Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Kto získa ocenenie za oddanosť k hokeju?

Vedenie Národnej hokejovej ligy v sobotu zverejnilo mená troch hráčov nominovaných na Mastertonovu trofej za oddanosť k hokeju v základnej časti sezóny 2017/18. Sú nimi Brian Boyle, Roberto Luongo a Jordan Staal.

BRIAN BOYLE, NEW JERSEY DEVILS

Tridsaťtriročný útočník ukázal veľmi silnú vôľu a nezlomnosť. V úvode tréningového kempu pred sezónou mu zistili leukémiu, ale už 1. novembra bol späť v akcii. Navyše, v prvých 25 zápasoch strelil desať gólov. Dokopy vynechal iba tri duely a zahral si aj v Zápase hviezd NHL v Tampe. Celý tím i hokejový svet inšpiroval svojím optimizmom napriek vážnemu zdravotnému stavu.

ROBERTO LUONGO, FLORIDA PANTHERS

Článok pokračuje pod reklamou

O šesť rokov starší kanadský brankár prekonal zranenia ruky i slabín z úvodu decembra a 17. februára bol opäť v zostave. Vychytal triumf 6:3 nad Calgary. Odvtedy zaznamenal bilanciu 9-3-1 s úspešnosťou zákrokov 92,8 percenta a priemerom 2,44 inkasovaného gólu na zápas. Historický líder organizácie v počte odchytaných duelov, výhier i čistých kônt takmer doviedol tím zo Sunrise do play-off. Napokon to tesne nevyšlo.

JORDAN STAAL, CAROLINA HURRICANES

Dvadsaťdeväťročný center prežil veľkú rodinnú tragédiu, ale nepoložila ho a ako asistent kapitána odohral jednu z najlepších sezón v Raleigh. Koncom februára prišli s manželkou Heather o novonarodenú dcéru Hannah pre vrodenú poruchu. Staal však vynechal iba tri duely a vo zvyšných 79 nazbieral 46 bodov (19+27), druhý najvyšší počet od jeho príchodu do tímu. Dosiahol tiež dva míľniky – 27. decembra absolvoval 800. zápas v NHL a 12. januára strelil 200. gól kariéry.

Kto sa stane tohtoročným držiteľom Bill Masterton Memorial Trophy, ktorá sa udeľuje od roku 1968, sa dozvieme 20. júna na slávnostnom odovzdávaní výročných ocenení v Las Vegas.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies