Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Poslanci mesta Calgary dúfajú, že sa im podarí obnoviť rozhovory o novej aréne

Predstavitelia mesta Calgary chcú situáciu ohľadom novej arény vyriešiť. Po tom, čo sa v septembri zainteresované strany rozhodli rokovania ukončiť, sa práve mesto snaží rokovania s tímom Calgary Flames obnoviť.

Skupina členov mestskej rady, ktorú vedie Jeff Davison podporovaný jej väčšinou, dúfa v obnovenie rokovaní s Flames. Ich iniciatíva by nevyhnutne nepotrebovala ani podporu starostu Naheeda Nenshiho, ktorý bol proti predošlým návrhom hokejového klubu.

Davison chce s kolegami odštartovať iniciatívu už na májovom zasadnutí rady, na ktorom by chceli vytvoriť aj komisiu, ktorá by bola zodpovedná za rokovania s Flames. Cieľom je udržať klub v meste.

„Niekde začať musíme. Mali by sme vyjsť von, aktívne sa zapojiť do tohto biznisu a pokúsiť sa to zrealizovať. Nemáme záujem hrať hru ‚on povedal, ona povedala.‘ Je dôležité rozanalyzovať rokovania a pohnúť sa vpred. Sú tu sociálne aj ekonomické výhody toho, že tu bude tím dlhodobo," povedal Davison pre Calgary Flames.

Článok pokračuje pod reklamou

Organizácia momentálne hráva v staručkej hale Scotiabank Saddledome a jej prezident Ken King sa už nechal počuť, že tím môže mesto opustiť aj bez predošlého varovania. V súčasnej aréne totiž nemôže pôsobiť donekonečna.

„Realita je taká, že nie je vylúčené, že by tím mohol v blízkej budúcnosti odísť. Nepokúsiť sa vrátiť opätovne k stolu by poškodilo každého – od obyvateľov Calgary až po Flames,“ skonštatoval poslanec Ward Sutherford.

Pred ukončením minulých rokovaní ponúkli Flames 275 miliónov dolárov na podporu projektu novej arény, pričom zvyšných 225 miliónov malo prísť z verejných zdrojov. Projekt pritom počítal aj s obnovou priľahlej oblasti. Mesto nechcelo investovať viac ako 185 miliónov dolárov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies