Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

V stredu sa začne play-off. Aj Slovensko v ňom bude mať svoje želiezka

V stredu odštartuje v NHL boj o Stanleyho pohár. Šestnásť najlepších tímov po základnej časti sa predstaví v prvom kole. V ňom bude mať Slovensko svojho zástupcu v štyroch mužstvách, hoci dvaja hrať s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú.

Západná konferencia

Západná konferenciaPolovica tímov v Západnej konferencii v minulom roku v play-off chýbala a jeden z nich v tom čase mal na súpiske len jedného hráča. Namiesto tímov ako Chicago či St. Louis tu máme Winnipeg, Colorado, Los Angeles a príbeh sezóny Vegas. Nováčik NHL narazí v prvom kole na svojho najväčšieho rivala – Kings – a bude zaujímavé sledovať, ako sa mu bude po skvelej základnej časti dariť. V jeho zostave uvidíme aj Tomáša Tatara, ktorého góly budú tentokrát už potrebné. Colorado bude mať ťažkú úlohu, pretože nastúpi proti najväčšiemu papierovému favoritovi play-off, Nashville. Winnipeg má za sebou dominantnú sezónu a očakáva sa, že by mohol prvýkrát v histórii postúpiť do druhého kola. V sérii proti Minnesote si Marko Daňo (takmer určite) nezahrá. A posledná séria? Derby medzi Anaheimom a San Jose, ktoré v play-off tak často nevídame.

NASHVILLE PREDATORS (C1) – COLORADO AVALANCHE (DK)
Predators vlani svojou púťou v play-off milo prekvapili, teraz sa od nich dlhý pobyt očakáva. Po prvýkrát vo svojej histórii získali Prezidentovu trofej a do play-off vstúpia so skvelou formou. Tím je silný na každom poste, je zdravý a bránkovisko mu stráži spoľahlivý Pekka Rinne. Colorado sa do play-off vrátilo po trojročnej odmlke. Hoci zažilo v tejto sezóne aj mimoriadne vydarené obdobie, v závere základnej časti mu play-off skoro vykĺzlo z rúk. Dôležitý duel Avalanche zvládli a ukázali svoju silu. V tejto sezóne však na Nashville nemali ani v jednom zápase. Aj keby sa Nathan MacKinnon vrátil do špičkovej formy, budú mať čo robiť, aby si zo série proti favoritovi odniesli viac ako jedno víťazstvo. Postup nenasadeného tímu ja najnepravdepodobnejší práve v tejto sérii. O to väčšiu motiváciu však môže Colorado mať.

Bilancia: z pohľadu Colorada 0-3-1
Prvý zápas série: 12. apríla v Nashville
Slováci: -
Očakávame: pomerne hladký postup Predators



WINNIPEG JETS (C2) – MINNESOTA WILD (C3)
Winnipeg v tejto sezóne vyrástol v jeden z najdominantnejších tímov NHL a po dvoch rokoch sa dočkal „hokejovej jari“. Minnesota si užívala tiež vydarenú sezónu, ale proti Jets jej to nešlo a ani zďaleka nepodávala také výkony ako kanadský súper. Navyše, v play-off jej bude chýbať obranný pilier Ryan Suter. Wild majú po rokoch k dispozícii plodného strelca v podobe Erica Staala, no proti nemu sa postaví Connor Hellebuyck, ktorý zažíva najlepšiu sezónu kariéry. Jeho tím má prevahu po fyzickej stránke, po stránke šikovnosti, rýchlosti a talentu. Ak nepodľahne tlaku očakávaní, nemal by vyhrať len prvý zápas play-off v histórii organizácie, ale aj prvú sériu. Wild však kožu nepredajú lacno.

Bilancia: z pohľadu Winnipegu 3-1-0
Prvý zápas série: 11. apríla vo Winnipegu
Slováci: Marko Daňo (WPG)
Očakávame: prvú víťaznú sériu v novodobej histórii Jets



VEGAS GOLDEN KNIGHTS (P1) – LOS ANGELES KINGS (DK)
Vegas vo svojej inauguračnej sezóne prepisovalo jeden rekord za druhým a nakoniec nečakane ovládlo Pacifickú divíziu. To, že rozprávkový príbeh by sa mohol čoskoro skončiť, však našepkávajú posledné týždne základnej časti. Budú ich katom už Kings? Oba tímy vyhrali v základnej časti po dva vzájomné zápasy a je možné, že pôjde o vyrovnanú sériu. Skúsenosti i forma sú na strane Los Angeles, ktorému pomohol návrat Jeffa Cartera. Skvelú formu má aj Anže Kopitar či Drew Doughty. Nezaujatý fanúšik by však určite privítal ďalšie prekvapenie z dielne nováčika NHL. Veľa bude záležať na tom, ako sa bude dariť Marc-Andre Fleurymu. Oproti nemu však bude stáť Jonathan Quick, ktorý vie tiež podržať svoj tím v dôležitých zápasoch.

Bilancia: z oboch pohľadov 2-1-1
Prvý zápas série: 11. apríla v Las Vegas
Slováci: Tomáš Tatar (VGK)
Očakávame: problémy Vegas, ale predĺženie skvelej sezóny



ANAHEIM DUCKS (P2) – SAN JOSE SHARKS (P3)
Oba tímy sa dlhodobo v tabuľke Pacifickej divízie predbiehali a nakoniec si v poslednom zápase Anaheim zaistil výhodu domáceho prostredia. V základnej časti sa vo vzájomných dueloch viac darilo San Jose, ale dve výhry dosiahlo až v nájazdoch, ktoré v play-off neuvidíme. Oba kalifornské tímy v závere sezóny pridali na obrátkach a séria by mala byť zaujímavá, tvrdá a vyrovnaná. Rozhodnú ju maličkosti. Výhoda domáceho prostredia pre Ducks? San Jose patrilo medzi najlepšie tímy u súperov a vyhralo aj oba duely v Honda Center. Mimochodom, v play-off sa tímy stretávajú len po druhýkrát. Ešte v roku 2009 uspeli „Káčeri“.

Bilancia: z pohľadu Anaheimu 1-1-2
Prvý zápas série: 12. apríla v Anaheime
Slováci: -
Očakávame: vyrovnaný boj s triumfom Sharks

Východná konferencia

Východná konferenciaVo Východnej konferencii zaujmú najmä dve série – Boston sa stretne so svojím rivalom ešte z éry „Original Six“, Torontom, a Pittsburgh začne cestu za obhajobou Stanleyho pohára pennsylvánskym derby proti Philadelphii, ktorá sa len tak tak vrátila do play-off. Aj zvyšné dve série však sľubujú zaujímavé predstavenie. Súboj navrátilcov bude medzi favorizovanou Tampou Bay a New Jersey, ktoré ešte pred rokom skončilo posledné v konferencii. Prvýkrát v histórii sa do play-off dostal v dvoch sezónach po sebe Columbus, ktorý však narazí na ambiciózny Washington. V akcii uvidíme aj jedného Slováka – kapitána Bruins Zdena Cháru. Peter Budaj je momentálne až trojkou v hierarchii Lightning.

TAMPA BAY LIGHTNING (A1) – NEW JERSEY DEVILS (DK)
Tampa Bay sa po ročnej pauze vrátila celkom pohodlne do play-off ako najlepší tím Východnej konferencie. V závere to síce trochu pokrivkávalo a Steven Stamkos nie je v stopercentnom stave, ale Lightning budú favoritom aj v sérii proti New Jersey. To sa tiež vracia do play-off, no až po päťročnej odmlke. Devils sú v tejto sezóne ako vymenení a zaslúžia si za svoj vzostup obdiv, no budú mať na vyradenie favorita? Určite budú mať na to, aby ho minimálne potrápili, čo dokázali už aj v základnej časti. Rozdielové bude aj to, ako zachytajú brankári. Malú neistotu v tomto smere cítiť najmä v Tampe, kde akoby Andrejovi Vasilevskému dochádzal dych. Brankári budú mať čo robiť. Na oboch stranách sú šikovní ofenzívni hráči a dokonca aj adepti na Hartovu trofej. Postúpi ďalej Nikita Kučerov alebo Taylor Hall? V doterajších dvoch vzájomných sériách uspeli „Diabli“ (2003, 2007).

Bilancia: z pohľadu Tampy 0-2-1
Prvý zápas série: 12. apríla v Tampe
Slováci: Peter Budaj (TBL)
Očakávame: postup Tampy



BOSTON BRUINS (A2) – TORONTO MAPLE LEAFS (A3)
Táto séria bude atraktívna. Keď sa stretnú dva tímy z „Original Six“, vždy má séria špeciálny náboj. V tomto príde ide o odvekých rivalov, ktorí sa naposledy v bojoch o Stanleyho pohár stretli v roku 2013. Oba tímy zažili vydarenú základnú časť a možno je aj škoda, že jeden z nich skončí s určitosťou už v prvom kole. Vo vzájomných zápasoch sa lepšie darilo Torontu, ktoré nazbieralo najviac bodov vo svojej 101-ročnej histórii. Bruins ťahajú vpred skúsení lídri ako Bergeron a Chára, ktorých dopĺňajú šikovní mladíci ako Pastrňák, McAvoy či najnovšie Donato. Dôležité však bude, ako sa bude proti dynamickým hráčom súpera bude dariť Tuukkovi Raskovi. Marner, Matthews a Nylander určite potrápia hráčov pred jeho bránou a k šanciam sa dostanú. Rozhodujúca by nakoniec mohla byť výhoda domáceho prostredia, tak ako v sedemzápasovej sérii pred piatimi rokmi.

Bilancia: z pohľadu Toronta 2-1-1
Prvý zápas série: 12. apríla v Bostone
Slováci: Zdeno Chára (BOS)
Očakávame: postup Bruins po náročnej sérii



WASHINGTON CAPITALS (M1) – COLUMBUS BLUE JACKETS (DK)
Washington získal ďalší divízny titul, ale tentokrát neoslávil zisk Prezidentovej trofeje. Tá mu ešte nikdy nepriniesla úspech, že by sa osud otočil? Columbus v tejto sezóne nebol až taký silný ako sa očakávalo. Záver dlhodobej časti sezóny mu však vychádzal, čo je predpokladom pre zaujímavé meranie síl. Aj Capitals mali v závere slušnú formu. Vzájomná bilancia i kvalita mužstiev nahráva do karát tímu Alexa Ovečkina, ktorý sa v tejto sezóne opäť rozstrieľal a len gól ho delil od päťdesiatky. Jeho cieľom je Stanleyho pohár, ale v jeho ére sa tím ešte nedostal cez 2. kolo. Po ňom túžia aj Blue Jackets, ktorí vo svojej histórii ešte nikdy nevyhrali sériu play-off.

Bilancia: z pohľadu Washingtonu 3-1-0
Prvý zápas série: 12. apríla vo Washingtone
Slováci: -
Očakávame: postup Ovečkina a spol.



PITTSBURGH PENGUINS (M2) – PHILADELPHIA FLYERS (M3)
Čo by mohlo byť lepšie ako pennsylvánske derby v play-off? Od tejto série sa čaká veľa, no mohla by sa skončiť skoro. V úvode sezóny sa obhajcovi titulu nedarilo, ale v druhej polovici akoby stlačením tlačidla zabral a bol z neho opäť nebezpečný tím, ktorý môže pomýšľať na majstrovský hetrik. Flyers nebude chýbať motivácia, aby tomu zabránili. V tejto sezóne však striedali dobré výkony so zlými, s Penguins ani raz zo štyroch pokusov neuspeli a otáznik visí nad bránkoviskom. Brian Elliott sa ešte len vrátil zo zranenia a istý brankár bude potrebný, ak by mladá obrana nezvládala tlak ofenzívnej sily súpera. Na druhej strane, Matt Murray vie pozdvihnúť svoju úroveň vo vyraďovacích bojoch. Philadelphia má na to, aby Pittsburgh potrápila, ale vstúpili sme do časti sezóny, v ktorej sa opäť prejaví hĺbka zostavy aktuálneho šampióna. Hádam nás oba tímy nesklamú a prinesú nám atraktívnu sériu.

Bilancia: z pohľadu Philadelphie 0-2-2
Prvý zápas série: 11. apríla v Pittsburghu
Slováci: -
Očakávame: sériu medzi Ovečkinom a Crosbym v 2. kole

Ako sme tipovali?

 
Jozef Struhár
Marián Masaryk
Marek Kantorík
NSH-COL
 *
5 zápasov
 *
5 zápasov
 *
6 zápasov
WPG-MIN
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov
 *
7 zápasov
VGK-LAK
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov
ANA-SJS
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
TBL-NJD
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
 *
6 zápasov
BOS-TOR
 *
7 zápasov
 *
6 zápasov
 *
7 zápasov
WSH-CBJ
 *
7 zápasov
 *
5 zápasov
 *
6 zápasov
PIT-PHI
 *
6 zápasov
 *
6 zápasov
 *
6 zápasov

Pozri aj: Rozpis 1. kola play-off




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies