víťazstvom 5:2 nad Montrealom. „Ak nepostúpite do play-off, nemôžete vyhrať Stanleyho pohár. Toto bol teda pre nás prvý krok. Teraz sa musíme uistiť, že sa budeme zlepšovať v každom ďalšom zápase,“ povedal Patric Hörnqvist, ktorý v prvej tretine strelil 200. gól v kariére. Na listine strelcov ho doplnili Conor Sheary, Carl Hagelin, Phil Kessel a Riley Sheahan. Jevgenij Malkin zaznamenal dve asistencie a Matt Murray predviedol 24 zákrokov. O štyri viac urobil Antti Niemi proti tímu, v ktorom nešťastne odštartoval tento ročník. Z jeho súčasných spoluhráčov skórovali Jeff Petry a Jonathan Drouin. Duel nedohral center Penguins Phil Kessel.

Hviezdy duelu: 1. R. Sheahan, 2. P. Kessel, 3. P. Hörnqvist (všetci PIT)

Hall skóroval dvakrát a Devils si upevnili pozíciu v boji o play-off

New Jersey vie, že prvé play-off od roku 2012 má plne v rukách. V sobotu sa k nemu priblížilo víťazstvom 4:3 nad Islanders, ku ktorému dvoma gólmi prispel Taylor Hall. Stefan Noesen a Blake Coleman zaznamenali gól a asistenciu, Keith Kinkaid predviedol 27 zákrokov a Devils majú po siedmej výhre v posledných desiatich zápasoch už päťbodový náskok na Floridu. „Nebol to dokonalý zápas, ale zvládli sme získať dva body, ktoré nám dajú viac priestoru na dýchanie,“ skonštatoval Hall. Tanner Fritz, Anthony Beauvillier a Chris Wagner sa postarali o góly Islanders, ktorí prehrali 16. zápas z posledných 19. Thomas Greiss pri jeho prvom štarte od 16. februára urobil 31 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. T. Hall, 2. W. Butcher, 3. S. Noesen (všetci NJD)

Rangers porazili Carolinu, ktorá už nemôže postúpiť do play-off

Rangers už dlhšie vedeli, že si nezahrajú v play-off. V sobotu túto definitívu priniesli Caroline, ktorú zdolali tesne 2:1 a vyradili ju tak z bojov o postup. O góly sa postarali Ryan Sproul a Kevin Hayes, k ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohlo aj 40 zákrokov Henrika Lundqvista. Toho dokázal prekonať len Jeff Skinner, ktorý v strede tretiny strelil kontaktný gól. Cam Ward čelil len 20 strelám. Jeho Hurricanes vynechajú play-off v deviatej sezóne po sebe, čo je najdlhšia takáto aktívna séria v NHL. „Myslím, že sme to už nejaký čas vedeli. Či to bolo oficiálne alebo neoficiálne, stále sme museli byť pripravení pracovať, byť profesionálmi a vyhrávať zápasy pre našich fanúšikov,“ poznamenal Jordan Staal. New York porazil Carolinu vo všetkých štyroch vzájomných zápasoch v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. J. Skinner (CAR), 3. K. Hayes (NYR)

Edler rozhodol v predĺžení o výhre nad Jackets

Alex Edler strelil gól v druhej minúte predĺženia a Thatcher Demko pri debute v NHL predviedol 26 zákrokov, aby Vancouver vyhral divoký zápas proti Columbusu pomerom 5:4. „Snažil som sa užívať si tento zápas. Bolo to skvelé. Aj keď strelili tri góly po sebe, stále som sa usmieval. Bolo zábavné byť toho súčasťou,“ povedal dvadsaťdvaročný Demko. Jussi Jokinen zaznamenal gól a dve asistencie proti bývalému tímu, do čierneho sa trafili aj Darren Archibald, Bo Horvat a Nikolaj Goldobin, aby si Canucks pripísali štvrtú výhru po sebe. Blue Jackets sa podarilo zmazať trojgólovú stratu na konci tretej tretiny. Comeback začal Pierre-Luc Dubois, kontaktný gól strelil Zach Werenski a predĺženie vynútil Cam Atkinson. Seth Jones zaznamenal gól a tri asistencie, Artemij Panarin nazbieral štyri asistencie a Joonas Korpisalo predviedol 24 zákrokov.

Edlerov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Jones (CBJ), 2. J. Jokinen (VAN) , 3. A. Panarin (CBJ)

Jets zdolali Maple Leafs v súboji dvoch kanadských top tímov

Winnipeg musel čakať skoro celú sezónu, aby Torontu oplatil trpkú prehru z otváracieho zápasu. V súboji jediných dvoch kanadských tímov, ktoré sa predstava v play-off, sa mu to podarilo. Josh Morrissey a Dustin Byfuglien sa presadili v rozmedzí 70 sekúnd druhej tretiny, aby rozhodli o výhre 3:1. Zvyšný gól strelil Andrew Copp, zatiaľ čo Connor Hellebuyck zastavil 28 striel. Jediný gól mu vsietil Patrick Marleau. Curtis McElhinney kryl 26 striel, Maple Leafs však hrali tretí zápas v štyroch dňoch. „Som sklamaný. Keď nemáte veľa energie, tak nie ste až takí dobrí. Bolo to vyrovnané. Nakoniec však boli oni lepší,“ poznamenal tréner Mike Babcock.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. D. Byfuglien (WPG), 3. P. Marleau (TOR)

Debut Tolvanenovi nevyšiel. Reinhart a Eichel sa postarali o výhru Sabres

Sabres sa uistili, že Predators zaplatili za zákrok Scotta Hartnella na Victora Antipina, ktorý musel opustiť duel na nosidlách. „Boli sme schopní im to trochu vrátiť,“ povedal Sam Reinhart, ktorý strelil hetrik. Dva góly vsietil Kyle Okposo a Jack Eichel nazbieral päť asistencií – najviac v kariére, vrátane jeho 100. v NHL. Aj vďaka tomu Buffalo porazilo silný Nashville 7:4. Z gólov sa tešili aj Ryan O’Reilly a Jason Pominville, kým Chad Johnson urobil 32 zákrokov. Prekonali ho P.K. Subban, Austin Watson, Kyle Turris a Nick Bonino. Subban si vytvoril nové osobné maximum so 16 gólmi v sezóne. V bráne Predators štartoval Pekka Rinne, ktorý inkasoval šesť gólov z 29 striel. V tretej tretine ho nahradil Juuse Saros, ktorý kryl šesť striel zo siedmich. Očakávaný debut v NHL zažil ich krajan Eeli Tolvanen, ktorý odohral 13 a pol minúty bez bodového zisku. Pripísal si len jeden bodyček. Mike Fisher absolvoval 1 100. duel kariéry.


Hviezdy duelu: 1. S. Reinhart, 2. J. Eichel, 3. R. O'Reilly (všetci BUF)

Howard vychytal triumf nad Ottawou s prvou nulou v sezóne

Jimmy Howard zastavil všetkých 31 striel pri jeho prvom čistom konte v sezóne a 24. v kariére. Doviedol ním Detroit k domácej výhre 2:0 nad Ottawou, tretej v sérii po predošlých troch prehrách. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil v úvode druhej tretiny Dylan Larkin. Andreas Athanasiou pridal presný zásah gól o 20 minút neskôr. Oba inkasoval Mike Condon z 27 striel. Senators prehrali tretí zápas na ľade súpera po sebe a celkovo siedmy z posledných ôsmich. Oba tímy sú už dlhšie bez šance na postup do play-off.

Larkinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Howard, 2. D. Larkin, 3. A. Athanasiou (všetci DET)

Dallas sa udržal v hre o play-off triumfom nad Minnesotou

Štyria rôzni strelci a 33 zákrokov Kariho Lehtonena viedlo k domácemu víťazstvu Dallasu 4:1 nad Minnesotou, vďaka ktorému si udržal šancu na postup do play-off. Na pozíciu druhej divokej karty stráca štyri body, no jeho hlavní súperi majú zápas k dobru. John Klingberg a Tyler Seguin zaznamenali po góle a asistencii, Jason Spezza a Radek Faksa v oslabení tiež skórovali. Seguin, ktorý trafil prázdnu bránu, dosiahol 40-gólovú hranicu ako tretí hráč v klubovej histórii po Jamiem Bennovi a Mikeovi Modanovi. Klingberg odohral 300. duel v NHL, Jonas Brodin štvorstý. Devan Dubnyk kryl 32 striel, ale nezabránil koncu sedemzápasovej bodovej série Wild.

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg, 2. K. Lehtonen (obaja DAL), 3. E. Staal (MIN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (ARI) 14:42 1 1 2 +1 0 1 3
T. Tatar (VGK) 14:22 0 0 0 0 0 0 0
A. Sekera (EDM) 22:05 0 1 1 +1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies