Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik a Tatar skórovali, Daňo sa vrátil do akcie

V deviatich utorkových zápasoch NHL hrali aj traja Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Richard Pánik i Tomáš Tatar skórovali, kým Zdeno Chára zbieral mínusky a Marko Daňo zažil víťazný návrat do akcie. Tampa Bay i Carey Price vytvorili rekordy.

Pánikov opäť skóroval, Arizona vyhral aj v Calgary

Richard Pánik sa strelecky presadil v druhom zápase po sebe, keď otvoril skóre vo štvrtej minúte tečovaním strely Kevina Connautona. Jeho 14. gól v sezóne napokon viedol k víťazstvu Arizony 4:1 v Calgary, štvrtému v posledných piatich dueloch. Slovenský útočník v ňom odohral 18 a pol minúty aj s plusovým bodom, tromi strelami a tromi bodyčekmi. Z jeho spoluhráčov ho na listine strelcov doplnili Connauton, Christian Fischer a Dylan Strome. Prví dvaja menovaní pridali po asistencii, Max Domi ich získal dve. Antti Raanta predviedol 42 zákrokov, vrátane 18 v tretej tretine a vyhral deväť z ostatných desiatich štartov. Ako jediný ho prekonal Nick Shore za stavu 3:0. Jon Gillies opustil zápas so 17 zákrokmi. Flames prehrali ôsmy duel z posledných deviatich.

Pánikov 14. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta, 2. K. Connauton (obaja ARI), 3. S. Foo (CGY)

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar prispel k výhre Vegas vo Vancouveri

Tomáš Tatar strelil okrúhly 20. gól v sezóne, keď v druhej tretine zvyšoval náskok Vegas na 3:1. Aj so šťastím tečoval do brány strelu Sheu Theodora, ktorý neskôr vo štvrtej sérii ako jediný premenil samostatný nájazd a rozhodol o víťazstve nováčika NHL 5:4 vo Vancouveri. Znamenalo predĺženie bodovej šnúry na ľade súpera na šesť zápasov, kým kanadský tím prišiel o sériu štyroch výhier celkovo a troch domácich. Bodoval však v posledných piatich dueloch. Vegas viedlo už 4:1 aj po dvoch góloch Brandona Pirriho pri jeho sezónnom debute a presilovkovom zásahu Williama Karlssona. Bo Horvat, dvojbodový Brandon Sutter a dvojgólový Nikolaj Goldobin však vyrovnali stav. Karlsson pridal ku gólu dve asistencie, ktoré nazbierali aj Colin Miller a Alex Tuch. Malcolm Subban kryl 21 striel, jeho náprotivok Jacob Marsktröm až 35. Tatar na neho vystrelil raz počas 18 minút v akcii. Pripísal si na konto aj mínusový bod a menší trest za nedovolené bránenie brankára. Horvat využil ponúknutú presilovku a znížil stav na 2:4. Canucks prehrali aj piaty vzájomný súboj s Vegas. Sedinovci odohrali posledný domáci duel kariéry.

Tatarov 20. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. N. Goldobin (VAN), 2. W. Karlsson, 3. S. Theodore (obaja VGK)

Tampa i Vasilevskij s klubovými rekordmi pri výhre nad Bostonom

Andrej Vasilevskij zastavil všetkých 33 striel pri ôsmom čistom konte v sezóne, s ktorým prekonal klubový rekord Nikolaja Chabibulina (2001/02). Doviedol ním Tampu Bay k jasnej výhre 4:0 nad Bostonom, ktorému sa vyrovnala na čele Atlantickej divízie i Východnej konferencie. Ukončila mu deväťzápasovú bodovú sériu celkovo a šesťzápasovú na ľade súpera. So 110 bodmi si vytvorila nový rekord a o dva body prekonala ten z ročníka 2014/15. O góly floridského tímu sa postarali Brayden Point, Victor Hedman, Chris Kunitz a J. T. Miller. Ryan Callahan a Braydon Coburn dvakrát asistovali. Kučerov dosiahol métu 60 prihrávok v sezóne ako tretí hráč Lightning a prvý od ročníka 2010/11, keď to dokázal Martin St. Louis. Tuukka Rask opustil duel s 32 zákrokmi. Kapitán Bruins a slovenský obranca Zdeno Chára odohral takmer 19 a pol minúty s bilanciou dva mínusové body, tri strely a bodyček.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. B. Coburn, 3. R. Callahan (všetci TBL)

Connor rozhodol v predĺžení o 50. výhre Jets

Sami Niku strelil gól v prvom zápase NHL a Kyle Connor strelil svoj 30. gól v sezóne v nadstavenom čase, v ktorom rozhodol o výhre Winnipegu 5:4 nad Montrealom. Patrik Laine strelil svoj 44. gól, a tak na Alexa Ovečkina stráca už len dva góly. Nikolaj Ehlers a Jack Roslovic tiež skórovali a prepísať dejiny tímu pomohol aj Steve Mason s 36 zákrokmi. Jets dosiahli prvýkrát v histórii 50. výhru v jednej sezóne. Predĺženie vynútil Alex Galchenyuk a o zvyšné góly Canadiens sa postarali Artturi Lehkonen, Paul Byron a Kerby Rychel. Carey Price, ktorý s 557. zápasom preskočil Jacquesa Plantea, inkasoval päť gólov z 32 striel. V zápase sa ukázal aj slovenský útočník Marko Daňo, ktorý dostal dôveru na osem a pol minúty. Počas nich sa prezentoval jednou strelou a troma bodyčekmi. Absolvoval prvý duel od 15. marca.


Connorov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. K. Connor (WPG), 2. P. Byron (MTL), 3. J. Petry (MTL)

Barzal rozhodol o výhre nad Flyers, Halák späť v zostave

Uzdravený Jaroslav Halák po dvoch vynechaných zápasoch zo striedačky sledoval, ako Mathew Barzal zažil ďalší veľký večer. Hlavný adept na Calderovu trofej zaznamenal dva góly a asistenciu, pričom druhým presným zásahom rozhodol o výhre Islanders 5:4 nad Philadelphiou. Tá premárnila šancu priblížiť sa bližšie k play-off. John Tavares tiež strelil dva góly, Anthony Beauvillier zaznamenal gól a dve asistencie a Thomas Greiss zastavil 27 striel. Flyers po dvoch tretinách prehrávali 1:4, ale podarilo sa im stav vyrovnať. Dva góly a asistenciu si pripísal Nolan Patrick, z gólov sa tešili aj Claude Giroux a Wayne Simmonds. Petr Mrázek urobil 32 zákrokov. „Letcov“ stále ohrozuje Florida, pred ktorou majú štvorbodový náskok s dvoma zápasmi pred koncom. Panthers ich odohrajú tri.

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal, 2. A. Beauvillier, 3. J. Tavares (všetci NYI)

Devils urobili výhrou nad Rangers krok k play-off

New Jersey sa priblížilo k prvej účasti v play-off od roku 2012, keď v utorok porazilo Rangers 5:2. K tretej výhre po sebe a šiestej z posledných siedmich duelov pomohli Taylor Hall a Will Butcher každý dvoma gólmi. Strelecky sa presadil aj Travis Zajac a Devils viedli o tri góly už v jedenástej minúte. Keith Kinkaid predviedol 22 zákrokov a puk vyťahoval z brány po góloch Ryana Spoonera a Kevina Hayesa. Henrik Lundqvist opustil duel s 39 zákrokmi. New Jersey odohrá ešte dva zápasy a po utorkovej prehre Flyers sa posunulo na pozíciu prvej divokej karty. Už mu stačí získať dva body zo štyroch, aby sa nemuselo spoliehať na výsledky iných tímov.

Hallovo trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. T. Hall, 2. W. Butcher, 3. T. Zajac (všetci NJD)

Blue Jackets si upevnili postupovú pozíciu, radosť priniesol Dubois

Columbus síce prehrával o tri góly, ale nakoniec sa tešil z triumfu 5:4 nad Detroitom, o ktorom v nadstavenom čase rozhodol Pierre-Luc Dubois. Blue Jackets tak k istote play-off stačí získať jeden bod. Poteší ho však aj prehra Floridy. „Myslím si, že o nás hovorí veľa, keď sme schopní dokázať takýto obrat. V prvých dvoch tretinách sme mali asi päť alebo šesť tyčiek. Teraz si veríme a chceme v tom pokračovať,“ povedal Dubois, pred ktorým skórovali dvojgólový Cam Atkinson, Sonny Milano a Artemij Panarin. Ten s 80 bodmi v sezóne vytvoril nový klubový rekord. Rick Nash držal predošlý so 79 bodmi. Sergej Bobrovskij čelil 27 strelám, z ktorých ho pokorili Darren Helm, Gustav Nyquist a dvakrát Tyler Bertuzzi. Henrik Zetterberg nazbieral tri asistencie a Jimmy Howard kryl 36 striel.

Duboisov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin, 2. P. Dubois, 3. C. Atkinson (všetci CBJ)

Luongo udržal Floridu v hre o play-off

Roberto Luongo vychytal dve dôležité výhry za dva dni, aby udržal nažive šance Floridy na postup do play-off. Pri triumfe 2:1 nad Nashville, treťom domácom v sérii, urobil 45 zákrokov, najviac v sezóne. Deň pred 39. narodeninami odohral 999. duel v NHL. Jonathan Huberdeau a Colton Sceviour skórovali a Panthers strácajú na Philadelphiu štyri body so zápasom k dobru. Pomohla im jej prehra s Islanders. Roman Josi strelil kontaktný gól v 57. minúte a Filip Forsberg v poslednej sekunde tretej tretiny vyrovnal stav, ale jeho gól neplatil pre nedovolené bránenie Luongovi v hre. Pekka Rinne sa prezentoval 31 zákrokmi pri piatej prehre v ostatných ôsmich súbojoch. Predators by si v prípade výhry zaistili prvé miesto v Centrálnej divízii i Západnej konferencii.

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo, 2. J. Huberdeau, 3. C. Sceviour (všetci FLA)

Bennov hetrik doviedol Dallas k výhre v San Jose

Jamie Benn zaznamenal tretí hetrik v NHL, ktorým zariadil víťazstvo Dallasu 4:2 v San Jose a prekonal 30-gólovú hranicu. V závere druhej tretiny naštartoval obrat z 0:2, v 57. minúte strelil rozdielový gól a 24 sekúnd pred koncom uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Gemel Smith vyrovnával stav na 2:2. Kariho Lehtonena prekonali zo 14 striel Logan Couture v presilovke a Timo Meier, ktorí vybudovali náskok 2:0. Brent Burns dvakrát asistoval a Martin Jones predviedol 19 zákrokov. Zraneného Lehtonena vystriedal v závere prvej tretiny Mike McKenna, ktorý zastavil zvyšných 17 striel v jeho prvom zápase NHL od 16. februára 2015. Sharks prišli o sériu štyroch domácich výhier a prehrali štvrtý zápas po sebe.


Hviezdy duelu: 1. J. Benn, 2. M. McKenna (obaja DAL), 3. B. Burns (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Daňo (WPG) 8:25 0 0 0 0 0 1 3
T. Tatar (VGK) : 1 0 1 -1 2 1 0
Z. Chára (BOS) 19:21 0 0 0 -2 0 3 1
R. Pánik (ARI) 18:34 1 0 1 +1 0 3 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies